Joshua21 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 Θα τον χρεωσει μονο για την αλλαγη και τα υγρα.. Αν του πει πχ 30 ευρω για την αλλαγη και 10 για την προηγουμενη φορα θα στραβωσει. Αν το παιξεις αλλιως και πεις θελω 35 ολα μαζι ερσι απριστα μπορει να τα παρεις χωρις να ρωτησει πολλα πολλα αλλα πολλες φορες λενε γιατι.. Η ουσία αυτού που συζητάμε δεν είναι στο πόσο θα χρεώσει, αλλά στο ότι ο πατέρας σου θα πληρωθεί τελικά. Τη στιγμή που θα αλλάξει την τρόμπα. Αν ήταν να μην χρεώνει τίποτα κάθε φορά που τρώει 1μιση ώρα για οποιαδήποτε εργασία(αυτό που ανέφερες σε κάποιο post ως "με το παραμικρό"), και να πληρώνει και από την τσέπη του υλικά, θα τό'χε κλείσει εδώ και καιρό το μαγαζί. Όσο για το πόσα να χρεώσει μια και το έθιξες, αν του ζητήσει 30+10=40 εργασία γιατί να στραβώσει ο φούρναρης? Αν βρίσκει οκ τα 30 για την αλλαγή, θα τον πειράξουν τα 10 της προηγούμενης φοράς? Που παιδευτήκατε 1μιση ώρα να το μπαλώσετε ώστε να μπορέσει να μοιράζει ψωμί μέχρι να έρθει η τρόμπα? Δεν νομίζω. Εκτός βέβαια αν του πει 30+30. Άσε που θα βγάλει και προμήθεια από τη τρόμπα, άσε που θα του χρεώσει και κανα 5€ για τα υγρά...
Liverpool89 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 Το ποσο το ειπα ετσι . Ηταν να ερθει το σαββατο και δεν ηρθε. Αρα ο πονηρος ελληνας σκεφτηκε αφου δουλευει ας το παω ετσι και οταν χαλασει το αλλαζω. Το ανταλλακτικο ειπε οτι θα το εφερνε αυτος, αρα προμηθεια δεν θα εβγαζε.
Joshua21 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 Το ποσο το ειπα ετσι . Ηταν να ερθει το σαββατο και δεν ηρθε. Αρα ο πονηρος ελληνας σκεφτηκε αφου δουλευει ας το παω ετσι και οταν χαλασει το αλλαζω. Το ανταλλακτικο ειπε οτι θα το εφερνε αυτος, αρα προμηθεια δεν θα εβγαζε. Και έτσι να είναι κάποια στιγμή θα έρθει αργά η γρήγορα, δε θα χάσει το συνεργείο. Πάντως τώρα που το σκέφτομαι είναι εντελώς άσχετο το παράδειγμα σου με το θέμα μας. Εμείς λέμε για το αν πρέπει να χρεώνεται ή όχι η διάγνωση, ενώ εσύ αναφέρθηκες σε επισκευή που ο τεχνικός αποφάσισε(για κάποιους λόγους) να μην χρεώσει τίποτα. Δεν έχει και πολύ σχέση. 1
Liverpool89 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 Ειπα πιο πανω οτι καμια φορα δεν χρεωσε την διαγνωση που αν το σηκωσει στον ανυψωτηρα εχει φθορες μαζι με ρευμα . Ασε που παιρνει και ρισκα. Ερχεται ενας πελατης και του λεει εχω παει το τρακτερ μου σε δυο συνεργεια να μου φτιαξουν τα φρενα αλλα δεν τα καταφερανε. Αποφασιζει να το παιξει κορωνα γραμματα. Του λεει καθομαι να τα φτιαξω, αν γινουν με πληρωνεις, αν οχι το παιρνεις και φευγεις. Δεν πιστευω να το κανουν πολυ αυτο. εδω μενουν τρακτερ στα χωραφια απο ατροφια, παει μες τα κατσαβραχα τους το φτιαχνει αλλα επειδη ειναι 10 λεπτα το πολυ η δουλεια λεει αστο τιποτα. Μερικες φορες που επιχειρησε να πει ε δωσε κανενα 15 λογω οτι πηγε μακρια μαζι με την δουλεια του ειπανε σωπα ρε γιατι τοσα. Ε αγανακτησε.
Moderators Malthador Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 Moderators Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 Αποφασιζει να το παιξει κορωνα γραμματα. Του λεει καθομαι να τα φτιαξω, αν γινουν με πληρωνεις, αν οχι το παιρνεις και φευγεις. Δεν πιστευω να το κανουν πολυ αυτο. Τι δεν κάνουν πολλοί; Το να ΜΗΝ ζητάνε λεφτά για κάτι που ΔΕΝ φτιάχνουν; 1
Liverpool89 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 Τι δεν κάνουν πολλοί; Το να ΜΗΝ ζητάνε λεφτά για κάτι που ΔΕΝ φτιάχνουν; ναι το δεχομαι οτι αν εισαι σωστος επαγγελματιας ετσι θα κανεις, αλλα εκει που ειχε παει ο πελατης πληρωσε κανονικοτατα...Για κατι που δεν εκανα καλα. υπαρχουν πολλοι που λενε εγω δουλεψα, πρεπει να πληρωθω οπως και να χει. Σκεψου ομως οτι τρως ωρες και πας να διορθωσεις κατι που οι αλλοι ή δεν το εκαναν σωστα ή ακομα το χειροτερεψανε.. Οι δουλειες που συγκρινω ειναι εντελως ακυρες θα συμφωνησω σε αυτο τον τομεα... Εμεις εχουμε και αλλους παραμετρους, δυσκολιες οπως ειναι η ασφαλεια του ατομου που εχει το αμαξι. Το πιο απλο θα πω σκεφτειτε να εχεις ξεχαστει και να μην βιδωσε καλα η μια ροδα του αμαξιου ή να μην εκατσε καλα η ροδα...
Joshua21 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 Ειπα πιο πανω οτι καμια φορα δεν χρεωσε την διαγνωση που αν το σηκωσει στον ανυψωτηρα εχει φθορες μαζι με ρευμα . Τώρα σοβαρολογείς ή απλά τα γράφεις για να γελάσουμε? Πόσο ρεύμα θα κάψει το ανυψωτικό? Υπολόγισε 2 άντε 3kw να είναι το μοτέρ το οποίο δουλεύει για 1-2 λεπτά το πολύ ώστε να ανέβει κατέβει, πόσο βγαίνει? Επίσης ποιες φθορές? Το γρασσάρισμα που χρειάζεται κάθε τρίμηνο το ανυψωτικό, ή τα καρβουνάκια του μοτέρ και τα ρουλεμάν που θα χρειαστεί στις 100.000 ανεβοκατεβάσματα? Πάλι καλά που δεν ανέφερες τα 7 λίτρα νερού που ίσως καταναλωθούν αν πάει ο πελάτης στην τουαλέτα την ώρα της διάγνωσης! Πες για το χαμένο χρόνο, το ρεύμα και οι φθορές του ανυψωτικού είναι για γέλια. Πάντως πολλά συνεργεία έχουν την τακτική να χρεώνουν "απλή διέλευση συνεργείου" σε περίπτωση που δεν προβούν σε κάποια επισκευή. Κυρίως οι αντιπροσωπείες και τα μεγάλα οργανωμένα συνεργεία. Ασε που παιρνει και ρισκα. Ερχεται ενας πελατης και του λεει εχω παει το τρακτερ μου σε δυο συνεργεια να μου φτιαξουν τα φρενα αλλα δεν τα καταφερανε. Αποφασιζει να το παιξει κορωνα γραμματα. Του λεει καθομαι να τα φτιαξω, αν γινουν με πληρωνεις, αν οχι το παιρνεις και φευγεις. Δεν πιστευω να το κανουν πολυ αυτο. Όχι δεν το κάνουν πολλοί, αλλά όσοι το κάνουν είναι σχεδόν σίγουροι για το ότι θα τα καταφέρουν. Και αν τα καταφέρουν, χρεώνουν στον πελάτη περισσότερα από τα συνηθισμένα. Και ο πελάτης τα δίνει λέγοντας ευχαριστώ. εδω μενουν τρακτερ στα χωραφια απο ατροφια, παει μες τα κατσαβραχα τους το φτιαχνει αλλα επειδη ειναι 10 λεπτα το πολυ η δουλεια λεει αστο τιποτα. Κακώς. Όμως το ότι ο πατέρας σου δέχεται να δουλεύει τσάμπα και εκτός έδρας κιόλας, δεν είναι επιχείρημα για να αποδείξεις ότι είναι λάθος οι τεχνικοί ΗΥ που ζητάνε αμοιβή για διάγνωση. Μερικες φορες που επιχειρησε να πει ε δωσε κανενα 15 λογω οτι πηγε μακρια μαζι με την δουλεια του ειπανε σωπα ρε γιατι τοσα. Ε αγανακτησε. Ε τι τους κρατάει τέτοιους πελάτες? Απορώ! Τι δεν κάνουν πολλοί; Το να ΜΗΝ ζητάνε λεφτά για κάτι που ΔΕΝ φτιάχνουν; Δυστυχώς στα συνεργεία αυτοκινήτων συμβαίνει πάρα πολύ συχνά.
Liverpool89 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 Φιλε μου δεν λεω κατι παραλογω οταν δινεις για ενα μηχανημα ενα χ ποσο για να το αγορασεις πρεπει να το κανεις με εμμεσο τροπο αποσβεση, Αλλωστε μια επιχειρηση αν εχει εναν αλφα παγιο εξοπλισμο πρεπει να τον εχει κανει αποσβεση, ωστε να μπορει να εχει ικανοποιητικα κερδη. Οπως ειπα ειναι διαφορετικα επαγγελματα. Η συγκριση ειναι λιγο ατυπη οπως ειπα παραπανω. Πολλα κουλα συμβαινουν σε ολα τα επαγγελματα.. Μονο στους γιαρτους νομιζω κανεις δεν φερνει αντιρρησει σε αυτα που θα ζητησουν.. Σε ολα τ'αλλα ολοι εχουν απαιτησεις. Ειτε επειδη ξαχνονται, ειτε επειδη ετσι κανουν. Κατι ακομα . Ειχα παει τον υπολογιστη μου για αλλαγη μητρικη μαζι με επεξεργαστη. Ειχα δυο δισκους μεσα εναν 120 οπου ειχα το λειτουργικο μεσα και εναν 500αρι οπου ειχα αρχεια ταινιες φωτο μουσικη. Οταν πηγα να δω αν τελειωσε ο υπολογιστης μου με τσαμπουναει το υπεροχο. Το πισι σου εγινε καινουργιο αλλα ολα τα αρχεια απο τον 500αρι χαθηκαν. Απορρησα τι ηθελε τον 500αρη και τον πειραξε. Εγω τι επρεπε εκεινη την ωρα να του πω; Ή πιο σωστα αυτος σαν καλος επαγγελματιας τι επρεπε να κανει; Το μονο που μου ειπε ηταν αν θελω ταινιες εχει αυτος να μου περασει.. Λες και εμενα αυτο με ενοιαζε οι ταινιες. Σαν να ερχεσαι σε μας σε φτιαχνουμε το αμαξι αλλα δεν εχεις φωτα.. Και σου κεμε μαλλον καηκαν.
Joshua21 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Φιλε μου δεν λεω κατι παραλογω οταν δινεις για ενα μηχανημα ενα χ ποσο για να το αγορασεις πρεπει να το κανεις με εμμεσο τροπο αποσβεση, Αυτό τώρα το λες, πριν έλεγες για τις φθορές και το ρεύμα που θα καταναλώσει το ανυψωτικό. Όσο για το pc που έστειλες για αναβάθμιση, θα έλεγα πως δικό σου ήταν το λάθος. Είχες ενημερώσει πως ήθελες να σου βάλει λειτουργικό στον 120άρη και πως δεν ήθελες να χαθούν τα αρχεία από τον 500άρη? Προφανώς διάλεξε τον πιο γρήγορο/καινούργιο δίσκο για να βάλει το σύστημα. Στη θέση σου δεν θα περίμενα να κάτσει ο τεχνικός να ψάξει αν τυχόν υπάρχουν αρχεία μέσα και να στα φυλάξει αν δεν είχατε πει τίποτα τέτοιο.
michael92 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Πάντως οι στάσεις θεσσαλονίκη έχουν γεμίσει με 10 ευρώ format χαρτάκια
TheDevilMayCare Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Τι δεν κάνουν πολλοί; Το να ΜΗΝ ζητάνε λεφτά για κάτι που ΔΕΝ φτιάχνουν; Μαλιστααα...δηλαδη & οι γιατροι οταν τους πεθαινουν [ ] οι ασθενεις, επιστρεφουν τα χρηματα στα παιδια, τους συγγενεις κλπ, ετσι δεν ειναι? .... 1
Moderators Malthador Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Moderators Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Μαλιστααα...δηλαδη & οι γιατροι οταν τους πεθαινουν [ ] οι ασθενεις, επιστρεφουν τα χρηματα στα παιδια, τους συγγενεις κλπ, ετσι δεν ειναι? .... Τώρα, πρέπει να απαντήσω στα σοβαρά σε αυτό; :/ Ελπίζω να είναι χάριν ειρωνείας αυτό το σχόλιο. 1
deesnider Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Έχουμε πετάξει τα μάτια τής λογικής έξω... ...ένα μηχανικό, τον πληρώνεις για μια μελέτη, ανεξαρτήτως τού αν θα τού αναθέσεις περαιτέρω έργο. Ένα γιατρό, τον πληρώνεις για τη διάγνωση και μόνο, ανεξαρτήτως τού αν θα αναλάβει ο ίδιος τη θεραπεία σου. Πληρώνεις το χρόνο που διέθεσαν για τα παραπάνω και το ότι σού παρείχαν την εξειδικευμένη γνώση τους. Με ποια λογική να μην πληρώσεις αυτόν που θα εντοπίσει το πρόβλημα τού υπολογιστή σου και θα σ' ενημερώσει - κοινώς, θα ανοίξει τα στραβά σου... - για το ποιο είναι αυτό και για το κόστος αποκατάστασής του; Αν δε θες να πληρώσεις για τα παραπάνω, στρώνεις τον κώλο σου, βρίσκεις μόνος σου την αιτία τού προβλήματος και πας σε τεχνικό μόνο για το «κατσαβίδιασμα», εφόσον δε θεωρείς ότι μπορείς να το κάνεις ο ίδιος. Τι; Δεν ξέρεις πως να βρεις την αιτία τού προβλήματος; Ε λοιπόν μάντεψε! Εκείνος και γι' αυτό πληρώνεται: Διότι, αντιθέτως μ' εσένα, ξέρει και ...μάντεψε ξανά: Ούτε το χρόνο που καταναλώνει για πάρτη σου, ούτε τις γνώσεις του σού χρωστάει. 10
Moderators Malthador Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Moderators Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Έχουμε πετάξει τα μάτια τής λογικής έξω... ...ένα μηχανικό, τον πληρώνεις για μια μελέτη, ανεξαρτήτως τού αν θα τού αναθέσεις περαιτέρω έργο. Ένα γιατρό, τον πληρώνεις για τη διάγνωση και μόνο, ανεξαρτήτως τού αν θα αναλάβει ο ίδιος τη θεραπεία σου. Πληρώνεις το χρόνο που διέθεσαν για τα παραπάνω και το ότι σού παρείχαν την εξειδικευμένη γνώση τους. Με ποια λογική να μην πληρώσεις αυτόν που θα εντοπίσει το πρόβλημα τού υπολογιστή σου και θα σ' ενημερώσει - κοινώς, θα ανοίξει τα στραβά σου... - για το ποιο είναι αυτό και για το κόστος αποκατάστασής του; Αν δε θες να πληρώσεις για τα παραπάνω, στρώνεις τον κώλο σου, βρίσκεις μόνος σου την αιτία τού προβλήματος και πας σε τεχνικό μόνο για το «κατσαβίδιασμα», εφόσον δε θεωρείς ότι μπορείς να το κάνεις ο ίδιος. Τι; Δεν ξέρεις πως να βρεις την αιτία τού προβλήματος; Ε λοιπόν μάντεψε! Εκείνος και γι' αυτό πληρώνεται: Διότι, αντιθέτως μ' εσένα, ξέρει και ...μάντεψε ξανά: Ούτε το χρόνο που καταναλώνει για πάρτη σου, ούτε τις γνώσεις του σού χρωστάει. Καλά, κι εγώ χωρίς να είμαι τεχνικός, μόνος μου τα λύνω τα προβλήματα ττων υπολογιστών μου, αλλά είναι άσχετο αυτό. Είσαι τεχνικός Η/Υ; Αν ναι, πόσο θα σου κοστίσει να εξετάσεις τον υπολογιστή μου και να βρεις τι πρόβλημα έχει;
deesnider Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Καλά, κι εγώ χωρίς να είμαι τεχνικός, μόνος μου τα λύνω τα προβλήματα ττων υπολογιστών μου, αλλά είναι άσχετο αυτό. Είσαι τεχνικός Η/Υ; Αν ναι, πόσο θα σου κοστίσει να εξετάσεις τον υπολογιστή μου και να βρεις τι πρόβλημα έχει; 1) Όποιος μπορεί να λύνει μόνος του τα προβλήματα των υπολογιστών του, πολύ καλά κάνει και μαγκιά του. Όχι μόνο γλυτώνει χρήματα, αλλά αποκτά και εμπειρία. 2) Όχι, δεν είμαι τεχνικός Η/Υ, οπότε δε μπορώ να σου απαντήσω. Θεωρώ απλώς ότι είμαι λογικά σκεπτόμενος, τουλάχιστον στο βαθμό που απαιτείται για να καταλαβαίνω, ότι όταν απευθύνομαι σ' έναν επαγγελματία ζητώντας του να κάνει αυτό που εγώ αδυνατώ λόγω περιορισμένων ή ανύπαρκτων γνώσεων/ικανοτήτων πάνω σ' ένα τομέα, είναι παράλογο να αξιώνω να το κάνει δωρεάν. Είτε αυτό λέγεται «διάγνωση», είτε λέγεται όπως αλλιώς. Η απάντηση στην ερώτησή σου όμως, διαφοροποιείται κατά περίπτωση οπότε, ακόμα κι αν ήμουν τεχνικός, δε νομίζω ότι θα μπορούσα να σου απαντήσω, αν με ρωτούσες τόσο γενικά κι αόριστα. Στον τεχνικό που θα πας το μηχάνημά σου, δε θα τού πεις ένα ξερό «χάλασε» και θα φύγεις. Θα τού περιγράψεις το σύμπτωμα και, από την - έστω και σύντομη - περιγραφή σου θα καταλάβει στο περίπου το τι έχει να αντιμετωπίσει, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να ψάξει και πόση περίπου ώρα θα τού πάρει ο έλεγχος, οπότε και θα σ' ενημερώσει για το κόστος τής φάσης που λέγεται «διάγνωση» 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα