Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η δική μου άποψη στο θέμα ενημέρωσης αγοραστή από τον πωλητή είναι η εξής:

1. Ο αγοραστής είναι υποχρεωμένος να ξέρει τι ζητάει και τι θέλει​ όπως και τι έχει. Λέμε τώρα π.χ ο άνθρωπος που πήγε πήρε την κάμερα, ήξερε καν πως έχει windows 7 64bit; Ο πωλητής ευτυχώς η δυστυχώς έχει πολλά πράγματα στο μυαλό του για να αρχίσει τον κατάλογο με τα λογισμικά, να δει αν ταιριάζει η συσκευή η όχι.

Ελπιζω να μην τα λες σοβαρα αυτα.Δηλαδη πιστευεις οτι στον τομεα της πληροφορικης ειναι ολοι οι χρηστες σχετικοι?Ξερει η μανα μου και ο πατερας μου (70+ ετων) τι ειναι windows και τι 64bit?και τι driver?Οφειλανε να γνωριζουνε?

Η μανα μου απλα ανοιγει το πισι...μπαινει yahoo messenger , msn , zoogla.gr και μεχρι εκει ηταν..ο πατερας μου ακομα λιγοτερα.

Ο πωλητης βλεπει εναν 70+ ανθρωπο.Οι πιθανοτητες να ειναι πισι γκουρου ποσες ειναι ? 0.001%! Ρωτα τον ρε ελεεινε 2 πραγματα.

Αν δεν ξερεις και συ (πωλητη) , ρωτα εναν διπλανο σου πωλητη/τεχνικο κλπ.Ή στην τελικη σπρωξε microsoft webcam να ελαχιστοποιησεις την οποια ασυμβατοτητα με το λειτουργικο.Λιγο νιονιο ρε πουστη μου....λιγη κοινη λογικη.

Οσο για τα 32bit , 64bit κλπ...πλεον απο το θεμα του memory addressing , πλεον υπαρχει λογος να βαλει καποιος 32αρια?

Ειναι σαν να σου δινουν ενα lada και μια ferrari ..και σου λενε υπο συνθηκες θα πηγαινεις γρηγοροτερα με την φερραρι (σε ανοιχτο δρομο/εθνικη) αλλα μεσα στην πολη στην κινηση θα εισαι ιδιος με το lada.τι θα παρεις ?lada? for real ?!

Αφου το κοστος των 32αριων/64αριων ειναι ακριβως το ιδιο...και μηδεν κερδος να χεις απο τα 64αρια..τα βαζεις..απλα.

EDIT :"να βάζεις σε κόσμο με 4gb ram 64bit και να τρέχεις όταν π.χ δεν έχουν drivers"

Δηλαδη εγω τι επρεπε να κανω ?να ξηλωσω τα 64αρια της μανας μου να της βαλω 32αρια επειδη η turbo-x/μαιμουδο μαρκα δεν γουσταρει να βγαλει 64αρηδες drivers?Σοβαρα μιλαμε?

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Το "-1" απο πού βγήκε για να μάθω

Γιατί 2^32 bytes =4194304kbytes=4096mbytes=4gbytes

Όπου και σελίδες της Microsoft, όπως και τεχνολογικά forum, θέτουν πως οι εκδόσεις 32bit διαβάζουν 4gb ram. Αν δεν μπορεί το σύστημα να χρησιμοποιήσει και τα 4, είναι γιατί δεσμεύει κάποιο χώρο για την σωστή λειτουργία του.

Τώρα αν εσύ, σούπερ IT θέλεις να βάζεις σε κόσμο με 4gb ram 64bit και να τρέχεις όταν π.χ δεν έχουν drivers (υπήρχε και πραγματικό παράδειγμα μόλις λίγα post πριν) καν'το.

Μην γίνεσαι βλάκας και μίλα καλύτερα.

διάβασε καλύτερα, γράφει σωστότατα για MEMORY addressing όχι RAM addressing...

σε αυτά τα 4GB συμπεριλαμβάνέται ότι memory μπορεί να υπάρχει πάνω στο σύστημα όπως πχ της κάρτας γραφικών ή την XRAM που έχουν κάποιες Soundblaster etc etc...

• Like 2
Δημοσ.

- όλα τα memory address calculations βασίζονται στο -1 ( το γιατί είναι λογικό νομίζω, έστω και λίγο scripting να έκανες κάποτε)

-4GB θεωρητικά. Συσκευές καταλαμβάνουν και ΑΥΤΕΣ μνήμη. (λέγε με κάρτα γραφικών, κάρτα ήχου, το $#%^& της χάίδος. κάνουν Memory allocation στο λειτουργικό σε χαμηλότερο επίπεδο από αυτό που εσύ βλέπεις με δεξί κλικ->ιδιότητες στο εικονίδιο του υπολογιστή σου.

είπαμε με PAE τα 7άρια τα βλέπουνε αλλά δεν τα κάνουνε map. παραμένουν αχρησιμοποίητες οι διευθήνσεις μνήμης.

Σελίδες της Microsoft? μήπως απευθήνονται σε end users σαν και σένα; Διάβασε καλύτερα. Είμαι σίγουρος πως λένε εώς 4, κάτι σαν τις ταχύτητες ADSL. αν δεν το λένε , είναι ανακρίβεια ( κάτι σαν τον τρόπο που μετράνε την χωρητικότητα των σκληρών δίσκων.)

όσο για το σουπερ ΙΤ, μερικού από εδώ "μικρέ" είμαστε. Και μας πληρώνουν για αυτό.

--- δεν είχε drivers σε 64bit, είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικό θέμα.πάει να πει ότι ο κατασκευαστής δεν έκατσε να γράψει εκ νέου οδηγούς για ένα λειτοργικο 64bit. Αν και αντιλαμβάνομαι ότι μόλις τώρα θα ΙΣΩΣ κάτσεις να ψάξεις, τις πραγματικές διαφορές ενός 32/64 λειτουργικού.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια λέγανε στο χωριό μου, και άσε το φόρουμ να διαβάσει ποιός είναι ο βλάκας.

Θα σε συγχωρέσω για τον τόνο σου, μόνο γιατί με κάνεις και γελάω εν ώρα γραφείου. Παραδειγματίσου από λεγόμενα μερικών εδώ και ψάξου. δεν είναι κακό.

Αν και σε βλέπω να σερβίρεις σουβλάκια

ΥΓ στο θέμα του πωλητή, θα έπρεπε να ρωτήσει και να μάθει, να βάλει τον άνθρωπο να κάνει ένα τηλεφωνάκι στα γρήγορα στον γιο του. Έτσι όλοι θα ήτανε ευτυχισμένοι, και ο μπήχτης θα είχε μεγαλύτερες πιθανότητες να ψωνίσει από εκεί.

έχουμε βγει πολύ οφφ τόπικ όμως και δεν μ'αρέσει

Δημοσ.

Ελπιζω να μην τα λες σοβαρα αυτα.Δηλαδη πιστευεις οτι στον τομεα της πληροφορικης ειναι ολοι οι χρηστες σχετικοι?Ξερει η μανα μου και ο πατερας μου (70+ ετων) τι ειναι windows και τι 64bit?και τι driver?Οφειλανε να γνωριζουνε?

Η μανα μου απλα ανοιγει το πισι...μπαινει yahoo messenger , msn , zoogla.gr και μεχρι εκει ηταν..ο πατερας μου ακομα λιγοτερα.

Ο πωλητης βλεπει εναν 70+ ανθρωπο.Οι πιθανοτητες να ειναι πισι γκουρου ποσες ειναι ? 0.001%! Ρωτα τον ρε ελεεινε 2 πραγματα.

Αν δεν ξερεις και συ (πωλητη) , ρωτα εναν διπλανο σου πωλητη/τεχνικο κλπ.Ή στην τελικη σπρωξε microsoft webcam να ελαχιστοποιησεις την οποια ασυμβατοτητα με το λειτουργικο.Λιγο νιονιο ρε πουστη μου....λιγη κοινη λογικη.

Οσο για τα 32bit , 64bit κλπ...πλεον απο το θεμα του memory addressing , πλεον υπαρχει λογος να βαλει καποιος 32αρια?

Ειναι σαν να σου δινουν ενα lada και μια ferrari ..και σου λενε υπο συνθηκες θα πηγαινεις γρηγοροτερα με την φερραρι (σε ανοιχτο δρομο/εθνικη) αλλα μεσα στην πολη στην κινηση θα εισαι ιδιος με το lada.τι θα παρεις ?lada? for real ?!

Αφου το κοστος των 32αριων/64αριων ειναι ακριβως το ιδιο...και μηδεν κερδος να χεις απο τα 64αρια..τα βαζεις..απλα.

EDIT :"να βάζεις σε κόσμο με 4gb ram 64bit και να τρέχεις όταν π.χ δεν έχουν drivers"

Δηλαδη εγω τι επρεπε να κανω ?να ξηλωσω τα 64αρια της μανας μου να της βαλω 32αρια επειδη η turbo-x/μαιμουδο μαρκα δεν γουσταρει να βγαλει 64αρηδες drivers?Σοβαρα μιλαμε?

Απάντησες μόνος σου. 70+ ετών άνθρωπος, περιμένεις να ξέρει αν έχει 32bit ή 64bit για να απαντήσει στις ερωτήσεις του πωλητή;

Επίσης πλέον όχι, 32bit δεν αξίζουν, οι τιμές στις ram έπιασαν πάτο και ddr3 μηχάνημα σηκώνει άνετα 16gb...μιλάμε για laptop 5 ετών, που εγώ θα έβρισκα απλώς κουραστικό να περάσω 64bit και να έχω το "γιατί,γιατί,γιατί" όλη την ώρα, εφόσον με τα 32bit δεν χάνει και τίποτα.

ΑΝ χάνει κάτι, πείτε το, να αλλάξω τρόπο σκέψης, τώρα ψάχνω να δω τι στο διάτανο διαφορά έχει σύστημα 4gb μεταξύ 32 και 64 Bit να δω γιατί με κράζει ο άλλος, μέχρι στιγμής, στα 4gb ξαναλέω, τα ίδια βλέπω, 1 gb reserved και 3gb available. :mellow:

• Super Moderators
Δημοσ.

ΑΝ χάνει κάτι, πείτε το, να αλλάξω τρόπο σκέψης, τώρα ψάχνω να δω τι στο διάτανο διαφορά έχει σύστημα 4gb μεταξύ 32 και 64 Bit να δω γιατί με κράζει ο άλλος, μέχρι στιγμής, στα 4gb ξαναλέω, τα ίδια βλέπω, 1 gb reserved και 3gb available. :mellow:

αν είχες κάνει τότε SLI/CD με κάρτες του 1GB each, με 4GB Ram στο PC και 32bit Windows θα καταλάβαινες πόσο έχανε :P

Δημοσ.

αν είχες κάνει τότε SLI/CD με κάρτες του 1GB each, με 4GB Ram στο PC και 32bit Windows θα καταλάβαινες πόσο έχανε :P

Επειδή δεν έχω κάνει, πες μου σε παρακαλώ...

Δημοσ.

Απάντησες μόνος σου. 70+ ετών άνθρωπος, περιμένεις να ξέρει αν έχει 32bit ή 64bit για να απαντήσει στις ερωτήσεις του πωλητή;

Επίσης πλέον όχι, 32bit δεν αξίζουν, οι τιμές στις ram έπιασαν πάτο και ddr3 μηχάνημα σηκώνει άνετα 16gb...μιλάμε για laptop 5 ετών, που εγώ θα έβρισκα απλώς κουραστικό να περάσω 64bit και να έχω το "γιατί,γιατί,γιατί" όλη την ώρα, εφόσον με τα 32bit δεν χάνει και τίποτα.

οχι δεν θα μπορουσε να απαντησει στις ερωτησεις του πωλητη.ο πωλητης τις ρωτησε οπως οφειλε?για να γινει ΣΩΣΤΑ η πωληση?οχι!! ληγει καπου εκει το θεμα.

Αυριο θα παω εγω να κανω την αλλαγη..θελω να δω τι στυλακι θα χει ο πωλητης.

οσο για 32αρια / 64αρια....ο μονος λογος για να βαλεις σε "παλιο" μηχανημα με λιγη ραμ 32αρια...ειναι το γεγονος οτι ισως τα 64αρια ειναι λιιιιγο πιο "βαρια" απο οτι τα 32αρια.

Ειτε βαζεις οπως πολυ σωστα ειπες ραμ που εχει φτηνηνει στις μερες μας και κοτσαρεις 64μπιτ...ειτε βαζεις 32αρια..αναγκαστικα....

Δημοσ.

το λειτουργικό θα ξόδευε 2 γίγα σε memory mapping για τις ΚΑΡΤΕΣ γραφικών μόνο. δεν θα φανεί πουθενά, τα 7αρια πάλι 4 γίγα ραμ θα βλέπουν. αλλά εκχώρηση διεύθηνσης σε πάνω από 2 γίγα δεν θα έκανε στην RAM. (~1.7 πρακτικά ανάλογα τις συσκευες)

Άρα έχουμε και λέμε,

2 γίγα οι GPU

0.2 various cards

1.8 για το λειτουργικό σου.

με 64άρια δεν θα είχες τέτοιο πρόβλημα. Γενικά για να το εννοήσει ο κόσμος, η μνήμη RAM θα είναι εκεί, αλλά το λειτουργικό ξεμένει από διαθέσιμες διευθήνσεις.

Σαν να λες έχω σπίτι διαθέσιμο , αλλά δεν έχει διεύθηνση δεν ξέρω που να πάω. άρα δεν μπορείς να μείνεις μέσα. έτσι και τα δεδομένα δεν μπορούν να αποθηκευτούν σε μνήμη που δεν έχει διεύθηνση.

νομίζω το έγραψα όσο πιο απλά μπορώ

• Super Moderators
Δημοσ.

πέφτουν ακόμα πιο κάτω τα available GB της RAM που μπορεί να χρησιμοποιήσουν τα Windows :-(

Δημοσ.

το λειτουργικό θα ξόδευε 2 γίγα σε memory mapping για τις ΚΑΡΤΕΣ γραφικών μόνο. δεν θα φανεί πουθενά, τα 7αρια πάλι 4 γίγα ραμ θα βλέπουν. αλλά εκχώρηση διεύθηνσης σε πάνω από 2 γίγα δεν θα έκανε στην RAM. (~1.7 πρακτικά ανάλογα τις συσκευες)

Άρα έχουμε και λέμε,

2 γίγα οι GPU

0.2 various cards

1.8 για το λειτουργικό σου.

με 64άρια δεν θα είχες τέτοιο πρόβλημα.

νομίζω το έγραψα όσο πιο απλά μπορώ

Δηλαδή οι 64bit εκδόσεις δεν δεσμεύουν μνήμη για μηχανήματα και λειτουργικό;

@Thresh αυτό το κατάλαβα εννοούσα αν υπάρχει κανένας λόγος που γίνεται αυτό στα 32 και όχι στα 64.

Ξαναλέω, έχω περάσει και απο 32 και απο 64, τα ίδια έβλεπα στο Resource Monitor...Χωρίς sli, ένα απλό καλό μηχάνημα.

Δημοσ.

@Thresh αυτό το κατάλαβα εννοούσα αν υπάρχει κανένας λόγος που γίνεται αυτό στα 32 και όχι στα 64.

Ξαναλέω, έχω περάσει και απο 32 και απο 64, τα ίδια έβλεπα στο Resource Monitor...Χωρίς sli, ένα απλό καλό μηχάνημα.

Βεβαίως και δεσμεύουν. Αλλά ι διαθέσιμες διευθήνσεις είναι πολλαπλάσιες. 2 στην 32 για 32bit. 2 στην 64 για 64άρια. (το έγραψα με λέξεις να το διαβάσεις δυνατά να το ακούσεις οκ;-- άντε γιατί νομίζω μας τρολάρεις και άγρια.)

Δημοσ.

@headbanger and Thresh

Βιαστήκατε :P

Λες ότι το αγαπάς το άθλημα; Διάβασε:

link 1

link 2

Γοογλης:

http://social.techne...91-a5ae0c467486

http://www.sevenforu...b-usable-2.html

http://www.sevenforu...4gb-usable.html

http://en.wikipedia....dress_Extension\

http://social.techne...fa-ca6c26c956d1

...

Σε πρόλαβα. Τα ίδια με εμένα λένε, δεν είδα διαφορά, και ρωτάω τι είπα τόσο τρελό... :mellow:

Βεβαίως και δεσμεύουν. Αλλά ι διαθέσιμες διευθήνσεις είναι πολλαπλάσιες. 2 στην 32 για 32bit. 2 στην 64 για 64άρια. (το έγραψα με λέξεις να το διαβάσεις δυνατά να το ακούσεις οκ;-- άντε γιατί νομίζω μας τρολάρεις και άγρια.)

Ναι βρε άνθρωπε, στα 4 gb όμως οι διευθύνσεις θα παραμείνουν ίδιες, δεν θα γίνουν περισσότερες. 3-3.5 GB θα έχεις για χρήση στα 32, 3-3.5gb θα έχεις και στα 64. Ό,τι και να κάνεις, σε αυτό το πεδίο των 4GB, το ίδιο χώρο θα κρατήσει για το σύστημα.

Απλώς η διαφορά θα γίνει όταν απο 4 θα πας στα 5/6/κλπ.

• Super Moderators
Δημοσ.

σε 64bit Windows θα βλέπει τα πάντα, ούτε μειωμένη ram ούτε θα έχει πρόβλημα με SLI/CF (από κάποιες κάρτες γραφικών και μετά απαιτούνται 64bit windows)

δεν μιλάω για δεσμεύμενη RAM από το σύστημα ώστε να χρησιμοποιείται από την onboard/on die VGA, εκεί προφανώς την χάνεις έτσι κι αλλίως, αλλά σε σύστημα με discrete VGA τα χάνεις λόγω 32bit Windows...

@headbanger and Thresh

Βιαστήκατε :P

προφανώς δεν μιλάμε για laptop με onboard/on die vga...

• Like 2
Δημοσ.

όχι μπερδέυεις το memory adressing με το Ram addressing.

έχεις πολλά κενά κρίνεσαι μεταξεταστέος.

-- Δες πως λειτουργεί ένας Η/Υ και ποιες οι αρχές στις οποίες στηρίζεται έστω και περιληπτικα

-- Μερικές λεπτομέρειες για το πως χειρίζεται την διαθέσιμη μνήμη, τις διευθύνσεις αυτών κτλπ

-- Μετά πέρνα για το πως λειτουργεί το ΛΣ ενός συστήματος και το πως ΑΥΤΟ διαχειρίζεται την μνήμη.

Να σαι καλά πάντως. Τελευταία είχα αρχίσει να ανησυχώ ότι είμαι overpriced αμοιβόμενος με 6 ψηφία τον χρόνο.

αμ δε όμως.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...