Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές μεγάλες εταιρείες με IT department, ώστε να ασχοληθείς με κάτι το σοβαρό. Γιατί το IT πάντα θα είναι χρήσιμο, ειδικά στο θέμα security και όχι μόνο. Σήμερα με τους κανονισμούς gdpr είναι ακόμη πιο σημαντικό το ΙΤ γιατί οι εταιρείες είναι υπόλογες και δεν μπορούν να αδιαφορούν.

Αν μιλάμε για support εταιρειών, εκεί είσαι περισσότερο ελεύθερος επαγγελματίας. Αν έχεις γνωριμίες, μεγάλο πελατολόγιο είσαι καλά. Για ένα νέο τεχνικό που ψάχνεται τώρα είναι δύσκολα.

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ υποστηρίζω και επιχειρήσεις και πλέον είναι και εκεί μίζερη η κατάσταση. Ειδικά για μικρά γραφεία και μικρές επιχειρήσεις είναι ίδια κατάσταση, δύσκολη και μίζερη

Δημοσ.

Μια χαρά είναι το επάγγελμα , έχετε αποτύχει παταγωδώς. Θα σας έγραφα κάτι αλλά βαρέθηκα και πλέον δεν έχω κουράγιο , απλά καντηλιάζω τον κόσμο ή του πετάω βιβλία. Δε ξέρω αν όντως δε μπορείτε ή δε θέλετε να προχωρήσετε στη ζωή σας, τείνω προς το πρώτο. 

Γέρασα. Κάντε ότι νομίζετε. Εδώ  και εδώ  και εδώ είναι το μέλλον σας.

Δημοσ.

Εσύ @giotis1982
σε όσα ποστ σου διάβασα σε αυτό το θέμα, μου έδωσες την εντύπωση ότι ή δεν θέλεις να παραδεχτείς την κατάσταση για τους δικούς σου λόγους ή ζεις αλλού. Ίσως πάλι να το κοιτάς μονόπλευρα. Στην πραγματική ζωή δεν είναι έτσι. Είμαι ενεργός νόμιμος επαγγελματίας και δεν έχω συναντήσει πουθενά στην καθημερινότητα όλο αυτό που παρουσιάζεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@tempesΔε ζούμε πια στην ίδια πραγματικότητα , πριν 15 χρόνια και εγώ αυτήν την πραγματικότητα που βλέπεις έβλεπα. Ένα πρωί είπα θα γίνω ο καλύτερος και ξεκίνησα, ακόμη πάω βέβαια , θα τα καταφέρω κάποια στιγμή.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Όπως ανέφεραν κι άλλοι, όλα είναι θέμα Cloud (ασχέτως πλατφόρμας, microsoft κλπ).

Ξεχάστε τι γινόταν πριν 10+ χρόνια.

Διαβάστε και εξελιχθείτε, όσοι πραγματικά ενδιαφέρεστε.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gmts είπε

Όπως ανέφεραν κι άλλοι, όλα είναι θέμα Cloud (ασχέτως πλατφόρμας, microsoft κλπ).

Ξεχάστε τι γινόταν πριν 10+ χρόνια.

Διαβάστε και εξελιχθείτε, όσοι πραγματικά ενδιαφέρεστε.

Το cloud παντα εχει το ρισκο της συνδεσης στο Internet και δυστυχως στην Ελλαδα ακομα πασχουμε απο αυτο...

Δυστυχως το επαγγελμα του τεχνικου το κρατανε ζωντανο σοβαρες βλαβες και οι ηλικιωμενοι σε επιπεδο λιανικης....

Σε επιπεδο εταιρικων πελατων και υποστηριξης εκει εχει δουλεια ακομα αλλα και αλλα ρισκα.

Πχ μπορει να μπεις μεσα απο εταιρια που βαρεσε κανονι και να μεινεις με τα τιμολογια στο χερι..

Αν ξερατε τι επιταγες εχουν παει στα σκουπιδια το διαστημα 2011-2015 απο κανονια πελατων θα σας επιανε η καρδια σας....

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, giotis1982 είπε

Μια χαρά είναι το επάγγελμα , έχετε αποτύχει παταγωδώς. Θα σας έγραφα κάτι αλλά βαρέθηκα και πλέον δεν έχω κουράγιο , απλά καντηλιάζω τον κόσμο ή του πετάω βιβλία. Δε ξέρω αν όντως δε μπορείτε ή δε θέλετε να προχωρήσετε στη ζωή σας, τείνω προς το πρώτο. 

Γέρασα. Κάντε ότι νομίζετε. Εδώ  και εδώ  και εδώ είναι το μέλλον σας.

Μιλάς για γνώση SQL σε Azure και πως να φτιάχνεις databases; Γιατί αυτό που αναφέρεις νομίζω είναι γνώσεις προγραμματιστή.  Ενδιαφέρομαι να μου πεις κι άλλα εδώ ή  pm για τι ακριβώς εννοείς. Εγώ προσωπικά έχω τελειώσει γραφιστική και σπουδάζω τώρα ως τεχνικός Η/Υ γιατί είχα το τσακιρ κεφι.. και έχω πτυχίο se basic android development , python τα βασικά. Οπότε μου κέντρισε το ενδιαφέρον.

Εσύ ως τεχνικός Η/Υ ασχολείσαι και ως προγραμματιστής;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@zaf_4Μιλάω γενικά για το cloud . Στα link που έβαλα έχει δωρεάν training για Azure. Όλος ο κόσμος εκεί θα καταλήξει,  αν θέλεις μια δουλειά τότε διάβασε Azure. Αν σου αρέσει ο προγραμματισμός διάβασε για databases ή πως θα γράψεις μια σελίδα στην πλατφόρμα του Azure . Αν σου αρέσει το infrastructure διάβασε πως θα κάνεις VPN ή πως θα τρέξεις τα VM Σου εκεί. Αν σου αρέσει το security διάβασε πως θα έχεις Just in time access και τι είναι το Azure Security Center. Αν είσαι τύπος Devops μάθε τι είναι το Infrastructure as Code . Άσε τα "τεχνικός υπολογιστών και δικτύων " ,αυτά τελείωσαν το 2006. Ασχολησου μόνο με Cloud , σε 3 χρόνια θα βγάζεις 1400-1500 εύκολα και αν δεν σου αρέσει η Ελλάδα φεύγεις.

Εγώ ήμουν Consultant σε τεχνολογίες υποδομής,  τώρα είμαι Engineer με Proactive κυρίως προσανατολίσμο,  Reactive λίγα πράγματα. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

@zaf_4Μιλάω γενικά για το cloud . Στα link που έβαλα έχει δωρεάν training για Azure. Όλος ο κόσμος εκεί θα καταλήξει,  αν θέλεις μια δουλειά τότε διάβασε Azure. Αν σου αρέσει ο προγραμματισμός διάβασε για databases ή πως θα γράψεις μια σελίδα στην πλατφόρμα του Azure . Αν σου αρέσει το infrastructure διάβασε πως θα κάνεις VPN ή πως θα τρέξεις τα VM Σου εκεί. Αν σου αρέσει το security διάβασε πως θα έχεις Just in time access και τι είναι το Azure Security Center. Αν είσαι τύπος Devops μάθε τι είναι το Infrastructure as Code . Άσε τα "τεχνικός υπολογιστών και δικτύων " ,αυτά τελείωσαν το 2006. Ασχολησου μόνο με Cloud , σε 3 χρόνια θα βγάζεις 1400-1500 εύκολα και αν δεν σου αρέσει η Ελλάδα φεύγεις.

Εγώ ήμουν Consultant σε τεχνολογίες υποδομής,  τώρα είμαι Engineer με Proactive κυρίως προσανατολίσμο,  Reactive λίγα πράγματα. 

όσον αφορά insfrastructure με ενδιαφέρει πολύ η pytnon και έχω ξεκινήσει να ασχολούμαι, τώρα για databases δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Το θέμα με cloud δεν το είχα σκεφτεί ποτέ, καινούργιο μου ακούγεται εννοώ όσον αφορά στο κομμάτι αυτό. Το Azure που έβαλες links ποιο προτείνεις για αρχή;

Ευχαριστώ για τα tips

Δημοσ.

Ξεκίνησε το Azure Administrator path,δες και containers αφού κάτι κατέχεις και σου αρέσει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/2/2019 στις 8:14 ΜΜ, tempes είπε

Εγώ υποστηρίζω και επιχειρήσεις και πλέον είναι και εκεί μίζερη η κατάσταση. Ειδικά για μικρά γραφεία και μικρές επιχειρήσεις είναι ίδια κατάσταση, δύσκολη και μίζερη

Σε καταλαβαίνω απόλυτα . Τουλάχιστον κάποιοι ειναι συνεννοήσιμοι και καταλαβαίνουν. Αλλά υπάρχουν εταιρίες ακόμα και μεγάλες που στο παρελθόν έχουν μπλέξει με τυχάρπαστους τεχνικούς και όταν τους λες κάτι σωστο επιτέλους σε κοιτάνε σαν εξωγήινο.

Απλά υπάρχουν και οι καλοί της υπόθεσης που θα σε ακούσουν.

Δούλεψα σχεδόν 3 χρόνια λιανική σαν τεχνικός και πήγαινα και σε πελάτες για συμβόλαια αλλά μεταξύ μας προτιμώ την χονδρική που είμαι τώρα σαν τεχνικός

Πάντως όπως τα λέτε είναι. Το cloud ειναι το μέλλον. Αλλά είναι έτοιμη η μικρή μας χώρα να δεχτεί το cloud?Ακόμα περιμένω την οπτική στην δουλειά για να μπορέσω να στείλω κανά backup στα σύννεφα γιατί με την έως 24 στην Καλλιθέα τα παρατάω στο 10% την στιγμή που πριν ένα χρόνο σε προάστιο του Πύργου Ηλείας έστησα cloud για backup απροβλημάτιστα Και με 100άρα γραμμή 

Επεξ/σία από ΜΑΝΩΛΗΣ1
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/1/2019 στις 8:05 ΜΜ, eliasjuve είπε

Εμένα πλέον δεν με παίρνουν ούτε για να κεράσω καφέ.

Σκέφτομαι να μην τους τα φτιάχνω σωστά για να μου ξανάρχονται μετά από λίγο όπως κάνουν κάποιοι γιατροί.

Σε αυτό που λες έχω παρατηρήσει ότι όσοι κάνουμε πολύ καλή δουλειά μας ξεχνάνε απλά κάνουμε ένα καλό όνομα, όσοι κάνουν κακή δουλειά έχουν συνέχεια δουλειά και πελατεία (δεν ξέρω πως ο κόσμος συνεχίζει και πάει σε τέτοιους). Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό κανονικά έπρεπε εμείς που κάνουμε καλή δουλειά και είμαστε ειλικρινείς να έχουμε συνέχεια νέους πελάτες και αυτοί να πηγαίνουν στον πάτο. 

Ξέρω συνάδελφο που κάνει κακή και πρόχειρη δουλειά ακριβός πολύ στις υπηρεσίες του και παρόλα αυτά βγάζει χρήματα και πάει συνέχεια ταξίδια. Όσες φορές έχω πάει να τον δω είναι φίσκα στη δουλειά και από τον κόσμο ακούς όλο παράπονα.

Εγώ ασχολούμαι χρόνια με το επάγγελμα ξεκίνησα να επισκευάζω σε γνωστούς μου από το γυμνάσιο για χαρτζιλίκι, δούλεψα σε μαγαζιά ως τεχνικός και πριν από 6 χρόνια άνοιξα την δική μου επιχείρηση και προσπαθώ να την κρατήσω με νύχια και με δόντια.

Κάνω καλή δουλειά είμαι ειλικρινείς και προσφέρω οικονομικές λύσεις και παρόλο αυτό βλέπω τα παραπάνω που ανέφερα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, linuxaki είπε

Σε αυτό που λες έχω παρατηρήσει ότι όσοι κάνουμε πολύ καλή δουλειά μας ξεχνάνε απλά κάνουμε ένα καλό όνομα, όσοι κάνουν κακή δουλειά έχουν συνέχεια δουλειά και πελατεία (δεν ξέρω πως ο κόσμος συνεχίζει και πάει σε τέτοιους). Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό κανονικά έπρεπε εμείς που κάνουμε καλή δουλειά και είμαστε ειλικρινείς να έχουμε συνέχεια νέους πελάτες και αυτοί να πηγαίνουν στον πάτο. 

Ξέρω συνάδελφο που κάνει κακή και πρόχειρη δουλειά ακριβός πολύ στις υπηρεσίες του και παρόλα αυτά βγάζει χρήματα και πάει συνέχεια ταξίδια. Όσες φορές έχω πάει να τον δω είναι φίσκα στη δουλειά και από τον κόσμο ακούς όλο παράπονα.

Εγώ ασχολούμαι χρόνια με το επάγγελμα ξεκίνησα να επισκευάζω σε γνωστούς μου από το γυμνάσιο για χαρτζιλίκι, δούλεψα σε μαγαζιά ως τεχνικός και πριν από 6 χρόνια άνοιξα την δική μου επιχείρηση και προσπαθώ να την κρατήσω με νύχια και με δόντια.

Κάνω καλή δουλειά είμαι ειλικρινείς και προσφέρω οικονομικές λύσεις και παρόλο αυτό βλέπω τα παραπάνω που ανέφερα.

Είναι πολύ σχετικό το τι θεωρεί ο καθένας καλή δουλειά.Εγω μπορεί να σε φωνάξω να μου φτιάξεις pc με χαλασμένη μητρική 775 socket και εσύ να μου βαλεις μια δική σου μητρική ενώ ένας συνάδελφός σου να μου προτείνει αλλαγή cpu-mobo-ram.Ποιός έκανε καλύτερη δουλειά κατά τη γνώμη σου;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...