gokuthelegend Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Παιδιά εγώ έχω παρατηρήσει το εξής από "συναδέλφους τεχνικούς". Μου έχουν έρθει μερικά άτομα τα οποία παλιά είχαν πάει τον υπολογιστή τους σε άλλον τεχνικό για φορμάτ και εμένα απλώς μου ζητάνε να τους "ξεφορτώσω" για να πηγαίνουν ποιό γρήγορα, να κάνω έλεγχο για ιούς, και να κάνω αναβάθμιση τα προγράμματα. Όταν φτάνω στο να τρέξω το Windows Update κατεβαίνει όπως μπορεί να γνωρίζουν πολλοί, το windows genuine advantage, ή κάπως έτσι, που κάνει έλεγχο αν τα Windows είναι νόμιμα ή όχι. Ε λοιπόν στο 99% των υπολογιστών που μου έχουν φέρει το τεστ δεν περνάει, δηλαδή τα windows δεν είναι νόμιμα. Ποιό είναι το κουλό όμως; Οι "συνάδελφοι τεχνικοί" που είχαν κάνει το φορμάτ όχι απλως πέρασαν πειρατικό Windows αλλά το πάρα πολύ κουλό είναι ότι πέρνούσαν την ίδια έκδοση με το σειρακό αριθμό που αντιστοιχεί στο χαρτάκι που είναι κολημένο στον υπολογιστή. Δηλαδή αν το σειριακός ηταν για XP Pro, τότες βάζανε XP Pro, αν ήταν Windows 7 Home Premium, τότες βάζανε 7 Home Premium. Οι βλάκες δεν μπαίνανε καν στο κόπο να εγκαταστήσουν την νόμιμη έκδοση, εφόσον υπάρχει το χαρτάκι γιατί να μην το κάνεις; Εγώ προσωπικά έχω κατεβάσει όλες τις oem εκδόσεις των XP Home, Xp pro, vista home premium και 7 home premium, μιας και οι περισσότεροι υπολογιστές αυτά χρησιμοποιούν και τα εγκαθηστώ νόμιμα με το χαρτάκι που βρίσκεται στο κουτί.
Ntinaras Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 αφου περναγαν την ιδια εκδοση πως ηταν πειρατικο?
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Μάλλον εννοεί οτι πέρναγαν την ίδια version αλλά αντί να πληκτρολογούσαν το activaiton code που λέει το χαρτάκι πάνω στο κουτί, έβαζαν κάποιο άλλο code από τα cracked.
gokuthelegend Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Μάλλον εννοεί οτι πέρναγαν την ίδια version αλλά αντί να πληκτρολογούσαν το activaiton code που λέει το χαρτάκι πάνω στο κουτί, έβαζαν κάποιο άλλο code από τα cracked. Ακριβώς αυτό, οι πειρατικές εκδόσεις δεν ζητάνε σειριακό αριθμό αλλά συνήθως υπάρχει ένα πρόγραμμα που κάνει παράνομα το activation χωρίς να επεικοινωνήσει ο υπολογιστής με την microsoft. Ακόμη και αν έχεις νόμιμο κλειδί, αν δεν το εισάγεις κατά την εγκατάσταση τότες είσαι παράνομος, ακόμη και αν έχεις την ίδια έκδοση. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2012 από gokuthelegend
aledjo Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Ασχετο αλλα TRAGIC! ολοι γινανε super hackerαδες http://www.zougla.gr/greece/article/i-dioksi-ilektronikou-eglimatos-gia-to-epimaxo-flasaki-tis-listas-lgarnt
qsis Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Παιδιά εγώ έχω παρατηρήσει το εξής από "συναδέλφους τεχνικούς". Μου έχουν έρθει μερικά άτομα τα οποία παλιά είχαν πάει τον υπολογιστή τους σε άλλον τεχνικό για φορμάτ και εμένα απλώς μου ζητάνε να τους "ξεφορτώσω" για να πηγαίνουν ποιό γρήγορα, να κάνω έλεγχο για ιούς, και να κάνω αναβάθμιση τα προγράμματα. Όταν φτάνω στο να τρέξω το Windows Update κατεβαίνει όπως μπορεί να γνωρίζουν πολλοί, το windows genuine advantage, ή κάπως έτσι, που κάνει έλεγχο αν τα Windows είναι νόμιμα ή όχι. Ε λοιπόν στο 99% των υπολογιστών που μου έχουν φέρει το τεστ δεν περνάει, δηλαδή τα windows δεν είναι νόμιμα. Ποιό είναι το κουλό όμως; Οι "συνάδελφοι τεχνικοί" που είχαν κάνει το φορμάτ όχι απλως πέρασαν πειρατικό Windows αλλά το πάρα πολύ κουλό είναι ότι πέρνούσαν την ίδια έκδοση με το σειρακό αριθμό που αντιστοιχεί στο χαρτάκι που είναι κολημένο στον υπολογιστή. Δηλαδή αν το σειριακός ηταν για XP Pro, τότες βάζανε XP Pro, αν ήταν Windows 7 Home Premium, τότες βάζανε 7 Home Premium. Οι βλάκες δεν μπαίνανε καν στο κόπο να εγκαταστήσουν την νόμιμη έκδοση, εφόσον υπάρχει το χαρτάκι γιατί να μην το κάνεις; Εγώ προσωπικά έχω κατεβάσει όλες τις oem εκδόσεις των XP Home, Xp pro, vista home premium και 7 home premium, μιας και οι περισσότεροι υπολογιστές αυτά χρησιμοποιούν και τα εγκαθηστώ νόμιμα με το χαρτάκι που βρίσκεται στο κουτί. δε καταλαβαινω για ποιο λογο κατεβαζεις το συγκεκριμενο update και δε το κανεις hide ειναι δεν ειναι πειρατικα τα windows , απο τη στιγμη που σαν "update" δεν προσφερει απολυτως τιποτα περα απο πιθανη ενοχληση.. σε 1033 τελειωνει ο κωδικος του, δεν ειναι τοσο δυσκολο να το αναγνωρισεις εχεις καποιο συγκεκριμενο σκοπο που το κατεβαζεις?
gokuthelegend Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 δε καταλαβαινω για ποιο λογο κατεβαζεις το συγκεκριμενο update και δε το κανεις hide ειναι δεν ειναι πειρατικα τα windows , απο τη στιγμη που σαν "update" δεν προσφερει απολυτως τιποτα περα απο πιθανη ενοχληση.. σε 1033 τελειωνει ο κωδικος του, δεν ειναι τοσο δυσκολο να το αναγνωρισεις εχεις καποιο συγκεκριμενο σκοπο που το κατεβαζεις? Το κατεβάζει πρώτο, δεν σε αφήνει να επιλέξεις άλλα updates, το εγκαθηστά, και μετά συνεχίσει και με τα επόμενα, εφόσον φυσικά περάσει το τεστ. Αν δεν κατεβεί αυτό τότες δεν κάνει τα υπόλοιπα updates οπότε τότες μένεις με τις "τρύπες" που θα κάλυπταν.
qsis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Το κατεβάζει πρώτο, δεν σε αφήνει να επιλέξεις άλλα updates, το εγκαθηστά, και μετά συνεχίσει και με τα επόμενα, εφόσον φυσικά περάσει το τεστ. Αν δεν κατεβεί αυτό τότες δεν κάνει τα υπόλοιπα updates οπότε τότες μένεις με τις "τρύπες" που θα κάλυπταν. δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα δεν το κατεβαζει ποτε πρωτο (στο πρωτο "κυμα" update δεν ειναι ποτε τικαρισμενο) και εφοσον του κανεις hide δεν σε εμποδιζει να βαλεις τα υπολοιπα update , ακομα και προγραμματα της ms οπως το security essentials στο λεω με σιγουρια γιατι αν και δεν ειμαι επαγγελματιας του ειδους, εχω περασει 7-8 φορες στη ζωη μου τα 7αρια
Tazman_NeW Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα δεν το κατεβαζει ποτε πρωτο (στο πρωτο "κυμα" update δεν ειναι ποτε τικαρισμενο) και εφοσον του κανεις hide δεν σε εμποδιζει να βαλεις τα υπολοιπα update , ακομα και προγραμματα της ms οπως το security essentials στο λεω με σιγουρια γιατι αν και δεν ειμαι επαγγελματιας του ειδους, εχω περασει 7-8 φορες στη ζωη μου τα 7αρια Σωστος
gokuthelegend Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα δεν το κατεβαζει ποτε πρωτο (στο πρωτο "κυμα" update δεν ειναι ποτε τικαρισμενο) και εφοσον του κανεις hide δεν σε εμποδιζει να βαλεις τα υπολοιπα update , ακομα και προγραμματα της ms οπως το security essentials στο λεω με σιγουρια γιατι αν και δεν ειμαι επαγγελματιας του ειδους, εχω περασει 7-8 φορες στη ζωη μου τα 7αρια Σίγουρα γίνεται έτσι; Εγώ από ότι θυμάμαι, μερικές φορές που δοκίμασα να μην εγκαταστήσω το εν λόγω update μου λέει ότι πρέπει να έχει γίνει πιστοποίηση ότι τα Windows είναι αυθεντικά, και δεν συνεχίσει η μου βγάζει μόνο τα δευτερεύοντα updates που δεν είναι συμαντικά, ενώ τα κύρια updates δεν μου τα βγάζει. Θα το επειχηρήσω μια φορά πάντως γιατί δεν το είχα κοιτάξει καλα.
qsis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 τραβα του εσυ ενα δεξι κλικ/hide πριν ξεκινησει οποιαδηποτε διαδικασια περασματος update για να μην ξεκινησει να το κατεβαζει και το εγκαθιστα απο μονο του και αστο να λεει αμα εγκατασταθει δεν ειναι και τοσο ευκολο να το βγαλεις, το θεμα ειναι να μην εγκατασταθει καθολου μετα δε θα σε ενοχλησει ποτε
gokuthelegend Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 τραβα του εσυ ενα δεξι κλικ/hide πριν ξεκινησει οποιαδηποτε διαδικασια περασματος update για να μην ξεκινησει να το κατεβαζει και το εγκαθιστα απο μονο του και αστο να λεει αμα εγκατασταθει δεν ειναι και τοσο ευκολο να το βγαλεις, το θεμα ειναι να μην εγκατασταθει καθολου μετα δε θα σε ενοχλησει ποτε Ναι, σύμφωνοι, αλλά το θέμα είναι ότι αν δεν γίνει πιστοποίηση μετά δεν σε αφήνει να κατεβάσεις τα critical updates οπότε εκτός από το ότι έχεις παράνομο λειτουργικό (με ότι αυτό συνεπάγεται) μένεις και με τις "τρύπες" που θα έκλειναν τα updates. Λες ότι το κάνεις hide και δεν το εγκαθηστάς, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει κανονικά με τα updates, μάλλον δεν έχεις προσέξει ότι δεν εγκαθηστά τα critical updates αλλά όλα τα υπόλοιπα τα οποία μπορεί να τα χρειάζεσαι μπορεί και όχι (πχ .NET frameworks, Windows Live Messenger, Silverlight κλπ). Εκτός τι να πω, να έχω πέσει τόσο έξω; την επόμενη φορά που θα κάνω καθαρή εγκατάσταση Windows θα το επειχηρήσω με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια για να δω τι θα γίνει.
qsis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 ολα αυτα που λες τα εχω κανονικα εγκατεστημενα και το συγκεκριμενο update παραμενει hidden γιατι δε γουσταρω να το εχω στον υπολογιστη μου τωρα δεν ξερω αν ειναι η δουλεια του τεχνικου να ελεγξει για λογαριασμο της ms αν τα windows ειναι αυθεντικα ή οχι (ή αν εχει εκφρασει ο πελατης τετοιες ανησυχιες) , που και αυθεντινα να μην τα βρει παλι δε σε εμποδιζει να τα χρησιμοποιησεις, απλα σου κανει μαυρο το desktop και σου πεταει καθε λιγο και λιγακι το συννεφακι πιστευω οτι ο τεχνικος πρεπει απλα να κανει το pc να δουλευει απροβληματιστα παντως μιας και λες οτι υπαρχει αυτοκολλητακι επανω με το serial, μπορεις απλα να αλλαξεις το serial και να μην υπαρχει επισης κανενα θεμα αν ομως δε θες να ασχοληθεις με αυτο (γιατι ο πελατης σου μπορει να θελει να εχει πειρατικα , ποιος εισαι εσυ που θα τον κρινεις) μπορεις απλα να το κρυψεις δεν ειναι υποχρεωτικο να κανεις ουτε το update ουτε τον ελεγχο δε το βρισκω δηλαδη υποχρεωση σου για δικη σου κυριως ευκολια το αναφερω, ωστε να μη χρειαζεται να το ψαχνεις εσυ το θεμα αν θελει να το ψαξει αυτος (αν το εχει τοσο μεγαλη απορια) το συστημα με τα windows ειναι ετσι που σου επιτρεπει να τα χρησιμοποιεις εδω και τοσα χρονια ακομα και αν δε τα εχεις αγορασμενα η ms πιστευω οτι επιτηδες το κανει ετσι , οποτε δεν εχει νοημα να καθομαστε εμεις να το πολυψειριζουμε στα 7 και vista το εκανε καπως πιο δυσκολο με το εν λογω update το οποιο και παλι ομως δε σε υποχρεωνει σε καμια περιπτωση να το εγκαταστησεις απο τη στιγμη που σου επιτρεπει να το εξαιρεσεις .. αρα καταληγουμε παλι στο ιδιο συμπερασμα
gokuthelegend Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 ολα αυτα που λες τα εχω κανονικα εγκατεστημενα και το συγκεκριμενο update παραμενει hidden γιατι δε γουσταρω να το εχω στον υπολογιστη μου τωρα δεν ξερω αν ειναι η δουλεια του τεχνικου να ελεγξει για λογαριασμο της ms αν τα windows ειναι αυθεντικα ή οχι (ή αν εχει εκφρασει ο πελατης τετοιες ανησυχιες) , που και αυθεντινα να μην τα βρει παλι δε σε εμποδιζει να τα χρησιμοποιησεις, απλα σου κανει μαυρο το desktop και σου πεταει καθε λιγο και λιγακι το συννεφακι πιστευω οτι ο τεχνικος πρεπει απλα να κανει το pc να δουλευει απροβληματιστα παντως μιας και λες οτι υπαρχει αυτοκολλητακι επανω με το serial, μπορεις απλα να αλλαξεις το serial και να μην υπαρχει επισης κανενα θεμα αν ομως δε θες να ασχοληθεις με αυτο (γιατι ο πελατης σου μπορει να θελει να εχει πειρατικα , ποιος εισαι εσυ που θα τον κρινεις) μπορεις απλα να το κρυψεις δεν ειναι υποχρεωτικο να κανεις ουτε το update ουτε τον ελεγχο δε το βρισκω δηλαδη υποχρεωση σου για δικη σου κυριως ευκολια το αναφερω, ωστε να μη χρειαζεται να το ψαχνεις εσυ το θεμα αν θελει να το ψαξει αυτος (αν το εχει τοσο μεγαλη απορια) το συστημα με τα windows ειναι ετσι που σου επιτρεπει να τα χρησιμοποιεις εδω και τοσα χρονια ακομα και αν δε τα εχεις αγορασμενα η ms πιστευω οτι επιτηδες το κανει ετσι , οποτε δεν εχει νοημα να καθομαστε εμεις να το πολυψειριζουμε στα 7 και vista το εκανε καπως πιο δυσκολο με το εν λογω update το οποιο και παλι ομως δε σε υποχρεωνει σε καμια περιπτωση να το εγκαταστησεις απο τη στιγμη που σου επιτρεπει να το εξαιρεσεις .. αρα καταληγουμε παλι στο ιδιο συμπερασμα Οκ, καλώς. Την επόμενη φορά θα το έχω υπόψην μου και θα επειχηρήσω να ΜΗΝ το εγκαταστήσω και θα δω τι θα γίνει, μου φαίνεται πολύ περίεργο πάντως. Σχετικά με αυτό που το έχω σε bold, ότι δηλαδή δεν είμαι υποχρεωμένος να κάνω update και έλεγχο, μα για αυτό το λόγο μου φαίρνουν τον υπολογιστή και τους χρεώνω για αυτό, οπότε το κάνω. Την επόμενη φορά πάντως θα το έχω υπόψην μου και θα δοκιμάσω να κάνω hide το συγκεκριμένο update και θα δω αν με αφήσει να κάνω τα υπόλοιπα.
qsis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 θεωρητικα πρεπει να κανεις ολους τους ελεγχους και να ενημερωσεις το πελατη σου , γιατι μπορει αυτος να πληρωσε το λογισμικο αλλα να του εβαλαν πειρατικο υπαρχει ομως και η περιπτωση που ο πελατης επιθυμει να εχει πειρατικο, οποτε δε το βρισκω σωστο απο μερους σου ουτε να του αρνηθεις την υποστηριξη , ουτε να του εγκαταστησεις μια αναβαθμιση που θα δημιουργησει προβλημα ενδεχομενως μια συζητηση σχετικα με το θεμα κατα τη παραλαβη του μηχανηματος απο σενα να ξεκαθαριζε το ζητημα απλα να ξερεις επειδη τοσοι ανθρωποι ανα το κοσμο εχουν πειρατικα windows, με αυτο το τροπο τα εχουν και messenger χρησιμοποιουν και essentials χρησιμοποιουν και framework (αυτο νομιζω οτι το απαιτουν καποια παιχνιδια, δε θυμαμαι ) , οποτε ολοι αυτοι θα ειχαν θεματα , τα οποια ομως δεν εχουν αναφερθει πουθενα απο οσο ξερω αν κανεις το validation και βρεθουν μη αυθεντικα οντως δε μπορεις να τα περασεις (και καποια στιγμη παιζει και να ηθελαν validation αυτα , δεν ειμαι βεβαιος) αλλα σημερα που μιλαμε περνουν μια χαρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα