Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
μπορω να φορτωσω ιντερνετ στο λαπτοπ οπως φορτωνω τη μπαταρια και να το παρω μακρια απο το σπιτι και να μπω απο μακρια?

χαχαχαχα ελιωσα

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φέτος δουλεύω σε πόστο ως τεχνική υποστήριξη. Αν με ρωτούσες πέρυσι θα συμφωνούσα μεταξύ τους, πλέον νομίζω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερα ψέματα από αυτά :)

Που ακριβως ειναι το ψεμα και τι παραπανω κανεις στη δουλεια σου? Δεν το λεω ειρωνικα. Αν κανεις κατι πιο εξειδικευμενο μαλλον κανεις κατι παραπανω απο απλη τεχνικη υποστηριξη.

Επισης το γεγονος οτι οι περισσοτερες κλησεις ειναι απο απλες εως αστειες δεν σημαινει οτι δεν συμβαινει και κατι σοβαρο σε εβδομαδιαια τουλαχιστον βαση, ειδικα αν δουλευεις σε μεγαλο οργανισμο.

Και η δικη μου εμπειρια μου λεει οτι ο κλασικος τεχνικος Η/Υ σε ενα corporate περιβαλλον ασχολειται την περισσοτερη ωρα με τετοιου ειδους τυφλοσουρτηδες προβληματα. Απο συναρμολογηση/αντικατασταση εξαρτηματων, format/αναβαθμιση εφαρμογων και λειτουργικου, αντε και βοηθεια χρηστων για βασικες λειτουργιες.

Δεν οφειλει να ξερει απο στησιμο servers, διαχειριση δικτυων κλπ. Αυτα ειναι δουλεια αλλων. Οι καλοι τεχνικοι μπορει να ασχολουνται απο προσωπικο ενδιαφερον και στο μελλον να προαχθουνε σε καποιο ποστο administration. Ειδικα αν αποδειξουν οτι εχουν troubleshooting skills. Οι μετριοι απλως ξερουν καποια πραγματα παπαγαλια και πολλα πραγματα δεν καταλαβαινουν γιατι τα κανουν. Απλως σου γλυτωνουν χρονο για τα τετριμμενα. Οταν προκυψει κατι πιο σοβαρο πρεπει να αναλαβει καποιος που γνωριζει κατι παραπανω.

Φυσικα και o Aledjo εχει δει σκηνες απειρου καλους που περιγραφει. Εβγαινε ομως σε εξωτερικες δουλειες σε ιδιωτες. Αυτη ειναι πολυ πιο βαρβαρη εκδοχη του επαγγελματος συγκριτικα με καποιον που ασχολειται με χρηστες ενος σταθερου περιβαλλοντος εργασιας. Και στο κατω κατω, αυτοι ζητανε τεχνικο αλλα εννοουνε μαγο. Δεν σημαινει οτι θα τον βρουνε κιολας ουτε οτι φταιει ο αλλος που δεν ειναι

Δημοσ.

και ενα απο τα κορυφαια που εχω ακουσει:

μπορω να φορτωσω ιντερνετ στο λαπτοπ οπως φορτωνω τη μπαταρια και να το παρω μακρια απο το σπιτι και να μπω απο μακρια?

Φυσικά και μπορείς ... το έκανα το 1995 με ένα σωρό προγραμματάκια off-line browsing.

Δημοσ.

Φυσικά και μπορείς ... το έκανα το 1995 με ένα σωρό προγραμματάκια off-line browsing.

Περιορισμένη πρόσβαση σε σελίδες είναι αυτό, όχι πρόσβαση στο ίντερνετ.

Εγώ έχω σκεφτεί αν θα μπορούσα να κάνω τον τεχνικό Η/Υ και όντως μόνο απο τον πατέρα μου να πάρω παράδειγμα και τις απαιτήσεις του, τρελαίνομαι.

Πρέπει να είναι μανίκι, ο aledjo τα περιγράφει καλά, και πολλά απο αυτά τα έχω ζήσει και εγώ..

Δημοσ.

Περιορισμένη πρόσβαση σε σελίδες είναι αυτό, όχι πρόσβαση στο ίντερνετ.

Εγώ έχω σκεφτεί αν θα μπορούσα να κάνω τον τεχνικό Η/Υ και όντως μόνο απο τον πατέρα μου να πάρω παράδειγμα και τις απαιτήσεις του, τρελαίνομαι.

Πρέπει να είναι μανίκι, ο aledjo τα περιγράφει καλά, και πολλά απο αυτά τα έχω ζήσει και εγώ..

Ναι ΟΚ, περισσότερο για πλάκα το ανέφερα καθώς άλλο ήταν το inet το '95 και άλλο σήμερα. Παρόλα αυτά ήθελα να υποδείξω ότι ακόμα και η πιο "χαζή" απαίτηση του οποιουδήποτε έχει κάποια βάση και συχνά είναι η εμπνευση για τη δημιουργία νέων υπηρεσιών/προϊόντων.

Δημοσ.

Που ακριβως ειναι το ψεμα και τι παραπανω κανεις στη δουλεια σου? Δεν το λεω ειρωνικα. Αν κανεις κατι πιο εξειδικευμενο μαλλον κανεις κατι παραπανω απο απλη τεχνικη υποστηριξη.

Επίσης το γεγονος οτι οι περισσοτερες κλησεις ειναι απο απλες εως αστειες δεν σημαινει οτι δεν συμβαινει και κατι σοβαρο σε εβδομαδιαια τουλαχιστον βαση, ειδικα αν δουλευεις σε μεγαλο οργανισμό.

1.Χμ, πάμε για ένα απλό. Έχεις εφαρμογή dos που τρέχει σε virtualpc και θες να εκτυπώσεις σε εκτυπωτή που όμως δεν έχει drivers για dos, ενώ αν δοκιμάσεις να κάνει smb network share τα windows δε σε αφήνουν. Φυσικά έψαχνα το google για τη λύση γιατί το είχαν και άλλα άτομα. Άκου απάντηση σε ανάλογο πρόβλημα (εκτύπωση από win98 σε win7 δικτυακά που πάλι δεν το αφήνει) από HP: Βάλε και στα win98 win7. Φυσικά πρώτα έχω δοκιμάσει αν αλλάξω το lanman σε ntlm2 κατεβάζοντας τα ανάλογα πακέτα αλλά εις μάτην.

2. Εκτυπωτής συνδεδεμένος σε υπολογιστή που τον κάνει share δικτυακά. Ένας άλλος υπολογιστής επικοινωνεί μέσω switch. Όταν το switch παίρνει "ίντερνετ" από adsl router ο εκτυπωτής λειτουργεί κανονικά. Όταν το switch παίρνει "ίντερνετ" από δίκτυο οπτικών ινών ο εκτυπωτής εκτυπώνει πολύ αργά. Και στις δύο περιπτώσεις ο ένας υπολογιστής κάνει Ping στον άλλον κανονικά. Ακόμη δεν το έλυσα αυτό αλλά έχω μία θεωρία μετά από 2 ώρες ψάξιμο :)

Το φορμάτ είναι υπόθεση της πλάκας. Έχω φτιάξει image από vitualbox και έχω κάνει install τα driverpacks. Κάνεις "εγκατάσταση" (ουσιαστικά copy) με προ-εγκατεστημένα προγράμματα και με όλους τους οδηγούς (εκτός εκτυπωτών και scanner) σε 5 λεπτά.

Δημοσ.

1.Χμ, πάμε για ένα απλό. Έχεις εφαρμογή dos που τρέχει σε virtualpc και θες να εκτυπώσεις σε εκτυπωτή που όμως δεν έχει drivers για dos, ενώ αν δοκιμάσεις να κάνει smb network share τα windows δε σε αφήνουν. Φυσικά έψαχνα το google για τη λύση γιατί το είχαν και άλλα άτομα. Άκου απάντηση σε ανάλογο πρόβλημα (εκτύπωση από win98 σε win7 δικτυακά που πάλι δεν το αφήνει) από HP: Βάλε και στα win98 win7. Φυσικά πρώτα έχω δοκιμάσει αν αλλάξω το lanman σε ntlm2 κατεβάζοντας τα ανάλογα πακέτα αλλά εις μάτην.

2. Εκτυπωτής συνδεδεμένος σε υπολογιστή που τον κάνει share δικτυακά. Ένας άλλος υπολογιστής επικοινωνεί μέσω switch. Όταν το switch παίρνει "ίντερνετ" από adsl router ο εκτυπωτής λειτουργεί κανονικά. Όταν το switch παίρνει "ίντερνετ" από δίκτυο οπτικών ινών ο εκτυπωτής εκτυπώνει πολύ αργά. Και στις δύο περιπτώσεις ο ένας υπολογιστής κάνει Ping στον άλλον κανονικά. Ακόμη δεν το έλυσα αυτό αλλά έχω μία θεωρία μετά από 2 ώρες ψάξιμο :)

Το φορμάτ είναι υπόθεση της πλάκας. Έχω φτιάξει image από vitualbox και έχω κάνει install τα driverpacks. Κάνεις "εγκατάσταση" (ουσιαστικά copy) με προ-εγκατεστημένα προγράμματα και με όλους τους οδηγούς (εκτός εκτυπωτών και scanner) σε 5 λεπτά.

εδω ειναι που τσαντιζομαι εγω!

1. ΔΕ με νοιαζει ρε ανθρωπε (στο πελατη), στο π... μου που δεν εκτυπωνει απο το dos. δεν ειμαι τεχνικη υποστηριξη του προγραματος. αυτος που στο πουλησε το προγραμα εχει την ευθυνη, οχι εγω! παρτον τηλεφωνο και πες του να βγαλει version για windows 7. ΔΕΝ ειναι δουλεια μου να φτιαχνω πατεντες για να δουλευουν μαλακιες αλλονων.

(δηλαδη αμα ψαξω για πατεντα 5 ωρες και τελικα δε δουλεψει, θα μου δωσεις λεφτα?)

2. ΕΠΙΣΗΣ στο .... μου! αμα δε δουλευει, το προβλημα δε το εχω εγω! αγορασε εναν δευτερο εκτυπωτη, ή αλλο switch για να κανεις τη δουλεια σου. δε θα φτιαξω εγω το προβλημα της εταιριας, ουτε θα κανω πατεντες.

αλλα δε τα λεει ουτε τα κανει κανεις αυτα, εστω για 10 ευρω ολοι ψαχνουν στο google για 5 ωρες για να βρουν καμια πατεντα να δουλεψει....

Δημοσ.

Ναι αλλά αν είσαι υπάλληλος που πληρώνεσαι έτσι και αλλιώς δεν είναι τίποτα το να σου δίνουν εντολές και απαιτήσεις διότι είναι τζάμπα. Ζητάς ζητάς ζητάς, άλλο που θα μπορούσες να ζητήσεις πιο ουσιαστικά πράγματα.

Δημοσ.

εννοει οτι εισαι υπαλληλος εταιριας,και οτι και να γινει θα πληρωθεις.οποτε σε χωνουν οσο περισσοτερο μπορουν...

αν εισαι ελευθερος επαγγελματιας αλλαζει το θεμα

Δημοσ.

Ακριβώς αυτό! Πέφτει δηλαδή και άπειρη χαμαμοδουλειά που την κάνει όντως και άτομο με ελάχιστη εξοικείωση στους υπολογιστές.

Δημοσ.

Μια ερωτηση ρε παιδια σχετικα με την ζητηση για το επαγγελμα αυτο στην Αθηνα ,εχει μειωθει με την κριση ή υπαρχουν ακομα αγγελιες για προσληψεις τεχνικων Η/Υ ?

Γιατι στην επαρχια παλιοτερα υπηρχε μια ζητηση για προσληψεις στο επαγγελμα , τωρα εχουν πεσει κατακορυφα..

μονο σερβιτορους ,ψηστες ντιλιβερι ζητανε τωρα. μπορει να ειναι πανω απο χρονο να δω να ψαχνουν για τεχνικους υπολογιστων.

Επισης σχετικα με τον τιτλο του θεματος, υπαρχουν 2 κατηγοριες τεχνικων ,αυτοι που ειναι στα "σαλονια" (ΙΤ σε επιχειρησεις) και αυτοι στα "αλωνια" (τεχνικοι σε κομιουτερομαγαζα)

στην δευτερη περιπτωση ,οπως εχουμε πει, ο τεχνικος τρωει στην μαπα τις ιδιοτροπιες των πελατων , του αφεντικου (ιδιαιτερα αν την εχει δει "αφεντικο") και ολα αυτα για 700 ευρω ,και επιπλεον ειναι ντιλιβερι κλητηρας και ολα τα σχετικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...