Moderators Spect~ Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Είναι σαν να έχεις καρκίνο και να παίρνεις ασπιρίνη. Θα σε ανακουφίσει προσωρινά, αλλά εν τέλει δεν είναι η λύση που χρειάζεσαι... Οπως ειπα ειναι λιγο τυχη αλλα αυτο δεν σημαινει οτι χανεις κατι να δοκιμασεις, ειδικα αν μπορεις να το κανεις μονος σου
error404 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Έχω σταματήσει ν'ασχολούμαι μ'επισκευές υπολογιστών εδώ και 3 χρόνια. Μου συνέβη όμως το εξής τον Ιούνιο στα τέλη με τον καύσωνα τον 46ρη. Μου τηλ μια παλιά πελάτισσα της οποίας είχα κάνει επισκευή πρίν από 6 χρόνια. Μου είπε ότι φώναξε άλλον τεχνίτη και δεν ασχολήθηκε και ότι έχει πρόβλημα η οθόνη της δείχνει αχνά. Μιλάμε για laptop sony με LED οθόνη . Της εξηγώ ότι πλέον έχω αλλάξει επάγγελμα και δεν ασχολούμαι με παρακαλεί σε σημείο αφόρητο με ξαναπαίρνει τηλέφωνο τέλος πάντων πάω να το δώ. Έχω κάνει τηλέφωνα βρήκα οθόνη πάνελ ανταλλακτικό καινούργιο κομπλέ και ξεκινάω να δώ τον υπολογιστή της. Έπαθα σόκ . Μόνο αυτό θα σας πώ . ΣΟΚ. Το μηχάνημα είχε καμμένο πληκτρολόγιο από τσιγάρο , σπασμένο πλαίσιο οθόνης σε 4 σημεία , σπασμένο καπάκι οθόνης σε 2 σημεία , σπασμένος ο ένας μεντεσές και στραβωμένος ο άλλος!! Το καλώδιο της καλωδιοταινίας ήταν μισοφαγωμένο γιατί το δούλευε έτσι για 6 μήνες!!! Πώς και δεν την χτύπησε κανα ρεύμα! πλήκτρα έλειπαν από το πληκτρολόγιο περίπου καμμιά 10ρια και το μηχανάκι είχε πέσει κάτω τουλάχιστον 5-6 φορές όπως ομολόγησε αλλά δεν διευκρίνησε από ποιόν όροφο έπεσε!! Για να μη τα πολυλογούμε το μηχάνημα ήταν για τα σκουπίδια. Αμφιβάλλω άν θα δούλευε και ο σκληρός με τέτοια χτυπήματα που έφαγε. Επέμενε ωστόσω να της το φτιάξω. Της είπα θέλω 250€ για να στο φτιάξω ή πάς και παίρνεις καινούργιο που σε συμφέρει γιατί αυτό είναι μόνο γι ανακύκλωση. Εν τέλει δεν ασχολήθηκα κι έφυγα . Την επόμενη μέρα μου τηλεφωνεί ξανά! Της είπα δεν ασχολούμαι εκεί αυτή! Ψυχάκιας! Τέλος πάντων την έπεισα ν'αγοράσει νέο μηχάνημα και να τελειώνουμε να ησυχάσουμε και αυτή κι εγώ. Μου τηλεφωνεί ξανά πάλι από το μαγαζί (νομίζω public) να πείσω τον πωλητή να της κάνει έκπτωση στο dell! Την έστειλα στον αγύριστο της είπα και 2 καντήλια και τελείωσε εκεί. Ο κόσμος έχει ψυχολογικά προβλήματα και νιώθω τυχερός που δεν ασχολούμαι πλέον με τις επισκευές υπολογιστών. Κάνω άλλο επάγγελμα άσχετο με υπολογιστές και σχετικό με τρόφιμα και είμαι μια χαρά . Έχω ξενοιάσει πραγματικά. Θυμάμαι είχα γιατρούς που μου χαν πρήξει τ'@@ με τα μηχανήματά τους τα οποία ήταν φόλες για άξιζαν μόνο για ρακέτες στη παραλία. Γιατροί που κονομούσαν σε ιατρεία και είχαν φόλες! Φανταστείτε τι σαβούρα κυκλοφορεί έξω! Και όταν έφτανε η πληρωμή τσακωνόμασταν να πληρωθώ. Όλα αυτά πλέον είναι παρελθόν και πλέον κάνω μια φυσιολογική δουλειά μια ήρεμη δουλειά που μου δίνει κάποια ικανοποιητικά χρήματα για να ζώ αξιοπρεπώς και όλα καλά. Όποιος πάει για τέτοιο επάγγελμα ηλεκτρονικού ή τεχνικού ή οτιδήποτε σχετικό να περάσει να του δώσω ένα φυλαχτό να χει γιατί πλέον ο κόσμος δεν πάει καλά και πραγματικά η παναγία μαζί του. Υ.Γ Πρώην πελάτης μου πρίν από 8 χρόνια μου έφερε σπίτι πρωί το μηχάνημά του διαλυμένο σε κομμάτια για service . Τον έστειλα κι αυτόν. Χαίρομαι πλέον όταν τους λέω ότι έχω αλλάξει επάγγελμα και φεύγουν με κατεβασμένο το κεφάλι. Παίρνω την εκδίκησή μου κατά κάποιον τρόπο! Γλύτωσα και από τους τζαμπατζήδες συγγενείς ασφαλώς και από τους τσαμπατζήδες γενικώς. 12
web_assasin Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Έχω σταματήσει ν'ασχολούμαι μ'επισκευές υπολογιστών εδώ και 3 χρόνια. Μου συνέβη όμως το εξής τον Ιούνιο στα τέλη με τον καύσωνα τον 46ρη. Μου τηλ μια παλιά πελάτισσα της οποίας είχα κάνει επισκευή πρίν από 6 χρόνια. Μου είπε ότι φώναξε άλλον τεχνίτη και δεν ασχολήθηκε και ότι έχει πρόβλημα η οθόνη της δείχνει αχνά. Μιλάμε για laptop sony με LED οθόνη . Της εξηγώ ότι πλέον έχω αλλάξει επάγγελμα και δεν ασχολούμαι με παρακαλεί σε σημείο αφόρητο με ξαναπαίρνει τηλέφωνο τέλος πάντων πάω να το δώ. Έχω κάνει τηλέφωνα βρήκα οθόνη πάνελ ανταλλακτικό καινούργιο κομπλέ και ξεκινάω να δώ τον υπολογιστή της. Έπαθα σόκ . Μόνο αυτό θα σας πώ . ΣΟΚ. Το μηχάνημα είχε καμμένο πληκτρολόγιο από τσιγάρο , σπασμένο πλαίσιο οθόνης σε 4 σημεία , σπασμένο καπάκι οθόνης σε 2 σημεία , σπασμένος ο ένας μεντεσές και στραβωμένος ο άλλος!! Το καλώδιο της καλωδιοταινίας ήταν μισοφαγωμένο γιατί το δούλευε έτσι για 6 μήνες!!! Πώς και δεν την χτύπησε κανα ρεύμα! πλήκτρα έλειπαν από το πληκτρολόγιο περίπου καμμιά 10ρια και το μηχανάκι είχε πέσει κάτω τουλάχιστον 5-6 φορές όπως ομολόγησε αλλά δεν διευκρίνησε από ποιόν όροφο έπεσε!! Για να μη τα πολυλογούμε το μηχάνημα ήταν για τα σκουπίδια. Αμφιβάλλω άν θα δούλευε και ο σκληρός με τέτοια χτυπήματα που έφαγε. Επέμενε ωστόσω να της το φτιάξω. Της είπα θέλω 250€ για να στο φτιάξω ή πάς και παίρνεις καινούργιο που σε συμφέρει γιατί αυτό είναι μόνο γι ανακύκλωση. Εν τέλει δεν ασχολήθηκα κι έφυγα . Την επόμενη μέρα μου τηλεφωνεί ξανά! Της είπα δεν ασχολούμαι εκεί αυτή! Ψυχάκιας! Τέλος πάντων την έπεισα ν'αγοράσει νέο μηχάνημα και να τελειώνουμε να ησυχάσουμε και αυτή κι εγώ. Μου τηλεφωνεί ξανά πάλι από το μαγαζί (νομίζω public) να πείσω τον πωλητή να της κάνει έκπτωση στο dell! Την έστειλα στον αγύριστο της είπα και 2 καντήλια και τελείωσε εκεί. Ο κόσμος έχει ψυχολογικά προβλήματα και νιώθω τυχερός που δεν ασχολούμαι πλέον με τις επισκευές υπολογιστών. Κάνω άλλο επάγγελμα άσχετο με υπολογιστές και σχετικό με τρόφιμα και είμαι μια χαρά . Έχω ξενοιάσει πραγματικά. Θυμάμαι είχα γιατρούς που μου χαν πρήξει τ'@@ με τα μηχανήματά τους τα οποία ήταν φόλες για άξιζαν μόνο για ρακέτες στη παραλία. Γιατροί που κονομούσαν σε ιατρεία και είχαν φόλες! Φανταστείτε τι σαβούρα κυκλοφορεί έξω! Και όταν έφτανε η πληρωμή τσακωνόμασταν να πληρωθώ. Όλα αυτά πλέον είναι παρελθόν και πλέον κάνω μια φυσιολογική δουλειά μια ήρεμη δουλειά που μου δίνει κάποια ικανοποιητικά χρήματα για να ζώ αξιοπρεπώς και όλα καλά. Όποιος πάει για τέτοιο επάγγελμα ηλεκτρονικού ή τεχνικού ή οτιδήποτε σχετικό να περάσει να του δώσω ένα φυλαχτό να χει γιατί πλέον ο κόσμος δεν πάει καλά και πραγματικά η παναγία μαζί του. Υ.Γ Πρώην πελάτης μου πρίν από 8 χρόνια μου έφερε σπίτι πρωί το μηχάνημά του διαλυμένο σε κομμάτια για service . Τον έστειλα κι αυτόν. Χαίρομαι πλέον όταν τους λέω ότι έχω αλλάξει επάγγελμα και φεύγουν με κατεβασμένο το κεφάλι. Παίρνω την εκδίκησή μου κατά κάποιον τρόπο! Γλύτωσα και από τους τζαμπατζήδες συγγενείς ασφαλώς και από τους τσαμπατζήδες γενικώς. Ολα τα επαγγελματα τα εχουν αυτα,δεν εχει να κανει μονο με το μηχανημα του τεχνικου. Φαντασου τι εχουν τραβηξει ο υδραυλικος και ο ηλεκτρολογος της φιλης σου. Επισης,μην ξεθαβεις οτι σκουπιδι θεμα βρεις χωρις ουσιαστικο λογο,εκτος και αν εγινε κανενα πετσοκομα εδω μεσα πριν δω το thread,οποτε σορρυ.
vairass Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Το πρόβλημα είναι ότι δεν δίνουν λεφτά.... Παλιά για φορματ έπαιρνες άνετα 50αρα και 20 για καφέ.. 1
web_assasin Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Τωρα παιρνεις 20 ευρω και λες και ευχαριστω. 2
YourTrueLegend Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Τωρα λες ευχαριστω αμα βρεις καποιον να χρειαζεται φορματ και να μην μπορει να το κανει μονος του ή καποιος γνωστος του 3
web_assasin Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Καλα μη λεμε συνεχεια τα ιδια ομως. Το σωστο φορματ δεν το κανει ο καθενας,το καθε 12χρονο οπως λεγαν καποιο <<συναδελφοι>> σε αλλα θεματα. Εγκατασταση των windows κανει ο καθενας,μιας και την κανουν μονα τους τα windows. Βλεπεις ομως μετα σακατεμενα μηχανηματα με περασμενα οτι λογης ηλιθια προγραμματα μπορεις να φανταστεις,τυπου speedup,κλειδωμενα windows,μπλε οθονες απο λαθος οδηγους,antivirus lidl και αλλα πολλα. 1
error404 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Στην Καλλιθέα απέναντι από το Πλαίσιο (Δαβάκη) άνοιξε εδώ και 3 χρόνια ένα μαγαζί . Αρχικά δούλευε ώς service υπολογιστών . Επειδή δεν δούλευε έγινε και service και σε κινητά. Επειδή και πάλι δεν δούλευε ξεκίνησε κι εμπόριο ανταλλακτικών και υπολογιστών(pc-laptop) , κινητών κλπ. Κι απ'ότι καταλαβαίνω επειδή και πάλι δεν δουλεύει πουλάει πλέον κινεζιές σε πολύ χαμηλές τιμές και αναλώσιμα κινητών κλπ... Όπως έγραψε ο από πάνω ο κόσμος δεν δίνει 60€-70€ για service αλλά θα τα δώσει (ίσως) για να πάρει ένα κινέζικο τηλέφωνο (smartphone-phablet-tablet) όταν του χαλάσει το δικό του για την μόστρα κι επειδή είναι τρόπος ζωής πλέον το touching smartphone screen. Κι εκεί απ'ότι κατάλαβα στηρίζεται ο άνθρωπος για να κρατήσει το μαγαζί του οποίου το ενοίκιο είναι 1200€ μηνιαίως! Πλέον όμως το ebay είναι τόσο καλύτερο σε όλα αυτά που δεν χρειάζεται κάν ν'αγοράσεις κινεζιές από μαγαζί. Στο Περιστέρι κοντά στην Φαβιέρου άνοιξε πρίν 1,5 χρόνο μαγαζί που πουλάει απ'όλα. Και ηλεκτρολογικά και ηλεκτρονικά και ψηφιακής τεχνολογίας. e-shop με μικρή αποθήκη , μια τρύπα είναι αλλά έχει δουλειά λόγω πολύ χαμηλών τιμών. Βέβαια πουλάει μόνο κινέζικα εργαλεία , ηλεκτρονικά , ανταλλακτικά κλπ αλλά 1ον είναι μικρό ίσα που χωράει 4-5 πελάτες μέσα όρθιους και 2ον εξυπηρετεί τάχιστα. Το e-shop όμως και όσοι ψωνίζουν από τέτοια θα το χουν διαπιστώσει , σήμερα είναι κι αύριο δεν είναι. Δηλαδή πολλά μαγαζιά τέτοιου τύπου ανοίγουν και κλείνουν μέσα στη τριετία. Ο λόγος είναι απλός. Είναι τόσο κακή η ποιότητα των προϊόντων τους που μετά στόμα με στόμα δεν πατάει κανείς και ιδίως με το feedback review Άσε που όλοι άνοιξαν κι από ένα e-shop και πλέον πόσο να δουλέψουν με τέτοιον ανταγωνισμό.... 1
Ghost_Rider Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Στην Καλλιθέα απέναντι από το Πλαίσιο (Δαβάκη) άνοιξε εδώ και 3 χρόνια ένα μαγαζί . Αρχικά δούλευε ώς service υπολογιστών . Επειδή δεν δούλευε έγινε και service και σε κινητά. Επειδή και πάλι δεν δούλευε ξεκίνησε κι εμπόριο ανταλλακτικών και υπολογιστών(pc-laptop) , κινητών κλπ. Κι απ'ότι καταλαβαίνω επειδή και πάλι δεν δουλεύει πουλάει πλέον κινεζιές σε πολύ χαμηλές τιμές και αναλώσιμα κινητών κλπ... Όπως έγραψε ο από πάνω ο κόσμος δεν δίνει 60€-70€ για service αλλά θα τα δώσει (ίσως) για να πάρει ένα κινέζικο τηλέφωνο (smartphone-phablet-tablet) όταν του χαλάσει το δικό του για την μόστρα κι επειδή είναι τρόπος ζωής πλέον το touching smartphone screen. Κι εκεί απ'ότι κατάλαβα στηρίζεται ο άνθρωπος για να κρατήσει το μαγαζί του οποίου το ενοίκιο είναι 1200€ μηνιαίως! Πλέον όμως το ebay είναι τόσο καλύτερο σε όλα αυτά που δεν χρειάζεται κάν ν'αγοράσεις κινεζιές από μαγαζί. Στο Περιστέρι κοντά στην Φαβιέρου άνοιξε πρίν 1,5 χρόνο μαγαζί που πουλάει απ'όλα. Και ηλεκτρολογικά και ηλεκτρονικά και ψηφιακής τεχνολογίας. e-shop με μικρή αποθήκη , μια τρύπα είναι αλλά έχει δουλειά λόγω πολύ χαμηλών τιμών. Βέβαια πουλάει μόνο κινέζικα εργαλεία , ηλεκτρονικά , ανταλλακτικά κλπ αλλά 1ον είναι μικρό ίσα που χωράει 4-5 πελάτες μέσα όρθιους και 2ον εξυπηρετεί τάχιστα. Το e-shop όμως και όσοι ψωνίζουν από τέτοια θα το χουν διαπιστώσει , σήμερα είναι κι αύριο δεν είναι. Δηλαδή πολλά μαγαζιά τέτοιου τύπου ανοίγουν και κλείνουν μέσα στη τριετία. Ο λόγος είναι απλός. Είναι τόσο κακή η ποιότητα των προϊόντων τους που μετά στόμα με στόμα δεν πατάει κανείς και ιδίως με το feedback review Άσε που όλοι άνοιξαν κι από ένα e-shop και πλέον πόσο να δουλέψουν με τέτοιον ανταγωνισμό.... αυτο για τη Καλλιθεα δε το ειχα προσεξει...ρε τι μαθαινει κανεις
web_assasin Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Στην Καλλιθέα απέναντι από το Πλαίσιο (Δαβάκη) άνοιξε εδώ και 3 χρόνια ένα μαγαζί . Αρχικά δούλευε ώς service υπολογιστών . Επειδή δεν δούλευε έγινε και service και σε κινητά. Επειδή και πάλι δεν δούλευε ξεκίνησε κι εμπόριο ανταλλακτικών και υπολογιστών(pc-laptop) , κινητών κλπ. Κι απ'ότι καταλαβαίνω επειδή και πάλι δεν δουλεύει πουλάει πλέον κινεζιές σε πολύ χαμηλές τιμές και αναλώσιμα κινητών κλπ... Και τωρα εχει το καλυτερο σουβλακι που φαγατε ποτε.
daniwebw Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Καλα μη λεμε συνεχεια τα ιδια ομως. Το σωστο φορματ δεν το κανει ο καθενας,το καθε 12χρονο οπως λεγαν καποιο <<συναδελφοι>> σε αλλα θεματα. Εγκατασταση των windows κανει ο καθενας,μιας και την κανουν μονα τους τα windows. Βλεπεις ομως μετα σακατεμενα μηχανηματα με περασμενα οτι λογης ηλιθια προγραμματα μπορεις να φανταστεις,τυπου speedup,κλειδωμενα windows,μπλε οθονες απο λαθος οδηγους,antivirus lidl και αλλα πολλα. υπάρχει σωστό ή λάθος φορματ? είτε γρήγορο είτε hard format το ίδιο κάνει Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2017 από daniwebw
Βασίλης_29 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Κι απ'ότι καταλαβαίνω επειδή και πάλι δεν δουλεύει πουλάει πλέον κινεζιές σε πολύ χαμηλές τιμές και αναλώσιμα κινητών κλπ... Περίμενα να διαβάσω οτι έβαλαν τραπεζάκια με καρέκλες και σε κάθε επισκευή δώρο και ένας καφές κερασμένος.
Bspus Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 υπάρχει σωστό ή λάθος φορματ? είτε γρήγορο είτε hard format το ίδιο κάνει Λεει φορματ και εννοει ολοκληρη ακολουθια ενεργειων που αναλογα με τον πελατη μπορει να περιλαμβανει και προεργασια, οπως βοηθεια για backup αρχειων. Μετα το φορματ του δισκου θα περιλαμβανει την εγκατασταση και παραμετροποιηση του ΛΣ καθως και παρελκομενων προγραμματων. Αναλογα με τον αριθμο και τις απαιτησεις του πελατη μπορει να παρει ωρες και να γινει αρκετα επιπονη διαδικασια. Φυσικα αν απλως βαλεις το ΛΣ και 2-3 βασικα σαν τυφλοσουρτη δεν ειναι τιποτα. Κανονικα αντι για φορματ πρεπει να το λενε backup/restore αρχειων, επανεγκατασταση και παραμετροποιηση ΛΣ και εφαρμογων υπολογιστη, αλλα ετσι εχει επικρατησει και λιγο πολυ ολοι καταλαβαινουμε τι εννοει καποιος η απλα προκυπτει κατα τη συζητηση. Η τιμη μονο και αυστηρα κατα περιπτωση μπορει να οριστει 3
defendar Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 δε ξερω τι λετε αλλα φορματ με μπακαπ αρχειων, εγκατασταση γουιντοους, εγκατασταση βασικων προγραμματων στυλ office, συνδεση εκτυπωτων κτλ κτλ, κατω απο 3 ωρες δε μου εχει παρει ποτε. Αναφερομαι σε ολη την διαδικασια με ολα τα πιθανα προβληματα που προφανως κατι θα παει στραβα για αγνωστο λογο. οποτε γιατι τα 30 ευρω να ειναι υπερβολικο ποσο? στην τελικη αν το κανει ο καθενας τοτε να φωναξουν αυτον καλυτερα... ολο αυτο μου θυμιζει την κλασικη παπαρια του "κανεις ιστοσελιδες? κανε μου και εμενα μια και θα το βαλεις στο βιογραφικο σου!" μηδεν σεβασμος... 3
gokuthelegend Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 δε ξερω τι λετε αλλα φορματ με μπακαπ αρχειων, εγκατασταση γουιντοους, εγκατασταση βασικων προγραμματων στυλ office, συνδεση εκτυπωτων κτλ κτλ, κατω απο 3 ωρες δε μου εχει παρει ποτε. Αναφερομαι σε ολη την διαδικασια με ολα τα πιθανα προβληματα που προφανως κατι θα παει στραβα για αγνωστο λογο. οποτε γιατι τα 30 ευρω να ειναι υπερβολικο ποσο? στην τελικη αν το κανει ο καθενας τοτε να φωναξουν αυτον καλυτερα... ολο αυτο μου θυμιζει την κλασικη παπαρια του "κανεις ιστοσελιδες? κανε μου και εμενα μια και θα το βαλεις στο βιογραφικο σου!" μηδεν σεβασμος... Δεν έχουν όμως όλοι ακριβούς υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας. Κάτσε να σου φέρουν κάνα υπολογιστή 10ετίας ο οποίος είναι ποιο αργός και από χελώνα. Ειδικά αν έχει και παλιότερο λειτουργικό, ας πούμε Windows 7, τα updates από το Windows Updates μπορούν χαλαρά να σου φάνε 2-3 ώρες από μόνα τους. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα