Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε Παιδιά δηλαδή εγώ τώρα να ασχοληθώ με το επάγγελμα για τη έχω Βάλη στόχο να γίνω Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

To επαγγελμα ηταν ειναι και θα ειναι κορεσμενο μιας και πολλοι ασχολουνται με αυτο , απο το επιπεδο "χομπυ" μεχρι το "τελειως επαγγελματικο".Απο τον αδελφο/φιλο/συγγενη μεχρι την μεγαλη εταιρια.

Αν θελει καποιος να πει οτι θα βγαλει λεφτα και θα χει δουλεια στο επαγγελμα αυτο πρεπει να εξειδικευτει σε εναν τομεα και προφανως να κανει ΣΩΣΤΑ την δουλεια του.

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 2
  • Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχοντας δουλέψει για 8 συναπτά έτη σαν τεχνικός και σε χονδρική και σε λιανική έχω ζήσει τις καλές εποχές του επαγγέλματος όπου ο κόσμος έριχνε λεφτά και για μηχανήματα και για αναβαθμίσεις και για πολλά άλλα. Η βλακεία μου ήταν ότι ενώ είχα εμπειρία δεν είχα κάνει το βήμα να δραστηριοποιηθώ με μια δεύτερη δουλεια εχοντας σίγουρη την πρώτη . Δεν είχα ανάγκη τα χρήματα τότε και έβγαζα από την πρώτη δουλειά ένα ποσό το οποίο με συντηρούσε μια χαρά μένοντας πάντα στο σπίτι των γονιών μου.

Τώρα έχοντας πλέον 2 παιδιά και προσπαθόντας να τα προλάβω όλα και να είμαι σε όλα συνεπής αποφάσισα έχοντας πάντα την πρωινή σταθερή δουλειά να δραστηριοποιηθώ με μια δεύτερη δουλειά.

Εντάξει δεν λέω , τυχαίνουν δουλειές κατά καιρούς .Μπορεί να περάσουν μήνες και να μη φτιάξω ούτε ένα μηχάνημα αλλά την προηγούμενη εβδομάδα έφτιαξα 4.

Απλά πάντα "φοβόμουν" το ενδεχόμενο επειδή δεν κόβω αποδείξεις να με καρφώσει κάποιος και έτσι ανέβαλα συνεχώς να ανεβάσω λίγο την πελατεία με διαφήμιση , κάρτες κλπ.

Επειδή οι καιροί είναι χάλια δεν με νοιάζει πλέον. Έχω ήδη αρχίσει και δραστηριοποιούμαι , φτιάχνω εργαστήριο στην αποθήκη του σπιτιού μου και αρχίζω δυναμικά και ότι κάτσει.

Απλά το μόνο κακό είναι ότι ο κόσμος πλέον δεν έχει λεφτά.Χτες μου έτυχε ένα μηχάνημα με socket Α και καμένη μητρική. Βρήκα μια μητρική από τις αγγελίες και του είπα 25 ευρώ + 20-25 εργασία για εγκατάσταση ελεγχο , format και backup. Του φανήκαν πολλά και μου είπε οτι δεν θα το φτιάξει.

Και σίγουρα ενώ ήμουν πάντα αντίθετος στο πειρατικό λογισμικό δεν μπορείς να υποχρεώσεις τον πελάτη ότι για να του φτιάξεις το μηχάνημα πρέπει να σκάσει 100 ευρώ να πάρει windows. Προτιμώ πλέον να βγάλω τα χρήματα παρά να χάσω τον πελάτη. Εννοείται πάντα πως αυτό το κάνω πλέον μόνο σε ιδιώτες. Τους αναφέρω βέβαια και την αγορά αυθεντικού λογισμικού αλλά προτιμώ να τους βάλω σπασμένο παρά να τους χάσω. Εννοείται πάντα πως σε εταιρείες (αν τύχει καμια δουλεια) δεν αναφερω καν για πειρατικό. Έχω πάει σε εταιρείες όταν δούλευα σαν τεχνικός που είχαν αγοράσει κανονικά άδειες και ο τεχνικός τους είχε περάσει άλλες άδειες .

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Βρήκα μια μητρική από τις αγγελίες και του είπα 25 ευρώ + 20-25 εργασία για εγκατάσταση ελεγχο , format και backup. Του φανήκαν πολλά και μου είπε οτι δεν θα το φτιάξει.

Και σίγουρα ενώ ήμουν πάντα αντίθετος στο πειρατικό λογισμικό δεν μπορείς να υποχρεώσεις τον πελάτη ότι για να του φτιάξεις το μηχάνημα πρέπει να σκάσει 100 ευρώ να πάρει windows. Προτιμώ πλέον να βγάλω τα χρήματα παρά να χάσω τον πελάτη. Εννοείται πάντα πως αυτό το κάνω πλέον μόνο σε ιδιώτες.

Με αφορμή το παραπάνω κείμενο αλλά με αιτία τις χρεώσεις που βλέπω να κάνουν πολλοί τεχνικοί υπολογιστών ελεύθεροι επαγγελματίες θέλω να μιλήσω σχετικά με τις τιμές των επισκευών. Παρατηρώ πως πολλοί χρεώνουν την εργασία τους για μια επισκευή σε εξευτελιστικές τιμές και παραταύτα δεν έχουν και δουλειά ή όταν τους παρουσιάζεται την χάνουν όπως λέει και ο φίλος πάνω στην παράθεσή του. Καταρχάς αυτό που δεν έχετε καταλάβει κύριοι συνάδελφοι είναι πως εσείς οι ίδιοι εκπαιδεύετε την πιάτσα και την πελατεία. Ασφαλώς και υπάρχει οικονομική στενότητα σε πολύ κόσμο αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να εργάζεστε σε εξευτελιστικές τιμές. Διάβασα κάπου για φορμάτ με 10 Ευρώ και για backup με 1 Ευρώ! Μα είναι δυνατόν? Καταρχάς αν ήμουν πελάτης και έβλεπα τέτοιο τιμολόγιο κατευθείαν θα τον πέρναγα για κομπογιαννίτη τον τεχνικό. Με τη μία για αδαή και ημιεπαγγελματία. Η εργασία των τεχνικών σε όλα τα επαγγέλματα πληρώνεται κύριοι αλλιώς όποιος δεν θέλει ή δεν έχει να πληρώσει να το επισκευάζει μόνος του. Με την τακτική αυτή να χρεώνω 1 Ευρώ το backup και 10 Ευρώ τον καθαρισμό ιών και 10 Ευρώ το format και με 20 Ευρώ τη συναρμολόγιση pc ή τον καθαρισμό λάπτοπ χαλάτε την πιάτσα. Χαλάτε την πελατεία η οποία δικαιολογημένα μεθαύριο θα σας πεί στο τηλέφωνο πόσο θές 10? Με 5 ευρώ θές να μου το φτιάξεις? Ή έλα κερνάω καφέ. Μα είναι δυνατόν? Είστε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες ? Πρέπει ν'αποφασίσετε τι είστε! Εκδίδετε μπλοκάκι ή όχι? Αν ναι και είστε επαγγελματίες πρέπει να έχετε τιμές σοβαρές και όχι αστείες που χαλάνε τη πιάτσα. Δίνοντας τέτοιες τιμές γελοιοποιέιτε το επάγγελμά σας και το οδηγείτε με μαθηματική αρκίβεια στον θάνατο. Δέν είπα να τσεκουρώνετε τον κόσμο ή να γδέρνετε τους πελάτες αλλά 1 εργασία π.χ αντικατάστασης πάνελ δεν μπορεί να πληρώνεται με 10 ευρώ και με 15 που διαβάζω. Είναι γελοιοποίηση του επαγγέλματος. Έχετε την εντύπωση ότι σας προτιμάνε αν δίνετε τόσο χαμηλές τιμές? Στην πραγματικότητα σας περνάνε για ερασιτέχνες κομπογιαννίτες. Διάβαζα τις προάλλες για 1 παλικάρι που κάνει reflow με 5 Ευρώ! Μα είναι δυνατόν? Εργασία τουλάχιστον 4 ωρών και μόνο 5 ευρώ? Και τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω έλα να μου σφουγγαρίσεις κιόλας με άλλα 10. Εκεί θα καταλήξετε. Γελοιοποιείστε με τέτοιες τιμές. Κατανοώ ότι οι εποχές είναι δύσκολες ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά γιατί τον ληστεύουν τράπεζες και κυβερνήσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να εργάζεστε τσάμπα. Να μειώνετε τις τιμές ναι ασφαλώς αλλά υπάρχει ένα όριο σε αυτό. Χαλάτε τη πιάτσα κύριοι και κατά συνέπεια χαλάτε το επάγγελμα. Αυτή είναι η νούμερο 1 αιτία που φτιάχτηκε αυτό το φόρουμ με τίτλο αποτυχημένο επάγγελμα. Δεν δίνετε κύρος και σοβαρότητα στο επάγγελμα παίρνοντας 25 Ευρώ για αλλαγή μητρικής και 10 ευρώ για φορμάτ. Το οδηγείτε στον θάνατο. Οι περισσότεροι είστε πιτσιρικάδες και όντας σπουδασμένα παιδιά και άνεργα αποφασίσατε να κάνετε αυτό το επάγγελμα. Καλά κάνετε.Είναι όμως επάγγελμα όχι χόμπυ. Έχετε δεί σε άλλον τεχνικό κλάδο τέτοιες τιμές? Μια μπρίζα να σου αλλάξει ηλεκτρολόγος που είναι το πιο εύκολο ζητάνε 30 Ευρώ! 1 βρύση να σου αλλάξει τσιμούχα ο υδραυλικός ζητάει 40. Και κάνετε εργασία 3 και 4 ωρών με μόνο 10 Ευρώ? Συνέλθετε πρίν είναι πολύ αργά. Σε λίγο θα βάλετε και προσφορά μαζί με το φορμάτ και σφουγγάρισμα δώρο. Μπορεί να φαίνεται αστείο αλλά εκεί το οδηγείτε το επάγγελμα. Καλοπροαίρετα πάντα το σχόλιό μου.

Ακολουθώντας μια σοβαρή τιμολογιακή πολιτική δίνετε κύρος στον εαυτό σας ώς τεχνίτη και στο επάγγελμα ώς τέχνη. Μήν πέφτετε στην παγίδα της εποχής που σας στήνουν οι πονηροί πελάτες. Οφελημένοι θα βγείτε όλοι οι τεχνικοί υπολογιστών. Μην γελοιοποιείτε το επάγγελμα. Μήν κάνετε 10 διαφορετικές εργασίες (format-backup-αλλαγή δίσκου-αλλαγή μνήμης-τροφοδοτικού-μητρικής...κλπ) στην τιμή των 20 Ευρώ. Όπως δεν είναι σωστό να εκμεταλλεύεστε τον πελάτη έτσι δεν είναι σωστό να σας εκμεταλλεύονται οι πελάτες. Και έχετε φτάσει στο σημείο να σας εκμεταλλεύονται πλέον με δήθεν πρόσχημα την κρίση. Ακόμα και άνθρωποι που έχουν λεφτά και μένουν σε καλές κατοικίες με σκύλο 3 υπολογιστές και σχετική πολυτέλεια σας εκμεταλλεύονται και από κάτω έχουν παρκαρισμένη την BMW και το jeep. Όποιος δεν θέλει να πληρώνει ή δεν έχει να το φτιάχνει μόνος του και να παίρνει και την ευθύνη της επισκευής πάλι μόνος του. ΤΕΛΟΣ στην κοροϊδία.

• Like 11
Δημοσ.

Έχουν εξευτελιστεί τελείως οι τιμές στον κλάδο. Εννοείται πως με 10-20 ευρώ (μικτά) για τέτοια δουλειά όχι μόνο δεν βγαίνουν τα λειτουργικά έσοδα αλλά μπαίνεις και μέσα.

Μιλάμε για ένα σερβις υπολογιστή, το οποίο δεν είναι κάτι καθημερινό αλλά συμβαίνει συνήθως μια φορά στα 4 χρόνια για έναν απλό χρήστη. Πράγμα που σημαίνει ότι η πελατεία δεν συρρέει καθημερινά.

Η πληροφορική είναι ο πιο ανοργάνωτος τομέας σε όλους τους τομείς. Ιδιαίτερα όσον αφορά την συναδελφικότητα και τον καλώς εννοούμενο συνδικαλισμό.

Για το παράδειγμα του φίλου με την μητρική socket A, ούτε καν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος. Ακόμη και μεταχειρισμένη να βάλεις στον πελάτη, το πιο πιθανό είναι να χαλάσει σύντομα λόγω παλαιότητας.

Μόνο αν έχεις απόθεμα με hardware μπορείς να κάνεις δουλειά έτσι. Στο πλαίσιο μόνο για τον έλεγχο θα έδινε 20 ευρώ.

Δημοσ.
Αυτή είναι η νούμερο 1 αιτία που φτιάχτηκε αυτό το φόρουμ με τίτλο αποτυχημένο επάγγελμα.

επιτελους καποιος καταλαβαινει....

Δημοσ.

@error σε αυτα που λες συμφωνω απολυτα.

Δουλευα τα τελευταια 8 χρονια σε 2 εταιριες...στην μια λοιπον παιζαμε με τιμες χωμα...χωμα ομως..ειδικα σε πελατες της "γειτονιας".Φυσικα δεν καθοριζα εχω την πολιτικη του μαγαζιου αλλα επειδη ειχα μια οικειοτητα με το αφεντικο του ελεγα οτι πρεπει να ανεβασουμε τα κοστη μας..

Το θεμα ειναι οτι ο πελατης γλυκαινεται με τις χαμηλες τιμες.Ναι ειναι σωστο οτι σε θεωρει καραγκιοζη , αχρηστο και ερασιτεχνη με τετοιες τιμες αλλα ξερεις τι αλλο σκεφτεται ?

Αν γινει η δουλεια σωστα με τοσο χαμηλο κοστος ...μαγκια μου.

Αν δεν γινει θα γυρισω πισω και θα απαιτησω "επανελεγχο" και ξανα επισκευη ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ μιας και ειναι υπαιτιοτητα του τεχνικου.

Αρα χαμενος ο πελατης δεν βγαινει σε καμμια περιπτωση.

Ειχα πελατες που επειδη υπηρχε οικειοτητα ερχοντουσαν και με αρχιζανε στο μπλα μπλα να τους λυσω το προβλημα στο μιλητο χωρις να φερουν το πισι στο μαγαζι για να μην χρεωθουν.

Εγω το επαιζα βλακακος "φερτε το απο δω να το δουμε..ετσι χωρις να το δω δεν ξερω τι εχει.."

Εχω δει απειρες περιπτωσεις οπου ο πελατης προσπαθει να γλυτωσει λεφτα απο την επισκευη ειτε λεγοντας οτι δεν εφταιγε αυτος , ειτε οτι πρεπει να το καλυπτει η εγγυηση , ειτε οτι κατι του εκανε ο τεχνικος πανω στην επισκευη κλπ κλπ κλπ

Αρα η αποψη μου ειναι τιμες ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ για 2 λογους

1.να φαινεσαι επαγγελματιας και να μην μπαινεις και μεσα στην τελικη.

2.γιατι το αξιζουν μερικοι ελεεινοι που προσπαθουν να γλυτωσουν λεφτα απο την επισκευη κανοντας απιστευτες μαιμουδιες.

Ολα αυτα αναφερονται σε ιδιωτες.Σε εταιριες εννοειται οτι ισχυουν τα ιδια κυριως για τον λογο (1).

• Like 2
Δημοσ.

Ορισμενοι πιστευουν οτι επειδη (πληρωσαν) τελειωσαν ενα ΙΕΚ της πλακας κι εμαθαν να κανουν φορματ εγιναν...Ηλεκτρολογοι Μηχανικοι- Γιατροι και επιστημονες...15 ευρω το πολυ θα συμβουλευα καποιον ασχετο για το φορματ...

Λες και σπουδασατε 6 χρονια ιατρικη και φαγατε ολη σας την ζωη σας στα βιβλια κανετε...

Δημοσ.

Ορισμενοι πιστευουν οτι επειδη (πληρωσαν) τελειωσαν ενα ΙΕΚ της πλακας κι εμαθαν να κανουν φορματ εγιναν...Ηλεκτρολογοι Μηχανικοι- Γιατροι και επιστημονες...15 ευρω το πολυ θα συμβουλευα καποιον ασχετο για το φορματ...

Λες και σπουδασατε 6 χρονια ιατρικη και φαγατε ολη σας την ζωη σας στα βιβλια κανετε...

Ειχα συναδελφο καποτε που δεν ειχε σπουδασει τιποτα , αλλα λογω πολλων χρονων εμπειριας στον τομεα ηξερε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.Αφου μου ελεγε οτι τον καλουσανε στην XEROX για να κανει κατι σεμιναρια (να τους κανει αυτος δηλ).

Αρα τα ποσα χρονια εχεις σπουδασει και τι σπουδασες και που δεν εχει να λεει.Το θεμα ειναι να κανεις την δουλεια σωστα.Οποια και αν ειναι αυτη.

Οι σπουδες και η αναγνωρισιμοτητα σε εναν κλαδο απλα καμπτει τις οποιες ενστασεις,δυσπιστιες,ανησυχιες εχει ο πελατης την 1η φορα.

15 ευρω ενα φορματ?Ξερεις τι σημαινει φορματ?

1.να παρεις backup δεδομενα που ισως εχει ο πελατης.Δεδομενα οπως απλα αρχεια , emails , databases , ρυθμισεις προγραμματων.Αν ειναι μεγαλος ο ογκος θα φας και καποιον χρονο στην αντιγραφη.

2.το καθαρο φορματ (το ευκολο μερος της υποθεσης)

3.περασμα ενημερωσεων (ξερω,φτιαχνεις ετοιμα cd-ακια με περασμενες ενημερωσεις) , περασμα drivers (αν ειναι καινουργιο πισι δεν υπαρχει προβλημα εδω, αν ειναι κανα παλιο , με καμμια περιεργη καρτα πανω και πρεπει να βρεις τι οδηγο να βαλεις , ή αν ειναι κανα πισι παλιο που δεν ειχε drivers για νεα λειτουργικα κλπ κλπ κλπ κλπ)

4.εχει περιφερειακες συσκευες?τις εφερε στο μαγαζι?ή πρεπει να τον ρωτησεις τι συσκευες εχει τι μαρκα και τι μοντελο , να κατεβασεις οδηγους και να παραδωσεις το πισι στο σπιτι για να συνδεσεις επιτοπου τις συσκευες και να περασεις τους οδηγους που κατεβασες?

5.restore το backup με τις οποιες ιδιαιτεροτητες ειχε

6.ελεγχος οτι ολα δουλευουν οπως πρεπει.

οπως βλεπεις το φορματ..δεν ειναι απλα...ενα φορματ...εχει πολλες συνιστωσες..και δεν γινεται να εχεις ενα ευρος τιμης για να πιανεις οοοοοοοοοοολες τις περιπτωσεις.

Οποτε η λογικη κινηση ειναι να βαλεις μια μεση τιμη π.χ. 50-60ευρω οποτε αν σου βγει ευκολη υποθεση να εισαι κερδισμενος , αν σου βγει καμμια περιεργη υποθεση να μπεις λιγο μεσα....σε ενα μεγαλο δειγμα δουλειας ομως θασαι "καπως" κερδισμενος....

Στην τελικη ο "ασχετος" ας κανει το φορματ μονος του.

Δημοσ.

Και αυτοι που τα παιρνουν....ουπς οι γιατροι δηλ :) Α οκ αυτοι κανανε 6 χρονια στην σχολη..δικαιολογουνται !! :)

Το ακουσαμε και αυτο θεε μου !!αν δεν κανεις χ χρονια σε καποια σχολη για να βγεις καποιος δεν εχεις δικαιωμα να ζητησεις πολλα λεφτα στο επαγγελμα σου !!!

οπου χ = 6,7,8,..,απειρο

Παρτε το χαμπαρι ,ελευθερη αγορα ειναι , ο καθενας μπορει να ζηταει οσα λεφτα θελει , απλα πρεπει να σκεφτεται οτι πρεπει να ειναι και ανταγωνιστικος.Δεν γινεται να ζηταει 150ευρω το φορματ ενω αλλοι ζητανε 50 και ισως κανουν και καλυτερη δουλεια.

Δημοσ.

Και αυτοι που τα παιρνουν....ουπς οι γιατροι δηλ :) Α οκ αυτοι κανανε 6 χρονια στην σχολη..δικαιολογουνται !! :)

Το ακουσαμε και αυτο θεε μου !!αν δεν κανεις χ χρονια σε καποια σχολη για να βγεις καποιος δεν εχεις δικαιωμα να ζητησεις πολλα λεφτα στο επαγγελμα σου !!!

Σε καμια περιπτωση δεν λεμε οτι καποιος χωρις σπουδες δεν μπορει να ειναι πολυ καλος σε κατι. Απλα ενας οικοδομος και χιλια-δυο μεταπτυχιακά αν εχει, η δουλεια του παραμενει το ιδιο απλη που μπορει να την κανει εξισου καλα και ενας που εχει τελειώσει δημοτικο. Κατι παρομοιο γινεται και με τους τεχνικους η/υ. Και να το εχεις σπουδασει αυτο, το κουμπωμα μιας καρτας γραφικων σε εναν υπολογιστη παραμενει το ιδιο απλο με πριν και μπορει να το κανει και εανς που ο υπολογιστης ειναι απλα το χομπυ του. Βεβαια στήσιμο σερβερ κτλ θελουν εξειδικευση και εκει ειναι που οι σπουδαγμένοι τεχνικοι διακρίνονται απο τους υπολοιπους.
Δημοσ.
Απλα ενας οικοδομος και χιλια-δυο μεταπτυχιακά αν εχει, η δουλεια του παραμενει το ιδιο απλη που μπορει να την κανει εξισου καλα και ενας που εχει τελειώσει δημοτικο. Κατι παρομοιο γινεται και με τους τεχνικους η/υ. Και να το εχεις σπουδασει αυτο, το κουμπωμα μιας καρτας γραφικων σε εναν υπολογιστη παραμενει το ιδιο απλο με πριν και μπορει να το κανει και εανς που ο υπολογιστης ειναι απλα το χομπυ του.

δηλαδη αν φωναξεις τον Γιακούμπ για να σου βγαλει μια κρεατοελια, τι θα του πεις? ποσα θα του δωσεις?

"σιγα ρε φιλε μια κρεαελια ειναι.... στο κατ με 5 ευρω μου τη βγαζουν"

Δημοσ.

Σε καμια περιπτωση δεν λεμε οτι καποιος χωρις σπουδες δεν μπορει να ειναι πολυ καλος σε κατι. Απλα ενας οικοδομος και χιλια-δυο μεταπτυχιακά αν εχει, η δουλεια του παραμενει το ιδιο απλη που μπορει να την κανει εξισου καλα και ενας που εχει τελειώσει δημοτικο. Κατι παρομοιο γινεται και με τους τεχνικους η/υ. Και να το εχεις σπουδασει αυτο, το κουμπωμα μιας καρτας γραφικων σε εναν υπολογιστη παραμενει το ιδιο απλο με πριν και μπορει να το κανει και εανς που ο υπολογιστης ειναι απλα το χομπυ του. Βεβαια στήσιμο σερβερ κτλ θελουν εξειδικευση και εκει ειναι που οι σπουδαγμένοι τεχνικοι διακρίνονται απο τους υπολοιπους.

η δουλεια του οικοδομου απλη ?!Αντε πηγαινε ριξε μπετα και καλουπωσε και χτισε να δουμε αν ειναι απλο.

Ο πατερας μου δουλευε ελαιοχρωματιστης και εχω δει απο κοντα την οικοδομη.Μπορει να μην ειναι σπουδαγμενοι ανθρωποι αλλα η δουλεια τους απαιτει μια καποια γνωση και τεχνη.

Πηγαινε να βαψεις εναν τοιχο να δουμε πως θα βγει.Πρεπει να ξερεις να σοβατιζεις , να τριβεις , να στοκαρεις , να ξερεις τις σωστες αναλογιες των χρωματων , να ξερεις τι ειδους χρωμα παει σε τοιχους , σε ξυλινες επιφανειες , σε σιδερενιες.

Πρεπει να ξερεις ποιο πινελο , βουρτσα κλπ να χρησιμοποιησεις και ενα καρο αλλααααα πραγματα.Που ναι μεν δεν τα εμαθες σε καποοια σχολη αλλα προφανως πρεπει απο καπου να τα μαθεις.

Δεν ειναι πηρα το πινελο και εβαψα την πορτα....

Αρα τι ?οι οικοδομοι δεν πρεπει να ζητανε πολλα λεφτα?Ε χτισε το σπιτι μονος σου :)

Ετσι παει και με τους τεχνικους Η/Υ.Πολλοι δεν εκαναν σπουδες και δεν εμβαθυναν στο επαγγελμα.Αυτοι κανουν απλα ενα φορματ και αυτο κακην κακως.

Αλλοι ομως εχουν εμβαθυνει και κανουν και αλλες πιο περιπλοκες εργασιες ΑΛΛΑ και φορματ.

Ολα μεσα στο ρεπερτοριο του τεχνικου ειναι.Ο "καλος" τεχνικος τι θα πει δηλ "τι ? φορματ?πφφφφφ εγω δεν ασχολουμαι με τετοια ευτελη πραγματα!!" ??Δεν νομιζω...τετοιες "απλες" δουλειες ειναι που φερνουν τα μεγαλα κερδη.Λιγος χρονος = ευκολη δουλεια = μεγαλο κερδος (οχι μεγαλο κοστος).

Το να στησεις ενα σερβερ room ισως φερει πολλα λεφτα..αλλα μπορει το καθαρο κερδος να μην ειναι αυτο που περιμενες....

Δημοσ.

η δουλεια του οικοδομου απλη ?!Αντε πηγαινε ριξε μπετα και καλουπωσε και χτισε να δουμε αν ειναι απλο.

Ο πατερας μου δουλευε ελαιοχρωματιστης και εχω δει απο κοντα την οικοδομη.Μπορει να μην ειναι σπουδαγμενοι ανθρωποι αλλα η δουλεια τους απαιτει μια καποια γνωση και τεχνη.

Πηγαινε να βαψεις εναν τοιχο να δουμε πως θα βγει.Πρεπει να ξερεις να σοβατιζεις , να τριβεις , να στοκαρεις , να ξερεις τις σωστες αναλογιες των χρωματων , να ξερεις τι ειδους χρωμα παει σε τοιχους , σε ξυλινες επιφανειες , σε σιδερενιες.

Πρεπει να ξερεις ποιο πινελο , βουρτσα κλπ να χρησιμοποιησεις και ενα καρο αλλααααα πραγματα.Που ναι μεν δεν τα εμαθες σε καποοια σχολη αλλα προφανως πρεπει απο καπου να τα μαθεις.

Δεν ειναι πηρα το πινελο και εβαψα την πορτα....

Αρα τι ?οι οικοδομοι δεν πρεπει να ζητανε πολλα λεφτα?Ε χτισε το σπιτι μονος σου :)

Ετσι παει και με τους τεχνικους Η/Υ.Πολλοι δεν εκαναν σπουδες και δεν εμβαθυναν στο επαγγελμα.Αυτοι κανουν απλα ενα φορματ και αυτο κακην κακως.

Αλλοι ομως εχουν εμβαθυνει και κανουν και αλλες πιο περιπλοκες εργασιες ΑΛΛΑ και φορματ.

Ολα μεσα στο ρεπερτοριο του τεχνικου ειναι.Ο "καλος" τεχνικος τι θα πει δηλ "τι ? φορματ?πφφφφφ εγω δεν ασχολουμαι με τετοια ευτελη πραγματα!!" ??Δεν νομιζω...τετοιες "απλες" δουλειες ειναι που φερνουν τα μεγαλα κερδη.Λιγος χρονος = ευκολη δουλεια = μεγαλο κερδος (οχι μεγαλο κοστος).

Το να στησεις ενα σερβερ room ισως φερει πολλα λεφτα..αλλα μπορει το καθαρο κερδος να μην ειναι αυτο που περιμενες....

Ναι ειναι απλη η δουλεια του οικοδομου, αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν ειναι κουραστικη. Το σπιτι μου εγω το εχω βαψει. Αγορασα τις μπογιες και καθομουν και εβαφα. Πολυ ευκολο ειναι και μην μου πεις οτι θελει εξειδικευση επειδη θα με δουλευεις. Το να βαλεις ταινιες για να περιορισεις τον χωρο που δεν θελεις να βαψεις ειναι δυσκολο;

δηλαδη αν φωναξεις τον Γιακούμπ για να σου βγαλει μια κρεατοελια, τι θα του πεις? ποσα θα του δωσεις?

"σιγα ρε φιλε μια κρεαελια ειναι.... στο κατ με 5 ευρω μου τη βγαζουν"

Αλλο λεω αλλα ως συνήθως........

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...