Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λεφτα μπορεις να χασεις συμφωνοι , αλλα στο συγκεκριμενο θα επρεπε ο αλλος να ειναι πολυ καραγκιοζης ωστε να σε ξαναπαρει ενω δεν εχει σκοπο να σε πληρωσει και ενω του χεις ξεκαθαρισει οτι η επισκεψη χρεωνεται.

Κοίτα, η δική μου λογική (ως πελάτη) λέει, οτι απο την στιγμή που φωνάζω έναν ελ. επαγγελματία σπίτι μου, για να μου επισκευάσει κάτι (όχι πχ, να έρθει ο μαραγκός για να μου κάνει προσφορά για ντουλάπα) , θεωρώ οτι πρέπει να πληρωθεί. Τόσο για την μεταφορά του, όσο και για τον χρόνο του. Είναι βέβαια και κάποιοι οι οποίοι θεωρούν οτι θα πας να τους διορθώσεις την βλάβη (ή έστω να κάνεις διάγνωση) για την ψυχή της μάνας σου. Θέλω να πιστεύω όμως, οτι οι τελευταίοι αποτελούν την (ξεφτυλισμένη/καρμίρικη) μειοψηφία.

Παρόλα αυτά ξέρω πολλούς (μεταξύ τους και γώ) που έχουν πέσει θύματα της 2ης κατηγορίας.

• Like 1
  • Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κοίτα, η δική μου λογική (ως πελάτη) λέει, οτι απο την στιγμή που φωνάζω έναν ελ. επαγγελματία σπίτι μου, για να μου επισκευάσει κάτι (όχι πχ, να έρθει ο μαραγκός για να μου κάνει προσφορά για ντουλάπα) , θεωρώ οτι πρέπει να πληρωθεί. Τόσο για την μεταφορά του, όσο και για τον χρόνο του. Είναι βέβαια και κάποιοι οι οποίοι θεωρούν οτι θα πας να τους διορθώσεις την βλάβη (ή έστω να κάνεις διάγνωση) για την ψυχή της μάνας σου. Θέλω να πιστεύω όμως, οτι οι Οι τελευταίοι αποτελούν την (ξεφτυλισμένη/καρμίρικη) μειοψηφία πλειοψηφία όπως βλέπουμε και από εδώ μέσα...

Παρόλα αυτά ξέρω πολλούς (μεταξύ τους και γώ) που έχουν πέσει θύματα της 2ης κατηγορίας.

Φιξτ :)

Το ξέρω, θες να με ευχαριστήσεις: δεν κάνει τίποτα :P

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδη μου λες johnsua21 οτι στο πισι μου δεν μπορω να βαλω προσωπικα δεδομενα γιατι μπορει μια μερα να παω να τον ανοιξω, να με πεταξει μπλε οθονη και επειδη ειμαι ασχετος το παω στον τεχνικο κανει τα κολπα του βαζοντας το σιντι των win κανει επιδιορθωση και ανοιγει..

Μπαινει στην επιφανεια να δει αν ολα πανε καλα και επειδη εχω εγω εναν φακελο θα πρεπει να τρεμω για το τι θα κανει; Μαλλον αυτο ειναι πολυ αντιεπαγγελματικο και δεν φταιω εγω.

Ακριβώς. Αν είσαι άσχετος και με το παραμικρό θα τρέξεις σε τεχνικό, ΜΗΝ βάζεις ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στον ηυ σου. Φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά λέει μια παροιμία...

Όσο για το αν είναι αντιεπαγγελματικό για τον τεχνικό σίγουρα είναι.

Οσο για το παραδειγμα με τον φωτογραφω, τις φωτο τις παω ξεροντας οτι παιρνω το ρισκο, θελοντας και μη θα τις δει. Οτι και να ειναι αυτες.

Μα και τον ηυ τον πας με ρίσκο γνωρίζοντας πως μπορεί να δει και να κλέψει/ανεβάσει οπουδήποτε τα αρχεία που έχεις μέσα. Δεν είναι το ίδιο με τον τεχνικό ηυ και με τον φωτογράφο, αλλά ρίσκο έχουν και οι δύο περιπτώσεις.

Υ.Γ σημερα ηρθε το ημιφορτηγο να του αλλαξουμε τις πομπες(δυο στο συνολο) μολις τις φερνει( επειδη αναλαβε ο πελατης να παρει τα ανταλακτηκα), το ανεβαζουνε στον ανυψωτηρα βγαζουνε την ποδια, ανοιγει το κουτι με τα καινουργια(πριν ξεβιδωσει τις πιο πολλες φορες κατι πρωτα τσεκαρει εφοσον ξερει καλα το αμαξι αν ταιριαζουν) και λεει οτι δεν κανουν, παιρνει τηλεφωνο αυτον που του τα πουλησε συννενοειτε ο πατερας μου για τα δικα του ανταλλακτικα.

Ξανα κατω, το απογευμα θα ερθει να το παρει να κανει την δουλεια του και αυριο θα ερθει παλι να του το κανουμε.

Χρεωση 0€... Τι θα χρεωσει μετα ; Οσα θα επαιρνε και σημερα.

Ωραία, και τι έγινε? Χάθηκαν άλλα 10 λεπτά ανέβα-κατέβα το ανυψωτικό και ξήλωμα-επανατοποθέτηση ποδιάς. Σιγά το πράγμα... 1μιση ώρα την πρώτη φορά, άλλες 1-2 ώρες για την επισκευή, και εσύ κολλάς σε 10 λεπτά? Που στο κάτω κάτω μπορεί άνετα να τον χρεώσει και για σήμερα, ο σημερινός χαμένος χρόνος είναι με υπαιτιότητα του πελάτη. Κακώς επίσης που ανέλαβε ο πατέρας σου να μιλήσει με τον ανταλλακτικατζή που απευθύνθηκε από μόνος του ο πελάτης.

ΥΓ

Αρκετά off topic έχουμε βγει, το σταματώ εδώ.

Δημοσ.

Υ.Γ σημερα ηρθε το ημιφορτηγο να του αλλαξουμε τις πομπες(δυο στο συνολο) μολις τις φερνει( επειδη αναλαβε ο πελατης να παρει τα ανταλακτηκα), το ανεβαζουνε στον ανυψωτηρα βγαζουνε την ποδια, ανοιγει το κουτι με τα καινουργια(πριν ξεβιδωσει τις πιο πολλες φορες κατι πρωτα τσεκαρει εφοσον ξερει καλα το αμαξι αν ταιριαζουν) και λεει οτι δεν κανουν, παιρνει τηλεφωνο αυτον που του τα πουλησε συννενοειτε ο πατερας μου για τα δικα του ανταλλακτικα.

Ξανα κατω, το απογευμα θα ερθει να το παρει να κανει την δουλεια του και αυριο θα ερθει παλι να του το κανουμε.

Χρεωση 0€... Τι θα χρεωσει μετα ; Οσα θα επαιρνε και σημερα.

tip και φιλική συμβουλή συνάμα,από άθρωπα που έχει πληρώσει το 45% των εσόδων του της μισής του ενεργής ζωής (33μισυ χρόνια...) σε κρατικά νταβατζηλίκια (ένσημα)και συνεχίζει ο μλκς:

Αν όλοι αυτοί οι τραμπάκουλες δεν σας σκάνε 18.000€ ετησίως,παρατήστε τους και βρείτε+εκμεταλευτείτε κανα χωραφάκι καμιας χήρας να νοικιάσετε( ή καταπατήστε,το ίδιο κάνει),βρείτε και τους alter ego σας επισκευαστές να καβαλήσετε και πάτε στην κλασσική ατάκα:|

Οι μισοί 'Ελληνοι πουλάνε σώμα,μαύρο,υποσχέσεις,λαχεία κι οι υπόλοιποι *τουφα_τοξογκάου mode_:ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ.

Κοινώς,όσοι προσφέρετε υπηρεσίες κοστολογήστε τις (παρακαλώ πολύ),δεν αξίζει να περιμένετε καλύτερες μέρες,γιατί αυτές πήγαν Δυτική Γερμανία

Ουφ,το είπα.

Αν σας τα χώνουν στα νούμερα που είπα (επιτήδευμα-νοίκι-ΟΑΕΕ),κάν΄τε το μλκ και περιμένετε καλύτερες μέρες.

Το κόλπο είναι (τόπαν κι οι παΐσιδες-πατροκοσμάδες) να τη βγάλουμε αβρόχοις ποσίν δυό τέρμινα ακόμα...

Δημοσ.

Σημερινο σκηνικο.

Πελατης κολησε police virus στο pc του και μου το δινει να το καθαρισω. Το παω πισω καθαρο και μου λεει "μπραβο ρε και αγχωθηκα οτι χαλασε και ειναι και καινουργιο. Μου χαλασε το αλλο και αγορασα αυτο".

Του λεω τι εχει το αλλο?

Εβγαζε λεει κατι μπλε οθονες με κωδικους, το πηγα να μου το φτιαξουν και ειπαν οτι η επιδιορθωση θα στοιχισει 200 ευρω. Κι ετσι αγορασα καινουργιο.

Φερε το παλιο σου λαπτοπ να το δω του λεω και σκεπτομαι οτι θα εχει κανα καμενο vga/mobo για να του ειπαν 200 ευρω.

Το φερνει, το ανοιγω, δεν boot-αρει, αλλα ανοιγει η οθονη, το pc κανει POST κανονικο και το bios βλεπει ολες τις συσκευες (hdd/dvd/usb τα παντα ολα).

Θα το παρω να το τσεκαρω του λεω και θα σου πω αν φτιαχνει και με τι κοστος.

Το παιρνω, του βαζω win7 dvd με σκοπο να δοκιμασω να το φορμαρω και να του τα εγκαταστησω αν δεν εχει χτυπησει ο σκληρος και τι βλεπω? Αδεια και τα 2 partition στο σκληρο! Δεν χρειαζοταν καν format, μονο εγκατασταση λειτουργικου. Ο δισκος του μια χαρα btw.

Αρα, οι τυποι που το πηγε (μεγαλο μαγαζι πληροφορικης στην πολη) τι καναν? Του formaran τον δισκο (πιθανως χωρις λογο) και πριν πατησουν Next στην εγκατασταση του λειτουργικου τον πηραν τηλεφωνο να του πουν οτι θα κοστισει 200 ευρω! Αυτος αρνηθηκε, αυτοι δεν πατησαν next, και του δωσαν το pc πισω σε χειροτερη κατασταση απο πριν (χαμενα αρχεια, ουτε καν λειτουργικο κλπ)...

Και μου κραζατε τον Αλετζο που σε εποχες 2009 προ κρισης χρεωνε 50 ευρω το φορματ!

Αλλοι ζηταν εν μεσω κρισης 200...

ΥΓ. Θα χρεωσω με περισση ανεση μια 70ρα ευρω και θα μου πει και 1000 ευχαριστω απτην χαρα του ο τυπος.

• Like 7
Δημοσ.

Στο θέμα τώρα,θα του πεις τι κάνανε οι προηγούμενοι;Ή......

Λες να ντραπω? :P

Θα το παιξω οτι εγω χρεωνω πολυ λιγοτερα απο τους αλλους εκει εξω (που οπως φαινεται, ετσι ειναι κιολας).

• Like 3
Δημοσ.

Λες να ντραπω? :P

Θα το παιξω οτι εγω χρεωνω πολυ λιγοτερα απο τους αλλους εκει εξω (που οπως φαινεται, ετσι ειναι κιολας).

Έτς ακριβώς!

Και να αλλάξει παρακαλώ ο τίτλος.ΔΕΝ είναι ένα αποτυχημένο επάγγελμα,αποτυχημένοι είναι αυτοί που θέλουν με τρία click να βγάλουν μεροκάματο.Και στραβώνουν όταν ξετσιμπάει το ψάρι.

• Like 1
Δημοσ.

Και μου κραζατε τον Αλετζο που σε εποχες 2009 προ κρισης χρεωνε 50 ευρω το φορματ!

Αλλοι ζηταν εν μεσω κρισης 200...

ΥΓ. Θα χρεωσω με περισση ανεση μια 70ρα ευρω και θα μου πει και 1000 ευχαριστω απτην χαρα του ο τυπος.

Ελληνική λογική: δεν πρέπει να κράζουμε κάποιον απατεώνα γιατί μπορεί να υπάρχει κάποιος μεγαλύτερος...

• Like 1
Δημοσ.

Έτς ακριβώς!

Και να αλλάξει παρακαλώ ο τίτλος.ΔΕΝ είναι ένα αποτυχημένο επάγγελμα,αποτυχημένοι είναι αυτοί που θέλουν με τρία click να βγάλουν μεροκάματο.Και στραβώνουν όταν ξετσιμπάει το ψάρι.

Κοιτα, σαν επαγγελμα ειναι ψιλοfail το "τεχνικος Η/Υ" απο μονο του.

Για να βγαζεις κανα χαρτζιλικι, να αυξανεις κυκλο πελατων κλπ κλπ καλο ειναι παντως.

Ελληνική λογική: δεν πρέπει να κράζουμε κάποιον απατεώνα γιατί μπορεί να υπάρχει κάποιος μεγαλύτερος...

Κανεις δεν σας εχει απαγορευσει να κανετε δωρεαν ή με 10 ευρω τα φορματ παντως. Εκει εξω ειναι τα χαλασμενα pc, oρματε, να εξαφανισετε και τους απατεωνες και αυτους που τους καλυπτουν με την ελληνικη τους λογικη.
  • Like 2
Δημοσ.

Κοιτα, σαν επαγγελμα ειναι ψιλοfail το "τεχνικος Η/Υ" απο μονο του.

Για να βγαζεις κανα χαρτζιλικι, να αυξανεις κυκλο πελατων κλπ κλπ καλο ειναι παντως.

Κανεις δεν σας εχει απαγορευσει να κανετε δωρεαν ή με 10 ευρω τα φορματ παντως. Εκει εξω ειναι τα χαλασμενα pc, oρματε, να εξαφανισετε και τους απατεωνες, και αυτους που τους καλυπτουν με την ελληνικη τους λογικη.

Όπως κανείς δεν απαγορεύει τη δημόσια κριτική σε ένα forum, για άτομα που το έχουν καμάρι να κερδοσκοπούν εις βάρος θυμάτων.

Δημοσ.

Όπως κανείς δεν απαγορεύει τη δημόσια κριτική σε ένα forum, για άτομα που το έχουν καμάρι να κερδοσκοπούν εις βάρος θυμάτων.

Κανενα προβλημα επ'αυτου, εξαλλου ειναι ακρως ελληνικο να κριτικαρουμε τα παντα ολα μεσα στα φορουμ /στα λογια και στην πραξη να ειμαστε απο αδρανεις εως αδιαφοροι. Γιαυτο λεω οτι τα χαλασμενα Pc εκει εξω ειναι, εμπρος ξεκινατε τα φορματ με 10 ευρω να σταματησουν επιτελους οι απατεωνιες και να εξαφανιστουν οι κερδοσκοποι. Δεστο σαν μια προτροπη για να βελτιωθουν τα πραγματα, δεν θιγω καν το ποσο γρηγορα θα πλουτισει οποιος βγει στην αγορα με τετοιες τιμες!
Δημοσ.

Άν δεν το κατάλαβες,πικρόχολο χιούμορ έκανε.

Η δικιά μου θετική πάντως ήταν πριν το υστερόγραφο.:P

Δημοσ.

Κανενα προβλημα επ'αυτου, εξαλλου ειναι ακρως ελληνικο να κριτικαρουμε τα παντα ολα μεσα στα φορουμ /στα λογια και στην πραξη να ειμαστε απο αδρανεις εως αδιαφοροι.

Συμφωνώ, κανονικά θα έπρεπε να χειροκροτούμε τους μάγκες "τεχνικούς - χρεώνω 50-70-200 ευρώ για το format" για τις μεγάλες τους απάτες και να κλαίμε μαζί τους, διότι κανείς δεν τους πληρώνει την βενζίνη που έκαψαν και την τυρόπιτα που έφαγαν στον δρόμο.

Δημοσ.

Συμφωνώ, κανονικά θα έπρεπε να χειροκροτούμε τους μάγκες "τεχνικούς - χρεώνω 50-70-200 ευρώ για το format" για τις μεγάλες τους απάτες και να κλαίμε μαζί τους, διότι κανείς δεν τους πληρώνει την βενζίνη που έκαψαν και την τυρόπιτα που έφαγαν στον δρόμο.

Η διαφορα μου, εμενα του απατεωνα συμφωνα με τα λεγομενα σου, με εσενα, ειναι οτι εγω για καθε απατεωνια μου αφηνω ενα πελατη ευχαριστημενο που θα μου φερει αλλον εναν τουλαχιστον. Εσυ αρκεισαι να αποκαλεις τον μεν θυμα, τον δε απατεωνα, να πατας enter και να κοιμασαι ησυχος το βραδυ, οτι εβαλες στη θεση του τον καθενα!

Παντως, 2 σελιδες πισω ενας σπαμαρε οτι ειμαι κοροιδο, εδω ενας αλλος σπαμαρει οτι ειμαι απατεωνας, εγω λοιπον καπου εδω πρεπει να σπαμαρω οτι αγαπαω insomnia και ελληναρες members :D

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...