Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κάνε ομελέτα με δεμένα τα χέρια να σε δω,άκου όπως θες

Βεβαιως και μπορω! Απλα δεν θα εχω την πολυτέλεια να τεντωνω τα χερια μου οπου θελω.
  • Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ορισμενοι πιστευουν οτι επειδη (πληρωσαν) τελειωσαν ενα ΙΕΚ της πλακας κι εμαθαν να κανουν φορματ εγιναν...Ηλεκτρολογοι Μηχανικοι- Γιατροι και επιστημονες...15 ευρω το πολυ θα συμβουλευα καποιον ασχετο για το φορματ...

Λες και σπουδασατε 6 χρονια ιατρικη και φαγατε ολη σας την ζωη σας στα βιβλια κανετε...

Η άποψή σου είναι εντελώς λανθασμένη διότι πολύ απλά έχεις λάθος κριτήριο τιμολόγησης επαγγελμάτων. Εσύ ισχυρίζεσαι ότι η πληρωμή κάποιου έχει να κάνει με το μέγεθος και την ποιότητα των σπουδών του. Φίλε μου και οι ποδοσφαιριστές δεν σπουδάζουν τίποτα και όμως παίρνουν συμβόλαια μαμούθ, τα μοντέλα δεν έχουν σπουδάσει τίποτα και υπογράφουν συμβόλαια μαμούθ, οι ιερόδουλες που παρέχουν "υπηρεσίες" δεν έχουν σπουδάσει τίποτα και όμως παίρνουν καλές ταρίφες.Οι υδραυλικοί που είναι επάγγελμα εμπειρίας παίρνουν ένα σωρό λεφτά, οι βοθρατζήδες παίρνουν ένα σωρό λεφτά για ένα ξεβούλωμα σε φρεάτιο κι άς μην έχουν σπουδάσει απολύτως τίποτα!! Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πληρώνεται εξευτελιστικά ένας τεχνικός υπολογιστών? Σε αντίθεση με τα άλλα τεχνικά επαγγέλματα ή επαγγέλματα υπηρεσιών ένας τεχνικός υπολογιστών πρέπει συνέχεια να μελετάει τις εξελίξεις στην τεχνολογία που τρέχουν ραγδαία να βλέπει νέες τεχνοτροπίες που συνεχώς αλλάζουν με φρενήρη ρυθμό σε αντίθεση με τους υδραυλικούς και τους ηλεκτρολόγους ή τους βοθρατζήδες ή τις ιερόδουλες που μαθαίνουν κάτι και το κάνουν συνεχώς ίδια χωρίς πολλές ή σημαντικές μεταβολές στο επάγγελμά τους. Συνεπώς ένας επιστήμονας σπουδάζει 6 χρόνια κι ένας τεχνικός υπολογιστών σπουδάζει σε όλη του τη ζωή για να είναι άριστος στην δουλειά του και να μην μείνει πίσω στις τόσο γρήγορες εξελίξεις που του επιφυλλάζει ο κλάδος της τεχνολογίας που υπηρετεί.

• Like 5
Δημοσ.

Ξέρω γω ρε έρρορ; Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης; Το ότι ΠΟΛΛΟΙ είναι διατεθιμένοι να κάτσουν να πιαστούν να φτιάξουν ένα pc αλλά σχεδόν κανείς να κάνει τον βοθρατζή και τον υδραυλικό; 1st world problems

Δημοσ.

Συνεπώς ένας επιστήμονας σπουδάζει 6 χρόνια κι ένας τεχνικός υπολογιστών σπουδάζει σε όλη του τη ζωή για να είναι άριστος στην δουλειά του και να μην μείνει πίσω στις τόσο γρήγορες εξελίξεις που του επιφυλλάζει ο κλάδος της τεχνολογίας που υπηρετεί.

Δηλαδή ένας γιατρός μετά τα 6 χρόνια σπουδών δεν χρειάζεται καν να ανοίξει ούτε ένα βιβλίο? Μόνο στον κλάδο των υπολογιστών υπάρχουν εξελίξεις?

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Το ειδα και αυτο!

παω βολτα σε ενα φιλικο σπιτι, φιλη φιλης, (γυναικες να σου πετυχουν) και εκει που καθομασταν στο σαλονι, σαν να ακουγα ενα τζζζζ (εχω βιονικο αφτι) , γυρναω και βλεπω σε ενα αρχαιο γραφειο, μια παλια crt15" οθονη.

πλησιαζω και εντοπιζω πισω απο το γραφειο ενα παλιο tower με τροφοδοτικο ΑΤ, αναμενο.

ρωταω και τι μου λεει?

"α ειναι ενας παλιος υπολογιστης που το εχει παρατησει ο πατερας μου εδω και 10 χρονια"!!!!

δηλαδη ενας υπολογιστης εποχης 98 που το τροφοδοτικο του ξαναναβει μετα απο διακοπη ρευματος επειδη ειναι ΑΤ με το κουμπι power πατημενο, ηταν εκει ΑΝΑΜΕΝΟ 10 χρονια παρατημενο στο σαλονι!!!

και οταν τη ρωτησα "καλα δε σκουπιζεις?" μου λεει "ναι, κατι ακουγα τζζζ αλλα δεν εδινα σημασια".....

TRAGIC????

Δημοσ.

σε αντίθεση με τους ηλεκτρολόγους

Μπα δεν νομιζω ξερεις τι αλλαγες εχουν γυνει τι τελευται δεκαετια.

Γενικα παντος το επαγγελμα του τεχνικου υπολογιστων ειναι πολυ περιεργο λιγο πολυ ολοι ξερουμε πεντε πραγματα και θα ρωτησουμε να βρουμε την λυση εγω το 2007 δεν ηξερα τιποτα απο Η/Υ ουτε τωρα ξερω αλλα καταφερα να αλλαξω μονο μου μνημες, σκληρο δισκο και να βαλω καρτα δυκτιου.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το ειδα και αυτο!

παω βολτα σε ενα φιλικο σπιτι, φιλη φιλης, (γυναικες να σου πετυχουν) και εκει που καθομασταν στο σαλονι, σαν να ακουγα ενα τζζζζ (εχω βιονικο αφτι) , γυρναω και βλεπω σε ενα αρχαιο γραφειο, μια παλια crt15" οθονη.

πλησιαζω και εντοπιζω πισω απο το γραφειο ενα παλιο tower με τροφοδοτικο ΑΤ, αναμενο.

ρωταω και τι μου λεει?

"α ειναι ενας παλιος υπολογιστης που το εχει παρατησει ο πατερας μου εδω και 10 χρονια"!!!!

δηλαδη ενας υπολογιστης εποχης 98 που το τροφοδοτικο του ξαναναβει μετα απο διακοπη ρευματος επειδη ειναι ΑΤ με το κουμπι power πατημενο, ηταν εκει ΑΝΑΜΕΝΟ 10 χρονια παρατημενο στο σαλονι!!!

και οταν τη ρωτησα "καλα δε σκουπιζεις?" μου λεει "ναι, κατι ακουγα τζζζ αλλα δεν εδινα σημασια".....

TRAGIC????

οχι δεν το πιστευω απλα δεν!μα τοσο τραγικοι? :whistle:

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Το ειδα και αυτο!

ρωταω και τι μου λεει?

TRAGIC????

Υπάρχει και τραγικότερο από αυτό . Χθές μου τηλεφώνησε ένας με μάγκικη κιόλας φωνή δτις 23:00 το βράδυ για το χαλασμένο λάπτοπ του. Το οποίο δέν είχε σκληρό επάνω δεν είχε μνήμες και είχε σπασμένη οθόνη 17''. Το μηχάνημα ήταν ένα TURBO-X M77SUN το οποίο το είχε χαρίσει ο συμμαθητής του γιού του στον γιό του και ήθελε να του το φτιάξει για να έχει ένα μηχάνημα να κάνει τη δουλειά του. Τονίζοντάς μου συνεχώς ότι το μηχάνημά του είναι καινούργιο ενώ είναι 5ετίας ήθελε να το επισκευάσει με κάνα 200ρι. Ζητούσε μεταχειρισμένο δίσκο με κάνα δεκάρικο και μεταχειρισμένες μνήμες με κάνα 10ρι επίσης. Το τραγικό είναι ότι είχε χαλασμένη και τη οθόνη και τη κάρτα γραφικών! Το πάνελ του έκανε 91 € και η κάρτα ενσωματωμένη.

Δλδ ο τύπος για να μη λέω πολλά ήθελε

1.) Σκληρό δίσκο μεταχεισισμένο 2,5'' SATAII  Ας πούμε κάνα 20ρι

2.) 2 GB RAM DDR2 667 MHz έστω με 10 Ευρω

3.) Πάνελ οθόνης 100 + Πλαστικά (ήταν σπασμένα - 16 Ευρώ)

4.) Κάρτα γραφικών. NVIDIA Geforce G105 M (Που δέν πουλιέται πουθενά ξεχωριστά) Αν τη βρείς σε παλιά clevo μητρική κάνει 50 Ευρώ χωρίς μεταφορικά. Με αυτά γράψε ένα 60ρι.

5) Format (Και ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να βρεί κανείς drivers σε clevo μηχάνημα 5ετίας)

Και για όλα αυτά περίμενε να του τα φτιάξω με κάνα 200ρι το πολύ μου είπε όταν τα παραπάνω κάνουν 256!!!! Δηλαδή μπαίνεις και μέσα!

Όταν μόνο το πάνελ έχει 91 Ευρώ χωρίς μεταφορικά. αν βάλω και μεταφορικά πάμε στα 100+

Δηλαδή έχει την απαίτηση πλέον ο άλλος να τρέξεις να σκιστείς να του αγοράσεις ανταλλακτικά φθηνά χωρίς να σου δώσει προκαταβολή , χωρίς να σου δώσει το μηχάνημα να το έχεις στα χέρια σου μήπως και στην κάνει σκαστή και σου μείνει στα χέρια μετά και όλα αυτά για ποιό κέρδος?  Εγώ τι κέρδος έχω από όλη αυτή τη διαδικασία? ΜΕ τα 200 που δίνει δεν πληρώνονται ούτε τ'ανταλλακτικά και τα μεταφορικά μου.  Και δεν τα δίνει ούτε και προκαταβολικά. Αυτό είναι το τραγικό . Προσοχή σε τέτοιους πελάτες γιατί θα σας βάλουν μέσα. ΠΟΤΕ δεν αγοράζουμε ανταλλακτικά άν ο πελάτης δεν δώσει προκαταβολή ή έστω το μηχάνημά του στα χέρια μας γιατί μπορεί να μας τη κοπανίσει και να χάσουμε τα λεφτά μας και ιδίως σε ακριβά ανταλλακτικά όπως το πάνελ ή μια κάρτα γραφικών .

Όταν βλέπουμε τέτοιους τσικιρικιτζίδες απλά δεν ασχολούμαστε. Τόσο απλά! Και είναι πολλοί τέτοιοι εκεί έξω που νομίζουν ότι θα κοροϊδέψουν κάποιο άπειρο παιδί που λόγω ανεργίας καταπιάνεται με επισκευές για να βγάλει το ψωμί του. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ!

• Like 1
Δημοσ.

μα δεν αναλαμβάνεις καν τέτοιο μηχάνημα. αυτό πάει για πέταμα.

του λες να πάει κατευθείαν για καινούργιο.

αν είναι να δώσω 200€+ για να επισκευάσω ένα τέτοιο γιατί να μη δώσω 100€ παραπάνω και να πάρω ένα τέτοιο

Δημοσ.

Υπάρχει και τραγικότερο από αυτό . Χθές μου τηλεφώνησε ένας με μάγκικη κιόλας φωνή δτις 23:00 το βράδυ για το χαλασμένο λάπτοπ του.

Eιναι που δεν σε εχουν παρει/ξυπνησει 1 τη νυχτα τηλεφωνο οτι δεν δουλευει το ιντερνετ (με αφορμη οτι παλαιοτερα τους εγκατεστησες ενα access point στο σπιτι με 40 ευρω), γιαυτο παραπονιεσαι :-)  Και ενω το προβλημα -προφανως- ειναι στον ISP.

Και διέμενα και εργαζομουν μακρια απτους δικους μου εκεινη τη περιοδο και τρομαξα μολις χτυπησε το τηλ τετοια ωρα οτι ειναι για κακο.

Spoiler λογω σεντονιου:

Αλλη περιπτωση που μου ετυχε τις προαλλες. 50ρης στρουγκανοβλαχος που δεν εχει ιδεα απο pc και με ενα pc 15ετιας στο σπιτι του με παιρνει τηλεφωνο να παω αμεσα να δω ενα προβλημα στο κομπιουτερ του, οτι ειναι υπερεπειγον κλπ. Αναβαλλω δουλειες για να παω να δω τον συγκεκριμενο που ισχυριζοταν οτι ηταν επειγουσα η κατασταση. Παω σπιτι του , το υπερπροβλημα ηταν οτι δεν επαιζε ηχους το pc του και με ηθελε να τσεκαρω τι φταιει (ηχεια ή καρτα ηχου). Αφου διαπιστωσα οτι το προβλημα ειναι στην καρτα ηχου και του λεω ποσο θα κοστισει μια αλλαγη της (50 ευρω του ειπα) μου ειπε οτι προτιμα να αγορασει νεο Η/Υ. Καλως λεω και ετοιμαζομαι να φυγω μπας και προλαβω να κανω καμια απτις αλλες δουλειες. Ελα δω μου λεει, αφου θα παρω που θα παρω νεο pc θελω να κατσεις να μου γραψεις κομματι-κομματι τι να παραγγειλω απο το ταδε καταστημα πληροφορικης. Και οχι μονο αυτο, αλλα για καθε κομματι που του εγραφα ηθελε και λεπτομερεις εξηγησεις τυπου "γιατι αυτο και οχι το αλλο" τις οποιες εγραφε σε χαρτι για να μην ξεχασει... Μολις τελειωσαμε με τα πολλα, μου λεει "νταξει μεσα στις επομενες μερες θα παραγγειλω τα εξαρτηματα και θα σε φωναξω να το στησεις σε hardware και software και σε πληρωνω τοτε". Συμφωνησαμε και στην τιμη και ολα οκ. Μετα απο κανα 10ημερο με παιρνει τηλεφωνο οτι τελικα αγορασε tablet και να παω να του εξηγησω την χρηση του "επειδη πηρε και καμποσους αλλους γνωστους του πρωτα, αλλα κανεις δεν ξερει απο ταμπλετς". Του ειπα οτι θα τον παρω τηλεφωνο οταν βρω χρονο. Ακομα περιμενει :D Εμεινα απληρωτος μεν για εκεινη την "επειγουσα" επισκεψη σπιτι του, δεν ξανασχοληθηκα μαζι του δε...Ουτε και αυτος μαζι μου.

Μερικες φορες ειναι απο μονο του ΚΕΡΔΟΣ το να ξεφορτωνεσαι ορισμενους πελατες.

• Like 5
Δημοσ.

Και που να δείτε εταιρείες ολόκληρες με απαρχαιωμένα συστήματα. Που μόνο αν σκάσει και δε δουλεύουν μπορεί να κάνουν αναβάθμιση πχ στον server.

Και μετά κιόλλας γκρινιάζουν οτι δε τους εξυπηρετείς άμεσα κιόλλας και ας έχεις φάει ξενύχτια και έχει μείνει και συνάδελφος 2 μέρες στην εταιρεία μέσα για να τους φτιάξεις το δίκτυο χωρίς να τους χρεώσεις τα εξτρα.

Δυστυχώς η δουλειά σου στην Ελλάδα λίγες φορές αναγνωρίζεται.

Αλλά για να μάθεις πρέπει να πάθεις.

Δημοσ.

Eιναι που δεν σε εχουν παρει/ξυπνησει 1 τη νυχτα τηλεφωνο οτι δεν δουλευει το ιντερνετ (με αφορμη οτι παλαιοτερα τους εγκατεστησες ενα access point στο σπιτι με 40 ευρω), γιαυτο παραπονιεσαι :-)  Και ενω το προβλημα -προφανως- ειναι στον ISP.

Και διέμενα και εργαζομουν μακρια απτους δικους μου εκεινη τη περιοδο και τρομαξα μολις χτυπησε το τηλ τετοια ωρα οτι ειναι για κακο.

Spoiler λογω σεντονιου:

Αλλη περιπτωση που μου ετυχε τις προαλλες. 50ρης στρουγκανοβλαχος που δεν εχει ιδεα απο pc και με ενα pc 15ετιας στο σπιτι του με παιρνει τηλεφωνο να παω αμεσα να δω ενα προβλημα στο κομπιουτερ του, οτι ειναι υπερεπειγον κλπ. Αναβαλλω δουλειες για να παω να δω τον συγκεκριμενο που ισχυριζοταν οτι ηταν επειγουσα η κατασταση. Παω σπιτι του , το υπερπροβλημα ηταν οτι δεν επαιζε ηχους το pc του και με ηθελε να τσεκαρω τι φταιει (ηχεια ή καρτα ηχου). Αφου διαπιστωσα οτι το προβλημα ειναι στην καρτα ηχου και του λεω ποσο θα κοστισει μια αλλαγη της (50 ευρω του ειπα) μου ειπε οτι προτιμα να αγορασει νεο Η/Υ. Καλως λεω και ετοιμαζομαι να φυγω μπας και προλαβω να κανω καμια απτις αλλες δουλειες. Ελα δω μου λεει, αφου θα παρω που θα παρω νεο pc θελω να κατσεις να μου γραψεις κομματι-κομματι τι να παραγγειλω απο το ταδε καταστημα πληροφορικης. Και οχι μονο αυτο, αλλα για καθε κομματι που του εγραφα ηθελε και λεπτομερεις εξηγησεις τυπου "γιατι αυτο και οχι το αλλο" τις οποιες εγραφε σε χαρτι για να μην ξεχασει... Μολις τελειωσαμε με τα πολλα, μου λεει "νταξει μεσα στις επομενες μερες θα παραγγειλω τα εξαρτηματα και θα σε φωναξω να το στησεις σε hardware και software και σε πληρωνω τοτε". Συμφωνησαμε και στην τιμη και ολα οκ. Μετα απο κανα 10ημερο με παιρνει τηλεφωνο οτι τελικα αγορασε tablet και να παω να του εξηγησω την χρηση του "επειδη πηρε και καμποσους αλλους γνωστους του πρωτα, αλλα κανεις δεν ξερει απο ταμπλετς". Του ειπα οτι θα τον παρω τηλεφωνο οταν βρω χρονο. Ακομα περιμενει :D Εμεινα απληρωτος μεν για εκεινη την "επειγουσα" επισκεψη σπιτι του, δεν ξανασχοληθηκα μαζι του δε...Ουτε και αυτος μαζι μου.

Μερικες φορες ειναι απο μονο του ΚΕΡΔΟΣ το να ξεφορτωνεσαι ορισμενους πελατες.

Την πρωτοχρονιά του 2013 και για την ακρίβεια ξημερώματα πρωτοχρονιάς στις 3:00 με παίρνει τηλέφωνο μεθυσμένος πελάτης κλαιγόμενος ότι θέλει να του βρώ τρόπο να ξεκλειδώσει τον λογαριασμό  facebook της γυναίκας του που υποψιάζεται ότι τον απατούσε και μάλιστα ήθελε να μάθει και με ποιόν!   Αυτό είναι ότι πιο κουφό μου έχει συμβεί σε αυτή τη δουλειά...

Ο τύπος πρέπει να κατέβασε όλο τον Βόσπορο από τον νταλκά! Φυσικά του είπα καλή χρονιά και του κλεισα το τηλέφωνο στα μούτρα!

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...