leecherman Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 @lenxmark:Πας καλά τζόγια μου;Πότε σου μίλησα για εγγονό,αφού είμαι άτεκνος;Κυκλοφόρησε κι όλας η σοδειά που πίνει ο νίκοτς; Πως σου φάνηκε ο άνθρωπος κορόϊδο, γιατί μου πήρε 25€ για 5';Χώρια τα πόσα έβγαλε σαν προμήθεια χοντρικής απ´ την ηλεκτροβάνα;Και που του άνοιξα εγώ το πλυντήριο;Και που θα του συστήσω πελάτες;Μήπως να τούδινα και τη κόρη μου (που δεν έχω...) για έναν στα γρήγορα;Να τούπαιρνα και μια πιπούλα;Να τούβαζα και στη τσέπη φεύγοντας κανα μωβ;
DrLo Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Ποτε δε φανταζόμουν ότι η τιμή του φορματ και οι επιλογή ηλιακού μπορεί να έχουν τόσο ενδιαφέρον ... 1
lexmark Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 @lenxmark:Πας καλά τζόγια μου;Πότε σου μίλησα για εγγονό,αφού είμαι άτεκνος;Κυκλοφόρησε κι όλας η σοδειά που πίνει ο νίκοτς; Πως σου φάνηκε ο άνθρωπος κορόϊδο, γιατί μου πήρε 25€ για 5';Χώρια τα πόσα έβγαλε σαν προμήθεια χοντρικής απ´ την ηλεκτροβάνα;Και που του άνοιξα εγώ το πλυντήριο;Και που θα του συστήσω πελάτες;Μήπως να τούδινα και τη κόρη μου (που δεν έχω...) για έναν στα γρήγορα;Να τούπαιρνα και μια πιπούλα;Να τούβαζα και στη τσέπη φεύγοντας κανα μωβ; Το συγνώμη το είπα εκ των προτέρων βασικά αλλά ας το προσπεράσουμε αυτό όπως κι εσύ προσπέρασες το άλλο... Και που λες... αυτό το «θα πάρει κοσμάκη από μένα που θα τον συστήσω γιατί είναι καλός» μου θύμισε στο φουλ το επόμενο: Καλημέρα, θέλω ένα site που να κάνει παππάδες (που έχουν και τα πιο πολλά παιδιά)... κάτι σαν το facebook αλλά να μου το κάνετε τζάμπα για την ψυχή του captain sparrow. Έχω λεφτά αλλά δεν θέλω να τα δώσω σε προγραμματιστές γιατι θεωρώ ότι είναι εύκολη δουλεια για να πληρώνονται έστω και 5/μέρα. Φυσικά εγώ δεν μπορώ να το κάνω γιατί είμαι χαζός και όχι επειδή δεν το έχω σπουδάσει. .... Αυτός που θα με βοηθήσει πάντως θα κερδίσει γνώση και πείρα για το βιογραφικό του. Εγώ θα πάρω τα απειρα λεφτά και εσείς τον ***** γιατι σιγα την δουλεια που θα κάνετε. Από εδώ @the rest, keep up pls
zgiorgos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Νομίζω οτι πρέπει να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν έχω να χωρίσω τίποτα με κανέναν , δεν σας ξέρω δεν με ξέρετε και δεν έχουμε να χωρίσουμε κανα χωράφι. Απαντάω όμως,στο ίδο ύφος που μου απαντάνε. Ναι το γράψιμό μου είχε ενα βαθμό ειρωνείας γιατί ένοιωσα οτι η απάντηση που είχα πάρει είχε και εκείνη κάποια ειρωνεία απο εκεί και πέρα όμως νόμισα οτι ήταν προφανές διαβάζοντας κάποιος το κείμενο να καταλάβει οτι κύριος σκοπός του δεν ήταν να ειρωνευτεί αλλά να έχει μια δόση γέλιου + να ακολουθήσει μια χιονοστιβάδα απαντήσεων. αυτό το 'Σαν trollακι μπορώ να γράψω και εγώ την μπαρόλα μου έτσι ?' έπρεπε να έχει βαρέσει καμπανάκια @lexmark δεν μπορείς να πείς πήρε φωτιά το topic. Μάλιστα είδα και καινούργιο κόσμο Σαφέστατα αυτό με τα ΜΜΜ ήταν κου κου για κάποιον που ασχολείται σοβαρά. Μην μου πείς όμως οτι δεν έσκασε γελάκι διαβάζοντας το ? Δεν περίμενα όμως να την πατήσεις για το laptop. Δέν έγραψα πουθενά οτι το να χαλάσει το laptop σε κάποιον δεν είναι κόστος. Απλά ρώτησα 'ο τεχνικός ο οποίος πάει το laptop του στo κάθε ΄΄πλαισιο΄΄ για επισκευή επειδή δεν μπορεί να το φτιάξει μόνος του είναι τεχνικός ? μια ερώτηση έκανα κανένα σχόλιο για έξοδα πάνω σε αυτό. Την βγάζεις καπως καθαρή όμως γιατί είσαι ο μοναδικός που απάντησες.'Δεν πληρώνει την εργασία ο τεχνικός γιατί προφανώς... τεχνικός' Πάντως άλλη ιδέα τσάμπα προς το παρόν δεν δίνω @MiDi_MiLiZ απλά σχολιάζω ότι διαβάζω. Ναι Υπαρχουν 10δες επιχειρησεων που κανουν μεγαλους τζιρους και χρωστανε παντου, εσύ όμως έγραψες για 100000 τζίρο τη μέρα και ταυτόχρονα να μην έχει να φαει. Δέν έγραψα πουθενά οτι κάποιος με τζίρο 3000 είναι πλούσιος.(δεν είναι όμως σε καλύτερη μοίρα απο κάποιον με 435 το μήνα με 10ωρο την ημέρα 20 μέρες το μήνα ?) Δέν νομίζω να ανέφερα πουθενά οτι 'Αυτος που ειναι τεχνικος Η/Υ, αν του χαλασει ενα pc/laptop δεν εχει εξοδα να το φτιαξει γιατι...ειναι τεχνικος!' Εσύ έγραψες οτι θα το πάει στο 'πλαισιο΄' και μου δημιουργείται εμένα η απορία με αυτό που διαβάζω και πιστεύω δίκαια ''ο τεχνικός ο οποίος πάει το laptop του στo κάθε ΄΄πλαισιο΄΄ για επισκευή επειδή δεν μπορεί να το φτιάξει μόνος του είναι τεχνικός ?' επίσης δεν ανέφερα πουθενά ότι 'δεν χαλαει τιποτα σε εναν τεχνικο γιατι αν ειναι σωστος τεχνικος ξερει να το χειριζεται σωστα ωστε να μη χαλαει' .Έγραψα απλά οτι όσο φροντίζει κάποιος τα εργαλεία του τον φροντίζουν και αυτόν συν οτι δεν χαλάνε σε κάθε επίσκεψη. Αν για κάποιον το αυτοκίνητο είναι εργαλείο δουλειάς αν δεν του κάνει service λογικό είναι σε κάποια στιγμή να κλατάρει. Ο ζωγράφος αν δεν καθαρίσει τα πινέλα του αφού τελειώσει τον πίνακα που φτιάχνει μετά πάνε για πέταμα. Έτσι και ο τεχνικός αν δεν συντηρεί το laptop που χρησιμοποιεί στη δουλειά του και δεν το φροντίζει (πχ΄το ξεσκίζει στα τσοντοσαϊτ και κατεβάζει τη σάρα τη μάρα και το κακό συναπάντημα απο το Net κάποια στιγμή θα κλατάρει) Όλα έχουν φθορά και κόστος αποκατάστασης απλά όταν συντηρείς κάτι έχει μεγαλύτερο ωφέλιμο χρόνο ζωής. Ειλικρινά σε ευχαριστώ για το μαγικό τσαντακι του sportbilly και την τηλεμεταφορα γιατί με έκανες και γέλασα. Και δεν το λέω ειρωνικά. το χιούμορ μας χρειάζεται εδικά αυτό το διάστημα. --- Όσο για το ταξί ναι , αν με πάρει κάποιος που ξέρω και μου ζητήσει κάτι απλό και ξεκάθαρο (π.χ. format και ξαναστήσιμο του Η/Υ μόνο για τον χ ψ λόγο) δεν πρόκειται να χαλάσω ούτε βενζίνη , ούτε να σπαταλήσω 2 ώρες να βρω να παρκάρω. Το image του αγκαλίτσα (γιατί και 10 αντίγραφα να του έχεις αφήσει δεν ξέρεις αν θα τα βρείς εκεί και σε τι κατάσταση) , το ξέρει βέβαια απο την αρχή οτι θα πληρώσει και τον ταρίφα , θα πιώ την μπυρούλα μου σπίτι του και η δουλείτσα του θα γίνει ΣΩΣΤΑ και ΓΡΗΓΟΡΑ. Αν δεν θέλει να μάθει πως γίνεται ενω δεν έχω πρόβλημα να του δείξω τότε πρέπει να πληρώσει και θα πληρώσει όχι μόνο το ταξί αλλά και αεροπλάνο ολόκληρο αν με θέλει στο χώρο του άμεσα. Ποτέ δεν είμαι απόλυτως σε κάτι φτάνει να μπορεί κάποιος με σοβαρά επιχειρήματα που έχουν βάση να με πείσει οτι κάνω λάθος. Οκ με βάση οσα έχω διαβάσει εδω μέσα και με βάση των υπολογισμό που έκανα 30*5*10 =1500 . 1500 είναι ο τζίρος.πόσα να είναι τα έξοδα που έχει ? 100,300,500,1000 το μήνα ? 1200 ? Μήπως αν έχει πολυ μικρό κέρδος και πάρα πολλά έξοδα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να αλλάξει επάγγελμα ? και να κάνει κάτι ποιό αποδοτικό ? Επίσης σύγκρινα τα 1500 (3000 υπολόγιζα στην αρχή αλλά επειδή κλώτσησαν μερικοί τον κατέβασα στα 1500) με τα 435. και πάλι ας πούμε οτι κέρδος έχει μόνο 400. Ακόμα και έτσι δεν είναι σε καλύτερη μοίρα απο τον άλλο που δουλεύει 10ωρο 20 μέρες το μήνα για 435 ? Δεν νομίζω να έγραψα κάτι διαφορετικό.
lexmark Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 @zgiorgos spoilerception @lexmark δεν μπορείς να πείς πήρε φωτιά το topic. Μάλιστα είδα και καινούργιο κόσμο Σαφέστατα αυτό με τα ΜΜΜ ήταν κου κου για κάποιον που ασχολείται σοβαρά. Μην μου πείς όμως οτι δεν έσκασε γελάκι διαβάζοντας το ? Δεν περίμενα όμως να την πατήσεις για το laptop. Δέν έγραψα πουθενά οτι το να χαλάσει το laptop σε κάποιον δεν είναι κόστος. Απλά ρώτησα 'ο τεχνικός ο οποίος πάει το laptop του στo κάθε ΄΄πλαισιο΄΄ για επισκευή επειδή δεν μπορεί να το φτιάξει μόνος του είναι τεχνικός ? μια ερώτηση έκανα κανένα σχόλιο για έξοδα πάνω σε αυτό. Την βγάζεις καπως καθαρή όμως γιατί είσαι ο μοναδικός που απάντησες.'Δεν πληρώνει την εργασία ο τεχνικός γιατί προφανώς... τεχνικός' Πάντως άλλη ιδέα τσάμπα προς το παρόν δεν δίνω Νταξ, έχει τρελό γέλιο! Αλλά πίστευα ότι θα έπιανες και εσύ τα του τεχνικού, μιας και έκανα νύξη τον λόγο που υπάρχει το ιντερνετι => aka pron [που θα μπορούσε, αντί για αυτό, να έπαιζε το π@π@ρ1 του] Ελπίζω να μην με αναγκάσεις να ξαναβάλω υπότιτλους Πάντως σίγουρα είσαι από τους λίγους που με πιάνουν εδώ και δεν αρπάζονται. Βέβαια για να «αρπαχτεί» κανείς πρέπει να.... έχει και την κότα => κατά το, γνωστό, ρητό «όποιος έχει την κότα...» (έχει και τα αυγά;! ). πάντως τρελό γέλιο! @the rest Μην τολμήσετε και τα ανοίξετε. Εσείς είπαμε τι πρέπει να κάνετε
Silok Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Ρε συ zgiorgos ειλικρινά πάνω που πας να πεις κάτι σωστό αρχίζεις τις κουλαμάρε με τα νούμερα και μπερδεύεις το τζίρο με το κερδος χωρίς να βάζεις έξοδα επιχειρησης και τα έχεις κάνει αχταρμά. 1ον.Για να μπορεις να κάνεις αυτές τις πράξεις πρέπει να έχεις μεγάλο πελατολόγιο είτε είσαι επαγελλματίας είτε κατσαβιδάκιας a.k.a. χομπίστας πράγματα ανέφικτα δηλαδή για να ζεις αποκλειστικά και μόνο από τις επισκευές υπολογιστών καθαρά.Επαγγελματίς ή μή οι επισεκυές υπολογιστών ει΄ναι καθαρά εξτραδάκια γιατί ακόμη και μεγάλο πελατολόγιο να έχεις από τους 100 πελάτες π.χ. να σε χρειαστούν το μήνα οι 5-6-7 γιατί αν σε χρειαστούν πιο πολλοί ή κάτι δεν κάνεις εσύ σωστά ή είναι μεγάλα ζώα ή και τα δύο. 2ον.Δεν έχεις καταλάβει ακόμη ότι οι κατσαβιδάκηδες είναι καθαρά γέννημα της καφρίλας μας στην προσπάθεια να μας φτιάξει κάποιος τον υπολογιστή τζάμπα και ως λαός που δεν έχει μέτρο παράλληλα με την επισκευή του υπολογιστή ζητούσαμε από τον κάθε χομπίστα---->κατσαβιδάκια να μας κάνει στο πισί παπάδες(αν τα ζητούσαν στο πλαίσιο θα έδιναν κανένα 200ρι και λίγα λέω) οπότε και οι κατσαβιδάκηδες τα πήρανε στην κράνα και πλέον θέρλουν να γυρίσει το ματς υπέρ τους,δηλαδή να έχουν όφελος και αυτοί από το χόμπυ τους και όχι μόνο το κάθε βλήμα που νομίζει πως πατάμε 2 κουμπάκια και τελειώσαμε ακόμη κι αν μας πάρει 4-5 ώρες για να πατήσουμε. 3ον.'Εχω βάλει μερικά παραδείγματα για τους επαγγελματίες του χώρου και μπορώ να βάλω άλλα τόσα,σίγουρα υπάρχουν και οι σωστοί επαγελλματίες αλλά χάνονται μέσα στο σωρό. Βάλε καλά κάτι στο μυαλό σου.Η επισκευή ενός υπολογιστή είναι χαρτζιλίκι ακόμη και για τον επαγγελματία,τα καλά λεφτά είναι στο στήσιμο δικτύων επιχειρήσεων και υποστήριξης αυτών οπότε με μερικούς τέτοιους πελάτες ναι συντηρείς και μαγαζί και οικογένεια και γκόμενα και έτσι οι επισκευές οικιακών υπολογιστών είναι αγγαρεία για τους περισσότερους επαγγελματίες γι αυτό και πολλές φορές κάνουν άρπα κόλα δουλειά. Στο εργοστάσιο που δουλεύω έχω γνωρίσει κόσμο από 3 μεγάλες εταιρίες υποστήριξης που είχαμε οπότε γνωρίζω τα πράγματα εκ τω έσω γι αυτό όσο και να χτυπιέσαι και να επιμένεις δεν είναι έτσι όπως τα βλέπεις. Εγώ όπως είπα δεν γουστάρω να τρέχω στο κάθε σπίτι και να έχω και 3-4 παπάρες από πάνω μου να με ζαλίζουν για να τους κάνω το πισί να παίζει από μόνο του Πάολα και να παίζει την ταινία πριν καν αυτή βγει στο σινεμά,αν με πρίξουν όμως και δεν μπορώ να το αποφύγω τότε τους βαράω στ'αυτιά κι άμα γουστάρουν,αν δεν γουστάρουν είπαμε,reboot---> format c και καληνύχτα σας. Τώρα αν εσύ νομίζεις ότι χαλάω την πιάτσα του επαγγελματία απλά κοιμάσαι και ονειρεύεσαι. Στα πλαίσια και στα μουλτιδράμα γιατί νομίζεις ότι έχουν βιομηχανοποιήσει τη διαδικασία αυτή? Γιατί πολύ απλά αν καθήσουν ν'ασχοληθούν πάνω από 1 ώρα στο κάθε χρέπι που πέφτει στα χέρια τους μπήκαν μέσα. Οπότε όποιο πρόβλημα software έχει το μηχάνημα,φορμάρουν,περνάνε παραθύρια και drivers και ελάτε να το πάρετε.Αν θέλετε και back up τότε τα προφυλακτικά για το πήδημα που θα σας ρίξουμε τα πληρώνετε εσείς. Ειλικρινά δοκίμασες να πάρεις τηλέφωνο στο πλαίσιο και να ζητήσεις τεχνικό να έρθει σπίτι και να κάνεις το λάθος να ρωτήσεις την τιμή? Αν όχι έχε 2 υπογλώσια πρόχειρα δίπλα σου και πάρε ένα τηλεφωνάκι.Και μετά έλα να μας πεις για τις τιμές,για τα ΜΜΜ και για κίτρινους με καφέ βούλες δράκους. Υ.Γ. Aledjo το 6πύρηνο που έχω στο σπίτι από το στοίχημα το έβγαλα 1
sphinxgr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Όπως τα λέει σωστά ο απο πάνω μου. Ο επαγγελματίας ασχολείται με εταιρίες. Στήνει και υποστηρίζει σωστά πληροφοριακά συστήματα, προτείνει λύσεις για εφαρμόγές και γενικά είναι με το μέρος του πελάτη στις επιλογές που θα κάνει. Ένα πράγμα σαν σύμβουλος. Αυτή η σχέση δεν τελειώνει ποτέ αφου ξεκινήσει. Ο κάνω φορματ, είναι το πιο αποτυχημένο επάγγελμα. Όλοι κάνουν φορμάτ αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν αυτός που το κάνει φορμάτ έχει άλλες 200.000 γνώσεις απο πίσω και του επιλύει οποιοδήποτε πρόβλημα σε μηδενικό χρόνο. Οπότε και δεν τον εκτιμά. Εκεί ουσιαστικά μετράνε οι παπατζες που πουλάς. Είχα πάρει για φορμάτ έναν υπολογιστή μιας φίλης χωρίς χρήματα φυσικά γιατί ήταν φίλη. Πόσο να μου έπαιρνε ένα φορμάτ? Οκ θα αφιερώσω και μια ώρα! 40 ώρες μετρημένες λοιπόν και τα βράδια σχεδόν να μην κοιμάμαι για να προσπαθώ να τον φτιάξω. Κανείς δεν συνυπολογίζει ότι ο υπολογιστής μπορεί να έχει ασυμβατότητες, να είναι αρχαίος , να είναι αργός, να μην λειτουργεί κάποια συσκευή ιδιαιτερα σωστά κλπ. Άλλη φορά πήρα φορητό για φορματ και στη μια ώρα κάηκε η μητρική. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση? Ο πελάτης στο δίνει να λειτουργεί, ΔΕΝ γίνεται να το επιστρέψεις μη λειτουργικό. Είναι ανήθικο. Όταν λοιπόν ο άλλος το κάνει σαν χόμπι - αρπαχτή για να βγάλει λεφτά για κάφε να μην μιλάει και καθόλου. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που διαχειρίζονται 1000άδες υπολογιστές και απλά τους έκατσε το φορμάτ. Μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Ο τεχνικός ΔΕΝ είναι κάνω μόνο φορμάτ. Αυτό μπορώ να το δεχθώ έως τα 25 χρόνια του. Απο κει και πέρα αν δεν προχωρήσει να εμπλακεί σοβαρά και με εταιρίες τότε απλά είναι άχρηστος κερδοσκόπος και καλά τα παθαίνει. Όπως καλά τα παθαίνουν και αυτοί που τον προτιμούν... 1
Timonkaipumpa Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Να ρωτήσω... όταν λέτε ότι ο τεχνικός στήνει πληροφοριακά συστήματα, τι εννοείτε; Συνδέει τα μηχανήματα ή τα στήνει από το 0, δηλαδή αναλύει, σχεδιάζει και υλοποιεί;
Silok Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δυστυχώς φίλε σφίγγα γι αυτό κι έχει αποτύχει σαν επάγγελμα,ή να το διατυπώσω καλύτερα έχει χάσει την ταυτότητά του πριν καν την αποκτήσει. Κι αυτό γιατί ο μέσος Έλληνας νομίζει ότι ο υπολογιστής κάνει τα πάντα αντί να καταλάβεις ότι έιναι είναι ένας έξυπνος βλάκας κι ότι σχεδόν όλα εξαρτώνται από το χειριστή του συν ότι θέλει να την βγάζει στο τζάμπα όταν ζητάει εκδούλευση αλλά όταν του ζητάνε να χρυσοπληρώνεται(σχήμα οξύμωρο αλλά είναι και η ωμή πραγματικότητα. Έτσι λοιπόν γίνεται εξ αρχής ένας φαύλος κύκλος. Η θείτσα,το γκομενάκι,ο κάγκουρας,ο απλός οικογενειάρχης όταν θα πάθει κάτι ο υπολογιστής θα ζητήσουν από αυτόν που θα το φτιάξει από το indiana jones μέρχι το cubase κι αυτό μόνο και μόνο για να πουλήσει μούρη στο γείτονα και μάλιστα τζάμπα. Αφού το έχει πάει στον "επαγγελματία" της γειτονιάς ή σε αλυσίδα και έχει πάρει μόνο μία εγκατάσταση windows πολλές φορές χάνοντας αρχεία γιατί δεν του έκοψε να ζητήσει back up και χρυσοπληρώνοντας το τότε θα ρίχνει καντήλια και θα ψάξει το χομπίστα,ψωνάρα,καμμένο,κατσαβιδάκια του γνωστού του φίλου και μάλιστα επειδή τον θεωρεί καμμένο θα σκεφτεί,ε αυτός θα κάνει το ψώνιο του κι εγώ θα τη βγάλω τζάμπα. Παρόμοιες καταστάσεις έχω ζήσει κι εγώ στο δικό μου επάγγελμα(γραφιστική) που επίσης το θεωρώ αποτυχημένο κι αυτό γιατί βγήκε ο κάθε μπουζουκόβιος πριν απο μια δεκαετία και δήλωνε διαφιμιστής και έκελεινε δουλειές χωρίς να χρεώνει μακέτες(τις οποίες δεν τις έκανε αυτός) συν τα πιτσιρίκια που μόλις έβγαιναν από ΙΕΚ γραφιστικής και είχαν μάθει πως να ανοιγοκλείνουν το photoshop δούλευαν για ένα κομμάτι ψωμί αν όχι τζάμπα. Wellcome to Greece Να ρωτήσω... όταν λέτε ότι ο τεχνικός στήνει πληροφοριακά συστήματα, τι εννοείτε; Συνδέει τα μηχανήματα ή τα στήνει από το 0, δηλαδή αναλύει, σχεδιάζει και υλοποιεί; To βου. 1
Timonkaipumpa Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Α χα.. Δηλαδή, ο τεχνικός Η/Υ γνωρίζει τεχνικές ανάλυσης Π.Σ., τεχνικές σχεδίασης Π.Σ., τεχνικές εκμαίευσης, αξιολόγησης και τεκμηρίωσης απαιτήσεων, καταρτίζει έγγραφα (και για τα 3 προηγούμενα) σύμφωνα με τα διεθνή standards και, φυσικά, έχει μεγάλη εμπειρία και γνώση σε γλώσσες προγραμματισμού καθώς και γνωρίζει τις τεχνικές ανάπτυξης Π.Σ. έτσι ώστε να μπορεί να φέρει εις πέρας τα project που παίρνει. Εάν είναι έτσι... τότε θέλω και εγώ έναν τέτοιο να μου κάνει format και, επίσης, να το πουν αυτοί οι άνθρωποι ότι τα κάνουν όλα αυτά να μην πηγαίνουν τα παιδιά να χάνουν τα χρόνια τους στα θρανία μαθαίνοντας όλα τα παραπάνω. 1
sphinxgr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Να ρωτήσω... όταν λέτε ότι ο τεχνικός στήνει πληροφοριακά συστήματα, τι εννοείτε; Συνδέει τα μηχανήματα ή τα στήνει από το 0, δηλαδή αναλύει, σχεδιάζει και υλοποιεί; Ο σωστός τεχνικός μπαίνει σε μια εταιρία με 30 άτομα που δεν έχει καν υπολογιστή και επιλέγει λύσεις , εφαρμογές, δίκτυα , servers και έπειτα τα υλοποιεί. Ανάλογα με το πως θα τα φτιάξει τα υποστηρίζει. Σε τομείς που δεν του ανήκουν, όπως ανάπτυξη ιστοσελίδων, προτείνει συναδέρφους του. Αυτή είναι η σωστή δουλειά. Παίρνει την εταιρία απο το 0 και την παραδίδει έτοιμη να λειτουργήσει. Το να πηγαίνεις να κάνεις φορματ δεν είναι δουλειά. Αγκαρία είναι. Κ το χειρότερο είναι τα επόμενα που σου ζητούν να εγκαταστήσεις και να παραμετροποιήσεις . Αυτά είναι θέμα εκπαίδευσης. Κανονικά ο οικιακός χρήστης που τα θέλει αυτά πρέπει να πληρώσει εκπαιδευτικό να του τα μάθει, όχι τεχνικό να του τα εγκαταστήσει. Και αυτό κοστίζει πολλά περισσότερα απο το να τα βρει έτοιμα, που θεωρούν πως είναι τσάμπα. Ο χρόνος πληρώνεται, δεν τον χρωστάμε σε κανέναν και ειδικά σε αγνώστους. Για να διαπιστώσετε την αξία του χρόνου, υποθέστε ότι εργάζεστε πλήρες ωράριο σε μια εταιρία και ΕΠΕΙΤΑ κανετε τις κατσαβιδιές σας. Τότε θα δείτε πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος που απομένει 3
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 μπορείς όμως να τον πεις αυτόν απλά "τεχνικό"?
sphinxgr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Α χα.. Δηλαδή, ο τεχνικός Η/Υ γνωρίζει τεχνικές ανάλυσης Π.Σ., τεχνικές σχεδίασης Π.Σ., τεχνικές εκμαίευσης, αξιολόγησης και τεκμηρίωσης απαιτήσεων, καταρτίζει έγγραφα (και για τα 3 προηγούμενα) σύμφωνα με τα διεθνή standards και, φυσικά, έχει μεγάλη εμπειρία και γνώση σε γλώσσες προγραμματισμού καθώς και γνωρίζει τις τεχνικές ανάπτυξης Π.Σ. έτσι ώστε να μπορεί να φέρει εις πέρας τα project που παίρνει. Εάν είναι έτσι... τότε θέλω και εγώ έναν τέτοιο να μου κάνει format και, επίσης, να το πουν αυτοί οι άνθρωποι ότι τα κάνουν όλα αυτά να μην πηγαίνουν τα παιδιά να χάνουν τα χρόνια τους στα θρανία μαθαίνοντας όλα τα παραπάνω. Τι σχέση έχουν όλα αυτά ??? Υπάρχουν συγκεκριμένες ειδικότητες πληροφορικής: Τεχνικός - δικτυάς - Διαχειριστής ΠΣ Προγραμματιστές διαφόρων εξειδικευσεων Ανάπτυξη ιστοσελίδων Διαχείρισή βάσεων δεδομένων κλπ Ανάλογα με το μέγεθος της εταιρίας η κάθε ειδικότητα εξειδικεύεται. Ο τεχνικός δεν ασχολείται με τις άλλες ειδικότητες. Φροντίζει τα δικά του. Και αυτά μπορούν να είναι mail servers, backup servers, Domains κλπ Πράγματα τα οποία τα στήνει απο το 0 και για να πιστοποιηθεί έχει διαθέσει άπειρες ώρες και χρήματα (ccna, ccnp, mcse κλπ). Ο κόσμος όμως τον ξέρει σαν αυτόν με το κατσαβίδι. Τον τεχνικό. Ο "τεχνικός" αυτός μπορεί να δημιουργήσει ζημιές απείρου κόστους, οπότε δεν είναι και ούτε πρέπει να είναι τυχαίος. Άλλο που πολλές φορές είναι με κάτι CD και ένα κατσαβίδι στα χέρια... Έπρεπε να είναι με κουστούμι μήπως για να εμπνέει σεβασμό? Αυτόν τον άνθρωπο αν δουλευεις σε μια εταιρια πρέπει να ΜΗΝ τον ξέρεις και να είναι αραχτός σε ένα γραφείο με τα πόδια στο τραπέζι. Αυτό σημαίνει πως κάνει σωστά τη δουλειά του και όλα δουλεύουν στην εντέλεια. Αλλά είπαμε... είναι ο τεχνικός, το παλικάρι με το κατσαβίδι... 2
Silok Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Α χα.. Δηλαδή, ο τεχνικός Η/Υ γνωρίζει τεχνικές ανάλυσης Π.Σ., τεχνικές σχεδίασης Π.Σ., τεχνικές εκμαίευσης, αξιολόγησης και τεκμηρίωσης απαιτήσεων, καταρτίζει έγγραφα (και για τα 3 προηγούμενα) σύμφωνα με τα διεθνή standards και, φυσικά, έχει μεγάλη εμπειρία και γνώση σε γλώσσες προγραμματισμού καθώς και γνωρίζει τις τεχνικές ανάπτυξης Π.Σ. έτσι ώστε να μπορεί να φέρει εις πέρας τα project που παίρνει. Εάν είναι έτσι... τότε θέλω και εγώ έναν τέτοιο να μου κάνει format και, επίσης, να το πουν αυτοί οι άνθρωποι ότι τα κάνουν όλα αυτά να μην πηγαίνουν τα παιδιά να χάνουν τα χρόνια τους στα θρανία μαθαίνοντας όλα τα παραπάνω. Τις παγίδες σου αλλού σε κανένα γατάκι που τσιμπάει και για να σου απαντήσω ακριβώς όπως έθεσες την ερώτησή σου. 1.Ναι στήνει από το 0,δηλαδή ξεκινάει μία εταιρία και αν έχει πάρει ήδη υπολογιστές τους στήνει το δίκτυο,αν δεν έχει πάρει τους κάνει μία ανάλυση για το τι χρειάζονται και μετά "υλοποιεί" δηλαδή στήνει το δίκτυο της εταιρίας και το software ανάλογα με τις απιτήσεις της εταιρίας,δηλαδή erp,servers και τα ανάλογα. Τώρα άν εσύ κάνεις όλα αυτά που προανέφερες και σε χαλάει που τον κατσαβιδάκια τον βάφτισε ο καθένας άσχετος τεχνικό ή του αρέσκεται να αυτοαποκαλείται έτσι τότε ας πρόσεχες. 2
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Να ρωτήσω... όταν λέτε ότι ο τεχνικός στήνει πληροφοριακά συστήματα, τι εννοείτε; Συνδέει τα μηχανήματα ή τα στήνει από το 0, δηλαδή αναλύει, σχεδιάζει και υλοποιεί; Kαι που θες να καταληξεις με την (τρολο)ερωτηση σου? Ασε, καταλαβα απο την αμεσως επομενη απαντηση που δινεις... Στο να νουθετησεις τους τεχνικους να μην χρησιμοποιουν την λεξη "στηνω pc" επειδη δεν ειναι σχεδιαστες και δε φτιαχνουν πληροφοριακα συστηματα, αφου πρωτα "στριμωχνεις" εναν αφελη που μπηκε στη διαδικασια να σου απαντησει επειδη θεωρηση ειλικρινη απορια την ερωτηση σου. Εν τελει, για αλλη μια φορα, εισαι no point περα απο το trolling και το ανουσιο δασκαλιστικο παιχνιδι με τις λεξεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα