tarantules Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Καλα. Κανε ονομα σωστου/καλου μαστορα και βλεπουμε αν το μονο που κερδιζεις ειναι αυτο. Διαφωνώ μαζί σου γιατί αυτό που λες ναι μεν ισχύει αλλά κατά περίπτωση.Αλλά δεν πειράζει Ας στειλουμε εναν μονοφθαλμο απατεωνα "τεχνικο" να στησει δικτυο σε ξενοδοχειο/επιχειρηση/τραπεζα κλπ να δουμε, μπορει? Ουτε καλωδια δε θα ξερει απο που να περασει. Θα έπρεπε να ξέρεις οτι οι απατεώνες του επαγγέλματος δεν αναλαμβάνουν μεγάλες δουλειές όπου μπορούν να ξεμπροστιαστούν Τωρα οι μαστορες για οικιες οκ μπορει να μην ειναι ολοι τους και τοοοσο μαστορες, αλλα ας μην τσουβαλιαζουμε ελαφρα τη καρδια...Υπαρχουν τεχνικοι που ειναι τιμιοι και καλοι επαγγελματιες και φυσικα χρεωνουν αναλογως. Υπαρχουν και αλλοι που δεν ειναι καλοι και ειναι ψιλοαπατεωνες. Αλλα αυτο σε ολα τα επαγγελματα δεν ισχυει? Ισχύει αλλά δεν έχουν όλα τα επαγγέλματα την ίδια βαρύτητα.Υπάρχουν επαγγέλματα που τραβάνε σαν μαγνήτης τους απατεώνες λόγο της ευκολίας που σου παρέχουν από τη μια να "γδύνεις" τον πελάτη και από την άλλη να φαίνεσαι "σωστός" και να σου λένε και ευχαριστώ! Άρα ο οποιοσδήποτε αγνός,σωστός επαγγελματίας στιγματίζεται από όλους τους υπόλοιπους που χαλάνε την πιάτσα.Άλλωστε το ρητό το ξέρεις: Κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Kαλα μεταξυ μας τωρα δεν ειναι και τοσο απλο οσο το περιγραφεις να προσποιεισαι τον ηλεκτρολογο, τον υδραυλικο, τον ηλεκτρονικο και αλλων λογιων τεχνικους, ξεγελωντας τον κοσμο. Αφ'ενος χρειαζεται αρκετη ειδικευση. Αφ'ετερου ακομα και ειδικευμενος να εισαι χρειαζεται και ειδικος (ακριβος) εξοπλισμος. Που για να τον αποκτησεις παει να πει οτι εργαζεσαι στ'αληθεια πανω στο αντικειμενο. Απο κει και περα μπορει προφανως ενας μαστορας απο εναν αλλον να διαφερουν πολυ στην ποιοτητα και τον επαγγελματισμο τους. Αλλα οχι οτι ο κλαδος των τεχνικων ειναι πανευκολο να αποροφησει τους απατεωνες, ισα ισα προκειται περι απαιτητικων επαγγελματων σε γνωσεις και εξοπλισμο, δεν μπορει ο καθενας να τα ασκησει δηλαδη.
bluesattack Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Αλλα οχι οτι ο κλαδος των τεχνικων ειναι πανευκολο να αποροφησει τους απατεωνες, ισα ισα προκειται περι απαιτητικων επαγγελματων σε γνωσεις και εξοπλισμο, δεν μπορει ο καθενας να τα ασκησει δηλαδη. Eξαιρειται ο κλαδος των 'τεχνικων Η/Υ' που μπορει να περιλαμβανει καποιους με 5 γνωσεις, ενα βαλιτσακι με 'προγραμματα' (και αν ) και ενα τονο αεριτζιλικι.Ειδικα στο οικιακο κομματι .Στους υπολοιπους ναι , δεν ειναι τοσο ευκολο να εισαι ασχετος , και για αυτο τον λογο ειναι περισσοτερο στο απυροβλητο.Αν και καποια 'μαγεια' εχει χαθει προ πολλου λογω των αλλοδαπων.Οταν ο ενας χρεωνει 50 Ε και ο αλλος 200 Ε με ιδια υλικα η και εξοπλισμο , κατι αρχιζει να μην παει καλα.. Μην το ψάχνετε... Η "απατεωνιά" είναι στο DNA του Ελληνα... Και με τους καιρούς κρίσης που περνάμε ο άλλος θα σκέφτεται όλο και περισσότερο πώς να βγάλει εις βάρος του πελάτη με κάθε τρόπο... +1000000000 .Απλα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Eξαιρειται ο κλαδος των 'τεχνικων Η/Υ' που μπορει να περιλαμβανει καποιους με 5 γνωσεις, ενα βαλιτσακι με 'προγραμματα' (και αν ) και ενα τονο αεριτζιλικι.Ειδικα στο οικιακο κομματι .Στους υπολοιπους ναι , δεν ειναι τοσο ευκολο να εισαι ασχετος , και για αυτο τον λογο ειναι περισσοτερο στο απυροβλητο.Αν και καποια 'μαγεια' εχει χαθει προ πολλου λογω των αλλοδαπων.Οταν ο ενας χρεωνει 50 Ε και ο αλλος 200 Ε με ιδια υλικα η και εξοπλισμο , κατι αρχιζει να μην παει καλα.. +1000000000 .Απλα. To παζαρι ειναι "σπασμενο" στο θεμα των Η/Υ, λογω ανταγωνισμου. Αυτο εχει τα καλα του εχει και τα κακα του. Απτη μια πεφτουν οι τιμες, απτην αλλη ο καθενας εχει και ενα μαγαζι με Η/Υ, ισχυριζεται οτι ξερει απο PC και μπορει να πουλαει παπατζιλικια. Για τον εργαζομενο μονο κακα φερνει ο ανταγωνισμος αυτος. Και πουλα τις υπηρεσιες του φθηνοτερα, και εχει ντουβαρια να τον συναγωνιζονται στα ισα και χανει δουλεις απτα ντουβαρια. Οποτε θα συμφωνησω με το αρχικο ποιντ του ποστ οτι η δουλεια του τεχνικου Η/Υ με την ενοια του "στηνω/επιδιορθωνω/καθαριζω απο ιους/βαζω drivers-προγραμματα σε ενα pc" πεθανε. Και πεθανε λογω του πολυ χαμηλου ποσοστου εξειδικευσης που χρειαζεται για να την ασκησει κανεις καλα η κακα. Φυσικα επιζουν αλλοι τομεις, οπως δικτυα κλπ.
SlackulatoR Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μην το ψάχνετε... Η "απατεωνιά" είναι στο DNA του Ελληνα... Και με τους καιρούς κρίσης που περνάμε ο άλλος θα σκέφτεται όλο και περισσότερο πώς να βγάλει εις βάρος του πελάτη με κάθε τρόπο... Ναι ενώ όλοι οι άλλοι άνθρωποι είναι τίμιοι... που ζείτε ρε; Να έλεγες η απατεωνιά είναι στο DNA των ανθρώπων να πω εντάξει.
Fu Manchu Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δεν βράζουν όλοι στο ίδιο καζάνι... Δεν μπορώ να συγκρίνω έναν Σουηδό, Δανό, ακόμα και Γερμανό με τον Ελληνα σε θέματα τιμιότητας στα επαγγέλματα... Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις...
tarantules Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δεν βράζουν όλοι στο ίδιο καζάνι... Δεν μπορώ να συγκρίνω έναν Σουηδό, Δανό, ακόμα και Γερμανό με τον Ελληνα σε θέματα τιμιότητας στα επαγγέλματα... Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις... Εγώ πάλι πιστεύω οτι δεν έχει να κάνει με τιμιότητα αλλά με την ευστροφία που έχει κάθε λαός σε συνδυασμό με τις συνθήκες περιβάλλοντος που ζει κανείς.Και σαν λαός είμαστε αρκετά εύστροφος σε σχέση με άλλους λαούς και δεν είναι αερολογίες αλλά αποδεδειγμένο τοις πάσοι το γεγονός αυτό.Τρανό παράδειγμα ο αριθμός των Ελλήνων επιστημόνων ανά τον κόσμο. Το κακό με εμάς είναι οτι την ευστροφία μας συνηθίζουμε να τη διοχετεύουμε σε λάθος μεριά (στην απατεωνιά και τη ρεμούλα). Και σε αυτό έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας.(Μην πω αποκλειστικά). Δεν μπορώ πχ να πιστέψω οτι ο μέσος Αμερικανός είναι πιο εύστροφος από τον μέσο Έλληνα και βγάζει τεχνολογία αιχμής ενώ ο Έλληνας δεν μπορεί.Απλά στον έναν δίνονται τεράστιες οικονομικές βοήθειες και γενικότερα ευνοϊκές συνθήκες και στον άλλο δεν δίνεται σχεδόν τίποτα.Άρα εξ ανάγκης στρέφει την ευστροφία του σε διάφορου είδους απατεωνιές.
bluesattack Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μπα δεν ειναι θεμα ευστροφιας αλλα θεμα κομματοκρατιας-οικογενειοκρατειας (αυτα που θελουμε και ψηφιζουμε) και κατ'επεκταση ανομιας , διαφθορας και καλυψης.Το παραμυθι με τον χαζουλη αλλα ευνοημενο Αμερικανο που μασαει τσιχλα η τον κουτοφραγκο Ευρωπαιο και τον πανδαιμονιο , πολυστροφο , πολυμηχανο ,τετραπερατο ,αλλα κατατρεγμενο Ελληνα που αναγκαζεται να διοχετευει την ευστροφια του και την ενεργητικοτητα του σε αλλες ενεργειες ψιλομουφεψε πια,θα ελεγα οτι οι συνθηκες ειναι τετοιες που το εκαναν α μη τι αλλο σαφες. Ειδαμε και οταν το οικονομικο περιβαλλον ηταν καλυτερο πως διαπρεπαμε σε ολους τους τομεις (εκτος αν το φθασουμε την ..τουρκοκρατια εν ετη 2011, οποτε δικαιολογιες υπαρχουν )
tarantules Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μπα δεν ειναι θεμα ευστροφιας αλλα θεμα κομματοκρατιας-οικογενειοκρατειας (αυτα που θελουμε και ψηφιζουμε) και κατ'επεκταση ανομιας , διαφθορας και καλυψης.Το παραμυθι με τον χαζουλη αλλα ευνοημενο Αμερικανο που μασαει τσιχλα η τον κουτοφραγκο Ευρωπαιο και τον πανδαιμονιο , πολυστροφο , πολυμηχανο ,τετραπερατο ,αλλα κατατρεγμενο Ελληνα που αναγκαζεται να διοχετευει την ευστροφια του και την ενεργητικοτητα του σε αλλες ενεργειες ψιλομουφεψε πια,θα ελεγα οτι οι συνθηκες ειναι τετοιες που το εκαναν α μη τι αλλο σαφες. Ειδαμε και οταν το οικονομικο περιβαλλον ηταν καλυτερο πως διαπρεπαμε σε ολους τους τομεις (εκτος αν το φθασουμε την ..τουρκοκρατια εν ετη 2011, οποτε δικαιολογιες υπαρχουν ) Έχω θείο στην Αμερική που είναι διευθυντής στο τμήμα του σε πολύ μεγάλη εταιρία και έχει υπο την επίβλεψή του εργάτες κυρίως Αμερικανούς και Μεξικανούς.Όταν λοιπόν κάποιος εργάτης αρρωσταίνει από το πόστο του , δεν μπορεί κάποιος άλλος να τον αντικαταστήσει και δημιουργείται πρόβλημα.Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν μάθει κάποια πράγματα τυφλοσούρτη (χωρίς πως και γιατί) και ο καθένας στον τομέα του.Στην Ελλάδα αντίθετα γίνεται κάτι εντυπωσιακό σε αρκετές εταιρίες.Βλέπεις αρκετά άτομα να έχουν πολλές αρμοδιότητες και να μην έχουν πρόβλημα να καταποιάνονται και με τομείς που δεν έχουν ακουμπησει πριν και να το κάνουν με επιτυχία. Όσο για τη μούφα της ευστροφίας του Έλληνα σε παραπέμπω να ψάξεις στο νετ να βρεις αναρίθμητα παραδείγματα από Έλληνες επιστήμονες που είναι πρωτοπόροι στον τομέα τους και δουλεύουν στα καλύτερα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια. Μάλιστα πολλές πατέντες είναι Ελληνικής εφεύρεσης και είτε τις κλέβουν οι ξένοι είτε τις οικιοποιούνται με έμμεσο τρόπο. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα το διαφορικό χωρίς γρανάζια του Έλληνα Τσιριγγάκη που το έκλεψε η Ferrari και το μοστράρει σαν δικό της πλέον.
bluesattack Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δεν με ενδιαφερει να κανω καποια ερευνα για την ευστροφια των λαων .Ασε που οσο πιο μεγαλη (μπορει να )ειναι αυτη τοσο πιο στεναχωρο και απογοητευτικο ειναι το σημερινο αποτελεσμα.Καλη η ευστροφια αλλα να μπορει να υπερνικησει την κουτοπονηρια, αεριτζιλικι και παπατζιλικι.Και το οτι εχουμε πολυ δυνατα μυαλα και δεν μπορουμε να εκμεταλλευτουμε τις ιδεες τους , και το κανουν αλλοι , ειναι ακομα μια αποδειξη της 'ευστροφιας' μας σαν χωρα.Οσο για τις επιχειρησεις , ας κανω λιγο τον δικηγορο του διαβολου.Μπορει να ειναι θεμα ευστροφιας μπορει να ειναι και θεμα τουρλου, τα κανω ολα (μπαχαλο ), μη εξειδικευσης και το κυριοτερο αναγκαστικη προσεγγιση καθοτι οι ευστροφοι επιχειρηματιες κοιτανε να παρουν αυτον οχι με τα περισσοτερα προσοντα αλλα με τα καλυτερα κονε και την μικροτερη..φιλοδοξια , και φυσικα του αναθετουν του αλλου και οτι λαχει , και οπως λαχει..
tarantules Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Άλλα λέω άλλα καταλαβαίνεις οπότε αφού δεν υπάρχει σημείο επαφής πάω πάσο.Προφανώς τα ξέρεις καλύτερα από μένα
bgeorgalas Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 εισαι πολυ off topic γιατι 1) το θεμα μας ειναι οι υπολογιστες και οχι οτιδηποτε αλλο 2) ακομα και αυτα που λες για τα αλλα επαγγελματα, δε μπορεις να τα συγκρινεις με τους υπολογιστες γιατι στους υπολογιστες δεν ισχυει κανενας νομος πιθανοτητων. μπορει να παρεις εναν υπολογιστη και για 5 χρονια να μη παρουσιασει κανενα hardware προβλημα. μπορει ομως να παρεις τον πιο ακριβο, αξιοπιστο και μετα απο 1 βδομαδα να μην αναψει καν! εκει δε φταιει κανενας παραμονο η γκαντεμια σου. οταν ριχνουμε την ευθυνη σε καποιον για καποιο τεχνικο θεμα, λεμε οτι ΦΤΑΙΕΙ εκεινος επειδη ΕΠΡΕΠΕ να κανει κατι και ΔΕΝ εκανε! αρα εκανε ενα λαθος. σωστα? στην περιπτωση πχ. που αλλαζεις ενα τροφοδοτικο και βαζεις ΚΑΤΑΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, δουλευει σωστα και μετα απο 1 βδομαδα δε δουλευει, ποιος φταιει???? ο τεχνικος?????????? ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ? τιποτα απολυτος. κανενας δε μπορει να του ριξει ευθυνες. ΕΚΕΙ ειναι οι παραλογοι πελατες που δεν καταλαβαινουν. για το μονο που πρεπει να εχουν λογικη απαιτηση ειναι να το αλλαξει ο τεχνικος παλι με καινουργιο εχοντας εγγυηση. οχι ομως πριξημο οτι δεν εκανε σωστη δουλεια και τρια πουλακια καθονται.... γιατι κανενας αλλος δε θα εκανε κατι διαφορετικο. τα λεω σωστα? αλλα για σκεφτειτε ομως το χειροτερο στην προκειμενη περιπτωση, το τροφοδοτικο που εβαλε, μετα απο μια βδομαδα να καψει μητρικη (μη πω για δισκο κτλ). εκει ποιος φταιει????????? ο τεχνικος? ποιος θα πληρωσει τα "σπασμενα"? κανενας δε μπορει να δωσει απαντηση σε αυτο, γι'αυτο το λεω αποτυχημενο "επαγγελμα" στα περισσοτερα επαγγελματα υπαρχει προβλημα = λυση, στους υπολογιστες δεν υπαρχει! MiDi_MiLiZ νομίζω ότι συμφωνούμε.... Aledjo, συμφωνώ και μαζί σου γιατί δυστυχώς διάφορα τα έχω ζήσει στο πετσί μου και ξέρω πολύ καλά ότι είναι λαχείο με τα ηλεκτρονικά στις μέρες μας. Γενικά δεν είμαι αγενής με τους τεχνικούς αυτό που δεν αντέχω όμως είναι η κοροϊδια και απαιτώ ειλικρίνεια: Στο παράδειγμα που φέρνεις για το τροφοδοτικο θα σου πω το εξής: Αν έρθεις σπίτι και μου πεις: Φιλαράκο είναι τροφοδοτικό υπάρχουν αυτά με που κοστίζουν χ και αυτά που κοστίζουν 2χ, σήμερα με τα ηλεκτρονικά το ξέρεις πολύ καλά ότι είναι λαχείο και η γνώμη μου είναι να βάλεις αυτό που κάνει χ για να μην ξοδευτείς χωρίς λόγο (ή αυτό που κάνει 2χ γιατί εμένα μου έχουν βγάλει λιγότερες ζημιές) τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, αν όμως μου το παίξεις αυθεντία και ξερόλας και μου πεις να βάλεις αυτό που κάνει 3χ γιατί είναι τέλειο και θα το έχεις για τα επόμενα 7 χρόνια και βγάλει βλάβη στην βδομάδα τότε θα μου την βιδώσει... για τα σπασμένα αν κάψει μητρικές κτλ. δεν ξέρω να σου απαντήσω....(μακριά από μας) αν και φαντάζομαι ότι σε τέτοια περίπτωση μάλλον δεν θα φταίει μόνο το τροφοδοτικό αλλά και η ΔΕΗ.... το παν είναι νομίζω η σωστή επικοινωνία και λίγη καλή θέληση και από τις δύο πλευρές....
aledjo Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Φιλαράκο είναι τροφοδοτικό υπάρχουν αυτά με που κοστίζουν χ και αυτά που κοστίζουν 2χ, σήμερα με τα ηλεκτρονικά το ξέρεις πολύ καλά ότι είναι λαχείο και η γνώμη μου είναι να βάλεις αυτό που κάνει χ για να μην ξοδευτείς χωρίς λόγο (ή αυτό που κάνει 2χ γιατί εμένα μου έχουν βγάλει λιγότερες ζημιές) τότε δεν υπάρχει πρόβλημα ΑΥΤΟ ακριβως ακολουθω εδω και περιπου 3 χρονια! αν και δε δουλευω, απλα αν τυχει γνωστος του γνωστου κτλ. πιστεψε δε "πιανει" σε ολους γιατι καποιοι οταν το ακουσουν αυτο λενε: "καλα τι μαλακιες λεει τωρα, ειναι δυνατον? τι τεχνικος ειναι αφου δεν ειναι σιγουρος?" ε εχουν συνιθησει καποιους που ειναι ΑΠΟΛΥΤΟΙ σε αυτο που λενε και οι πελατες νιωθουν ασφαλεια σε αυτο
tarantules Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Ρε aledjo τι κοπανιέσαι να τους αποδείξεις, αφού κάποιοι επιμένουν να πετάνε στα συνεφάκια τους. Εγώ πλέον ένα πράγμα λέω.Καλές όλες αυτές οι θεωρητικές αμπελοφιλισοφίες.Να σε δω στην πράξη όταν το επιχειρήσεις και θα σπάσεις τα μούτρα σου τι θα λες.Για όποιον τρέφει φρούδες ελπίδες περί υγειούς βιωσιμότητας του εν λόγω επαγγέλματος , ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα κύριοι.Απλά πράγματα
ikaruga24 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Ρε aledjo τι κοπανιέσαι να τους αποδείξεις, αφού κάποιοι επιμένουν να πετάνε στα συνεφάκια τους. Εγώ πλέον ένα πράγμα λέω.Καλές όλες αυτές οι θεωρητικές αμπελοφιλισοφίες.Να σε δω στην πράξη όταν το επιχειρήσεις και θα σπάσεις τα μούτρα σου τι θα λες.Για όποιον τρέφει φρούδες ελπίδες περί υγειούς βιωσιμότητας του εν λόγω επαγγέλματος , ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα κύριοι.Απλά πράγματα Ακριβως ετσι. 6 χρονια δουλευα στο "επαγγελμα" και οπως ειχα πει και σε παλιοτερο μου ποστ στις μεγαλυτερες (και θεωρητικα ποιο εμπιστες και δυνατες) εταιριες της Θεσσαλονικης και το μονο που κερδισα ηταν νευρα, νευρα και περισσοτερα νευρα χωρια η καχυποψια χωρια η κλασσικη τζαμπατζιδικη φυση του Ελληνα. Καμια εξελιξη, καμια αναπτυξη, φουλ δουλειες του ποδαριου καθως οι πελατεια ηταν -παντα- τεραστια αλλα με απαιτησεις που δεν ανταποκρινονταν στην πραγματικοτητα. Ουφ, τι να πεις και τι να κανεις....μακρια απο εμενα πλεον. Πραγματικα βρηκα την ηρεμια μου. Ουτε τηλεφωνα ακυρες ωρες, ουτε επισκεψεις, ουτε ωρες εργασιας -μετα- τη δουλεια ουτε τιποτα. Απο μακρια και αγαπημενοι με το συγκεκριμενο "επαγγελμα". Μονο το δικο μου PC και τελος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα