Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προγραμματιστές σε εταιρείες όπως η BYTE που γράφουν κώδικα παίρνουν 600 μικτά. Και όχι μόνο εκεί και σε άλλες εταιρείες παίρνουν τα ίδια. Νομίζεις ότι μιλάω για κατσαβιδάκηδες που το παίζουν προγραμματιστές; Προχθές ένας γείτονας που τον ξέρω από παιδί  προσλήφθηκε από εταιρεία software στο Ελληνικό δε θυμάμαι το όνομά της και παίρνει 600 γιούρια και τον περνάνε εκπαίδευση κιόλας για το λογισμικό που λανσάρουν και κατασκευάζουν.

Ο προγραμματισμός εδώ στην Ελλάδα είναι πεθαμένη ιστορία. Δέν αποδίδει οικονομικά. Ο φίλος πάνω με το clouding σας το εξήγησε κιόλας. Εγώ σας το λέω ακόμα πιο χοντρά ότι δεν θα παράγεται λογισμικό αλλά θ'αγοράζεται και θα μεταπωλείται και οι προγραμματιστές από κει που γράφουν κώδικα σήμερα στην Ελλάδα  και παίρνουν 600 θα καταντήσουν εξωτερικοί πωλητές ή B2B πωλητές των 400 σύντομα.  Η Ελλάδα είναι πεθαμένη ιστορία μάγκες και όσοι δεν το έχετε πάρει χαμπάρι ακόμα ζείτε στη σφαίρα του παραμυθιού.

Άντε και πες ότι το ότι δε γνωρίζω κανέναν προγραμματιστή να παίρνει 600 και ότι 9/10 εταιρίες που ξέρω πληρώνουν παραπάνω είναι τυχαίο δείγμα. Το λογισμικό που θα αγοράζεται και θα μεταπωλείται με ξεπερνά. Είναι ο κλάδος με τη μεγαλύτερη επαγγελματική ζήτηση αυτή τη στιγμή και είναι πολύ καλή ευκαιρία για την Ελλάδα να επενδύσει σε αυτό και οι εταιρίες να εξάγουν ένα προϊόν που έχει καλό περιθώριο κέρδους. Οι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι τι να πούνε δηλαδή;

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προγραμματιστές σε εταιρείες όπως η BYTE που γράφουν κώδικα παίρνουν 600 μικτά. Και όχι μόνο εκεί και σε άλλες εταιρείες παίρνουν τα ίδια. Νομίζεις ότι μιλάω για κατσαβιδάκηδες που το παίζουν προγραμματιστές; Προχθές ένας γείτονας που τον ξέρω από παιδί  προσλήφθηκε από εταιρεία software στο Ελληνικό δε θυμάμαι το όνομά της και παίρνει 600 γιούρια και τον περνάνε εκπαίδευση κιόλας για το λογισμικό που λανσάρουν και κατασκευάζουν.

Ο προγραμματισμός εδώ στην Ελλάδα είναι πεθαμένη ιστορία. Δέν αποδίδει οικονομικά. Ο φίλος πάνω με το clouding σας το εξήγησε κιόλας. Εγώ σας το λέω ακόμα πιο χοντρά ότι δεν θα παράγεται λογισμικό αλλά θ'αγοράζεται και θα μεταπωλείται και οι προγραμματιστές από κει που γράφουν κώδικα σήμερα στην Ελλάδα  και παίρνουν 600 θα καταντήσουν εξωτερικοί πωλητές ή B2B πωλητές των 400 σύντομα.  Η Ελλάδα είναι πεθαμένη ιστορία μάγκες και όσοι δεν το έχετε πάρει χαμπάρι ακόμα ζείτε στη σφαίρα του παραμυθιού.

αμα υπαρχουν προγραμματιστες με Π κεφαλαιο που πληρωνονται με 600 μικτα δηλαδη 504 καθαρα, αυριο θα ανοιξω εταιρεια

Δημοσ.

Νομίζεις ότι μιλάω για κατσαβιδάκηδες που το παίζουν προγραμματιστές;

Ο φίλος πάνω με το clouding σας το εξήγησε κιόλας.

Τελείως φιλικά, ναι αυτό νομίζω εγώ τουλάχιστον. Εσύ βέβαια μπορεί να μη τους βλέπεις ως "κατσαβιδάκηδες" αλλά πρέπει να ρωτήσω, είσαι προγραμματιστής για να μπορείς να κρίνεις;

Ο φίλος με το cloud btw λέει πράγματα τα οποία απ' όσο μπορώ να πω δεν ισχύουν, τουλάχιστον όπως τα παρουσιάζει. Υπάρχουν πολλές ελληνικές εταιρίες που προσφέρουν IaaS.

Δημοσ.

Τα 600 ευρω σαν προγραμματιστης μου φαινονται υπερβολικα λιγα. Ακομα και να ισχυει αυτο που λες για την BYTE σιγουρα δεν ειναι ο κανονας. Βαλαμε αγγελιες προσφατα που ζηταμε προγραμματιστη και κοπελες για γραμματεια. Για γραμματεια μαζεψαμε σε μια βδομαδα γυρω στα 400 βιογραφικα και για προγραμματιστη ( που ουσιαστικα JAVA ζηταμε να ξερει)  γυρω στα 40 βιογραφικα. Απο αυτους αξιζαν για interview περιπου οι μισοι . Ε ολοι αυτοι ηδη δουλευαν σε αποια εταιρεια και απλα ψαχναν κατι καλυτερο. Αυτους τους ανθρωπου αν τους προτειναμε να ερθουν με 600 μικτα μαλλον θα μας βριζανε που τους σπαταλησαμε το χρονο .

Ειναι αυτο που λενε If you pay peanuts you get monkeys.  

Δημοσ.

Το τι διαβαζεις εδω μεσα .....

αν ο προγραματιστης ειναι αποτυχημενο επαγγελμα για πεστε μας ενα  επιτυχημενο στην Ελλάδα του 2016 

• Like 1
Δημοσ.

Το τι διαβαζεις εδω μεσα .....

αν ο προγραματιστης ειναι αποτυχημενο επαγγελμα για πεστε μας ενα  επιτυχημενο στην Ελλάδα του 2016 

Δημοσιαρα μονο. 

Αν διαβασει κανεις το νημα θα συμπερανει οτι αν καποιος ειναι προγραμματιστης εχει δυο επιλογες.

1) δουλευει Ελλαδα με 500 καθαρα.

2) φευγει εξω και δουλευει στην Apple για τουλαχιστον 3-4 χιλιαρικα. 

Απλα σχολιο ηταν μιας που ουτε ειμαι ουτε θα γινω ποτε "κομπιουτερας" που λενε και τα μπαρμπαδια...

Δημοσ.

Δημοσιαρα μονο. 

Αν διαβασει κανεις το νημα θα συμπερανει οτι αν καποιος ειναι προγραμματιστης εχει δυο επιλογες.

1) δουλευει Ελλαδα με 500 καθαρα.

2) φευγει εξω και δουλευει στην Apple για τουλαχιστον 3-4 χιλιαρικα. 

Απλα σχολιο ηταν μιας που ουτε ειμαι ουτε θα γινω ποτε "κομπιουτερας" που λενε και τα μπαρμπαδια...

Υπαρχει και ο προγραμματιστης του Δημοσιου. Θανατηφορος συνδυασμος :P

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελείως φιλικά, ναι αυτό νομίζω εγώ τουλάχιστον. Εσύ βέβαια μπορεί να μη τους βλέπεις ως "κατσαβιδάκηδες" αλλά πρέπει να ρωτήσω, είσαι προγραμματιστής για να μπορείς να κρίνεις;

Ο φίλος με το cloud btw λέει πράγματα τα οποία απ' όσο μπορώ να πω δεν ισχύουν, τουλάχιστον όπως τα παρουσιάζει. Υπάρχουν πολλές ελληνικές εταιρίες που προσφέρουν IaaS.

Εταιρεία ORIAN AE πληρώνει 588 μικτά τους προγραμματιστές.

DOTSOFT με έναντι...

ΒΥΤΕ  600 μικτά

IMS  800 τους παλιούς και 500 τους νιούς.

COSMOTE  500ρικο

SingularLogic μια από τα ίδια , ΓΝΩΜΩΝ ΑΕ τα ίδια , ...

Και πάει λέγοντας. Μη γράψω κι άλλες εταιρείες. Σε λίγα χρόνια όλες θα πληρώνουν 4 κατοσταρικάκια.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Seems legit για την cosmote (irony)

Σύμφωνα με τη Σύμβαση, καθιερώνονται και νέα μισθολογικά κλιμάκια, με τον κατώτατο εισαγωγικό μισθό για τους νεοπροσλαμβανόμενους να διαμορφώνεται στα 755 ευρω

http://www.toxrima.gr/i-cosmote-ayksanei-toys-misthoys/

Επεξ/σία από mentoras28
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Seems legit για την cosmote 

Σύμφωνα με τη Σύμβαση, καθιερώνονται και νέα μισθολογικά κλιμάκια, με τον κατώτατο εισαγωγικό μισθό για τους νεοπροσλαμβανόμενους να διαμορφώνεται στα 755 ευρω

http://www.toxrima.gr/i-cosmote-ayksanei-toys-misthoys/

Οι δε προγραμματιστες δεν αμοιβονται με τον βασικο μισθο της συμαβσηα, αλλα με αρκετα περισσοτερα, ασχετως τις παπατζες που λεει ο αλλος χωρις στοιχεια. Αλλα ακομα και βασικο να επαιρναν, αυτος δεν ειναι οσος ισχυριζεται.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
Δημοσ.

Εταιρεία ORIAN AE πληρώνει 588 μικτά τους προγραμματιστές.

DOTSOFT με έναντι...

ΒΥΤΕ  600 μικτά

IMS  800 τους παλιούς και 500 τους νιούς.

COSMOTE  500ρικο

SingularLogic μια από τα ίδια , ΓΝΩΜΩΝ ΑΕ τα ίδια , ...

Και πάει λέγοντας. Μη γράψω κι άλλες εταιρείες. Σε λίγα χρόνια όλες θα πληρώνουν 4 κατοσταρικάκια.

Δεν ξέρω τι πληρώνουν οι συγκεκριμένες αλλά αν κάποιος προγραμματιστής παίρνει 600 μικτά, σε 6 μήνες max θα έχει βρει εταιρία που θα του δίνει περισσότερα και θα φύγει. Δε γίνεται να κάτσει κάποιος με τόσα, ξέρω ένα σωρό κόσμο χωρίς εμπειρία που παίρνει περισσότερα.

Δημοσ.

Σόρι αλλά τα νούμερα που λες δεν είναι πιστευτά. Από πού τα έμαθες;

Δημοσ.

Η Cosmote τους νεοπροσλαμβανόμενους όλους τους παίρνει 588 μικτά  και  η πληροφορία είναι επίσημη από τον ξαδερφό μου που είναι Διευθυντής Μάρκετινγκ εκεί. 

588 μικτά και καθαρά κοντά στο 500ρικο.

Μη γράφετε μπούρδες. Καμμιά εταιρεία στην Ελλάδα δεν πληρώνει 800 και 900 σε νεοπροσλαμβανόμενους. ΚΑΜΜΙΑ.  Ζούμε σε χώρα με επιλεκτική χρεωκοπία και capital controls και με ύφεση που τρέχει 10% μη γράφετε πράγματα ανυπόστατα.

Και κάτι ακομα για να μη παραμυθιάζονται μερικοί. Η μερική απασχόληση των 4ωρων σήμερα  (στην πραγματικότητα 6ωρα-8ωρα-10ωρα) αμοίβεται από 150 έως 300 καθαρά.   Σε βάζουν στα χαρτιά 4ωρο σε απασχολούν 8ωρο ή 10ωρο και σε αμοίβουν με 150-300. Αυτό βέβαια δεν αφορά τους προγραμματιστές. Αφορά όμως πτυχιούχους ή μη σε διάφορες δουλειές , που εργάζονται στον σημερινό εργασιακό μεσσαίωνα. Τώρα όποιος βρίσκει και τέτοια δουλειά σήμερα θεωρείται τυχερός (ανεξαρτήτως προσόντων). Και μιλάνε μερικοί για 800 και 900. Είστε εκτός πραγματικότητας κύριοι και κυρίες.

Τα 8ωρα αμοίβονται με 588 μικτά ΙΚΑ και καθαρά περίπου 500 , 494 για την ακρίβεια. Όποιος στην νεοπρασλαμβανόμενος στην Ελλάδα του 2016 βρίσκει τέτοια δουλειά θεωρείται όχι απλά τυχερός αλλά εξαιρετικά καλότυχος.

Μελλοντικά θα πέσουν κι άλλο οι μισθοί και τα μεροκάματα διότι οι πολυεθνικές εταιρείες που θ'ανοίξουν θ'αμοίβουν χαμηλότερα από τις φετινές μισθοδοσίες. Και δεν ανέφερα κάν τους απλήρωτους στον ιδιωτικό τομέα που πληρώνονται ΕΝΑΝΤΙ. Κι εδώ αυτό αγγίζει και τους προγραμματιστές. Δυο φίλοι μου εργάζονται σε μικρομεσσαίες εταιρείες software και παίρνουν έναντι 2 κατοστάρικα λόγω έλλειψης ρευστού τους λέει ο αφεντικός.

Αυτή είναι η πραγματικότητα του 2016 και όσοι πουλάνε μούρη με δήθεν μισθούς 800 , 900 και 1000 απλώς παραμυθιάζονται.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...