aledjo Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Τα πιο αγχωτικά και τα πιο...χαλαρά επαγγέλματα Σχετική δημοσκόπηση πραγματοποίησε η διαδικτυακή σελίδα ευρέσεως εργασίας CareerCast που εξέτασε πέντε βασικά κριτήρια ανά επάγγελμα, δηλαδή περιβαλλοντικούς παράγοντες, εισόδημα, εξέλιξη, σωματικές απαιτήσεις και στρες. Όπως αποδείχτηκε το πιο αγχωτικό επάγγελμα είναι πιλότος σε εμπορικό αεροσκάφος και ακολουθούν όσοι δουλεύουν σε δημόσιες σχέσεις, τα στελέχη των επιχειρήσεων, οι φωτορεπόρτερ, οι εκφωνητές ειδήσεων, τα στελέχη της διαφήμισης, οι αρχιτέκτονες, οι χρηματιστές, οι τεχνικοί ιατρικών μηχανημάτων και οι μεσίτες. Άγνωστη λέξη είναι το στρες, σύμφωνα με τα Νέα, για όσους απασχολούνται στην ακοολογία, την διαιτολογία, την μηχανική λογισμικού, τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών, την λογοθεραπεία, την φιλοσοφία, τα μαθηματικά, την εργοθεραπεία και την χειροπρακτική. Από τους υπαλλήλους, παντρεμένοι με το άγχος είναι οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί των πόλεων και των περιπόλων στις εθνικές οδούς. Αντιθέτως, οι βιβλιοδέτες, οι εργαζόμενοι σε φωτογραφεία και οι επισκευαστές μουσικών οργάνων αντιμετωπίζουν το λιγότερο εργασιακό στρες. πηγη: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=75105&catid=5 οκ τωρα μπορω να κοιμηθω ησυχος
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Εκτος πραγματικοτητας το αρθρο σε οτι αφορα τους προγραμματιστες και μηχανικους λογισμικου. Τουλαχιστον εκτος ελληνικης πραγματικοτητας, για εξω δε ξερω αλλα υποθετω οτι δεν εχει διαφορα.
LOULATRANS Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 παντρεμενοι με το αγχος οι πυροσβεστες??????? κατσε καλα ερευνα ειναι αυτη.............
slygeo87 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Ξέρεις τι άγχος προκαλεί το φεύγα και οι πόρτες στους πυροσβέστες;
pc_admin Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Παντως αφου μιλαμε για τεχνικους Y/H να πουμε και τις εμπειριες απο μ@κ@κες ιδικτητες - "αφεντικα" που ειχαμε Ο δικος μου πχ την ειχε δει "αφεντικο" ξερετε " αυτο ειναι το μαγαζι ΜΟΥ" και αισθανοταν περιπου οπως ο καισαρας στην αρχαια Ρωμη.Δεν υπηρχε περιπτωση οτι πει να μην εχει δικιο και δεν σηκωνε καμια αντηρηση επ αυτου.Και επιπλεον σε θεματα windows πχ ηταν παντελως ασχετος αλλα επρεπε να κανουμε το δικο του ας ηταν και μαλακια. πχ πηραμε ghost απο χαλασμενο δισκο πελατη με bad sectors και επειδη δεν μπουταρε μετα ο νεος δισκος που καναμε ghost (επειδη προφανως στον παλιο ηταν χαλασμενα τα windows) ,σαν λυση για να κανει boot ζητησε να στησουμε πρωτα windows στο νεο δισκο και μετα να κανουμε ghost σ αυτον απο τον τον παλιο.Και οταν πηγα να του εξηγησω πως δουλευει το ghost kai οτι με το ghost θα χαθει οποιαδηποτε πληροφορια απο τον νεο δισκο μου απανταει οτι δεν ξερω και τοσο καλα το ghost! Αυτο ειναι ενα απο τα χιλιαδες παραδειγματα που επρεπε να κανω οτι μαλακια νομιζε λυση στο προβλημα και μαλιστα την ακουγα επειδη δεν ειχα σκεφτει εγω αυτην την λυση! Μια μερα ελειψα και χρειαστηκε να κανει repair στα windows σε καποιο πελατη.Λοιπον μιλαγαμε 1 ωρα στο τηλεφωνο για να το κανει ! Ασε η κακομοιρια που υπηρχε : ειχαμε 1 dimm ram ddr2 σφραγισμενη,1 δισκος ide σφραγισμενος,1 δισκος sata σφραγισμενος, 0 μητρικη, και οταν χρειαζομουν κατι για να κανω τεστ επρεπε απλα να μαντευω τι μπορει να ειναι αφου δεν ειχα υλικα για τεστ!! αλλο, ειχε καποιος προβλημα με την adsl και οπως ηταν φυσικο ζητησα καποιο router για να δω αν τελικα ηταν προβλημα του router.Ελα ομως που ειχαμε 1 αλλα επειδη και αυτος ηταν σφραγισμενος δεν μπορουσα να τον παρω!αναγκαστηκα και πηρα απο το σπιτι 1 δευτερο router που εχω για να κανω τα τεστ. Αυτο με την μπαταρια του αυτοκινητου της δουλειας? ειχαμε ενα εταιρικο αυτοκινητο που ειχε προβλημα η μπαταρια του. Και επρεπε πριν απο καθε δρμομολογιο να ελεγχω οτι παιρνει μπρος ,αλλιως επρεπε να βαλουμε καλωδια με αλλο αυτοκινητο για να το βαλουμε εμπρος.Εαν τωρα καμια φορα λογω φορτου δουλειας ξεχνουσα να τσεκαρω το αυτοκινητο οτι παιρνει μποστα τι δεν ακουγα.Αφου εφτασα στο σημειο να του πω να πληρωσω εγω μια μπαταρια να υσηχασω πια και μονο τοτε την αλλαξε.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Ε καλα δε θα παει και πολυ μπροστα αυτος σαν επιχειρηση με τετοια μυαλα, εκτος αν ειναι εξασφαλισμενος, πχ franchise μεγαλης εταιριας or something.
pc_admin Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Οχι δεν ειχε κατι τετοιο, ενα συνοικιακο μαγαζακι ειχε. Το καλυτερο που θυμηθηκα τωρα ειναι οτι οταν του ειπα να αγοραζαμε δεματικα ,μου ειπε γιατι δεν μαζευω αυτα που εχουν μεσα οι συσκευασιες απο τα περιφερειακα που παμε στους πελατες Μεχρι και εκει θα καναμε οικονομια Α! και επισης δεν ξερω και εγω ποσες φορες ηρθε η αστυνομια στο μαγαζι επειδη ειχε ριξει (επιτηδες) καποια μηχανακια και ειχαν παθει ζημια επειδη τα ειχαν σταματησει εξω απο το μαγαζι (που δεν ειχε κανενα ιδιωτικο παρκινγκ δικο του εξω ,απλα ηταν μπροστα απο το μαγαζι)
aledjo Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Παντως αφου μιλαμε για τεχνικους Y/H να πουμε και τις εμπειριες απο μ@κ@κες ιδικτητες - "αφεντικα" που ειχαμε Ο δικος μου πχ την ειχε δει "αφεντικο" ξερετε " αυτο ειναι το μαγαζι ΜΟΥ" και αισθανοταν περιπου οπως ο καισαρας στην αρχαια Ρωμη.Δεν υπηρχε περιπτωση οτι πει να μην εχει δικιο και δεν σηκωνε καμια αντηρηση επ αυτου.Και επιπλεον σε θεματα windows πχ ηταν παντελως ασχετος αλλα επρεπε να κανουμε το δικο του ας ηταν και μαλακια. πχ πηραμε ghost απο χαλασμενο δισκο πελατη με bad sectors και επειδη δεν μπουταρε μετα ο νεος δισκος που καναμε ghost (επειδη προφανως στον παλιο ηταν χαλασμενα τα windows) ,σαν λυση για να κανει boot ζητησε να στησουμε πρωτα windows στο νεο δισκο και μετα να κανουμε ghost σ αυτον απο τον τον παλιο.Και οταν πηγα να του εξηγησω πως δουλευει το ghost kai οτι με το ghost θα χαθει οποιαδηποτε πληροφορια απο τον νεο δισκο μου απανταει οτι δεν ξερω και τοσο καλα το ghost! Αυτο ειναι ενα απο τα χιλιαδες παραδειγματα που επρεπε να κανω οτι μαλακια νομιζε λυση στο προβλημα και μαλιστα την ακουγα επειδη δεν ειχα σκεφτει εγω αυτην την λυση! Μια μερα ελειψα και χρειαστηκε να κανει repair στα windows σε καποιο πελατη.Λοιπον μιλαγαμε 1 ωρα στο τηλεφωνο για να το κανει ! Ασε η κακομοιρια που υπηρχε : ειχαμε 1 dimm ram ddr2 σφραγισμενη,1 δισκος ide σφραγισμενος,1 δισκος sata σφραγισμενος, 0 μητρικη, και οταν χρειαζομουν κατι για να κανω τεστ επρεπε απλα να μαντευω τι μπορει να ειναι αφου δεν ειχα υλικα για τεστ!! αλλο, ειχε καποιος προβλημα με την adsl και οπως ηταν φυσικο ζητησα καποιο router για να δω αν τελικα ηταν προβλημα του router.Ελα ομως που ειχαμε 1 αλλα επειδη και αυτος ηταν σφραγισμενος δεν μπορουσα να τον παρω!αναγκαστηκα και πηρα απο το σπιτι 1 δευτερο router που εχω για να κανω τα τεστ. Αυτο με την μπαταρια του αυτοκινητου της δουλειας? ειχαμε ενα εταιρικο αυτοκινητο που ειχε προβλημα η μπαταρια του. Και επρεπε πριν απο καθε δρμομολογιο να ελεγχω οτι παιρνει μπρος ,αλλιως επρεπε να βαλουμε καλωδια με αλλο αυτοκινητο για να το βαλουμε εμπρος.Εαν τωρα καμια φορα λογω φορτου δουλειας ξεχνουσα να τσεκαρω το αυτοκινητο οτι παιρνει μποστα τι δεν ακουγα.Αφου εφτασα στο σημειο να του πω να πληρωσω εγω μια μπαταρια να υσηχασω πια και μονο τοτε την αλλαξε. σε καταλαβαινω ΑΠΟΛΥΤΑ!
lexmark Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Δεν είναι τίποτα αυτό! Τυπική συμπεριφορά κάθε Έλληνα μαγαζάτορα.
kabamaru21 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 δεν ξερω εαν υπαρχαν κάποιοι ιδιαίτεροι λογοι που σε κραταγαν σε αυτη την δουλεια, αλλα σε τετοιες τραγικες περιπτώσεις πετας γαμοσταυριδια και φευγεις απο την πρώτη βδομάδα.
tarantules Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Παντως αφου μιλαμε για τεχνικους Y/H να πουμε και τις εμπειριες απο μ@κ@κες ιδικτητες - "αφεντικα" που ειχαμε Ο δικος μου πχ την ειχε δει "αφεντικο" ξερετε " αυτο ειναι το μαγαζι ΜΟΥ" και αισθανοταν περιπου οπως ο καισαρας στην αρχαια Ρωμη.Δεν υπηρχε περιπτωση οτι πει να μην εχει δικιο και δεν σηκωνε καμια αντηρηση επ αυτου.Και επιπλεον σε θεματα windows πχ ηταν παντελως ασχετος αλλα επρεπε να κανουμε το δικο του ας ηταν και μαλακια. πχ πηραμε ghost απο χαλασμενο δισκο πελατη με bad sectors και επειδη δεν μπουταρε μετα ο νεος δισκος που καναμε ghost (επειδη προφανως στον παλιο ηταν χαλασμενα τα windows) ,σαν λυση για να κανει boot ζητησε να στησουμε πρωτα windows στο νεο δισκο και μετα να κανουμε ghost σ αυτον απο τον τον παλιο.Και οταν πηγα να του εξηγησω πως δουλευει το ghost kai οτι με το ghost θα χαθει οποιαδηποτε πληροφορια απο τον νεο δισκο μου απανταει οτι δεν ξερω και τοσο καλα το ghost! Αυτο ειναι ενα απο τα χιλιαδες παραδειγματα που επρεπε να κανω οτι μαλακια νομιζε λυση στο προβλημα και μαλιστα την ακουγα επειδη δεν ειχα σκεφτει εγω αυτην την λυση! Μια μερα ελειψα και χρειαστηκε να κανει repair στα windows σε καποιο πελατη.Λοιπον μιλαγαμε 1 ωρα στο τηλεφωνο για να το κανει ! Ασε η κακομοιρια που υπηρχε : ειχαμε 1 dimm ram ddr2 σφραγισμενη,1 δισκος ide σφραγισμενος,1 δισκος sata σφραγισμενος, 0 μητρικη, και οταν χρειαζομουν κατι για να κανω τεστ επρεπε απλα να μαντευω τι μπορει να ειναι αφου δεν ειχα υλικα για τεστ!! αλλο, ειχε καποιος προβλημα με την adsl και οπως ηταν φυσικο ζητησα καποιο router για να δω αν τελικα ηταν προβλημα του router.Ελα ομως που ειχαμε 1 αλλα επειδη και αυτος ηταν σφραγισμενος δεν μπορουσα να τον παρω!αναγκαστηκα και πηρα απο το σπιτι 1 δευτερο router που εχω για να κανω τα τεστ. Αυτο με την μπαταρια του αυτοκινητου της δουλειας? ειχαμε ενα εταιρικο αυτοκινητο που ειχε προβλημα η μπαταρια του. Και επρεπε πριν απο καθε δρμομολογιο να ελεγχω οτι παιρνει μπρος ,αλλιως επρεπε να βαλουμε καλωδια με αλλο αυτοκινητο για να το βαλουμε εμπρος.Εαν τωρα καμια φορα λογω φορτου δουλειας ξεχνουσα να τσεκαρω το αυτοκινητο οτι παιρνει μποστα τι δεν ακουγα.Αφου εφτασα στο σημειο να του πω να πληρωσω εγω μια μπαταρια να υσηχασω πια και μονο τοτε την αλλαξε. Φίλε μου sorry που στο λέω αλλά όντως είσαι πανάσχετος και καλά έκανε το αφεντικό σου και επέμενε για το ghost.Η ενδεδειγμένη διαδικασία ήταν αυτή που σου είπε.To ghost έχει μια κρυφή λειτουργία (γι αυτό το λένε και ghost-φάντασμα) που κρατάει τα προηγούμενα δεδομένα ακόμα και εαν ξαναεγκαταστήσεις τα windows.Είναι πολύ ψαγμένη λειτουργία και είναι "ψιλά γράμματα" για κάτι "γατάκια" σαν εσάς που νομίζετε οτι η δουλειά του αφεντικού είναι μόνο να διατάζουν.Ας μην αναφέρω τη μακροοικονομία της επιχείρησης.Αν σε κάθε πελάτη που πηγαίνουμε παίρνουμε και από ένα ανταλλακτικό από το μαγαζί τότε πάει, το κλείσαμε! Το αφεντικό σου βλέπει πολύ μακρυά αλλά εσύ είσαι κοντόφθαλμος και δεν θα προοδεύσεις και πολύ... Εαν με το παραμικρό προβληματάκι αλλάζαμε μπαταρίες στα αυτοκίνητα της εταιρίας θα πηγαίναμε φυλακή.Αφού δουλεύει η μπαταρία.Δεν τα έχει φτύσει τελείως.Ποιος ο λόγος να την αλλάξεις και να βάζεις σε έξοδα την εταιρία που σου δίνει ψωμάκι να ζεις; Αφού έχεις καβάτζα router στο σπίτι σου, για ποιο λόγο παιδεύεις το αφεντικό σου και του ζητάς από το απόθεμα του μαγαζιού και δεν παίρνεις το δικό σου;Αχαριστία να το πω;Χαζομάρα; Πάντως, πέρα από την πλάκα μερικοί δεν ξέρουν να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις όπως τους αρμόζουν... Μάλιστα τέτοιες περιπτώσεις προσφέρονται για μεγάλη καζούρα... Σε παίρνει τηλέφωνο να σε ρωτήσει πως κάνεις repair στο pc; Αφού είναι άσχετος, τον πας βήμα-βήμα πως να καταστρέψει το pc... Αν στο ενδιάμεσο σου λέει και εξυπνάδες-επιφυτήσεις τις εφαρμόζεις χωρίς 2η σκέψη... Στον πελάτη με την adsl πας χύμα χωρίς εξοπλισμό και παρακαλάς να φταίει το router.Παίρνεις αμέσως τηλέφωνο το αφεντικό και του λες το router μάλον δεν δουλεύει...και ακούς οδηγίες-εντολές...Τις εφαρμόζεις κατά γράμμα... Το αμάξι μένει συχνά-πυκνά από μπαταρία; Ευκαιρία για καφεδάκι! Πας καθοδόν σε πελάτη και σταματάς στην πλησιέστερη καφετέρεια...Αράζεις,παραγγέλνεις καφέ και μετά από 10 λεπτά παίρνεις τηλέφωνο το αφεντικό και ενημερώνεις οτι έμεινες από μπαταρία...Αναμένεις οδηγίες... Συχνά-πυκνά αφήνεις ξεφόρτιστη τη μπαταρία του κινητού σου ώστε να μην σε βρίσκει... Φαντάζομαι και να σε απολύσει δεν θα στενοχωρηθείς και πάρα πολύ...Ε; Εκτός εαν πιστεύεις οτι ο επόμενος εργοδότης σου θα είναι χειρότερος από τον προηγούμενο...
pc_admin Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Οπα εδω για το θεμα του Ghost σηκωνει συζητηση...δηλαδη αν στησεις σε ενα δισκο windows και μετα του κανεις ghost απο αλλο θα κρατησει την εγκατασταση των windows ή εστω κατι στο ΒΟΟΤ? to χρησιμοποιω πανω απο 10 χρονια και πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο!! Τι να πω για τα αλλα που ειπες...οτι βλεπει μακρια καποιος που εχει service χωρις υλικα για τεστ... Επισης μαζι θα κανατε αχτυπητο διδυμο!
tarantules Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Οπα εδω για το θεμα του Ghost σηκωνει συζητηση...δηλαδη αν στησεις σε ενα δισκο windows και μετα του κανεις ghost απο αλλο θα κρατησει την εγκατασταση των windows ή εστω κατι στο ΒΟΟΤ? to χρησιμοποιω πανω απο 10 χρονια και πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο!! Τι να πω για τα αλλα που ειπες...οτι βλεπει μακρια καποιος που εχει service χωρις υλικα για τεστ... Επισης μαζι θα κανατε αχτυπητο διδυμο! Το πρώτο "γατί" τσίμπησε! Πλάκα κάνω καλέ.Δεν το πήρες χαμπάρι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα