Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Συμφωνω... Αλλα βλεπεις και μερικες αγγελιες που ζητανε τα παντα.

Πχ Ζητείτε Τεχνικος. Η/Υ με γνωσεις δικτυων ,κατοχος CCNA να γνωριζει Photoshop,AutoCad Archicad Premier κτλ με δικο του μηχανακι

Μισθος βασικος + Bonus (η βενζινη για το παπακι)

Το κατσαβιδι εχει ακομα ψωμι κυριως με τα κινητα (οθονες,usb port κτλ)

Μου λείπει το Autocad archicad premier και δεν ξέρω μηχανάκι. Τα αλλα τα ξέρω

Γενικά ζητάνε οι αγγελίες ένα σωρό πράγματα τα οποία δεν ξέρουν και οι ίδιοι τι ειναι αυτά. Σου ζήτάνε Java,php, ccna,ccsp, ccie, πιστοποίηση από Microsoft, oracle databases για να φτιάχνεις pc και να πηγαίνεις καμιά επείγουσα παραγγελία με το παπί. Και ολα αυτά με τον βασικό.

Γενικά όλα πλέον τα μικρομάγαζα η ο τεχνικος της γειτονιάς το έχουν ριξει στο b2c. Το service γενικά και η λιανική απευθείας στο κατάστημα δεν είναι όπως παλιά που έσκαγε ο πιτσιρικάς με τον πατέρα του για gaming σύστημα με 2 χιλιάρικα. Τώρα ειδικά και με τα refurbished προτιμά ο απλός χρήστης να πάρει με 100 ευρώ ένα και να αντικαταστήσει τον pentium 4 πάρα να πάει να τον φτιάξει. Και μένα μου έσκασε η μητρική πριν καιρό και πήγα και πήρα ένα optiplex 790 έχωσα και εναν ssd πάνω και 8gb ram και είμαι άρχοντας τουλάχιστον για δουλειά στο σπίτι και σερφάρισμα.

Επεξ/σία από ΜΑΝΩΛΗΣ1
  • Like 1
  • Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν ξέρεις τα 2 από αυτά έχεις σίγουρη δουλειά.  Το θέμα είναι τα ξέρεις; Ειδάλλως τσάμπα συζήτηση κάνουμε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, giotis1982 είπε

@The_Judas Η ζωή είναι σαν την μπάλα,  καθε μέρα προπόνηση, 10 ευκαιρίες 1 γκολ. Μπορείς να μη διαβάσεις τίποτα και να περιμένεις,  δε νομιζω να γίνει τίποτε έτσι. Όλοι από κάπου ξεκινάνε και μετά από 5,10,20 χρόνια κάπου φτάνουν. Δε γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. 

Αυτά που αναφέρεις είναι κατά 70% θέμα εμπειρίας και 30% διάβασμα. Που θα πάει κάποιος για να εφαρμόσει τις γνώσεις του; Στον κύρ Μήτσο; ή θα τον πάρει η MS επειδή έχει απλά ένα χαρτί;

Οταν είχα πάει για σεμινάριο windows 2012 όλοι όσοι το παρακολουθούσαμε είμασταν ήδη εργαζόμενοι σε εταιρείες.

2-3 που δεν είχαν εμπειρία στο αντικείμενο το παράτησαν μετά από 1-2 μαθήματα γιατί δεν είχε νόημα να μάθουν κάτι που αν δεν το εφαρμόσεις στην πράξη το ξεχνάς σε 1 μήνα.

Κάποια πράγματα που έμαθα τα εφάρμοσα, τα περισσότερα δεν μπόρεσα λόγω έλλειψης εταιρικού budget  και υποδομών.  

Τα ίδια και με τα γνωστά cisco certifications. Δεν υπάρχουν και πολλές υποδομές για να τα εφαρμόσεις, είναι μικρή η αγορά στην Ελλάδα τουλάχιστον.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Κάποια πράγματα που έμαθα τα εφάρμοσα, τα περισσότερα δεν μπόρεσα λόγω έλλειψης εταιρικού budget  και υποδομών.  

Τα ίδια και με τα γνωστά cisco certifications. Δεν υπάρχουν και πολλές υποδομές για να τα εφαρμόσεις, είναι μικρή η αγορά στην Ελλάδα τουλάχιστον.

Και γω πέρα από τα γενικά πράγματα στο CCNA δεν εφάρμοσα ποτέ σε επαγγελματικό επίπεδο κάτι που έμαθα εκεί. Δεν πήγα ποτέ σε εταιρία που δουλευει με cisco σε επίπεδο κονσόλας μιλάμε πάντα. Και γενικά και σε εταιρίες που πήγαινα παλιά για υποστήριξη όταν ήμουν σε μαγαζί λιανικής ποτέ δεν συνάντησα cisco. Ότι πρακτική έκανα στο σπίτι που ειχα αγοράσει κατι μεταχειρισμένα και με το virtual πρόγραμμα της Cisco academy

Από δίκτυα γενικά ξέρω αλλά δεν είμαι ο δικτυάς που τα ξέρει όλα. Είμαι με το Manual και ψάχνω, δοκιμάζω διαβάζω και δεν τα παρατάω. Ένα meraki mx64 έχω εκεί στην δουλειά και πειραματίζομαι εσωτερικά και τώρα μαθαίνω και το endpoint που βαλαμε το οποίο προς το παρόν αποδεικνύεται ελαφρυ και σταθερό.

Πορτοκαλι ασπρο, πορτοκαλι, πράσινο άσπρο, μπλε, μπλε άσπρο, πράσινο, καφέ άσπρο καφέ είναι το moto Μου.... 

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε

Πορτοκαλι ασπρο, πορτοκαλι, πράσινο άσπρο, μπλε, μπλε άσπρο, πράσινο, καφέ άσπρο καφέ είναι το moto Μου.... 

Χαχαχαχαχαχα !!!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, andrapos είπε

Παράδειγμα πες ότι έρχομαι στο μαγαζί σου με το pc μου αγκαλιά και σου λέω ότι μάλλον θέλει τροφοδοτικό,δεν το έχω ψάξει και καλά αλλά δες το αν μπορείς και πες μου μια τιμή.Θελω 700+w και 80+ platinum να είναι.Ή ένα άλλο σενάριο θέλω να μου πεις μια τιμή για rtx 2060.Τι τιμές θα μου έδινες;Γιατι εγώ αυτός είναι ο λόγος που άρχισα να φτιάχνω μόνος μου το pc.Πηγαινα σε τεχνικούς της περιοχής και τους έλεγα ότι θέλω μια κάρτα για gaming και μου έδειχναν gt610.Οταν τους εξηγουσα τι ψάχνω μου έλεγαν να παραγγείλουμε και οι τιμές ήταν 100 ευρώ πάνω από πλαίσιο και παράδοση σε 20 μέρες.Μη σου πω για όταν ήθελα να φτιάξω custom υδροψυξη..

Ο πελάτης που ξερει τι ειναι το 80+ και τις διαφορες στις καρτες γραφικων που αναφερεις δεν θα ειναι πελατης για πολυ. Απλα βρισκεται στο μεταβατικο σταδιο που ακομα για καποιο λογο δεν εχει ξεπερασει το φοβο να τα συναρμολογησει μονος του. Θεμα χρονου ειναι να μην ξαναπατησει και καλη δουλεια να του κανεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Bspus είπε

Ο πελάτης που ξερει τι ειναι το 80+ και τις διαφορες στις καρτες γραφικων που αναφερεις δεν θα ειναι πελατης για πολυ. Απλα βρισκεται στο μεταβατικο σταδιο που ακομα για καποιο λογο δεν εχει ξεπερασει το φοβο να τα συναρμολογησει μονος του. Θεμα χρονου ειναι να μην ξαναπατησει και καλη δουλεια να του κανεις.

Όχι μόνο αυτό αλλά υπάρχει και μεγάλος ανταγωνισμός από τα μεγάλα μαγαζιά. Ένας συνεργάτης μου ήθελε να βάλει SSD σε ένα laptop που δεν άνοιγε με βίδες, πήρε τηλέφωνο στο μαγαζί που είχε την χαμηλότερη τιμή στο skroutz και του είπαν έλα από εδώ να στον βάλουμε εμείς δωρεάν όπως και έγινε. Εγώ το 2010 που είχα πάρει όλα τα κομμάτια για ένα pc από το eshop όχι μόνο μου το έδωσαν συναρμολογημένο αλλά έκαναν και δοκιμές και μου έδωσαν μέχρι και χαρτί που είχαν μετρήσει τον θόρυβο που έκανε. Υποθέτω ότι υπήρχε extra φροντίδα και στις δύο περιπτώσεις γιατί η αγορά ήταν με τιμολόγιο και τις εταιρείες τις θέλουν πολύ για πελάτες όμως δείχνει το κλίμα και το επίπεδο του ανταγωνισμού που έχει να αντιμετωπίσει ο τεχνικός.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Bspus είπε

Όχι φίλε δεν είναι πάντα έτσι.Τουλαχιστον όχι άμα δεν του πιάνεις τον κ...Δεν έχουν όλοι το χρόνο και την όρεξη να φτιάχνουν το pc μόνοι τους.Μου έχει τύχει και εμένα και σε γνωστούς πολλές φορές.Και έχω μείνει καιρό χωρίς pc όταν λόγο δουλειάς δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ.Δεν ξέρω πως γίνεται να μην μπορεί να βρει ένα μαγαζί φθηνότερα από μένα ένα εξάρτημα.Και ίδια τιμή να το παίρνει σχεδόν γιατί μου πουλάει με καπέλο 200 ευρώ;Και εκτός από αυτό είναι και τελείως ανενημερωτοι οι περισσότεροι.Εχω πάει σε συνοικιακό μαγαζάκι να μου κάνει μια σύνθεση με 1000 ευρώ πριν 4-5 χρόνια για gaming(για ένα φίλο που ενδιαφερόταν,λέω κάτσε να πάρω 2-3 τιμές να δω..)και ο τύπος μου έδωσε μετά από 3 μέρες μια προσφορά που ήταν για γέλια.i7 ξεκλειδωτο με μητρική των 60 ευρώ.Κουτι full tower και μητρική micro atx.Καρτα γραφικών gtx 750.Ram 16gb με συχνότητα 1333mhz.Τα είχε γράψει σε ένα χαρτί πρόχειρα και από κάτω έλεγε 1150.Μου λέει βγήκε λίγο παραπάνω αλλά έχω βάλει πολύ καλά πράγματα.Και θα το πάρεις συναρμολογημένο έτοιμο με windows,office,antivirus ότι γουστάρεις.(πειρατικά προφανώς).Ε ξαναπατάς εκεί μέσα μετά;Αυτοί είναι μόνο για να πάρεις κάνα άδειο dvd όταν ξεμένεις.Για να μην πω για τα περιφερειακά που έχουν μέσα κάτι πληκτρολόγια gaming και καλά με 30-40 ευρώ και με τόσα λεφτά παίρνεις μηχανικό.Κάτι web camera από το 2004 με ανάλυση 320p.Και ακόμα είναι ανοιχτό το μαγαζί που λέω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, andrapos είπε

Όχι φίλε δεν είναι πάντα έτσι.Τουλαχιστον όχι άμα δεν του πιάνεις τον κ...Δεν έχουν όλοι το χρόνο και την όρεξη να φτιάχνουν το pc μόνοι τους.

Δηλαδη μιλας για ανθρωπους που ξερουν αλλα απλα δεν εχουν χρονο? Οπως εγραψε ο απο πανω, η συναρμολογηση πλεον αν παρεις τα βασικα κομματια απο το ιδιο καταστημα ειναι δωρεαν οποτε εργατικα απο εκει τι να βγαλεις?

Τα σκρουτζομαγαζα συνηθως ειναι τοσο φθηνα λογω του ανελεητου ανταγωνισμου μεταξυ τους που καποιος που διατηρει φυσικο καταστημα ειναι πολυ δυσκολο να τα συναγωνιστει. Εχω πιασει κουβεντα με υπευθυνο πωλησεων στη δουλεια απο εταιριες που ερχονται κατα καιρους και μας κανουν προσφορες και μου ειπε οτι για τον εαυτο του πολλες φορες και ο ιδιος απο σκρουτζομαγαζα αγοραζει αμα θελει καποιο εξαρτημα.

Και παλι στα σεναρια με αφορμη τα οποια απαντησα δεν στεκει το επιχειρημα του χρονου. Αν σου χαλασε το τροφοδοτικο και θες να το αντικαταστησεις και ξερεις, θα χασεις πολυ λιγοτερο χρονο να το αγορασεις και να το βαλεις μονος σου παρα να πας με το μηχανημα σου εκει και να περιμενεις η να το παρεις την επομενη πισω. Το ιδιο και για την καρτα γραφικων.

Επεξ/σία από Bspus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά στο skroutz δεν υπάρχει λογική. Αρκετά καταστήματα σε προίόντα τα οποία κινούνται τα βάζουν χαμηλότερα ακόμα και από την τιμή που τα αγοράζουν. Αυτό ειναι ο λεγόμενος κράχτης. Δεν θα βγάλω κάτι , μπορεί να μπω μέσα 2-3 ευρώ η και παραπάνω αλλά όλο αυτό το βλέπω σαν διαφήμιση. Αντί να σκάσω πχ 10 ευρώ την μέρα στο adwords η στο facebook το προτιμώ.

Βασικά το skroutz κάνει πολύ καλά την δουλειά του και επειδή συνεργάστηκα μαζί τους όταν δούλευα σε eshop ήταν πάντα μα πάντα άμεσοι και εξυπηρετικοί. Απλά το θέμα και το skroutz γενικά έχει "χαλάσει" την φήμη του από μαγαζιά τα οποία παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο τους ανταγωνιστές και αναλόγως κατεβάζουν τις τιμές τους ακόμα και 1 cent για να είναι πρώτοι. Και από πολλούς άλλους λόγους.Επειδή ασχολήθηκα πολύ με skroutz και έρευνα ανταγωνισμού ( σε τομέα άσχετο με την πληροφορική) το έβλεπα κάθε μέρα. Η πρώτη κίνηση ήταν να μιλήσω με τον προμηθευτή και να τον ρωτήσω γιατί γίνεται αυτό

Κάποιος θέλει να βγάλει 1 ευρώ πχ στο προϊόν, κάποιος άλλος 10 παρόλο που το αγοράζουν στην ίδια τιμή

Γενικά δεν έχω αγοράσει ποτέ από skroutz και προτιμώ να πάω κατευθείαν σε μαγαζί. Και σίγουρα προτιμάω τα συνοικιακά πάρα τις αλυσίδες. Ακόμα και στον Πύργο που έμενα ήξερα 1-2 μαγαζιά και τα προτιμούσα για δικά μου πράγματα η για πράγματα που ήθελα για την εταιρία.

Επεξ/σία από ΜΑΝΩΛΗΣ1
  • Like 1
Δημοσ.

Κοίτα εγώ ας πουμε αν χαλάσει το τροφοδοτικό μου θέλω αρκετή ώρα βάλε βγάλε,ψάξιμο στο ίντερνετ κλπ και έχω και μωρό που δεν μου επιτρέπει να βρω εύκολα αυτό το χρόνο.Αν υπήρχε κοντά μου ένα μαγαζί να του το πήγαινα όλο και να το έπαιρνα έτοιμο με λογική τιμή θα πήγαινα.Δεν λέω με τιμή Σκρουτζ.Αλλα όχι και double dot.Για την κάρτα γραφικών δεν λέω να μου την τοποθετήσουν,να περάσω να την πάρω και να τη βάλω εγώ.

Δημοσ.

Καλημερα και απο εμενα με λενε παναγιωτη και απο μικρος γουσταρα υπολογιστες μπορει να ημουν δημοτικο, περασα στο ΤΕΙ Αθηνα τμημα ηλεκτρονικων μηχανικων αλλα δεν μου αρεσε καθολου εκανα 2 φορες 10% για να μπω στο τει πειραια ηλεκτρονικων υπολογιστικων συστηματων κατι που δεν εγινε ποτε οποτε ειπα να μην χανω τον χρονο μου και πηγα στρατο τελειωσα με αυτο μετα μπηκα σε ενα ΙΕΚ δημοσιο Τεχνικος Η/Υ απο τους 7 καθηγητες μονο ενας αξιζε οι αλλοι με ρωτουσαν πως γινεται το ενα και πως γινεται το αλλο επειδη γενικα εφτιαχνα απο πολυ παλια υπολογιστες και ψαχνομουν συνεχεια, απλα οι περισσοτεροι καθηγητες καθηγητες δεν ειχαν καμια σχεση με το επαγγελμα διοτι ηταν πολιτικοι μηχανικοι και το μονο που εκανα ηταν να μας δειχνουν ενα PDF και να μας το διαβαζουν λες και εμεις ειμαστε βλακες και δεν μπορουμε να το διαβασουμε , οταν ρωτουσαμε πραγματα δεν ηξεραν να μας απαντησουν και κατι "extream" που καναμε ειναι να ανοιξουμε κανενα cmd να γραψουμε καμια εντολη ping και ΟΥΑΟΥ, οποτε ειχαμε εναν καθηγητη ο οποιος ηξερε αρκετα πραγματα διοτι ειχε δουλεψει σε εταιριες πολλες, ειχε δικια του εταιρια πιο παλια και ηταν πιστοποιημενος απο την Microsoft για να κανει σεμιναρια οπως καταλαβαινεται απο τους αλλους τους ασχετους ειχε παραπανω γνωσεις οποτε με αυτον ασχοληθηκαμε παρα πολυ σε τεχνικος κομματι και πανω σε μητρικες πλακετες και να φτιαξουμε δικος μας τροφοδοτικο και απο Windows Servers,Cluster,Raid,Remote access,Hyper-V κτλ και καπου εκει καταλαβα οτι ο Τεχνικος σαν Τεχνικος σε καταστηματα δεν ειναι παρα να παιρνει ενα απλο μισθο το πολυ 850 ευρω τον μηνα και πιο πολυ στα μαυρα να βγαζει επιπλεων μεροκαματο αν εχει αλλη δουλεια, ναι μεν κακο διοτι εχουμε γνωσεις αλλα τωρα πια με το Youtube ακομα και ενα παιδι του δημοτικου ξερει να κανει Format ή να αλλαξει κανεναν Δισκο και + οτι "φταιμε" και εμεις που οταν ερχοντουσαν για μια δουλεια τους πιαναμε τον κωλ. οπως λεει και ο συναδελφος @giotis1982 μαθετε καινουρια πραγματα που δεν τα ξερουν πολλοι γενικα να διαβαζετε και να μαθενετε μην μενετε σε απλα βασικα πραγματα που τα ξερουν και παιδακια του δημοτικου, και εγω απο το Youtube εχω μαθει αρκετα πραγματα αλλα καποια δυσκολα σιγουρα οχι απο εκει ειμαι μικρος ακομα και θελω να μαθω πολλα πραγματα ακομα. αυτη ηταν η ιστορια μου για να με καλοσωρίσετε και εμενα στο Club και να ανταλλαξουμε αποψεις!!!

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

@roympos1994 Δεν κατάλαβα με ποιο σκεπτικό παράτησες τη σχολή; 

Επειδη ειμαι απο ΕΠΑΛ ειχα τεραστεια κενα σε ολα τα μαθηματα που δεν ηταν ειδοκοτητας, αλλα δεν ειναι αυτο το βασικο απλα γενικα δεν μου αρεσαν τα ηλεκτρονικα σχεδον καθολου, απλα το μεγαλυτερο κακο ειναι οτι τωρα πια δεν μπορω να κανω πολλα πραγματα χωρις πτυχειο διοτι απο ΙΕΚ δεν μπορεις ας πουμε να κανεις μεταπτυχιακ κτλ, αμα ειχα τα μυαλα παλια θα διαβαζα περισσοτερο για να μπω σε αλλη σχολη η μαλακ...ες πληρωνονται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...