Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καταρχην να σου πω οτι αλλιως περιγραφεις την κατασταση στο πρωτο σου ποστ και αλλιως τωρα.. (ξαναδιαβασε αυτα που εγραψες)

Δεν ειπες πουθενα στο πρωτο σου ποστ οτι το 70% των πελατων ειναι για ταινιες τραγουδια και γενικα κατεβασμα απο το ιντερνετ και προγραμματα. Μιλησες κατα κυριο λογο για καμμενους σκληρους , χαλασμενα τροφοδοτικα , αναβαθμισεις κτλ. errors απο διαφορα προγραμματα, antivirus και format.

μαλλον εσυ δε διαβασες σωστα το πρωτο ποστ και δε καταλαβες.

γραφω επισης

Αυτά που γραφω είναι το 1/10 από αυτά που θελω να γραψω αλλα κουραστηκα. Θα συνεχισω σιγα σιγα.

δε θα κατσω τωρα να εξηγησω το πως και το γιατι. οσοι εχουν κανει αυτη τη δουλεια καταλαβαινουν τι θελω να πω και δε βρισκουν δικαιολογιες.

οσο για τα mac, παρακαλω να σταματησει εδω η κουβεντα γιατι ειναι για γελια.

με τα mac δε μπορει να παιξει ο γιος του πελατη το tomb raider, pes 5, spiderman κτλ.

ουτε μπορει να γινει χακερ!:lol:

http://prezatv.blogspot.com/2010/04/e-shopgr.html

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντως εγώ χωρίς να το έχω κάνει επάγγελμα ποτέ, είμαι σίγουρος οτι είναι πολύ σπαστική δουλειά αν πεις οτι γενικά βοηθάω με κάποια αμοιβή οποιονδήποτε για τον υπολογιστή.

Αν πεις επιδιορθώνω συστήματα απο ιούς οκ, αλλά για γενικά είναι πρήξιμο, εδώ με τον πατέρα μου δεν βγάζω άκρη καμιά φορά.

Aledjo και υπόλοιποι, σας κατανοώ

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω στα +1000000 με τον αρθρογράφο...ειμαι 17 χρονών και δούλευα πέρσι το καλοκαίρι σε ένα μικρο μαγαζί σαν τεχνικός...(μονο για 2 μηνες)...

μπορεί κάποιος από εσάς σε 1 ώρα βάλει ΧΡ, Office, Antivirus,drivers, κτλ...?? και να έχεις το βοςς άντε τελείωνε ποσί ωρα ο πελάτης περιμένει...

Ήρθε μέσα κινητό HTC να θέλει iGo πειρατικό γιατί δεν ήθελε να πληρώσει πολλα...δεν είχα ιδέα απο W.Mobiles ούτε πως κάνεις Install progs...To περνώ σπιτι δούλευα επάνω του απο τις 8 που σχόλασα μεχρι τις 4 πρωινές ωρες και 9 έπρεπε να παω δουλεια...με ματια ολόμαυρα απο το ξενύχτι (για να φανεί γρήγορο service στο μαγαζι) ταχα..

και ηρθε το τελος του μηνα και λευτα δεν ειδα...στην μεση του επομενου μηνα πηρα 400 ευρω.... ασε που ενα οπως ειπε και το παιδι στην αρχη το αγχος οταν αναλαβης εστω και ενα φορματ ειναι υπερ μεγαλο γιατι αναλαμβάνεις κατι ξενο να φτιάξεις που δεν το ξερεις και αν κανεις λαθος θα στην πουνε και ακομα και να απολυθείς.

ειμαι 17 και μου αρεσουν παρα πολυ τα PC και γεννικα τεχνικα θεματα...τωρα με τι κουράγιο να ασχοληθώ στο μελλον με τετοια εμπιρια...

Προσπαθώ τωρα και μαθαίνω γλώσσες προγραμματισμού να παω αγγλια η αμερικη να σπουδάσω προγραμματιστής μπας και ειναι καλύτερα εκει ακομα και να εργαστώ..

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Λοιπόν! Καταρχήν να πω ότι δεν έχεις τελείως άδικο aledjo. Αλλά δεν έχεις και απόλυτο δίκαιο. Κάποιος που πραγματικά κάνει αυτό που του αρέσει και που θα ήθελε να το κάνει και σαν επάγγελμα εφ΄όρου ζωής πιστεύω πως δεν βρίζει και δεν μισεί τους πελάτες του, όπως ανέφερες στο πρώτο σου post αλλά αντιθέτως τους κατανοεί επειδή δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις. Φυσικά μπορεί να είναι κουραστικό να κάνεις τα ίδια και τα ίδια κάθε μέρα αλλά όχι και εντελώς βαρετό. Κουραστικό ίσως. Και στο κάτω κάτω ο τεχνικός υπολογιστών κουμπιά πατάει δεν κάνει κάτι άλλο. Δηλαδή τι εσύ θα ήθελες να σκάβεις για να είσαι ευχαριστημένος; Επίσης λες ότι ένας μαθηματικός κάνει 10 χρόνια να διοριστεί μέχρι να βρει δουλειά και μετά τα παίρνει μια χαρά. Εδώ πρέπει να πούμε ότι όχι μονο δεν κάνει 10 χρόνια αλλά και παραπάνω αν δεν έχει και κάποιο βίσμα, αλλά πες οτι τον διορίζουν στα 35 ή τα 40 του χρόνια. Μα πως είναι δυνατόν μετά να τρέχει εκέι που θα διοριστεί (σε άλλες πόλεις) ένω ήδη θα έχει σπίτι γυναίκα οικογένεια. Πιστεύω πως τον επάγγελμα του τεχνικού υπολογιστών δεν το αγαπάς για αυτό τα λες όλα αυτά. Τώρα αν ζηλεύεις να γίνει κάτι άλλο (μαθηματικός) κάντο. Γιατί κάθεσε απλά εδώ γράφεις και κατηγορείς το επάγγελμα του τεχνικού; Γιατί δεν πας να σπουδάσεις τώρα; Μάλλον θα βαριέσαι και θες να κάνεις κάτι πανέυκολο και παράλληλα να τσεπώνεσαι και καλά; Εμ δεν γίνονται αυτά... Προσωπικά ακόμα και τα 700 ευρώ μου φτάνουν να ζήσω αξιοπρεπώς (αν δεν πληρώνων νοίκιο για σπίτι) αλλά δεν θα έχω και κάθε μέρα εξόδους. Ούτε πολυτέλιες όπως 5 κινητά κάρτας υπολογιστές σπατορόνες αμάξια μαχηνές κλπ. Απλά κλείνοντας πιστεύω πως αυτός που αγαπάει αυτό που κάνει το κάνει και καλά. Τώρα όμως οι περισσότεροι είνια κακό αλλά έτσι συμβαίνει, δεν κάνουν αυτό που πραγματικά αγαπούν ή δεν ξέρουν ακόμα τι πραγματικά τους αρέσει. Για αυτό έχουμε φτάσει εδώ.

Φίλε aledjo μιλάμε φιλικά πάντα, ίσως να ξέφυγα σε κάποια σημεία και με συγχωρείς δεν έχω κάτι με σένα μιλάω γενικότερα απλά επικενρόνομαι σε σενα.

Δημοσ.

Φιλε Silve καλα ολα αυτα που λες αλλα ειναι πολυ θεωρια. Στην πραξη ομως ειναι ετσι οπως τα λεει ο topic starter. Θελω να σταθω εδω ομως "στο κάτω κάτω ο τεχνικός υπολογιστών κουμπιά πατάει δεν κάνει κάτι άλλο". Δεν μπορεις καν να φανταστεις ποσο αδικο εχεις. Διαβασε προηγουμενες σελιδες για να το διαπιστωσεις και ο ιδιος απο ανθωπους που ασκουν το "επαγγελμα" γιατι καταλαβαινω οτι εσυ ουδε μια σχεση εχεις με αυτο.

Φιλικα παντα.

Δημοσ.

Κι όμως το επάγγελμα του τεχνικού Η/Υ είναι μια πολύ καλή επιλογή στη επαρχία (να τρέχεις απο δω και απο κεί). Θα σε καλούν για τη παραμικρή $@#$@ και θα πληρώνεσαι ανάλογα. Αυτή τη δουλειά κάνει ο αδερφός μου και υπάρχουν μήνες που έχει βγάλει και 2.500. Χαρακτηριστικά την μια μέρα πήγε να κάνε RESET ΕΝΑΝ ROUTER και πήρε 30€. Όχι κι άσχημα ε;

Δημοσ.
Χαρακτηριστικά την μια μέρα πήγε να κάνε RESET ΕΝΑΝ ROUTER και πήρε 30€. Όχι κι άσχημα ε;

Μεγάλος απατεώνας..

Δημοσ.
Μεγάλος απατεώνας..

Όχι όμως και τελείως άδικος.

Μόνο και μόνο που θα ξεκουβαληθείς να πάς στο χώρο του πελάτη φυσικό είναι να χρεώσεις. Βέβαια εγώ συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις χρεώνω ένα συμβολικό ποσό της τάξης των €10 για την μετάβαση αλλά φαντάζομαι οτι αυτό είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός.

Αν θέλεις ο πελάτης να σε θυμηθεί όταν θα παρουσιαστεί ξανά πρόβλημα τότε πρέπει και να του φερθείς ανάλογα.

Δημοσ.
Μεγάλος απατεώνας..

Και ποσο να παρει δηλαδη δεδομενου του οτι παρατησε την οποια δουλεια εκανε για να δει το δικο του "προβλημα" και μαλιστα στο χωρο του πελατη? Μην ξεχναμε οτι οι περισσοτεροι πελατες θελουν να τους κανεις τη δουλεια "ΤΩΡΑ" ή αν μιλαμε για επιχειρησεις "ΤΩΡΑ-ΤΩΡΑ".

Δεν μιλαμε για τον πιτσιρικα της πολυκατοικιας. Μιλαμε για ανθρωπο που πληρωνει εξοδα μαγαζιου και ειναι "επαγγελματιας".

---------- Προσθήκη στις 11:11 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:10 ----------

Νέο ανέκδοτο; :P

Και ομως κοβουν και απο αυτες χειρογραφες. Οχι παντα βεβαια αλλα γινεται και αυτο.

Δημοσ.
αποδειξούλα? :P

Όχι βέβαια, με αποδειξούλα πήγαινε παραπάνω :P.

Πάντως όταν είχα κλειδωθεί έξω απο το σπίτι και ο κλειδαράς έκανε 1/10 του δευτερολέπτου να ανοίξει την πόρτα...δεν με λυπήθηκε έτσι δεν είναι, το έφαγα το 30αρι:P...ούτε μου έδειξε πως να την ανοίξω την επόμενη φορά που θα τη πατήσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...