Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΠΟΛΥ σωστα τα λες!

γιατι λοιπον οταν παω να κανω μια εργασια Α μου βγαζει ο πελατης εργασιες Β, Γ, Δ.......??

γιατι με φωναξε ο πελατης για την εργασια Α ενω τελικα δεν ηταν Α αλλα Β?

Γιατί δεν τον έχουμε ενημερώσει σωστά...

οταν με φωναζουν να κανω μια εργασια Α (πχ να βαλω windows 7) λεω οτι για να κανω την εργασια συτη

θελω 100 ευρω. σωστος μεχρι εδω?

σωστός ως εδώ αλλά στον πελάτη πρέπει να του έχουμε είδη εξήγησή ότι αφού σας περάσω τα win7, το σύστημα θα είναι όπως το αγοράσατε την πρώτη φορά.

δηλαδή...δεν θα έχει παιχνίδια και προγράμματα που έχετε περάσει μέσα στο σύστημα.

παω που λες, βαζω τα 7 και παω να φυγω περνωντας τα 100 ευρω.

τοτε με σταματαει ο πελατης και μου ζηταει να του φτιαξω facebook, να του μαθω πως δουλευει

Εγώ θα του έδινα την γενική ιδέα,δηλαδή, να του δείξω το προφίλ,να του δείξω πως να κάνει αναζήτηση και invite

πως να στείλει μνμ και τέτοια. πέντε λεπτάκια όχι παραπάνω.

μσν, photoshop, 4-5 pc games, εμαιλ, OFFICE, εγκατασταση εκτυπωτη, σκανερ, καμερα, κινητο, bluetooth, ρουτερ και παει λεγοντας.

Του εξηγείς με πολύ ωραίο πολιτισμένο τρόπο ότι για τα παραπάνω θα χρειαστεί να κάνουμε κάποια μαθήματα(msn,photoshop,email)

για τα:εγκατάσταση εκτυπωτή, σκάνερ, κάμερα, κινητό, bluetooth και wi-fi είναι μέσα στο σετάρισμα μετά την εγκατάσταση των win(εγώ αυτό κάνω)

ρούτερ: τι να ρυθμίσεις για το ρουτερ?(εννοείς για καινούργια σύνδεση internet?)

ΑΝ λοιπον για καθε εργασια ξεχωριστα ειχα διαφορετικη τιμη, θα δεις οτι εκανα πολλες εργασιες.

αρα επρεπε να παρω πιο πολλα λεφτα! σωστα?

θα κανεις μια καλητερη τιμη απο τη σουμα.

αν ομως χρεωνω με την ωρα τοτε ολα αυτα μπορει να τα κανω σε 2 ωρες. τοτε θα ζητησω πιο λιγα λεφτα.

ΜΑΛΑΚΙΑ!

δικιο εχεις. καθε εργασια πρεπει να εχει τι τιμη της......

ούτε τα μισά δεν προλαβαίνεις να κάνεις σε δυο ώρες από αυτά που είπες(ούτε εσύ ούτε εγώ) :D :D :D

όλα αυτά τα θέματα λύνονται εάν έχεις μιλήσει με τον πελάτη πριν ξεκινήσεις την εργασία και κοστολόγιο.

δεν έχω καμιά διάθεση ειρωνείας προς το πρόσωπο κανενός από αυτών που συμμετέχουν στην συζήτηση :D :D :D

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τεχνικός δεν ήταν ποτέ το πρώτο μου επάγγελμα,αλλά έχω πελατεία σε όλοι την αττική,το έκανα και το κάνω ακόμα part-time.

δεν έχει προοπτικές εάν δουλεύεις σε μαγαζί.μόνο σε τμήμα IT κάποιας εταιρείας

μοντερ είναι το επάγγελμα μου.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ειμαι 14 χρονων και ειχα σκεφτει πριν μερικους μηνες να ακολουθησω αυτο το επαγγελμα.Μετα απο αυτο το topic,ομως, ουτε να το σκεφτομαι!Ευχαριστω που ανοιξες τα ματια καποιοων, οπως και τα δικα μου!

Δημοσ.

Ειμαι 14 χρονων και ειχα σκεφτει πριν μερικους μηνες να ακολουθησω αυτο το επαγγελμα.Μετα απο αυτο το topic,ομως, ουτε να το σκεφτομαι!Ευχαριστω που ανοιξες τα ματια καποιοων, οπως και τα δικα μου!

Μη σχεδιάζεις από τωρά για το τι θες να κάνεις "όταν μεγαλώσεις".

Δημοσ.
Οι τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών βρίσκονται ακόμη ψηλά στη λίστα με τα επαγγέλματα που δεν αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της κρίσης, καθώς ο επιχειρηματικός κόσμος εισέρχεται στην εποχή των τηλεδιασκέψεων και η τεχνολογία εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς.

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/41500/poia-epaggelmata-tha-thn-bgaloyn-katharh-apo-thn-krish

να παρω τηλεφωνο να τους βρισω?

Δημοσ.

Διαβάζοντας αυτά που έγραψες op μπορώ να σου πω με μεγάλη βεβαιότητα οτι δεν ήσουν ποτέ τεχνικός. Ενα παιδί που ήξερε να κάνει 2 πράματα σε pc ήσουν.

Εξηγούμαι να μην παρεξηγούμαι:

Τα περισσοτερα προβλήματα που αντιμετώπισες (σε αυτα που είχες για παράδειγμα τουλαχιστον) είναι φανερό οτι σχεδον ξερεις πως να κανεις κατι και πας ψάχνοντας. Format σε pc? δεν κανεις σχεδον ποτε. 3 ωρες αλλαγη τροφοδοτικου? ΧΑ!

Το επαγγελμα εχει καποιες δυσκολίες ετσι επειδή ο κάθε πιτσιρικάς νομίζει οτι ειναι τεχνικός μόλις συναρμολογήσει το πρώτο του μηχάνημα.

Ο πιτσιρικάς που αλλάζει τα λάδια στο συνεργείο θεωρείτε μηχανικός?

Δημοσ.

Εννοείται... Όπως και όλοι δηλώνουν web developer και programmer αλλά ένας φίλος μου που έδινε 10000€ για μια σχετικά απλή σελίδα δεν μπορούσε να βρει κανέναν στην Ελλάδα και κοίταξε προς Αμερική. Αυτά χωρίς να βγάζω τον εαυτό μου από έξω.

Δημοσ.
Το επαγγελμα εχει καποιες δυσκολίες

Εμπειρία λέγεται ψηλέ. Χάϊντε. Μετά παραπονιέστε που ζητάνε 200 χρόνια προϋπηρεσία.

Δημοσ.

Διαβάζοντας αυτά που έγραψες op μπορώ να σου πω με μεγάλη βεβαιότητα οτι δεν ήσουν ποτέ τεχνικός.

σε μενα αναφερεσαι?

Format σε pc? δεν κανεις σχεδον ποτε.

μονο απο αυτο που ειπες καταλαβαινω ποσο καλα ξερεις τη δουλεια

Δημοσ.

μονο απο αυτο που ειπες καταλαβαινω ποσο καλα ξερεις τη δουλεια

Τα καθαρίζει με registry cleaner και κάνει τη δουλειά B)

Δημοσ.

σε μενα αναφερεσαι?

Ναι.

Το "format" δεν ειναι λύση. Λύση ειναι να βρείς το πρόβλημα και να το διορθώσεις.

Δημοσ.

Sorry που πετάγομαι, αλλά το format δεν είναι αποτελεσματικότερο και πολλές φορές ταχύτερο με σίγουρα αποτελέσματα; :mrgreen: Δε λύνει το πρόβλημα;

Άρα γιατί δεν είναι λύση;

Δημοσ.

Δεν ειναι οταν ξέρεις τι κανεις. Οταν ξέρεις να διωρθώσεις ενα πρόβλημα σε 10 λεπτα γιατι να κανεις φορματ με πολλες πιθανότητες να ξαναδημιουργήθει αυτό το πρόβλημα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...