Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο θέμα μας τώρα. 

Θεωρώ σωστή την χρέωση για διάγνωση βλάβης ΜΟΝΟ αν βρεις το πρόβλημα και ο πελάτης δεν έχει σκοπό να επισκευάσει τον υπολογιστή σε σένα. Σε αυτή τη περίπτωση είσαι χαμένος οπότε πρέπει να υπάρχει ελάχιστο κόστος. Αυτό σε περίπτωση που ο πελάτης σου φέρει τον υπολογιστή στην έδρα σου.

Αν τώρα ο πελάτης θέλει κατοίκον εξυπηρέτηση σαφώς και θα υπάρχει ένα ελάχιστο κόστος για τον κόπο σου τις βενζίνες σου κτλ. ασχέτως αν βρήκες την βλάβη.

Άποψη μου. Μην πέσετε επάνω μου να με φάτε  :lol:

Κατά τη γνώμη μου από τις πιο σωστές απόψεις που διάβασα, γιατί να πέσουμε πάνω σου να σε φάμε? :D

Σε δύο σημεία έχω ένσταση μόνο.

Φυσικά και βρίσκω σωστή τη χρέωση διάγνωσης ΜΟΝΟ εφόσον υπάρξει διάγνωση. Όχι όμως και το "ο πελάτης δεν έχει σκοπό να επισκευάσει τον υπολογιστή σε σένα". Αν πχ πας το λάπτοπ σε τεχνικό και αυτός διαγνώσει πως χρειάζεται μητρική το κόστος της οποίας είναι ασύμφορο? Ή αν χρειαστεί κάποιο ανταλλακτικό που δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά? Δεν θα πρέπει να σε χρεώσει τη διάγνωση? :)

Επίσης διαφωνώ με το ελάχιστο κόστος για κατ'οίκον εξυπηρέτηση γίνει δεν γίνει διάγνωση. Θα σου πω τι έτυχε σε μένα. Πριν 10 χρόνια περίπου αποφάσισα να βάλω δορυφορική tv στο σπίτι μου. Αφού έστησα μόνος μου όλο τον εξοπλισμό, δεν κατάφερα να πιάσω τον hotbird που ήθελα. Αναγκαστικά κάλεσα τεχνικό, ο οποίος από το τηλέφωνο μου ζήτησε 25€ για να στρέψει το πιάτο στον hotbird. Συμφώνησα, ήρθε, αλλά μετά από 30 λεπτά προσπάθεια δεν τα κατάφερε!!! Παρόλα αυτά μου ζήτησε 10€ για να καλύψει τις βενζίνες του μια και ήρθε από την άλλη μεριά της πόλης... Πιστεύεις πως ήταν λογική αυτή η απαίτηση? Εγώ φυσικά και δεν του έδωσα τίποτα.

Ξέρω, θα μου πεις πως το παράδειγμα μου δεν έχει να κάνει με διάγνωση, αλλά πιστεύω κατάλαβες το σκεπτικό μου.

Πως εξηγεις οτι το λειτουργικο μου το ειχε βαλει στο 120αρη αν ειναι; Αρα καποια μαλακια εκανε και δεν μου την ελεγε..

Μπορεί όντως να έκανε μαλακία. Αλλά για μένα έχεις μερίδιο ευθύνης και εσύ που δεν του ξεκαθάρισες ότι δεν θες να χαθούν τα δεδομένα από τον συγκεκριμένο δίσκο. Γνώμη μου.

Να ρωτησω κατι για την εχεμυθεια του επαγγελματος...

Σε φερνω το πισι μου.. Για ελεγχο..

Βαζεις τα win το φτιαχνεις.. Μπαινεις στην επιφανεια και γω εχω εναν φακελο εκει φατσα φορα που λεει εξαλλα βιντεο και εικονες.

Ποσες πιθανοτητες υπαρχουν να μην μπει στο πειρασμο να της δει; Ή ακομα να της δεις πουθενα ανεβασμενες.

Αντε για μενα κλαιν μαιν αλλα για τα αλλα προσωπα;;;

Επαγγελματίας τεχνικός ΗΥ δεν είμαι. Οι πιθανότητες να δεις φωτό και βίντεο ανεβασμένα κάπου μετά από έλεγχο/επισκευή ηυ στον τεχνικό είναι ίδιες με το να δεις τις φωτό σου ανεβασμένες κάπου αφού πήγες το φιλμ για εμφάνιση στο φωτογράφο. Το ίδιο ακριβώς και αν χάσεις το κινητό σου, το στικάκι σου ή το φορητό δίσκο σου.

Σε κάθε περίπτωση δικό σου είναι το λάθος πιστεύω.

• Like 1
  • Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποιος αρπαζεται αγορινα μου? Ειμαι καποια χρονια επαγγελματιας και ξερω να κανω καλα τη δουλεια μου οπως επισης και να χειριζομαι τον καθε πελατη ξεχωριστα. Σε καμια περιπτωση το πως χειριζομαι εγω τους πελατες μου δεν επαφιεται στην κριση του καθε αγνωστου/ανεργου/απαιδευτου που προς το παρον μαχεται να λυσει αλλες αποριες αποριες τυπου  γιατι οι hr δεν του απαντουν στα βιογραφικα που στελνει.  Συνεπως, οταν με το καλο σε φωναξουν για interview, οταν με το καλο σε εγκρινουν απτο interview, οταν με το καλο δουλεψεις σαν υπαλληλος, οταν με το καλο φτασεις να εχεις τις πρωτες δικες σου δουλειες (ΑΝ ειδικευεσαι και καπου), τοτε ξανασυζηταμε για το ποιος πιανει κωτσο ποιον.

Και ξαναλεω στην ιστορια που ανεφερα  (της οποιας εσυ παρεμπιπτοντως αγνοεις καποιες παραμετρους) δεν την ανεφερα για να βγει ο καθε πικραμενος (ή μη) να με βαθμολογησει απο το 1 εως το 10 για το ποσο κοροιδι ειμαι ουτε και για να με νουθετησει πως να χειριζομαι τους πελατες μου, αλλα για να δειξω οτι η διαγνωση ΕΧΕΙ κοστος και ΠΡΕΠΕΙ να χρεωνεται. Τις διαφορες αποψεις λοιπον για το τι επρεπε να κανω ή οχι, κρατα τες για τον εαυτο σου, ωστε οταν αρχισεις με το καλο να εχεις δικες σου δουλειες, να κανεις χαιρι. Και καλη σου τυχη.

Κοιτα αμα ειναι να αρχισεις το κλαμα σταματαω....  :P

btw καλα εκανε και σε γλεντησε ο άλλος γιατι φαινεσαι μεγαλο καλαμπουρι.Ειμαι επαγγελματιας λεει χαχαχα....

Δημοσ.

Κοιτα αμα ειναι να αρχισεις το κλαμα σταματαω....  :P

Ποιο κλαμα? Σου λενε με τροπο ευγενικο οτι δεν ξερεις που σου παν τα 4 σε θεματα εργασιας, ποσω δε μαλλον σε θεματα συναναστροφης με πελατες, αρα κρυβε λογια για να μην εκτιθεσαι.

btw καλα εκανε και σε γλεντησε ο άλλος γιατι φαινεσαι μεγαλο καλαμπουρι.Ειμαι επαγγελματιας λεει χαχαχα....

Το αστειο δεν καταλαβα ποιο ειναι εντωμεταξυ, αλλα οκ χαχαχαχαχαχα. Για εναν απαιδευτο που εχει απορια γιατι δεν του απαντανε στα email οι hr, μπορει οντως να ειναι αστεια η λεξη επαγγελματιας, σε καταλαβαινω.

ΥΓ. Εμενα με γλεντησε (!) πελατης και χαιρεσαι (!). Εσενα σε γλεντανε οι hr και κλαις στα φορουμ. Οταν φτασεις και στο σημειο να εχεις και πελατες , τοτε φανταζομαι κλαμα που εχει να πεσει.

Δημοσ.

ΥΓ. Εμενα με γλεντησε (!) πελατης.

Ετσι μπραβο. Έτσι κάνουν οι άντρες παραδέχονται το σφάλμα τους και πανε παρακάτω. Τα υπολοιπα ειναι σάλια.

υγ Μονος σου μπηκες και τα δημοσιοποιησες.... αρα πρεπει να εισαι ανοιχτος στην καθε κριτικη αλλη φορα κρατα το για την παρτη σου αν η κριτικη σου χαλαει το στομαχάκι.Για τους hr γραφε οτι θες δεν ειμαι ο μοναδικος που τρώει πόρτες αυτη τη περιοδο... ατομα πολυ καλυτερα και με περισσοτερες ικανοτητες τρωνε πορτες.

υγ2 Αν για πελατες εννοεις αυτους που σε παιρνουν τηλεφωνο απο την εφημεριδα..... εχω τέτοιους απο τοτε που ημουν 2ο ετος στην σχολή.... με μαυρα δουλευεις και οποτε κατσει. Κατορθωμα δεν ειναι πολλοι μπορουν να το κανουν.

Δημοσ.

Ετσι μπραβο. Έτσι κάνουν οι άντρες παραδέχονται το σφάλμα τους και πανε παρακάτω. Τα υπολοιπα ειναι σάλια.

Μαθε με, ανδρα.

υγ Μονος σου μπηκες και τα δημοσιοποιησες.... αρα πρεπει να εισαι ανοιχτος στην καθε κριτικη αλλη φορα κρατα το για την παρτη σου αν η κριτικη σου χαλαει το στομαχάκι.Για τους hr γραφε οτι θες δεν ειμαι ο μοναδικος που τρώει πόρτες αυτη τη περιοδο... ατομα πολυ καλυτερα και με περισσοτερες ικανοτητες τρωνε πορτες.

Για ολα υπαρχει μια δικαιολογια.

Οσο για το στομαχακι μου θα πονεσει οταν πεινασω. Προς το παρον αλλοι την ψαχνουν με training vouchers μεσα στα forum και αλλοι κλαιγονται που οι hr τους γραφουν στα υποδηματα τους, την ιδια ωρα που ασκουν κριτικη για τον τροπο που εργαζονται αλλοι (ελληναρας way). Στο λεω 3η-4η φορα αλλα εσυ νομιζεις οτι βρεχει ακομη...

υγ2 Αν για πελατες εννοεις αυτους που σε παιρνουν τηλεφωνο απο την εφημεριδα..... εχω τέτοιους απο τοτε που ημουν 2ο ετος στην σχολή.... με μαυρα δουλευεις και οποτε κατσει. Κατορθωμα δεν ειναι πολλοι μπορουν να το κανουν.

Κρινεις εξ'ιδιων τα αλλοτρια. Στο ποστ μου αν διαβαζες προσεκτικοτερα, γραφω και που βρεθηκε ο πελατης. Αντε και καλες μαυροδουλειες με τη χρυση ευκαιρια.
Δημοσ.

Μαθε με, ανδρα.

Για ολα υπαρχει μια δικαιολογια.

Οσο για το στομαχακι μου θα πονεσει οταν πεινασω. Προς το παρον αλλοι την ψαχνουν με training vouchers μεσα στα forum και αλλοι κλαιγονται που οι hr τους γραφουν στα υποδηματα τους, την ιδια ωρα που ασκουν κριτικη για τον τροπο που εργαζονται αλλοι. Κοινως, πιο κουφετο πεθαινεις, στο λεω 3η-4η φορα αλλα νομιζεις οτι βρεχει ακομη...

Next time, να διαβαζεις προσεκτικα τι γραφω και να μην κρινεις εξ'ιδιων τα αλλοτρια.

Δηλαδη για να καταλαβω κραζεις και κοροιδευεις οσα παιδια την ψαχνουν με το voucher? ειδες που σου ειπα εξαρχης οτι εισαι μεγαλο καλαμπουρι και το τραβαει ο οργανισμος σου το πανηγυρι?

υγ Εσυ κοβεις αποδειξη δηλαδη? για δωσε το τηλεφωνο σου. Αμα εισαι μαγκας γιατι αρκετα σαλια διαβασα... θελω να δω τι επαγγελματιας τεχνικος εισαι και στην πραξη.

Δημοσ.

Δηλαδη για να καταλαβω κραζεις και κοροιδευεις οσα παιδια την ψαχνουν με το voucher? ειδες που σου ειπα εξαρχης οτι εισαι μεγαλο καλαμπουρι και το τραβαει ο οργανισμος σου το πανηγυρι?

Οχι, εξαλλου στο παρελθον κι εγω τετοιος ημουν (ανεργος). Ειχα τουλαχιστον την οξυδερκεια/νοημοσυνη κλπ να μασαω παρα να μιλαω για εργασιακα θεματα που αγνοουσα.

Οσο για τα περι κραξιματος, δεν μπηκα για να κραξω κανεναν εδω, αρα παλι εξ'ιδιων τα αλλοτρια κρινεις. Απαντω στο ιδιο υφος με σενα, συνεπως αδικα χαλιεσαι.

ΥΓ. Εγω ειμαι καλαμπουρι και κανω καλαμπουρι οπως κι εσυ. Με τη διαφορα οτι εγω αυτη τη στιγμη αμοιβομαι, ενω εσυ εισαι στο kariera.gr

Συνεπως, be my guest και διαλεξε ποιο καλαμπουρι ειναι το καλυτερο, απαιδευτε.

υγ Εσυ κοβεις αποδειξη δηλαδη? για δωσε το τηλεφωνο σου. Αμα εισαι μαγκας γιατι αρκετα σαλια διαβασα... θελω να δω τι επαγγελματιας τεχνικος εισαι και στην πραξη.

Θες να σου δωσω και εκαθαριστικο?
Δημοσ.

Οχι, εξαλλου στο παρελθον κι εγω τετοιος ημουν (ανεργος). Ειχα τουλαχιστον την οξυδερκεια/νοημοσυνη κλπ να μασαω παρα να μιλαω για εργασιακα θεματα που αγνοουσα.

Οσο για τα περι κραξιματος, δεν μπηκα για να κραξω κανεναν εδω, αρα παλι εξ'ιδιων τα αλλοτρια κρινεις. Απαντω στο ιδιο υφος με σενα, συνεπως αδικα χαλιεσαι.

ΥΓ. Εγω ειμαι καλαμπουρι και κανω καλαμπουρι οπως κι εσυ. Με τη διαφορα οτι εγω αυτη τη στιγμη αμοιβομαι, ενω εσυ εισαι στο kariera.gr

Συνεπως, be my guest και διαλεξε ποιο καλαμπουρι ειναι το καλυτερο, απαιδευτε.

Θες να σου δωσω και εκαθαριστικο?

Τι να αγνοω ρε φιλε? οτι πριν παω στην Θεσσαλονικη για δουλεια ενω μενω Αθηνα πρεπει να εχω κανονισει την τιμη και να εχω ξεκαθαρισει με τι ορους θα παω στο σπιτι του αλλουνου? θελει καποια ιδιαιτερη εργασιακη εμπειρια αυτο? θα μας τρελανεις τελειως μεσημεριατικα??? Τι σχεση εχει αυτο με τα εργασιακα???? αυτο σου εγραψα και παρεξηγηθηκες. Κανονισε να φαω κανα μπαν με σενα σημερα.

Για το voucher μην τα γυριζεις τωρα.... το ποστ κακοψυχιας που εκανα παραθεση υπαρχει.

Τηλεφωνακι εχεις? να δουμε τι επαγγελματιας εισαι?

Δημοσ.

Τι να αγνοω ρε παικτη? οτι πριν παω στην Θεσσαλονικη για δουλεια ενω μενω Αθηνα πρεπει να εχω κανονισει την τιμη? θελει καποια ιδιαιτερη εργασιακη εμπειρια αυτο? θα μας τρελανεις τελειως μεσημεριατικα??? κανονισε να φαω κανα μπαν με σενα.

Ποιος πηγε Θεσσαλονικη απο Αθηνα για δουλεια και δεν κανονισε τιμη? Αγουροξυπνημενος εισαι νομιζω, ξαναπεσε για υπνο καλυτερα..

Τηλεφωνακι εχεις? να δουμε τι επαγγελματιας εισαι?

Το βλεπω ερχεται: "Πες μου που μενεις να ρθω να τα πουμε απο κοντα" :D

ΥΓ. Παντως για τα διαφορα περιφερομενα αεργα κουφετα, ενημερωνω οτι στο παρον thread υπαρχουν πολλαπλασιες ιστοριες απο το παραδειγμα μου. Θα περασετε καλα διαβαζοντας ενα-ενα τα ποστ, θα αγαλιασει η ψυχη σας, θα γιατρευτουν τα κομπλεξ σας για 5 ολοκληρα λεπτα!

• Like 1
Δημοσ.

Τι να αγνοω ρε φιλε? οτι πριν παω στην Θεσσαλονικη για δουλεια ενω μενω Αθηνα πρεπει να εχω κανονισει την τιμη και να εχω ξεκαθαρισει με τι ορους θα παω στο σπιτι του αλλουνου? θελει καποια ιδιαιτερη εργασιακη εμπειρια αυτο? θα μας τρελανεις τελειως μεσημεριατικα???

Εγώ απο την άλλη θεωρώ πως αν είχες την ελάχιστη εργασιακή εμπειρία, θα γνώριζες οτι "κέντες" μπορεί να σου κάτσουν ανα πάσα στιγμή. Αν δεν είσαι ο Πάπας (και άρα δεν έχεις το αλάθητο), φροντίζεις φυσικά να μαθαίνεις απο τα λάθη σου και φυσικά να μην τα επαναλαμβάνεις. Διαφορετικά ας βγει ένας επαγγελματίας (οποιουδήποτε κλάδου) και να μας πει οτι δεν έχει χάσει ποτέ λεφτά σε μια δουλειά, κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του.

Δημοσ.

Εγώ απο την άλλη θεωρώ πως αν είχες την ελάχιστη εργασιακή εμπειρία, θα γνώριζες οτι "κέντες" μπορεί να σου κάτσουν ανα πάσα στιγμή. Αν δεν είσαι ο Πάπας (και άρα δεν έχεις το αλάθητο), φροντίζεις φυσικά να μαθαίνεις απο τα λάθη σου και φυσικά να μην τα επαναλαμβάνεις. Διαφορετικά ας βγει ένας επαγγελματίας (οποιουδήποτε κλάδου) και να μας πει οτι δεν έχει χάσει ποτέ λεφτά σε μια δουλειά, κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του.

Αλλο να χασεις λεφτα και αλλο να μην δωσεις να καταλαβει στον αλλον οτι η μεταφορα σου στον χωρο του για να δεις το μηχανημα του χρεωνεται. Η τιμη για επισκεψη ειναι κομμενη. Γιατι πληρωνεις καποια εξοδα για να πας οποιος δεν μπορει να το καταλαβει αυτο απλα δεν θα συνεργαστουμε ουτε φασαριες ουτε παρεξηγησεις ουτε τιποτα.Υπαρχουν και τζαμπατζηδες συμφωνω που θα με διαβαζουν τωρα και θα λενε "Ρε δε πα να **** ο βλακας τι καθεται και μας γραφει τωρα" για να αποφυγεις λοιπον τετοια τυπακια κανεις εξαρχης την εξηγησουλα.

Ο αλλος δεν του το ειπε αυτο ... και βγαινει να τα ριξει σε αυτον που και καλα τον καλεσε. Δε παει ετσι... οταν εσυ δεν τα κανονιζεις καλα δεν σου φταινε οι αλλοι , φυσικα και εγω εχω κανει μλκιες αλλα αμεσως μετα οταν μου το ειπανε πηρα τηλεφωνο και ξαναρωτησα ή το διευκρινισα καλυτερα ξες ποσες φορες εχω γλιτωσει να παω τσαμπα σε συνεντευξεις στου διαολου τη μανα? ορισμενες δεν αξιζε καν να πας πχ σε τηλεφωνικες που σου λενε και καλα σταθερο μισθο ππαρια.

Δημοσ.

Το βασικο πραγμα που αγνοει ο αεργος Μουρατιδης της παρεας, ειναι οτι πελατης με πελατη διαφερουν και ως ανθρωποι και ως περιπτωσεις.

Ως ανθρωποι: υπαρχουν αυτοι που τους ψυχολογεις ως σπαθι-κομπλε-εμπιστοσυνης και θεωρεις οτι δεν υπαρχει λογος για ενα 20ευρω να χαλασεις τις καλες εντυπωσεις, θα το παρεις μολις ολοκληρωθει η δουλεια. Αν το χασεις, απλα εχεις ψυχολογησει λαθος, αλλα ειναι 20 ευρω και οχι 5.000 ευρω, κλαιν μαιν για κακοτοπιες τετοιου τυπου. Εδω τυχαινουν αλλα κι αλλα, τυπου δουλειες χιλιαδων ευρω και να στις πληρωνουν οποτε τους ερθει, ή ακομα χειροτερα να μην πληρωνουν...

Ως περιπτωσεις: Αν ερχεται συστημενος πχ απο εναν καλο σου πελατη, τοτε προσεχεις 10 φορες περισσοτερο. Αρα και παλι για 20 ευρω ειναι προτιμοτερο να μην εκτεθεις (και να μην εκθεσεις) αυτον που σε συστησε, καθοτι μπορει να ακουστει ενα φαινομενικα λογικο παραπονο: "αυτος που μου εστειλες, ηρθε, εκατσε 10 λεπτα χωρις να κανει τιποτα κι εφυγε και με χρεωσε 20 ευρω!

Κοινως, και 20 και 50 και 100 ευρω θα χασω αμα λαχει προκειμενου να μην δωσω δικαιωμα σε εναν καλο πελατη ή εναν που μου φερνει δουλειες καθε λιγο.

Φυσικα ο αλλος που δεν εχει δουλεψει στη ζωη του, λογικο ειναι να βλεπει οτι με επιασε κωτσο απτη μυτη ο αλλος, και επιφανειακα ετσι ειναι. Με τη διαφορα οτι με αυτα τα 20 ευρω που εχασα (big deal) μπορει να γλυτωσα αλλα χειροτερα :) Οταν δουλεψει, οχι ως υπαλληλος, αλλα με δικους του πελατες, θα προσγειωθει ανωμαλα στην πραγματικοτητα αν συνεχισει να κουβαλαει τα ιδια μυαλα. Μεχρι τοτε, φραπεδουμπα, pc, πληκτρολογιο και "σε πιασαν κωτσο, καλα να παθεις καλαμπουρι" :)

• Like 3
Δημοσ.

Δηλαδη μου λες johnsua21 οτι στο πισι μου δεν μπορω να βαλω προσωπικα δεδομενα γιατι μπορει μια μερα να παω να τον ανοιξω, να με πεταξει μπλε οθονη και επειδη ειμαι ασχετος το παω στον τεχνικο κανει τα κολπα του βαζοντας το σιντι των win κανει επιδιορθωση και ανοιγει..

Μπαινει στην επιφανεια να δει αν ολα πανε καλα και επειδη εχω εγω εναν φακελο θα πρεπει να τρεμω για το τι θα κανει; Μαλλον αυτο ειναι πολυ αντιεπαγγελματικο και δεν φταιω εγω.

Οσο για το παραδειγμα με τον φωτογραφω, τις φωτο τις παω ξεροντας οτι παιρνω το ρισκο, θελοντας και μη θα τις δει. Οτι και να ειναι αυτες.

Υ.Γ σημερα ηρθε το ημιφορτηγο να του αλλαξουμε τις πομπες(δυο στο συνολο) μολις τις φερνει( επειδη αναλαβε ο πελατης να παρει τα ανταλακτηκα), το ανεβαζουνε στον ανυψωτηρα βγαζουνε την ποδια, ανοιγει το κουτι με τα καινουργια(πριν ξεβιδωσει τις πιο πολλες φορες κατι πρωτα τσεκαρει εφοσον ξερει καλα το αμαξι αν ταιριαζουν) και λεει οτι δεν κανουν, παιρνει τηλεφωνο αυτον που του τα πουλησε συννενοειτε ο πατερας μου για τα δικα του ανταλλακτικα.

Ξανα κατω, το απογευμα θα ερθει να το παρει να κανει την δουλεια του και αυριο θα ερθει παλι να του το κανουμε.

Χρεωση 0€... Τι θα χρεωσει μετα ; Οσα θα επαιρνε και σημερα.

Δημοσ.

Αλλο να χασεις λεφτα και αλλο να μην δωσεις να καταλαβει στον αλλον οτι η μεταφορα σου στον χωρο του για να δεις το μηχανημα του χρεωνεται. Η τιμη για επισκεψη ειναι κομμενη. Γιατι πληρωνεις καποια εξοδα για να πας οποιος δεν μπορει να το καταλαβει αυτο απλα δεν θα συνεργαστουμε ουτε φασαριες ουτε παρεξηγησεις ουτε τιποτα.

Μα για οποιοδήποτε λόγο χάσεις λεφτά, σε κάτι λάθος θα το αποδώσεις. Θες τα μεταφορικά, θες τα ανταλλακτικά, θες καραγκιόζη πελάτη? Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, χάνεις λεφτά. Ο σκοπός, όπώς είπα πιο πάνω, είναι να μαθαίνεις απο αυτά, και να μην τα επαναλαμβάνεις.

Το βασικο πραγμα που αγνοει ο αεργος Μουρατιδης της παρεας, ειναι οτι πελατης με πελατη διαφερουν και ως ανθρωποι και ως περιπτωσεις.

Ως ανθρωποι: υπαρχουν αυτοι που τους ψυχολογεις ως σπαθι-κομπλε-εμπιστοσυνης και θεωρεις οτι δεν υπαρχει λογος για ενα 20ευρω να χαλασεις τις καλες εντυπωσεις, θα το παρεις μολις ολοκληρωθει η δουλεια. Αν το χασεις, απλα εχεις ψυχολογησει λαθος, αλλα ειναι 20 ευρω και οχι 5.000 ευρω, κλαιν μαιν για κακοτοπιες τετοιου τυπου. Εδω τυχαινουν αλλα κι αλλα.

Ως περιπτωσεις: Αν ερχεται συστημενος πχ απο εναν καλο σου πελατη, τοτε προσεχεις 10 φορες περισσοτερο. Αρα και παλι για 20 ευρω ειναι προτιμοτερο να μην εκτεθεις (και να μην εκθεσεις) αυτον που σε συστησε, καθοτι μπορει να ακουστει ενα φαινομενικα λογικο παραπονο: "αυτος που μου εστειλες, ηρθε, εκατσε 10 λεπτα χωρις να κανει τιποτα κι εφυγε και με χρεωσε 20 ευρω!

Κοινως, και 20 και 50 και 100 ευρω θα χασω αμα λαχει προκειμενου να μην δωσω δικαιωμα σε εναν καλο πελατη ή εναν που μου φερνει δουλειες καθε λιγο.

Συμφωνούμε, ειδικά όταν ο πελάτης, είναι γνωστός γνωστού. Έτσι σκέφτομαι και γω, θα γίνει καραγκιόζης για λίγα ευρώ? Και όμως, υπάρχουν κάποιοι που γίνονται. Έ θα την πατήσεις μία, θα την (ξανα)πατήσεις δύο, μετά βάζεις μυαλό.

Δημοσ.

Ως ανθρωποι: υπαρχουν αυτοι που τους ψυχολογεις ως σπαθι-κομπλε-εμπιστοσυνης και θεωρεις οτι δεν υπαρχει λογος για ενα 20ευρω να χαλασεις τις καλες εντυπωσεις, θα το παρεις μολις ολοκληρωθει η δουλεια. Αν το χασεις, απλα εχεις ψυχολογησει λαθος, αλλα ειναι 20 ευρω και οχι 5.000 ευρω, κλαιν μαιν για κακοτοπιες τετοιου τυπου. Εδω τυχαινουν αλλα κι αλλα, τυπου δουλειες χιλιαδων ευρω και να στις πληρωνουν οποτε τους ερθει, ή ακομα χειροτερα να μην πληρωνουν...

Φυσικα ο αλλος που δεν εχει δουλεψει στη ζωη του, λογικο ειναι να βλεπει οτι με επιασε κωτσο απτη μυτη ο αλλος, και επιφανειακα ετσι ειναι. Με τη διαφορα οτι με αυτα τα 20 ευρω που εχασα (big deal) μπορει να γλυτωσα αλλα χειροτερα :) Οταν δουλεψει, οχι ως υπαλληλος, αλλα με δικους του πελατες, θα προσγειωθει ανωμαλα στην πραγματικοτητα αν συνεχισει να κουβαλαει τα ιδια μυαλα. Μεχρι τοτε, φραπεδουμπα, pc, πληκτρολογιο και "σε πιασαν κωτσο, καλα να παθεις καλαμπουρι" :)

Αυτα εκανες και στον αλλον? Καλα να παθεις ειπα απο την στιγμη που αρχισες να μας την λες για το οτι μας απορριπτουν εμας τα hr και κλαιμε δεν στο ειπα εξαρχης το καλα να παθεις.... Οταν ενω υπαρχει τοση κριση εξω χρησιμοποιεις κατι τετοιο για μενα καλαμπουρι εισαι. Γιατι δεν ειμαι μονο εγω που τρωω πορτες στο ειπα και πιο πανω αυτο.

Το συγκεκριμενο ηταν σε επιπεδο συνεννοησης και αυτο σχολιασα...δεν καταλαβαινεις τι σου λεω και παρεξηγιεσαι. Σε αυτο το επιπεδο συνεννοησης βρισκομαι και εγω αυτη τη περιοδο που ψαχνω για δουλεια θα με παρει καποιος που εστειλα βιογραφικο θα πρεπει και εγω να κανω καποιες ερωτησεις... αμα δεν κανω και παω τσαμπα ειμαι κουτος γιατι δεν ξερω που πηγαινω.

Μα για οποιοδήποτε λόγο χάσεις λεφτά, σε κάτι λάθος θα το αποδώσεις. Θες τα μεταφορικά, θες τα ανταλλακτικά, θες καραγκιόζη πελάτη? Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, χάνεις λεφτά. Ο σκοπός, όπώς είπα πιο πάνω, είναι να μαθαίνεις απο αυτά, και να μην τα επαναλαμβάνεις.

Λεφτα μπορεις να χασεις συμφωνοι , αλλα στο συγκεκριμενο θα επρεπε ο αλλος να ειναι πολυ καραγκιοζης ωστε να σε ξαναπαρει ενω δεν εχει σκοπο να σε πληρωσει και ενω του χεις ξεκαθαρισει οτι η επισκεψη χρεωνεται. Για το συγκεκριμενο σχολιασα εγω οχι γενικα για οποιοδηποτε λογο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...