Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλη φαση...

Edit: Agent smith μην ξεχνας και αυτους που φευγουν μονοι τους. Ανθρωπακια που κανουν ουρα στην χειροτερη εργοδοτηση που εχω δουλεψει ποτε στη ζωη μου. Μετα απο αυτην μου την εμπειρια χωρις πλακα προτιμω να πεινασω ή να παω στα φαναρια να ζητιανευω απο το να παω να δουλεψω γι αυτους. Οι γυναικες τις σερβιετες τους δεν τις αλλαζουν τοσο συχνα οσο το πλαισιο υπαλληλους.

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι μεγαλες αλυσιδες παντα θα εχουν δουλεια.

Γιατι ο πελατης (ιδιωτης) βρισκει σε αυτες

1.προσβασιμοτητα

2.εμπιστοσυνη

3.σιγουρια

Και το λεω αυτο με την εννοια οτι "ειναι εταιρια , ξερουν την δουλεια τους" οπως το σκεφτονται πολλοι που δεν εχουν μεγαλη σχεση με τον χωρο ή ειναι μεγαλης ηλικιας.

Εχω φιλο που 2 φορες που εστησε τουμπανο πισι (2000+ ευρω), το εκανε απο το πλαισιο.Για την σιγουρια.Αφου ολα πηγαν καλα την 1η φορα..ε το προτιμησε και την 2η φορα.

Εχω φιλο που δουλευε μουλτιραμα , στο σερβις , που ελεγε στους πελατες κατι εξωπραγματικες τιμες για την επισκευη , και την δεχοντουσαν χωρις κλαματα και δραματα γιατι ειχαν την νοοτροπια..."ειναι μεγαλη αλυσιδα , θα γινει σιγουρη δουλεια , για να δινει τετοια τιμη , ετσι θα ειναι"

Οποτε μην μας παραξενευει οτι το πλαισιο ειχε κερδη :)

• Like 2
Δημοσ.

Ρε παιδια "εμεις" φταιμε για αυτο... Εντάξει τα πισι τα φτιαχουμε μονοι μας ΑΛΛΑ βαζω στοιχημα αυτοι που κραζουν αυτη τη νοοτροπια (το να πηγαινεις σε τετοια μεγαλα μαγαζια για σιγουρια) το σερβις του αμαξιου-μηχανης τους το κανουν σε μεγαλο εξουσιοδοτημενο ΔΗΘΕΝ για να εχουν εγγυηση...

Δημοσ.

Ο,τι κερατα να χει μεσα το τροφοδοτικο , ο,τι σκατα να παιζει εκει μεσα , γιατι να πας να το επισκευασεις ?15-20ευρω κανει ενα καινουργιο , απλο , φιλοτιμο , να κανει την δουλεια σου...

ημαρτον δηλ

Απο τα λιγα που θυμαμαι τους πυκνωτες πρεπει να τους εκφορτισεις....απο μονοι τους δεν πολυγουσταρουν :)

Παντα κρατανε δηλ ενα φορτιο...

ένα καλό τροφοδοτικό κάνει από 40-50 ευρώ και πάνω. Εγώ προσωπικά την έχω πατήσει, δύο φορές κιόλας. Παίρνω ένα τροφοδοτικό 20 ευρώ + 5 ευρώ τα μεταφορικά, δεν μου βγήκε καλό, παίρνω ένα άλλο 23 ευρώ + 5 τα μεταφορικά, πάλι δεν μου βγήκε καλό. Συνολικά είχα δώσει γύρω στα 50 ευρώ και είχα 2 τροφοδοτικά που δεν ήταν καλά (είχαν μικρό efficiency αν σου λέει κάτι αυτό και δεν έδειναν αρκετό ρεύμα στο μηχάνημα). Αν ήξερα έτσι θα έπερνα ένα καλό με 50 ευρώ. Εγώ δεν την ξαναπατάω έτσι (ήταν η πρώτη φορά που αγόραζα τροφοδοτικό μόνος μου) από εδώ και στο εξής τουλάχιστον 50 ευρώ για ένα καλό τροφοδοτικό.
Δημοσ.

ένα καλό τροφοδοτικό κάνει από 40-50 ευρώ και πάνω. Εγώ προσωπικά την έχω πατήσει, δύο φορές κιόλας. Παίρνω ένα τροφοδοτικό 20 ευρώ + 5 ευρώ τα μεταφορικά, δεν μου βγήκε καλό, παίρνω ένα άλλο 23 ευρώ + 5 τα μεταφορικά, πάλι δεν μου βγήκε καλό. Συνολικά είχα δώσει γύρω στα 50 ευρώ και είχα 2 τροφοδοτικά που δεν ήταν καλά (είχαν μικρό efficiency αν σου λέει κάτι αυτό και δεν έδειναν αρκετό ρεύμα στο μηχάνημα). Αν ήξερα έτσι θα έπερνα ένα καλό με 50 ευρώ. Εγώ δεν την ξαναπατάω έτσι (ήταν η πρώτη φορά που αγόραζα τροφοδοτικό μόνος μου) από εδώ και στο εξής τουλάχιστον 50 ευρώ για ένα καλό τροφοδοτικό.

Συμφωνω απολυτως , για μενα το τροφοδοτικο οπως και κανα δυο ακομα parts αξιζει να τα σκασεις για να παρεις οσο πιο τοπ μπορεις (π.χ. τροφοδοτικο , οθονη , case , ισως keyb/mouse).Ειναι παρτς που δεν τα αλλαζεις συχνα και αξιζει , τουλαχιστον σε τροφοδοτικο και οθονη να τα παρεις καλα , γιατι απλα κοστιζουν αρκετα για να τα αλλαζεις συχνα.

Αυτος ομως που σκαλιζε το τροφοδοτικο , λογικα δεν θα το ειχε και σε πολυ υποληψη ή δεν τον ενδιεφερε αν του βγαλει τα ματια ή οχι...απλα παιρνει ενα απλο με 15-20 ευρω (υπαρχουν αξιολογα σε αυτα τα λεφτα) και κανει την δουλεια του.Με αυτην την εννοια το ειπα.

Απο κει και περα ο καθενας κοστολογει και ζυγιζει τις καταστασεις και ξοδευει / επισκευαζει / σκαλιζει το καθε τι.

Δημοσ.

Χθες ενας γειτονας μου,μου ειχε πει πως θα φερει τεχνικο για να του συνδεσει το ρουτερ ωστε να εχει ιντερνετ..Του ειπα θα περασω εγω να στο φτιαξω..(τζαμπα εννοειτε,ετσι και αλλιως δεν εχω σχεση εγω με αυτα)

Με το που παταω σπιτι βρισκω το router,και κατευθειαν αρχιζω να το συνδεω...Τελιωνω και βλεπω πως τα ledακια δεν δειχνουν τα αναμενομενα ουτε ο υπολογιστης..Σκεφτομαι τι ηθελα ο μαλακας και ανακατευομαι,και δεν τον αφησα να καλεσει εναν τεχνικο..Κοιταξα εκει 5-10 λεπτα κατι αλλα πραγματα και στο τελος αναγκαστικα του ειπα να καλεσει τον ΟΤΕ να στειλουν τεχνικο γιατι κατι παιζει με την συνδεση του..Με ρωτησε τι παιζει με την συνδεση του,μηπως δεν την εκανα σωστα και του απαντησα την συνδεση του ιντερνετ που εκανες στον OTΕ εννοω..Και μου απανταει,δεν εκανα καμια συνδεση στον ΟΤΕ...Τεσπα ακουλουθησε μια συζητηση κουφη,το συμπερασμα παντως ηταν πως καποιος του εδωσε ενα router και νομιζε πως αμα το συνδεσει με τον υπολογιστη θα εχει αυτοματως internet...Αμα ενας τεχνικος πηγαινε εκει,τι θα του χρεωνε? :-D

• Like 2
Δημοσ.

Αμα ενας τεχνικος πηγαινε εκει,τι θα του χρεωνε? :-D

Εγω την ελαχιστη χρεωση της επισκεψης ...γιατι αφου εβαζε (αν εβαζε) και συνδεση , θα με ξανακαλουσε να του τα ξαναρυθμισω , οποτε +2η επισκεψη χρεωση :)

Κοινως το σωστο δεν ειναι να κοιταμε να βγαζουμε εφημερο κερδος ...ριχτου στα αυτια και ο,τι γινει.Αλλα να κοιταμε τον πελατη να τον εχουμε ευχαριστημενο και να ξερει οτι τα λεφτα του πιανουν τοπο.Και φυσικα να τον εχουμε "δικο" μας..με την καλη εννοια.

Δημοσ.

Χθες ενας γειτονας μου,μου ειχε πει πως θα φερει τεχνικο για να του συνδεσει το ρουτερ ωστε να εχει ιντερνετ..Του ειπα θα περασω εγω να στο φτιαξω..(τζαμπα εννοειτε,ετσι και αλλιως δεν εχω σχεση εγω με αυτα)

Με το που παταω σπιτι βρισκω το router,και κατευθειαν αρχιζω να το συνδεω...Τελιωνω και βλεπω πως τα ledακια δεν δειχνουν τα αναμενομενα ουτε ο υπολογιστης..Σκεφτομαι τι ηθελα ο μαλακας και ανακατευομαι,και δεν τον αφησα να καλεσει εναν τεχνικο..Κοιταξα εκει 5-10 λεπτα κατι αλλα πραγματα και στο τελος αναγκαστικα του ειπα να καλεσει τον ΟΤΕ να στειλουν τεχνικο γιατι κατι παιζει με την συνδεση του..Με ρωτησε τι παιζει με την συνδεση του,μηπως δεν την εκανα σωστα και του απαντησα την συνδεση του ιντερνετ που εκανες στον OTΕ εννοω..Και μου απανταει,δεν εκανα καμια συνδεση στον ΟΤΕ...Τεσπα ακουλουθησε μια συζητηση κουφη,το συμπερασμα παντως ηταν πως καποιος του εδωσε ενα router και νομιζε πως αμα το συνδεσει με τον υπολογιστη θα εχει αυτοματως internet...Αμα ενας τεχνικος πηγαινε εκει,τι θα του χρεωνε? :-D

Δεν κατάλαβα τι έγινε. Δεν είχε κάνει αίτηση για dsl ή δεν είχε γίνει ακόμη η ενεργοποίηση;

Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε τεχνικός.

Από την παλιότερη μου εμπειρία στον χώρο, το πρώτο που ρωτούσα είναι αν έχουν πάρει κωδικό από τον πάροχο και αν έχει γίνει η ενεργοποίηση.

Δημοσ.

Και μου απανταει,δεν εκανα καμια συνδεση στον ΟΤΕ...Τεσπα ακουλουθησε μια συζητηση κουφη,το συμπερασμα παντως ηταν πως καποιος του εδωσε ενα router και νομιζε πως αμα το συνδεσει με τον υπολογιστη θα εχει αυτοματως internet...Αμα ενας τεχνικος πηγαινε εκει,τι θα του χρεωνε? :-D

Το πολύ πολύ που θα του χρέωνε, υποθέτω ότι θα ήταν το κόστος για το σχοινί και το σαπούνι, προκειμένου να πάει να κρεμαστεί, αφού θα τα είχε δει και ακούσει όλα πλέον...

• Like 2
Δημοσ.

Το πολύ πολύ που θα του χρέωνε, υποθέτω ότι θα ήταν το κόστος για το σχοινί και το σαπούνι, προκειμένου να πάει να κρεμαστεί, αφού θα τα είχε δει και ακούσει όλα πλέον...

To παραπανω φαινομενο παντως μου χε τυχει πολλες φορες...εκανε καποιος αιτηση για dsl , ερχοταν το ρουτερ ταχυδρομικως καναδυο βδομαδες πριν την ενεργοποιηση και καλουσε εμας να του τα ετοιμασουμε...αντε να του εξηγησεις οτι δεν ειναι ακομα ετοιμη η γραμμη.

βεβαια αυτο που περιγραφει ο φιλος ειναι ακομα πιο ακραιο..να μην εχει γινει ουτε καν αιτηση :)

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα τι έγινε. Δεν είχε κάνει αίτηση για dsl ή δεν είχε γίνει ακόμη η ενεργοποίηση;

Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε τεχνικός.

Από την παλιότερη μου εμπειρία στον χώρο, το πρώτο που ρωτούσα είναι αν έχουν πάρει κωδικό από τον πάροχο και αν έχει γίνει η ενεργοποίηση.

Δεν ειχε κανει αιτηση.

Δημοσ.

Αυτός είχε πιστέψει ότι το ίντερνετ είναι και τζάμπα δηλαδή. χα χα χα

Μπορεί να νόμιζε ότι ήταν με χρονοχρέωση όπως παλιά με τις dialup ή να ενεργοποιούταν αυτόματα μετά την σύνδεση του ρούτερ.
Δημοσ.

Ρε Παιδιά δηλαδή εγώ τώρα να ασχοληθώ με το επάγγελμα για τη έχω Βάλη στόχο να γίνω Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...