gnsX Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Ειχα συναδελφο καποτε που δεν ειχε σπουδασει τιποτα , αλλα λογω πολλων χρονων εμπειριας στον τομεα ηξερε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.Αφου μου ελεγε οτι τον καλουσανε στην XEROX για να κανει κατι σεμιναρια (να τους κανει αυτος δηλ). Αρα τα ποσα χρονια εχεις σπουδασει και τι σπουδασες και που δεν εχει να λεει.Το θεμα ειναι να κανεις την δουλεια σωστα.Οποια και αν ειναι αυτη. Οι σπουδες και η αναγνωρισιμοτητα σε εναν κλαδο απλα καμπτει τις οποιες ενστασεις,δυσπιστιες,ανησυχιες εχει ο πελατης την 1η φορα. Ελπίζω να μιλάς για ελεύθερους επαγγελματίες ή συγκεκριμένα για Τεχνικό Η/Υ σε μαγαζί της γειτονιάς γιατί αν γενικεύεις όπως φαίνεται παίζει και να μην ισχύει τίποτα. Θα 'θελα να σε δω να παίρνεις την ευθύνη για πρόσληψη ενός αντικειμενικά καλύτερου χωρίς σπουδές έναντι ενός με πτυχίο και σπουδές,στην πρώτη στραβή(που θα γίνει 100%,και που ίσως κανείς δεν θα την απέφευγε) θα σου κοβαν το κεφάλι οι από πάνω σου για αυτή την επιλογή,δεν είναι μαγαζιά της γειτονιάς,σε σοβαρή εταιρία δεν παίζει αυτό που λες. Ο χωρίς πτυχίο αν,λέμε αν είναι τόσο καλός θα προσληφθεί και θα τον εκμεταλεύεται αυτός με το πτυχίο,να αναλάβει ευθύνες μπαααα,για τον λόγο που είπα πριν.
mphxths Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Ναι ειναι απλη η δουλεια του οικοδομου, αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν ειναι κουραστικη. Το σπιτι μου εγω το εχω βαψει. Αγορασα τις μπογιες και καθομουν και εβαφα. Πολυ ευκολο ειναι και μην μου πεις οτι θελει εξειδικευση επειδη θα με δουλευεις. Το να βαλεις ταινιες για να περιορισεις τον χωρο που δεν θελεις να βαψεις ειναι δυσκολο; αν νομιζεις οτι το βαφω σημαινει παιρνω τις μπογιες , απλωνω εφημεριδες και πασαλειφω τον τοιχο , τοτε εισαι βαθια νυχτωμενος σορρυ που στο λεω. Και μιλαω για εναν τομεα που ναι μεν και εγω δεν ξερω να βαφω τελεια αλλα εχω δει τον φαδερ να το κανει απειρες φορες και με επαγγελματικο τροπο μιας και ηταν η εργασια του αυτη. 1.χρωμα 2.στοκαρισμα + τριψιμο εκει που πρεπει ο τοιχος 3.βαψιμο 4.2ο-3ο χερι παρε και βαψε απλα εναν τοιχο και αν δεν αρχιζει να ξεφλουδιζει μετα απο καιρο να με χεσεις ...υπαρχουν παλια κτιρια με υγρασιες και λακουβες/τρυπες στους τοιχους που χωρις την παραπανω προεργασια...το αποτελεσμα βγαινει σκατα. και μιλαμε για τοιχο εε..οτι πιο απλο.... για σκεψου πορτες (ξυλινη επιφανεια) που θελει αλλη προετοιμασια και αλλου τυπου χρωματα. για σκεψου καγκελα (σιδερενια επιφανεια) που θελει αλλη προετοιμασια και αλλα χρωματα...+αλλη τεχνη για να βαψεις τοσο περιεργες επιφανειες για σκεψου εξιδεικευμενα προτζεκτ που θελουν τον τοιχο με "αγρια" υφη ή με περιεργα χρωματα που πρεπει να ανακατεψεις τοσο απο το ενα τοσο απο το αλλο κλπ κλπ τι νομιζεις οτι ειναι η δουλεια του ελαιοχρωματιστη ?απλα βαφω τοιχους?που και οι τοιχοι θελουν προσοχη (ειδικα στις γωνιες , γυρω απο διακοπτες κλπ κλπ) Ολες οι δουλειες εχουν την τεχνη τους ..ειτε οικοδομος ειτε καστανας ειτε τεχνικος Η/Υ.Για να μπορεις να πεις οτι την κανεις σωστα. Τωρα αν ο καθενας θελει να τα κανει μονος του για να γλυτωνει λεφτα αυτο ειναι αλλο θεμα...μην βαφτιζεται ομως και ειδικος και ισοπεδωνει ολα τα επαγγελματα... 2
brickman Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 αν νομιζεις οτι το βαφω σημαινει παιρνω τις μπογιες , απλωνω εφημεριδες και πασαλειφω τον τοιχο , τοτε εισαι βαθια νυχτωμενος σορρυ που στο λεω. Και μιλαω για εναν τομεα που ναι μεν και εγω δεν ξερω να βαφω τελεια αλλα εχω δει τον φαδερ να το κανει απειρες φορες και με επαγγελματικο τροπο μιας και ηταν η εργασια του αυτη. 1.χρωμα 2.στοκαρισμα + τριψιμο εκει που πρεπει ο τοιχος 3.βαψιμο 4.2ο-3ο χερι παρε και βαψε απλα εναν τοιχο και αν δεν αρχιζει να ξεφλουδιζει μετα απο καιρο να με χεσεις ...υπαρχουν παλια κτιρια με υγρασιες και λακουβες/τρυπες στους τοιχους που χωρις την παραπανω προεργασια...το αποτελεσμα βγαινει σκατα. και μιλαμε για τοιχο εε..οτι πιο απλο.... για σκεψου πορτες (ξυλινη επιφανεια) που θελει αλλη προετοιμασια και αλλου τυπου χρωματα. για σκεψου καγκελα (σιδερενια επιφανεια) που θελει αλλη προετοιμασια και αλλα χρωματα...+αλλη τεχνη για να βαψεις τοσο περιεργες επιφανειες για σκεψου εξιδεικευμενα προτζεκτ που θελουν τον τοιχο με "αγρια" υφη ή με περιεργα χρωματα που πρεπει να ανακατεψεις τοσο απο το ενα τοσο απο το αλλο κλπ κλπ τι νομιζεις οτι ειναι η δουλεια του ελαιοχρωματιστη ?απλα βαφω τοιχους?που και οι τοιχοι θελουν προσοχη (ειδικα στις γωνιες , γυρω απο διακοπτες κλπ κλπ) Ολες οι δουλειες εχουν την τεχνη τους ..ειτε οικοδομος ειτε καστανας ειτε τεχνικος Η/Υ.Για να μπορεις να πεις οτι την κανεις σωστα. Τωρα αν ο καθενας θελει να τα κανει μονος του για να γλυτωνει λεφτα αυτο ειναι αλλο θεμα...μην βαφτιζεται ομως και ειδικος και ισοπεδωνει ολα τα επαγγελματα... Φιλε μου, μου λες τα αυτονοητα. Και το στοκαρισμα ή το 3ο χερι δεν κανουν την συγκεκριμενη δουλεια πιο δυσκολη. Απλα την κανουν χρονοβόρα και πιο κουραστικη. Εδω και 10 χρονια οι τοιχοι στο σπιτι των γονιων μου ειναι μια χαρα που τους ειχα βαψει εγω τοτε. μην βαφτιζεται ομως και ειδικος Ποτε δεν εκανα κατι τετοιο απλα λεω οτι δουλειες οπως το βαψιμο ειναι απλες και εαν ασχοληθεις με αυτο μπορεις να το κανεις πολυ καλα.
mphxths Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Ελπίζω να μιλάς για ελεύθερους επαγγελματίες ή συγκεκριμένα για Τεχνικό Η/Υ σε μαγαζί της γειτονιάς γιατί αν γενικεύεις όπως φαίνεται παίζει και να μην ισχύει τίποτα. Θα 'θελα να σε δω να παίρνεις την ευθύνη για πρόσληψη ενός αντικειμενικά καλύτερου χωρίς σπουδές έναντι ενός με πτυχίο και σπουδές,στην πρώτη στραβή(που θα γίνει 100%,και που ίσως κανείς δεν θα την απέφευγε) θα σου κοβαν το κεφάλι οι από πάνω σου για αυτή την επιλογή,δεν είναι μαγαζιά της γειτονιάς,σε σοβαρή εταιρία δεν παίζει αυτό που λες. Ο χωρίς πτυχίο αν,λέμε αν είναι τόσο καλός θα προσληφθεί και θα τον εκμεταλεύεται αυτός με το πτυχίο,να αναλάβει ευθύνες μπαααα,για τον λόγο που είπα πριν. Οι εταιριες θελουν να γινεται η δουλεια σωστα και να βγαζουν κερδος.Ειτε ειναι μαγαζακι στην γωνια ειτε πολυεθνικη. Οταν προσλαμβανεις καποιον θες καποιο δειγμα δουλειας...θες να δεις αν σου κανει ..γιατι απαξ και τον προσελαβες μετα τον φορτωθηκες...για να τον απολυσεις θες λεφτα (βλεπε φερειρα ) Οποτε εισαι διευθυντης σε μια εταιρια και εχεις στα χερια σου 2 βιογραφικα. Το ενα ειναι καποιου που εχει βγαλει ενα ιιεκ της κακιας ωρας , εχει 10 χρονια προυπηρεσια και βλεπεις απο τις εταιριες που εχει δουλεψει οτι εχει εμπειρια στο αντικειμενο Το αλλο ειναι καποιου που εχει βγαλει ΑΕΙ , και εχει και 1-2 διδακτορικα και προυπηρεσια ΜΗΔΕΝ. Ποιον θα προσλαβεις? Αν μου πεις τον 2ο , μαλλον με δουλευεις χοντρο γαζι Το να αναλαβει καποιος τις ευθυνες τις εργασιας του δεν εχει να κανει με τα πτυχια ..Εχει να κανει με τον ανθρωπο.Ειτε ειναι οικοδομος ειτε ψιλικατζης ειτε πυρηνικος φυσικος. Και σε μια εταιρια την ευθυνη την αναλαμβανει ο αφεντικος ή ο προισταμενος του τμηματος ο υπαλληλος του οποιου εκανε την μαλακια. Φυσικα αυτο εχει να κανει με την επιλογη των συνεργατων/υφισταμενων αλλα μην μου λες οτι ο ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ θα ειναι παντα αριστος στην δουλεια του και θα αναλαμβανει τις ευθυνες του λες και υπαρχει μαθημα στα ΑΕΙ "Αναληψη Ευθυνων ΙΙ" !! @brickman θα αναλαμβανες να βαψεις ενα κτιριο και βασει αποτελεσματος να κριθεις και να πληρωθεις? Το σπιτι μας μπορουμε να το κανουμε οσο σκατα θελουμε , οπως και το πισι μας .Ο επαγγελματιας ομως οφειλει να κανει την δουλεια ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ τροπο για να "απαιτησει" να πληρωθει στο τελος. Αν εσενα σου εκανε μια μικρη πιτσιλια σε μια γωνια στον τοιχο , χεστηκες δεν τρεχει και τιποτα .Ο εργολαβος και κατ'επεκταση ο πελατης θα σου πει , ξυστο και ξαναβαψτο.....
brickman Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 @brickman θα αναλαμβανες να βαψεις ενα κτιριο και βασει αποτελεσματος να κριθεις και να πληρωθεις?Το σπιτι μας μπορουμε να το κανουμε οσο σκατα θελουμε , οπως και το πισι μας .Ο επαγγελματιας ομως οφειλει να κανει την δουλεια ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ τροπο για να "απαιτησει" να πληρωθει στο τελος. Αν εσενα σου εκανε μια μικρη πιτσιλια σε μια γωνια στον τοιχο , χεστηκες δεν τρεχει και τιποτα .Ο εργολαβος και κατ'επεκταση ο πελατης θα σου πει , ξυστο και ξαναβαψτο..... Ναι, εχεις δικιο. Αυτο που ξερω εγω ομως ειναι οτι το σπιτι που βαφω δεν το κανω ως δουλεια για να βγαλω το ψωμι μου αλλα για μενα, για να βλεπω εναν ωραιο τοιχο. Αυτο που θελω να πω εγω ειναι οτι το βαψιμο το κανω με τον σωστο τροπο οπως λες, την δουλεια του τεχνικου για τα air-condition ομως που ειναι πολυ πιο δυσκολη και μπελαλιδικη απο ενα απλο βαψιμο (με τα στοκαρισματα εννοειται) και θελει καποιες συγκεκριμενες/εξειδικευμενες γνωσεις που δεν εχω, δεν μπορω να την κανω καν, ποσο μαλλον να την κανω και με τον σωστο τροπο. Εν συντομια θελω να πω οτι αλλες δουλειες (πχ μαγειρεμα) που ειναι απλες και ευκολες μπορεις να τις κανεις μονος σου με τον σωστο τροπο (πχ μαγειρευεις μακαρονια με κιμά στο σπιτι) και πολλες φορες γινονται πολυ καλυτερα απο τον "ειδικο" (πχ εστιατόριο). Μια απο αυτες τις δουλειές ειναι το βάψιμο, μια αλλη το κουρεμα του κηπου κτλ
gnsX Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Η απόλυση πλέον δεν κοστίζει,το προσπερνάω. Αν βρεθείς σε αυτή την θέση μπορείς να το χειριστείς με τον τρόπο που θες,η προσωπική μου γνώμη είναι ότι με τέτοιους χειρισμούς σύντομα θα βρεθείς στον ΟΑΕΔ. Όταν λέμε για ευθύνες,δεν λέω θα πεταχτεί ο Βασίλης και θα αναλάβει τις ευθύνες του,αφεντικό έσφαλα κι έτσι. Για παράδειγμα αφού προσέλαβες λοιπόν τον ΙΕΚ με 10 χρόνια προυπηρεσία,και απέρριψες τον μεταπτυχιακό,έχουμε το υποθετικό ότι σβήνει καταλάθος ή και χωρίς να είναι 100% δικό του λάθος entries απο την βάση δεδομένων,λάθος table ρε παιδί μου,καταλάθος έκανε drop το table ή 1002. Ωραία όταν έρθει ο πιο πάνω αφεντικός να κόψει κώλους,πες του ο ΙΕΚ έχει 10 χρόνια προυπηρεσία. Αν δεν έπαιξε ρόλο στην πρόσληψη το πρώτο που θα σου πει,είναι τι δουλειά έχει αυτός εδώ,το πτυχίο όμως σε καλύπτει.
mphxths Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 @gnsX δηλ. αν εκανε μαλακια ο πτυχιουχος ο αφεντικος τι θα ελεγε ? "Δεν πειραζει ΤΟ ΠΑΙΔΙ , τοσα πτυχια εχει, ΘΑ ΕΤΥΧΕ!!! η κακια στιγμη!!" σοβαρα? ο πελατης θελει αποτελεσματα.Εσυ που παρεχεις υπηρεσια θες ο πελατης να ειναι ευχαριστημενος..αρα πρεπει να δειξεις αποτελεσμα.Ποιος θα σου εγγυηθει το αποτελεσμα?Αυτος που ξερει την δουλεια καλυτερα.Το πτυχιο για μενα δεν αποδεικνυει γνωση του αντικειμενου.Ισως μια θεωρητικη καταρτιση.Τιποτα παραπανω.Σιγουρα οχι την ποιοτητα του χαρακτηρα που παιζει και αυτο ρολο στην δουλεια. Θα σου φερω ενα παραδειγμα να καταλαβεις τι λεω.Εχω εναν φιλο που δουλευει 3d designer.Σχεδιαζει απο μαρκιζες μεγαλων εταιριων μεχρι ειδικα εφε σε βιντεοκλιπς και διαφημιστικα βιντεο/σποτακια στην τιβι.Αν δεις το πορτφολιο του θα μεινεις . Το παλικαρι δεν εχει σπουδασει τιποτα.Δεν εχει βγαλει καμμια σχολη.Εκατσε μια εποχη και εμαθε στην εντελεια....στην εντελεια ομως προγραμματα οπως photoshop , 3ds max , premiere και αλλα του αντικειμενου αυτου και με λιγη εξυπναδα και φαντασια εχει κανει απιστευτες δουλειες. Εχει χεστει στο ταληρο.Οι πελατες τον προτιμουν γιατι ειναι συνεπης και σωστος στην δουλεια του.Δεν τον ρωτησε κανενας αν εχει βγαλει σχολες , αν εχει πτυχια σε designing και τετοια. Συμπερασμα?Εχουν το επιθυμητο αποτελεσμα?Ναι.Τελος , τους κανει !!Και μιλαμε για τομεα που ο πελατης δινει ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ , οχι 50 και 100 ευρω για καθε δουλεια. Η απολυση μπορει να μην κοστιζει οπως πρωτα , αλλα αν ο αλλος ειναι 10 χρονια στην εταιρια με παιδια και με προυπηρεσια , θα τσουξει τον εργοδοτη οσο ναναι.... @brickman το οτι καποιες δουλειες που μπορουμε να τις κανουμε και εμεις σε ενα "απλο" επιπεδο ειναι αποδεκτο.Οχι ομως να ισοπεδωνουμε το καθε επαγγελμα και να λεμε..ναι οκ ευκολο ειναι.Ακομα και το μαγειρεμα θελει πολλες γνωσεις . Ειπες για το a/c.Εβαλα πριν κατι μερες a/c και παρακολουθουσα τον τεχνικο που το εβαζε. τι εκανε?τρυπες στον τοιχο...συνδεσε το καλωδιο στο μηχανημα , περασε τους σωληνες απεξω , στηριξε το εξωτερικο μηχανημα , εβαλε φις στο καλωδιο , του εβαλε και φρεον και ετοιμο. Αν μου το εδειχνε 10 φορες θα το εκανα και γω στο ανετο.Αν ομως γινει καμμια στραβη ή χρειαστει το κατιτις παραπανω πολυ πιθανο να μην εχω τις ηλεκτρολογικες γνωσεις να καλυψω την περιπτωση αυτη. Τι θα πω στον πελατη?Μεχρι εκει ξερω , σορρυ αντε γεια? 1
gnsX Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Αν έκανε την μαλακία ο μεταπτυχιακός τότε έχει την ευθύνη,τα τυπικά προσόντα τα έχει,θα πάρεις το μερίδιο σου(της ευθύνης)αν δεν έπρεπε να ασχοληθεί με αυτό,ότι ίσως δεν ήταν έτοιμος ακόμα,αν την κάνει ο ΙΕΚ την έχει αυτός που τον πήρε,τα τυπικά προσόντα ΔΕΝ τα έχει,τόσο απλά. Συμπεράσματα επι συμπερασμάτων,δεν στην λέω,κατά την γνώμη μου έχεις άδικο. Και για τον φίλο σου,είναι ελεύθερος επαγγελματίας; ps:Άλλωστε πολλοί χωρίς πτυχία έγιναν πετυχημένοι,μιλάμε για την πλειοψηφία και το κατά πόσο κρίσιμο για την εταιρία θεωρείται αυτό που κάνεις,μπορεί κάποτε ο ΙΕΚ να φτάσει να κάνει αυτή την δουλειά ξεκινώντας απο αλλού,αλλά να προτιμηθεί εξ αρχής για αυτή τότε δεν πρόκειται.
brickman Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 @brickman το οτι καποιες δουλειες που μπορουμε να τις κανουμε και εμεις σε ενα "απλο" επιπεδο ειναι αποδεκτο.Οχι ομως να ισοπεδωνουμε το καθε επαγγελμα και να λεμε..ναι οκ ευκολο ειναι.Ακομα και το μαγειρεμα θελει πολλες γνωσεις .Ειπες για το a/c.Εβαλα πριν κατι μερες a/c και παρακολουθουσα τον τεχνικο που το εβαζε. τι εκανε?τρυπες στον τοιχο...συνδεσε το καλωδιο στο μηχανημα , περασε τους σωληνες απεξω , στηριξε το εξωτερικο μηχανημα , εβαλε φις στο καλωδιο , του εβαλε και φρεον και ετοιμο. Αν μου το εδειχνε 10 φορες θα το εκανα και γω στο ανετο.Αν ομως γινει καμμια στραβη ή χρειαστει το κατιτις παραπανω πολυ πιθανο να μην εχω τις ηλεκτρολογικες γνωσεις να καλυψω την περιπτωση αυτη. Τι θα πω στον πελατη?Μεχρι εκει ξερω , σορρυ αντε γεια? Γι αυτον τον λογο και σου εδωσα σαν παραδειγμα τον τεχνικο a/c. Στο μαγειρεμα π.χ. η συνταγη για τα μακαρονια με κιμα δεν αλλαζει οπως επισης ουτε το αποτελεσμα εαν εχεις πτυχιο μαγειρικής ή οχι. Το οτι ο πτυχιουχος μαγειρας βραζει τα μακαρονια σε κατσαρολα των 1000€ επειδη εχει αντιστατικους κτλ μηχανισμους δεν μου λεει κατι, επειδη μπορει κι αυτος να κανει ενα λαθος στις αναλογιες μπαχαρικων και να του βγει μια μακαροναδα σκατα. Εγω προσωπικά απο τα 10 μου μαγειρευω και εαν μου φερεις τωρα εαν νεο απόφοιτο σχολης μαγειρικης, θα του δειξω τι σημαινει αστακομακαροναδα, τι σημαινει μουσακας, τι σημαινει παστιτσιο και τι σημαινει μαγειρεμα στο γκαζι (καλες εποχες). Οπως και στο βαψιμο. Το στοκαρισμα και το βαψιμο με εναν τροπο γινεται. Εαν ο ειδικος ξερεις να το κανει με αλλον τροπο να ερθει να μου τον δειξει και θα του το αναγνωρισω.
tehAllantin Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Εσύ μπορεί να μαγειρεύεις πολύ καλύτερα από πολλούς μάγειρες, αλλά όχι και τόσο εξίσου αποτελεσματικά. Κάτι τέτοιο. Κι εγώ χτες έκανα φορματ και πέρασα και μία μνήμη στο pc ενός φίλου. Μέχρι εκεί όμως.. (χαλάω την πιάτσα ξέρω και συγνώμη)
gnsX Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Εσύ μπορεί να μαγειρεύεις πολύ καλύτερα από πολλούς μάγειρες, αλλά όχι και τόσο εξίσου αποτελεσματικά. Κάτι τέτοιο. Κι εγώ χτες έκανα φορματ και πέρασα και μία μνήμη στο pc ενός φίλου. Μέχρι εκεί όμως.. (χαλάω την πιάτσα ξέρω και συγνώμη) κι εγώ το έκανα αυτό(φορμάτ+αλλαγή σκληρού,φορματ+αλλαγή κάρτας γραφικών) σε 2 pc φίλων και με κέρασαν καφέ,σόρρυ απο τους τεχνικούς
brickman Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Εσύ μπορεί να μαγειρεύεις πολύ καλύτερα από πολλούς μάγειρες, αλλά όχι και τόσο εξίσου αποτελεσματικά. Κάτι τέτοιο. Κι εγώ χτες έκανα φορματ και πέρασα και μία μνήμη στο pc ενός φίλου. Μέχρι εκεί όμως.. (χαλάω την πιάτσα ξέρω και συγνώμη) Ναι, με την διαφορα οτι εγω μιλαω για συγκεκριμενα φαγητα που γινονται με συγκεκριμενες συνταγες. Εαν μου ζητησεις κατι γκουρμε εννοειται οτι δεν θα μπορω να το κανω, ενω εαν μου ζητησεις μια ομελετα στην κανω οπως θες.
gnsX Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Ναι, με την διαφορα οτι εγω μιλαω για συγκεκριμενα φαγητα που γινονται με συγκεκριμενες συνταγες. Εαν μου ζητησεις κατι γκουρμε εννοειται οτι δεν θα μπορω να το κανω, ενω εαν μου ζητησεις μια ομελετα στην κανω οπως θες. κάνε ομελέτα με δεμένα τα χέρια να σε δω,άκου όπως θες
mphxths Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Και για τον φίλο σου,είναι ελεύθερος επαγγελματίας; ναι , και ξερεις τι σημαινει αυτο ε?δεν ειναι υπαλληλος που μηνας μπει μηνας βγει θα πεσει ο μισθος. Ειναι αφεντικο του εαυτου του και αν δεν δουλεψει ο ιδιος δεν θα βγει το μεροκαματο.Αν δεν γινει σωστα η δουλεια θα χανει πελατεια. Εχει αποκλειστικη ευθυνη του αποτελεσματος της δουλειας του. Ρε παιδια ενταξει το χεσαμε.Το να μαγειρευουμε ενα δυο τρια δεκα φαγητα , δεν μας εκανε αυτοματα μαγειρες. Και μενα αν μου δωσεις μια συνταγη π.χ. μακαροναδας θα στην φτιαξω. Θα κανω 2 ωρες ομως (λεμε τωρα)...θα διαβαζω , θα κανω , θα μετραω τον χρονο κλπ. Αν ερθει ομως ο μποτρινι θα την ξεπεταξει μεσα σε 10 λεπτα και θα ναι καλυτερη απο την δικη μου. Αν οι συνταγες ειναι δεδομενες και δεν αλλαζουν τοτε γιατι δεν τις πετυχαινουν ολοι παντα?Γιατι το πως θα κοψεις το αγγουρι , το χορτο , την ντοματα , ποιο συστατικο θα βαλεις πριν απο το αλλο , τι θα διαφοροποιησεις στην συνταγη βασει των γνωσεων σου θα κανει την διαφορα στο τελικο αποτελεσμα. Ειπαμε το να κανουμε καποια εργασια μεχρι ενος βαθμου και με "απλο" τροπο ειναι απλα κατανοητο και δεδομενο.Και πιθανως να μας καλυψει το αποτελεσμα. Οταν ομως καποιος ειναι επαγγελματιας πρεπει να ειναι βελτιστος και σωστος σε αυτο που κανει. Δεν μπορω να πω στον πελατη που θελει φορματ οτι το πισι του θα ειναι ετοιμο σε 10 μερες.Επειδη δεν ξερω πως να γινει το φορματ.Θα παει αλλου , σε καλυτερο τεχνικο. Εγω προσωπικα στον τομεα μου (αν δουλευα σε εταιρια) θελω και τις απλες δουλειες (κανε φορματ , αλλαξε μια μνημη , βαλε εναν δισκο) για να βγαινουν τα εξοδα αλλα σιγουρα θα ηθελα και πιο "προχω" καταστασεις οπου εκει και εξελισσεσαι σαν επαγγελματιας και προφανως παιζουν και αλλα λεφτα. Ειναι σαν να οδηγας αμαξι .Αν παρεις μια φερραρι και την τρεξεις σε μια πιστα μετα οτι και να οδηγησεις..απλα το εχεις
gnsX Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Ελπίζω να μιλάς για ελεύθερους επαγγελματίες ή συγκεκριμένα για Τεχνικό Η/Υ σε μαγαζί της γειτονιάς γιατί αν γενικεύεις όπως φαίνεται παίζει και να μην ισχύει τίποτα. ρε μαν,ρε μαν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα