ikaruga24 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Και ειδου αλλη μια ερωτηση. Τι εξελιξη θα εχεις σαν τεχνικος Η/Υ? Δεδομενου οτι μαγαζια και γενικα ανθρωποι του επαγγελματος ειναι τοσο σπανιοι (παντα στα νομιμα πλαισια) και δεδομενου οτι ολοι ειναι "νεαροι" εως 35-40 ετων το πολυ κιολας? Λοιπον εχωντας 5 χρονια ηδη στο χορο δουλευωντας δεξια και αριστερα για ιντερνετ καφε, μαγαζακι, μικρη επιχειρηση και μεγαλη ΑΕ κατεληξα σε ενα πραγμα. Τεχνικος Η/Υ = Χαμαλης πολυτελειας και δουλεια χωρις μελοντικο οραμα. Τωρα για καποιον που πηγαινει σε σπιτια φιλων απο φιλους του κουμπαρου του Κιτσου της Ευτερπης του Καραμπελα και μαζευει απο κανενα ψιλο σιγουρα δεν λαμβανεται σοβαρα (αν και ορισμενες φορες μπορει να εχεις καλο cache απο τετοιες δραστηριοτητες).
Wandex Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Βλέπω που και που κάτι αγγελίες και αναρρωτιέμαι πάντως. Τεχνικος Η/Υ....για τα συστήματα μας...email και τα γνωστά. Και παίρνω τηλέφωνο και ρωτάω τι ζητάνε. Μόνο Τεχνικό Η/Υ δεν ζητούσαν. Από ηλεκτρονικό μέχρι για τους συναγερμούς μέχρι και ταμειακές μηχανές-λογιστικά προγράμματα μέχρι και sql και exchange. Όλα να δουλεύουν καλά. Και 7ημερο. Και λέω από μέσα μου: το σφουγγάρισμα ποιός το κάνει; Πάντως τα περισσότερα προβλήματα σε απλούς χρήστες είναι καθαρά όχι λόγω γνώσεων, γιατί δεν είναι απαραίτητο να τις έχουν, αλλά μη θέλησης μάθησης και κατανόησης. Και εδώ αρχίζει το τέλος της υπομονής.
ikaruga24 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Βλέπω που και που κάτι αγγελίες και αναρρωτιέμαι πάντως.Τεχνικος Η/Υ....για τα συστήματα μας...email και τα γνωστά. Και παίρνω τηλέφωνο και ρωτάω τι ζητάνε. Μόνο Τεχνικό Η/Υ δεν ζητούσαν. Από ηλεκτρονικό μέχρι για τους συναγερμούς μέχρι και ταμειακές μηχανές-λογιστικά προγράμματα μέχρι και sql και exchange. Όλα να δουλεύουν καλά. Και 7ημερο. Και λέω από μέσα μου: το σφουγγάρισμα ποιός το κάνει; Πάντως τα περισσότερα προβλήματα σε απλούς χρήστες είναι καθαρά όχι λόγω γνώσεων, γιατί δεν είναι απαραίτητο να τις έχουν, αλλά μη θέλησης μάθησης και κατανόησης. Και εδώ αρχίζει το τέλος της υπομονής. Πικρη ιστορια φιλε μου. Τα ιδια και εγω. Πριν πιασω δουλεια εκει που εχω δουλεψει ως τωρα ειχα παει και απο κοντα αλλα και απο τηλεφωνο να μαθω για την θεση την οποια προσφεραν. Απειρα μαγαζια/ εταιριες μονο Τ. Η/Υ δεν ζητουσαν οπως ακριβως λες. Σε λιγο θα πρεπει να συμπληρωνουμε στα βιογραφικα μας "κανω και αερα με τεραστιο φτερο". Ειναι απλα τα πραγματα, ο τεχνικος πλεον ετσι οπως τα εχω δει απο τους περισσοτερους ανθρωπους ειναι ο ανθρωπος για ολες τις δουλειες ΚΑΙ ο καρπαζοεισπρακτορας αν κατι δεν παει καλα. Οι δε χειροτεροι απο ολους ειναι οι "εξειδικευμενοι" χρηστες PC και εφαρμογων που στην ουσια θα επρεπε να μας καταλαβαινουν πρωτοι αλλα ΔΕΝ. Καιρο το σκεφτομουν οτι τα πραγματα δεν ειναι οπως ηταν οταν ξεκινησα για πρωτη φορα το επαγγελμα αλλα τωρα το εχω παρει αποφαση οτι πρεπει να κανω κατι αλλο. Η θα πρεπει να σκασω κι αλλα φραγκα για μια εξειδικευση - πιστοποιηση η θα πρεπει απλα να ψαξω αλλου για οτι μπορω να πιασω στα χερια μου.
aledjo Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 θυμηθηκα μια ιστορια και θελω να τη μοιραστω μαζι σας. ηταν μια φορα και εναν καιρο ενας πελατης στο μαγαζι που δουλευα που ηθελε αλλαγη καρτα γραφικων στο η/υ του γιου του επειδη επαιζε παιχνιδια και ειχε ακουσει απο εναν φιλο του οτι πρεπει να αλλαξει καρτα γραφικων για να παιζει καλυτερα τα παιχνιδια. εγινε η παραλαβη, μπηκε στο "χειρουργειο", γινεται η αλλαγη της καρτας που ηθελε με συγκεκριμενο μοντελο και εγινε η αποστολη. την ιδια μερα πεφτει τηλεφωνο απο το πελατη οτι δεν εγινε σωστη δουλεια, του χαλασαμε τον υπολογιστη και τωρα ΔΕ παιζει παιχνιδια! την αλλη μερα στειλαμε εναν τεχνικο απο το μαγαζι μας στο σπιτι του για να εντοπισει το προβλημα. οπως πηγε ετσι ηρθε! το προβλημα ηταν το εξης: με το που ξεκιναγε το παιχνιδι, εκλεινε και εβγαινε στα windows! εκανε της καταλληλες δοκιμες οπως αλλαγη drivers, ξανα εγκατασταση το παιχνιδι αλλα τιποτα. ο τεχνικος ελεγε οτι θα φταιει επειδη το παιχνιδι ηταν αντιγραφη και οχι original. ΦΩΝΑΖΕ ο πελατης οτι τον κοροιδευουμε αφου πριν την αλλαγη της καρτας το παιχνιδι επαιζε μια χαρα. του χαλασαμε τον υπολογιστη ελεγε και φωναζε... αποφασιζω εγω και λεω να παω να το δω απο κοντα. με τις πρωτες δοκιμες δε γινοταν τιποτα. ξαφνικα μου ηρθε φλασια να κατεβασω αλλο crack του ιδιου παιχνιδιου και βουαλα δουλεψε! με αυτη την ιστορια τι θελω να πω. ποιο ειναι το κερδος απο αυτη την ιστορια? για μια καρτα γραφικων χασαμε τοσες ωρες. βενζινα, ακουσαμε βρισιδια και στο τελος μου ειπε ο πελατης οτι ΔΕ το φτιαξαμε σωστα απο την αρχη και το εφτιαξα μονο οταν πηγα εγω σπιτι του. (αφου ειπαμε! πριν επαιζε το παιχνιδι...) ελεγε οτι καναμε δουλεια του ποδαριου, δε του καναμε τα απαραιτητα τεστ κτλ κτλ. ΤΑ ακουσα και απο πανω. ποιος φταιει και ποιος επρεπε να πληρωσει τη χασουρα? το λεω αυτο σαν επιβεβαιωση του "εγω πληρωνω και θελω να γινει αυτο που θελω εγω" και του οτι δε μπορουμε να βασιστουμε πουθενα οτι η εγινε "σωστη" δουλεια χωρις προβληματα.... στη περιπτωση αυτη απλος το crack δεν ηταν συμβατο με το καινουργιο μοντελο της καρτας. αντε ψαξε να το βρεις.... και να πεισεις το πελατη! κερδος? ΜΗΔΕΝ
vandermonde Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 να γινουν αρπα κολλα αλα laptop ολοι οι υπολογιστες.....να γλιτωσουν αυτοι απο σας και εσεις απο αυτους.....
JohnnyDragon Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Επειδή κάνω πολλά χρόνια αυτό το επάγγελμα θα πω και εγώ την άποψη μου. Επιτέλους πήρα την απόφαση και κλείνω το μαγαζί μου. Και όσο και αν πονάω τα χρόνια που έφαγα, η χαρά μου που θα ελευθερωθώ είναι απερίγραπτη!!! Το επάγγελμα αυτό πέθανε. Τέλος. Πάει. Και ξέρετε γιατί πέθανε? Διότι πλέον όλοι έχουν έναν φίλο "που ξέρει". Βέβαια όλοι έχουν και έναν φίλο που "ξέρει" να βάζει πλακάκια. Αλλά κανείς δεν τον εμπιστεύεται για να το κάνει! με τους υπολογιστές όμως σου λέει είναι αλλιώς. Μπορούν όλοι! Είσαι άσχετος απο υπολογιστές αλλά θες να το παίξεις έξυπνος και να λύσεις το πρόβλημα ενός φίλου σου?? Μπες insomnia και 100 ακόμα σαν εσένα θα σου απαντήσουν. Και αν πάλι ο "φίλος που ξέρει" δεν μπορεί τότε πιά είναι η λυσή?? Μα και φυσικά κάποια μεγάλη αλυσίδα! Δεν δουλεύεις σε αλυσίδα? ε τότε δεν ξέρεις καλά (και ο φίλος που ξέρει, ξέρει πιο πολλά απο εσένα). Δουλεύεις σε αλυσίδα? Ξερεις τα πάντα!!! Ζητάς μικρή αμοιβή? Το κάνεις επειδή δεν έκανες καλή δουλειά. Ζητάς αμοιβή ίδια με τις αλυσίδας? Ζητάς πολλά και κλεβεις! ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΚΗ. Εξαιτίας αυτής της λογικής το επάγγελμα αυτό πέθανε. FIN
ikaruga24 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Επειδή κάνω πολλά χρόνια αυτό το επάγγελμα θα πω και εγώ την άποψη μου. Επιτέλους πήρα την απόφαση και κλείνω το μαγαζί μου. Και όσο και αν πονάω τα χρόνια που έφαγα, η χαρά μου που θα ελευθερωθώ είναι απερίγραπτη!!! Το επάγγελμα αυτό πέθανε. Τέλος. Πάει. Και ξέρετε γιατί πέθανε? Διότι πλέον όλοι έχουν έναν φίλο "που ξέρει". Βέβαια όλοι έχουν και έναν φίλο που "ξέρει" να βάζει πλακάκια. Αλλά κανείς δεν τον εμπιστεύεται για να το κάνει! με τους υπολογιστές όμως σου λέει είναι αλλιώς. Μπορούν όλοι! Είσαι άσχετος απο υπολογιστές αλλά θες να το παίξεις έξυπνος και να λύσεις το πρόβλημα ενός φίλου σου?? Μπες insomnia και 100 ακόμα σαν εσένα θα σου απαντήσουν. Και αν πάλι ο "φίλος που ξέρει" δεν μπορεί τότε πιά είναι η λυσή?? Μα και φυσικά κάποια μεγάλη αλυσίδα! Δεν δουλεύεις σε αλυσίδα? ε τότε δεν ξέρεις καλά (και ο φίλος που ξέρει, ξέρει πιο πολλά απο εσένα). Δουλεύεις σε αλυσίδα? Ξερεις τα πάντα!!! Ζητάς μικρή αμοιβή? Το κάνεις επειδή δεν έκανες καλή δουλειά. Ζητάς αμοιβή ίδια με τις αλυσίδας? Ζητάς πολλά και κλεβεις! ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΚΗ. Εξαιτίας αυτής της λογικής το επάγγελμα αυτό πέθανε. FIN Και να φανταστεις οτι και εγω τωρα με τα προγραμματα της ΕΣΠΑ το πηγαινα για τετοιο μαγαζι. Επειτα απο ΠΟΛΥ σκεψη μαλλον θα παω σε κατι αλλο (αν προλαβω). Κατι που να ΦΕΝΕΤΑΙ η δουλεια η το προιον το οποιο πουλας για να μην υπαρχει αμφισβητηση για την ποιοτητα της δουλειας σου. Καλυτερα να φτιαξεις ενα μαγαζι να πουλας ποτα, σοκολατες και ειδη (φαγωσιμα) δωρων παρα ενα μαγαζι τεχνικου. Πελατης ερχεται, πελατης αγοραζει (η οχι), πελατης φευγει. Δεν προκειτε να σε παρει τηλεφωνο να σε πει "οι σοκολατες σου μαπα", απλα δεν θα ξαναερθει. Σε αντιθεση σαν τεχνικος που θα φας χασουρα, βρισιμο, εμφισβητηση και κινδυνευεις να σε πουν και απατεωνα και ολα αυτα ΓΙΑΤΙ? Χθες ακουσα απο καποιον "το μερος εδω πασχει απο εναν καλο τεχνικο Η/Υ". Τον ρωταω "τι ενοεις καλο?". Επειτα απο συζητηση καταλαβα οτι μονο τεχνικο Η/Υ δεν ζητουσαν. Γι αυτο το επαγγελμα πεθανε....γιατι κανεις, ακομα και εμεις οι ιδιοι, δεν ξερουμε τελικα τι ειναι και τι ειναι αυτο που προσφερουμε. Πιστευω οτι το επαγγελμα σαν ονομα "Τεχνικος Η/Υ" θα πρεπει να σταματησει να υπαρχει. Για τον εξω κοσμο η αντιληψη του για το επαγγελμα δεν ειναι τιποτα αλλο απο "τα ξερω ολα και τα κανω ολα πανω στον Η/Υ, μεχρι και καφε ξερω να τον βαζει να κανει". Χιλιες φορες να πιαστω με τις "μηχανες γραφειου" παρα με τον υπολογιστη τον ιδιο.
aledjo Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 @JohnnyDragon + ikaruga24 τα ειπατε ολα! ειδικα εσυ ikaruga24 εισαι μες στο μυαλο μου.... ακριβος τα ιδια σκεφτομαι.
ikaruga24 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 @JohnnyDragon + ikaruga24τα ειπατε ολα! ειδικα εσυ ikaruga24 εισαι μες στο μυαλο μου.... ακριβος τα ιδια σκεφτομαι. Τα εχω φαει στη μαπα 5 χρονια τωρα φιλε. Δεν ειδα ΚΑΜΙΑ βελτιωση ουτε σε αυτα που ξερω να κανω εγω αλλα ουτε και στην αντιμετωπιση του κοσμου. Ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του και πρεπει ΕΣΥ να βγαλεις το φιδι απο την τρυπα, με το αζημιωτο φυσικα ετσι και φυσικα να τα ακους και απο το αφεντικο σου για τις χαμενες ωρες και βενζηνες και παει λεγοντας. Βλεπω αλλες θεσεις με ΠΟΛΥ λιγοτερες απαιτησεις σε ικανοτητες να "ανεβαινουν" στις εταιριες γιατι εχεις σαν δουλεια στην ουσια PR και αν εισαι ευγενικος και καλος με τον κοσμο τοτε "τραβας". Το θεμα της πραγματικης δουλειας ομως το παιρνεις πανω στις πλατες σου εσυ ομως και εισαι αυτοματα υπευθυνος και υπολογος για τις οποιες εξελιξεις του. Ο κυριος η κυρια που εκανε το PR απολαμβανει μια πολυ καλη αμοιβη - μισθο αφου εφερε τον πελατη στην εταιρια - μαγαζι ενω εσυ τρως τα μουτρα σου για πενταροδεκαρες και εισαι και φυσικα υπευθυνος για το εργο επ αοριστον. Χωρις πλακα, λαθος επαγγελμα διαλεξα τελικα η σε λαθος χωρα προσπαθω να δουλεψω. Δεν ξερω τι να πω. Ειναι 5 χρονια χαμενα απο τη ζωη μου και πρεπει με καθε τροπο να βγω οσο γινεται ποιο γρηγορα τωρα που μπορω να μαθω και να κανω κατι αλλο.
jason_rethymno Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Τα δικτυα πάντως έχουνε δουλειά.Γιατι πχ αν θες να περάσεις ένα καλώδιο απο το ρουτερ στον υπολογιστή σου για να έχεις Ιντερνετ, πρέπει να έχεις την ειδική τανάλια που μόνο οι επαγγελματιές έχουνε.Ασε που πρέπει να ξέρεις και τη σειρά συνδεσμολογίας που είναι δύδκολο. Ξέρω θα πέσουνε μπινελίκια τώρα
darklordvader77 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Πάντως τα περισσότερα προβλήματα σε απλούς χρήστες είναι καθαρά όχι λόγω γνώσεων, γιατί δεν είναι απαραίτητο να τις έχουν, αλλά μη θέλησης μάθησης και κατανόησης. Και εδώ αρχίζει το τέλος της υπομονής. +1 φιλε.. Απ τις μεγαλύτερες αλήθειες που χω καταλαβει κ γω.. Δεν μπορεσα να μαθω 50ρη τα βασικα του υπολογιστη κ λιγο Excelάκι κ ας ξερει κ μετρια Αγγλικά, ενώ μπόρεσε να εξελιχθεί καλά ενας άλλος 40ρης που δεν ήξερε γρι Αγγλικά, αλλά ψαχνηκε μονος του αφου του χα δωσει το ερεθισμα.. Με τον καιρό ο πρώτος την επόμενη μέρα είχε τις ίδιες απορίες, ενώ ο άλλος πιο ουσιώδεις .. κ βέβαια έκανε καλύτερη διαχείρηση απλών πραγμάτων με την βοήθεια του υπολογιστη!
aledjo Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Τα δικτυα πάντως έχουνε δουλειά.Γιατι πχ αν θες να περάσεις ένα καλώδιο απο το ρουτερ στον υπολογιστή σου για να έχεις Ιντερνετ, πρέπει να έχεις την ειδική τανάλια που μόνο οι επαγγελματιές έχουνε.Ασε που πρέπει να ξέρεις και τη σειρά συνδεσμολογίας που είναι δύδκολο. Ξέρω θα πέσουνε μπινελίκια τώρα ελεος ρε συ η ταναλια εχει 8 ευρω. συνδεσμολογια ειναι 8 καλωδια. σιγα το δυσκολο. το δικτυο το φτιαχνεις μια φορα και μετα φευγεις. απλα χρειαζεται καμια φορα να το υποστηριξεις αν κατι δε παει σωστα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Είσαι άσχετος απο υπολογιστές αλλά θες να το παίξεις έξυπνος και να λύσεις το πρόβλημα ενός φίλου σου?? Μπες insomnia και 100 ακόμα σαν εσένα θα σου απαντήσουν. μέσα σε αυτούς τους 100 είσαι και εσύ να φανταστώ... Τα δικτυα πάντως έχουνε δουλειά.Γιατι πχ αν θες να περάσεις ένα καλώδιο απο το ρουτερ στον υπολογιστή σου για να έχεις Ιντερνετ, πρέπει να έχεις την ειδική τανάλια που μόνο οι επαγγελματιές έχουνε.Ασε που πρέπει να ξέρεις και τη σειρά συνδεσμολογίας που είναι δύδκολο. Ξέρω θα πέσουνε μπινελίκια τώρα για να συνδέσεις το router με τον υπολογιστή θες τανάλια? την οποία μόνο οι επαγγελματίες έχουν κιόλας? Johnnydragon ήρθε η επιβεβαίωση σε αυτά που γράφεις ελεος ρε συη ταναλια εχει 8 ευρω. συνδεσμολογια ειναι 8 καλωδια. σιγα το δυσκολο. ή απλά αγοράζει τα καλώδια έτοιμα...
aledjo Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 ή απλά αγοράζει τα καλώδια έτοιμα... ναι αλλα για μεγαλες αποστασεις ή σε μαγαζια οπως ιντερνετ καφε, λογιστηρια, μικρες επιχειρησεις κτλ, δεν υπαρχει ετοιμο τοσα πολλα μετρα. πρεπει να το φτιαξεις εσυ... τεσπα δεν ειναι δυσκολο απλα το αναφερω. μην ακουσω για ασυρματες καρτες!
ikaruga24 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 ή απλά αγοράζει τα καλώδια έτοιμα... Αναλογα. Στις εταιριες που εχω δουλεψει καμια μα ΚΑΜΙΑ δεν πληρωνε ετοιμα καλωδια. Κουτακι 100 μετρων UTP και απλα μετρα σωστα για καναλια και κοψε, περνα, συνδεσε. Θες 15 μηχανηματα συνδεδεμενα στο ιντερνετ χωρις να φενονται καλωδια και καφριλιες? Απλα δεν παιρνεις ετοιμα καλωδια (φυσικα το κοστος ειναι βασικο κριτηριο και γιατι το κανεις ετσι). Περνας τα καναλια, κανεις τη μετρηση και συνεχιζεις απο εκει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα