MiDi_MiLiZ Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Να ξερετε οσοι κρινετε ελαφρα τη καρδια τις γνωσεις καποιων, οτι θα πρεπει να λαμβανετε υποψιν και τις συνθηκες εργασιας που διαμορφωνονται σε ενα χωρο, ωστε να κρινετε λιγο πιο αντικειμενικα. Η πιο απλα, στειλτε τον καλυτερο ΙΤ/τεχινο Η/Υ του κοσμου να δουλεψει στις συνθηκες εργασιας των τεχνικων του πλαισιου και σε κανα μηνα θα τον βγαλετε κι αυτον ασχετο. Δεν ειναι τα παντα θεμα γνωσεων...
Ntinaras Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 σωστα,γιατι να κατσει να σκασει και να κανει καλυτερη δουλεια?θα παρει κανα φραγκο παραπανω?
aledjo Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δεν κατάφερα να τελειώσω ούτε την πρώτη παράγραφο. Ο τίτλος δεν έχει καμία σχέση με αυτά που λες. Είχες απλά μια εμπειρία με κακό αφεντικό και το κλίμα της ασχετίλας που επικρατεί στην Ελλάδα. Τεχνικός Η/Υ υπάρχει και έχει σε κάθε σοβαρή εταιρεία το ΙΤ της, επικεντρώνετε σε θέματα Troubleshooting/Backup/Remote Support/Hardware replacement κτλπ αυτονόητα πράγματα. Απλά εδω έχουμε το ελάττωμα να τελειώνουν όλοι ένα ΤΕΕ χωρίς να ξέρουν ποια είναι η διαφορά του PDF με του DOC και να λένε είμαι τεχνικός Η/Υ. και αφου δε διαβασες ολο το ποστ ουτε το forum, πως το καταλαβες οτι δεν εχει καμια σχεση ο τιτλος? κατσε διαβασε και αλλα ποστ αλλων χρηστων και θα καταλαβεις.... btw δεν εχει σχεση αν καποιος τελειωσε ενα τεε η ενα τει η οτιδηποτε αλλο Δε συνεπαγεται οτι πρωτο=καλυτερο, απλα ειναι ενδεικτικο. Θα εμπιστευεις περοσσοτερο ενα μαγαζι που ειναι δεκαετιες στη κορυφη ή ενα μαγαζακι που ανοιξε περσι στη γωνια? οταν λες κορυφη τι εννοεις? γιατι εχουν απολυσει και εχουν μειωσει μισθους απ'οτι ξερω... Το Πλαισιο ειναι 1ο γιατι το εμπιστευονται ατομα που δεν εχουν και τοσο σχεση με το αντικειμενο οποτε δεν μπορουν να κρινουν αν η δουλεια που εγινε ηταν προχειροδουλεια η σωστη δουλεια. Προσωπικα δεν ξερω καποιον τεχνικο που να μπορει να κανει κατι παραπανω απο εμενα στο στησιμο ενος υπολογιστη και φορματ και μαλιστα να κανει καλη δουλεια.Βεβαια αυτος εχει το πτυχιο(το πηρε γιατι το θεωρησε επαγγελμα του μελλοντος),ασκει το επαγγελμα και κοροιδευει κοσμο,ενω εγω που χρονια ασχολουμε ως χομπι,που σημαινει οτι το αγαπαω ποιο πολυ αυτο που κανω δεν μπορω να γινω τεχνικος γιατι στα μαθηματικα ημουν σκραπας .Τι να πεις!!! +10000
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 σωστα,γιατι να κατσει να σκασει και να κανει καλυτερη δουλεια?θα παρει κανα φραγκο παραπανω? Οχι μονο αυτο. Πας να αλλαξεις μια καρτα γραφικων σε ενα pc. Μεχρι να ολοκληρωσεις τη διαδικασια: - θα εχεις απαντησει σε 15 τηλεφωνα τυπου: "Απο τοτε που αλλαξαμε ψυγειο δε δουλευει το ιντερνετ, μου πουλησατε αχρηστο Η/Υ" "Γιατι να προτιμησω ιντελ απο amd?" "To pc που μου φτιαξατε εχει γρατζουνια στο κατω δεξια πατημα, που πριν δεν την ειχε, ερχομαι να τα βρω με τον προισταμενο σου" "ειμαι στο γραφειο μου και δε μπορω να ρυθμισω το gps, ενω στο κινητο εχω σημα, αρα ειναι χαλασμενη η κεραια του, αρα θα στο φερω πισω να το φτιαξεις" .... ... κλπ. Ταυτοχρονα -Θα εξυπηρετεις την ουρα γερων/γυναικων/ψαγμενων πιτσιρικαδων και θα λυνεις αποριες -Θα εισαι στην 10η ωρα εργασιας της ημερας -θα, θα, θα Α, και θα αλλαζεις καρτα γραφικων. Αν σε ολη αυτη τη διαδικασια ξεχασεις να βιδωσεις μια βιδα, τοτε εισαι ασχετος τεχνικος. Κι ολα αυτα με μοναδικο κινητρο τα 740 ευρω στο τελος του μηνα και δεδομενη την απολυση σου μετα απο καποιο χρονικο διαστημα. Δηλαδη δεν εχεις κινητρο για να δουλεψεις με μερακι και εννοια πανω στο μηχανημα του αλλου. Οπως ακριβως δουλεουν και οι Κινεζοι δηλαδη. Και αν δεν το εχετε αντιληφθει ακομα ολες αυτες οι εταιρειες με το κινεζικο προτυπο δουλευουν, ασχετα αν χρεωνουν τις υπηρεσιες τους ως Γερμανικες/Αμερικανικες/Γιαπωνεζικες.
agent_smith Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 και αφου δε διαβασες ολο το ποστ ουτε το forum, πως το καταλαβες οτι δεν εχει καμια σχεση ο τιτλος? κατσε διαβασε και αλλα ποστ αλλων χρηστων και θα καταλαβεις.... btw δεν εχει σχεση αν καποιος τελειωσε ενα τεε η ενα τει η οτιδηποτε αλλο οταν λες κορυφη τι εννοεις? γιατι εχουν απολυσει και εχουν μειωσει μισθους απ'οτι ξερω... +10000 Το διάβασα γενικά και από ότι είδα τα επιχειρήματα δεν συμπίπτουν με τον τίτλο «Τεχνικός υπολογιστών ένα αποτυχημένο επάγγελμα» Τεχνικός υπολογιστών στην Ελλάδα ένα αποτυχημένο επάγγελμα να έβαζες καλύτερα. Το επάγγελμα Τεχνικός Υπολογιστών είναι αρκετά σοβαρό και καθόλου αποτυχημένο. H περίπτωση που ανέπτυξες δεν είναι όλος ο κλάδος αλά το πώς το είδες με το δικό σου μάτι (Service και Support). Δλδ μην τρελαθούμε κιόλας όλες οι σοβαρές εταιρείες θέλουν Τεχνικούς στο τμήμα πληροφορικής. Συνήθως ο τεχνικός δεν είναι ανάγκη να έχει απολυτήριο από το MIT αλά να είναι ένα «σπίρτο» και να κατεβάζει καλές ιδέες και λύσεις να γνωρίζει τι ζητάει ο πελάτης η το αφεντικό και να έρχεται σε επαφή με τα αντίστοιχα άτομα για να κάνει πράγματα πέρα των ικανοτήτων του. Και ξανά λέω πολλές εταιρείες στην Ελλάδα νομίζουν ότι το το τμήμα πληροφορικής στελεχώνεται από έναν τεχνικό Η/Υ που είναι θεός και ξέρει τα πάντα!
tarantules Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Το διάβασα γενικά και από ότι είδα τα επιχειρήματα δεν συμπίπτουν με τον τίτλο «Τεχνικός υπολογιστών ένα αποτυχημένο επάγγελμα» Τεχνικός υπολογιστών στην Ελλάδα ένα αποτυχημένο επάγγελμα να έβαζες καλύτερα. Το επάγγελμα Τεχνικός Υπολογιστών είναι αρκετά σοβαρό και καθόλου αποτυχημένο. H περίπτωση που ανέπτυξες δεν είναι όλος ο κλάδος αλά το πώς το είδες με το δικό σου μάτι. Δλδ μην τρελαθούμε κιόλας όλες οι σοβαρές εταιρείες θέλουν Τεχνικούς στο τμήμα πληροφορικής. Συνήθως ο τεχνικός δεν είναι ανάγκη να έχει απολυτήριο από το MIT αλά να είναι ένα «σπίρτο» και να κατεβάζει καλές ιδέες και λύσεις να γνωρίζει τι ζητάει ο πελάτης η το αφεντικό και να έρχεται σε επαφή με τα αντίστοιχα άτομα για να κάνει πράγματα πέρα των ικανοτήτων του. Και ξανά λέω πολλές εταιρείες στην Ελλάδα νομίζουν ότι το το τμήμα πληροφορικής στελεχώνεται από έναν τεχνικό Η/Υ που είναι θεός και ξέρει τα πάντα! Μα για τα Ελληνικά δεδομένα μιλάμε εδώ.Και ναι είναι πολύ σοβαρό και καθόλου αποτυχημένο επάγγελμα του τεχνικού αλλά ΟΧΙ στο Ελλαδιστάν... Οι "σοβαρές" εταιρίες στην Ελλάδα δεν θέλουν τεχνικούς στο τμήμα πληροφορικής αλλά αγκαριομάχους στο τμήμα πληροφορικής
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Το διάβασα γενικά και από ότι είδα τα επιχειρήματα δεν συμπίπτουν με τον τίτλο «Τεχνικός υπολογιστών ένα αποτυχημένο επάγγελμα» Τεχνικός υπολογιστών στην Ελλάδα ένα αποτυχημένο επάγγελμα να έβαζες καλύτερα. Το επάγγελμα Τεχνικός Υπολογιστών είναι αρκετά σοβαρό και καθόλου αποτυχημένο. H περίπτωση που ανέπτυξες δεν είναι όλος ο κλάδος αλά το πώς το είδες με το δικό σου μάτι (Service και Support). Δλδ μην τρελαθούμε κιόλας όλες οι σοβαρές εταιρείες θέλουν Τεχνικούς στο τμήμα πληροφορικής. Συνήθως ο τεχνικός δεν είναι ανάγκη να έχει απολυτήριο από το MIT αλά να είναι ένα «σπίρτο» και να κατεβάζει καλές ιδέες και λύσεις να γνωρίζει τι ζητάει ο πελάτης η το αφεντικό και να έρχεται σε επαφή με τα αντίστοιχα άτομα για να κάνει πράγματα πέρα των ικανοτήτων του. Και ξανά λέω πολλές εταιρείες στην Ελλάδα νομίζουν ότι το το τμήμα πληροφορικής στελεχώνεται από έναν τεχνικό Η/Υ που είναι θεός και ξέρει τα πάντα! Aφενος ειναι τοσο ξεκαθαρο απτο 1ο ποστ οτι αναφερεται στην ελληνικη πραγματικοτητα, αρα δε χρειαζεται μεταφραση/διευκρινιση για το προφανες. Αφεταιρου στην Ελλαδα δεν υπαρχουν και πολλα σοβαρα επαγγελματα πλην του πολιτικου, του μεγαλοδικηγορου, του μεγαλογιατρου αντε και του δημ υπαλληλου. Τα comments σου πιο πολυ προσπαθουν να κανουν εντυπωση ως κατι το διαφορετικο απο μια ταση στην οποια ΟΛΟΙ συμφωνουμε, παρα κανουν οντως εντυπωση. Ο τεχνικος Η/Υ ΕΙΝΑΙ αποτυχημενο επαγγελμα.
agent_smith Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Μα για τα Ελληνικά δεδομένα μιλάμε εδώ.Και ναι είναι πολύ σοβαρό και καθόλου αποτυχημένο επάγγελμα του τεχνικού αλλά ΟΧΙ στο Ελλαδιστάν... Οι "σοβαρές" εταιρίες στην Ελλάδα δεν θέλουν τεχνικούς στο τμήμα πληροφορικής αλλά αγκαριομάχους στο τμήμα πληροφορικής Ε ναι βεβαίως απλά το παλληκάρι έπεσε στην περίπτωση. Εδώ αναφέρει άτομα τεχνικούς στην εταιρεία 40 και 50 χρονών που αυτοί είναι οι κλασικοί μπαρμπες (με εξαιρέσεις πάντα) που μαθανε να κάνουν φορματ και να βάζουν καλώδια που αν τους ρωτήσεις τι είναι η IP θα σου απαντήσουν Αϊ Πι***ου. Παρόλα αυτά εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν και σοβαρές εταιρείες και φυσικά έτσι όπως είναι τα πράγματα εδώ και η αγγαρεία που λες είναι μια εμπειρία. Σαφώς ο τεχνικός μαθαίνει από πείρα και από αγάπη στο αντικείμενο. Εγώ αυτά που γραφεί τα έκανα πολλά χρόνια αλά πλέων έχω μάθει να καταλαβαίνω τι ζητάει ο άσχετος και να δίνω λύσεις σε προβλήματα του τομέα μου κτλπ. Όσο αφορά το κομμάτι που είπα ότι όλοι τελειώνουν ένα ΤΕΕ και λένε είναι τεχνικοί το λέω και το πιστεύω γιατί την εποχή του 2000-2007 ο κλάδος τον τεχνικών έχει κορεστει από πολλά άσχετα άτομα που στην ουσία δεν ξέρουν πολλά από υπολογιστές και στο τέλος αφού έτσι κυλάει ο κλάδος στην Ελλάδα δηλαδή στην ασχετοσύνη, στην έλλειψη επαγγελματισμού και σοβαρότητας σε όλα τα επίπεδα έτσι κυλάνε και οι εργοδότες.
aledjo Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Τεχνικός υπολογιστών στην Ελλάδα ένα αποτυχημένο επάγγελμα να έβαζες καλύτερα. Ο τίτλος δεν έχει καμία σχέση με αυτά που λες. μας δουλευεις ε? πρωτα λες οτι δεν εχει καμια σχεση ο τιτλος και μετα παραδεχεσαι οτι ισχυει αλλα μονο για Ελλαδα? ΕΝΝΟΕΙΤΕ οτι μιλαω για Ελλαδα. δεν εγραψα σε κανενα ποστ για εξωτερικο και παντα αναφερω περιπτωσεις απο Ελληνικες εταιριες. Και ξανά λέω πολλές εταιρείες στην Ελλάδα νομίζουν ότι το το τμήμα πληροφορικής στελεχώνεται από έναν τεχνικό Η/Υ που είναι θεός και ξέρει τα πάντα! ΕΓΩ τι το διαφορετικο ειπα απο σενα που λες οτι ΔΕΝ ισχυουν ολα αυτα που λεω? ερχεσαι στα λογια μου.... Ε ναι βεβαίως απλά το παλληκάρι έπεσε στην περίπτωση. Εδώ αναφέρει άτομα τεχνικούς στην εταιρεία 40 και 50 χρονών που αυτοί είναι οι κλασικοί μπαρμπες (με εξαιρέσεις πάντα) που μαθανε να κάνουν φορματ και να βάζουν καλώδια που αν τους ρωτήσεις τι είναι η IP θα σου απαντήσουν Αϊ Πι***ου. συνεχιζεις να επιμενεις χωρις να εχεις διαβασει ολο το forum και βαζεις λογια στο στομα μου... δε κανει Εγώ αυτά που γραφεί τα έκανα πολλά χρόνια αλά πλέων έχω μάθει να καταλαβαίνω τι ζητάει ο άσχετος και να δίνω λύσεις σε προβλήματα του τομέα μου κτλπ. Όσο αφορά το κομμάτι που είπα ότι όλοι τελειώνουν ένα ΤΕΕ και λένε είναι τεχνικοί το λέω και το πιστεύω γιατί την εποχή του 2000-2007 ο κλάδος τον τεχνικών έχει κορεστει από πολλά άσχετα άτομα που στην ουσία δεν ξέρουν πολλά από υπολογιστές και στο τέλος αφού έτσι κυλάει ο κλάδος στην Ελλάδα δηλαδή στην ασχετοσύνη, στην έλλειψη επαγγελματισμού και σοβαρότητας σε όλα τα επίπεδα έτσι κυλάνε και οι εργοδότες. απο αυτο που ειπες καταλαβαινω παρα πολλα...
agent_smith Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 μας δουλευεις ε? πρωτα λες οτι δεν εχει καμια σχεση ο τιτλος και μετα παραδεχεσαι οτι ισχυει αλλα μονο για Ελλαδα? ΕΝΝΟΕΙΤΕ οτι μιλαω για Ελλαδα. δεν εγραψα σε κανενα ποστ για εξωτερικο και παντα αναφερω περιπτωσεις απο Ελληνικες εταιριες. ΕΓΩ τι το διαφορετικο ειπα απο σενα που λες οτι ΔΕΝ ισχυουν ολα αυτα που λεω? ερχεσαι στα λογια μου.... συνεχιζεις να επιμενεις χωρις να εχεις διαβασει ολο το forum και βαζεις λογια στο στομα μου... δε κανει απο αυτο που ειπες καταλαβαινω παρα πολλα... Σορρυ όταν γράφω είμαι λίγο Πάγκαλος το ξέρω. Δεν διαφωνώ με αυτά που λες εφόσον συζητάμε για την Ελλάδα απλά πειράχθηκα με τον τίτλο. Από την άλλη αυτά που γράφεις είναι αυτά που επικρατούν σε ότι νανε Ελληνικές εταιρείες δεν είναι απόλυτα έτσι σε όλες τις περιπτώσεις. Θέλω να κάτσω να αναλύσω περεταίρω αλά δεν έχει νόημα.
aledjo Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Τα comments σου πιο πολυ προσπαθουν να κανουν εντυπωση ως κατι το διαφορετικο απο μια ταση στην οποια ΟΛΟΙ συμφωνουμε, παρα κανουν οντως εντυπωση. Ο τεχνικος Η/Υ ΕΙΝΑΙ αποτυχημενο επαγγελμα. τα ειπες ολα!
tarantules Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Σορρυ όταν γράφω είμαι λίγο Πάγκαλος το ξέρω. Δεν διαφωνώ με αυτά που λες εφόσον συζητάμε για την Ελλάδα απλά πειράχθηκα με τον τίτλο. Από την άλλη αυτά που γράφεις είναι αυτά που επικρατούν σε ότι νανε Ελληνικές εταιρείες δεν είναι απόλυτα έτσι σε όλες τις περιπτώσεις. Θέλω να κάτσω να αναλύσω περεταίρω αλά δεν έχει νόημα. Ο τίτλος δεν έχει να κάνει με την προσωπικότητα αυτού που το εξασκεί σαν επάγγελμα αλλά το ίδιο το επάγγελμα και τις "προοπτικές" του.Άλλο το ένα άλλο το άλλο.Δεν λέμε αποτυχημένους τους ανθρώπους.Αν κατάλαβες...
aledjo Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Σορρυ όταν γράφω είμαι λίγο Πάγκαλος το ξέρω. Δεν διαφωνώ με αυτά που λες εφόσον συζητάμε για την Ελλάδα απλά πειράχθηκα με τον τίτλο. Από την άλλη αυτά που γράφεις είναι αυτά που επικρατούν σε ότι νανε Ελληνικές εταιρείες δεν είναι απόλυτα έτσι σε όλες τις περιπτώσεις. Θέλω να κάτσω να αναλύσω περεταίρω αλά δεν έχει νόημα. ΩΡΑΙΑ, αφου παραδεχεσαι το λαθος σου, θα ηθελα να ακουσω και την αντιθετη αποψη για περιπτωσεις που δεν ειναι ετσι. σου θυμιζω ομως οτι εκτος απο εργασιακο κοματι της δουλειας, δηλαδη σχεση αφεντικου - εργαζομενου, παραξενιες, χαρακτηρες κτλ υπαρχει και το τεχνικο προβλημα οπου συμβαινει σε ολο το κοσμο. δηλαδη υπαρχουν 2 μεγαλες δυσκολιες σε αυτη τη δουλεια. 1) νοοτροπία 2) τεχνικες δυσκολιες (οπου δε μπορει κανεις να τις αλλαξει) φανταζομαι αναφερεσαι στο 1 ε?
agent_smith Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 ΩΡΑΙΑ, αφου παραδεχεσαι το λαθος σου, θα ηθελα να ακουσω και την αντιθετη αποψη για περιπτωσεις που δεν ειναι ετσι. σου θυμιζω ομως οτι εκτος απο εργασιακο κοματι της δουλειας, δηλαδη σχεση αφεντικου - εργαζομενου, παραξενιες, χαρακτηρες κτλ υπαρχει και το τεχνικο προβλημα οπου συμβαινει σε ολο το κοσμο. δηλαδη υπαρχουν 2 μεγαλες δυσκολιες σε αυτη τη δουλεια. 1) νοοτροπία 2) τεχνικες δυσκολιες (οπου δε μπορει κανεις να τις αλλαξει) φανταζομαι αναφερεσαι στο 1 ε? Καταρχάς ναι αναφέρομαι στην νοοτροπία. Οι περιπτώσεις που το ΙΤ λειτουργεί σωστά είναι η ύπαρξη ενός τμήματος ΙΤ όπου ο τεχνικός ασχολείται με: Troubleshooting/Υποστήριξη χριστών/Backups κτλπ. Οι σοβαρές εταιρείες έχουν προϊσταμένους σε τμήματα πληροφορικής ανθρώπους που ξέρουν τη διαφορά τεχνικού Η/Υ τεχνικού δικτύου και προγραμματιστή. Το τμήμα ΙΤ συνήθως έχει έναν που γνωρίζει το βασικό troubleshooting στο κομμάτι δικτύου και H/W και S/W. Φυσικά αυτές οι θέσεις πάρα πολύ λίγες λόγο της ανύπαρκτης ανάπτυξης του κλάδου IT στην Ελλάδα. Και τέλος αν πχ ένας τεχνικός σε μια εταιρεία πήζει δεν νομίζω να το κάνει για τα 700 ευρώ 700 ευρώ παίρνει και κάποιος που δουλεύει security με λιγότερες ώρες, το κάνει γιατί του αρέσει και ίσως αύριο να έχει μια εμπειρία/προϋπηρεσία που θα του επιτρέψει να μπει σε μια άλλη σοβαρή εταιρεία. Τι εννοείς τεχνικές δυσκολίες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα