Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

στο χωρο του καταστηματος ειναι αυτο.

Καλά, με αυτά τα λεφτά που του ζήτησες γιατί δεν τα έπαιρνε original, να έβαζε το serial και να ξεμπέρδευε;

μηπως φοβοτανε μη κανει φορματ αναγκαστικα?

Δημοσ.

40 ευρω για να κανεις φορματ , 1ο boot και αντε γεια ειναι νορμαλ τιμη (40-50ευρω εκει παιζει)

Αν ειναι (backup)-format-drivers-καναδυο βασικα προγραμματα-τιποτα ρυθμισεις-επαναφορα backup τα 40 ευρω ειναι σχετικα λιγα

οσο για τον φιλο που χρεωσε 200ευρω για το activation , θεωρω οτι ηταν σωστη κινηση.

Το να παρει τα original , να κανει ολα τα παραπανω που περιγραφω και προφανως ηθελε να αποφυγει γιατι ειχε data/ρυθμισεις κλπκλπ θα του εβγαινε ισως και παραπανω .

Τα home-premium κανουν κανα κατοσταρι , αν ειχε domain τοτε παει σε Professional τουλαχιστον που ειναι πιο ακριβα + την υπηρεσια , 200 το λιγοτερο....

Σε τετοιες περιπτωσεις που οι πελατες θελουν "χειρουργικη" επεμβαση σε καποιο προβλημα τους ή ειναι καποια αναγκη/βιαζονται/καιγονται και θελουν καποια δουλεια εδω και τωρα και εφοσον μιλαμε για εταιρια..ναι...στα αυτια γιατι οπως πολυ σωστα ειπε ο φιλος

οι εταιριες οταν βλεπουν καποιο σημαντικο κοστος...αμεσως σου προσδιδουν "αξια"...δεν δουλευεις για ψιχουλα..εισαι "σοβαρος".

• Like 1
Δημοσ.

Το έχουμε παραζαλίσει το θέμα και όχι άδικα,το κακό είναι πως κοιτάζουμε το δάχτυλο και όχι το φεγγάρι.

Για όλα φταίει που είμαστε μποουρτζόβλαχοι και κατσικοτάβλαρα σαν λαός.

Παρόμοιο παράδειγμα όταν είχα το μαγαζί(εκτυπώσεις offset,μεταξοτυπίες,διαφημιστικά)

Πελάτης που ήθελε να του φτιάξω λογότυπο + κάρτες.

Είναι πάνω από το κεφάλι μου και αφού μετά από 2 ώρες ζαλούρας και προσπάθειας δικιάς μου στο να αποκλείουμε διάφορες κιτσαριές που ήθελε να σχεδιάσω του λέω την τιμή της μακέτας.

150 ευρώ( και λίγα του είπα γιατί η τότε τιμή σχεδιασμού λογότυπου ήταν μίνιμουμ 300 ευρώ)

Γυρνάει και μου λέει με ύφος περιφρονητικό:

"Έλα μωρέ που θέλεις και 150,σιγά,τι έκανες?Κάθεσαι στον υπολογιστή και πατάς κουμπάκια και θέλεις τόσα?"

Σηκώνομαι από την καρέκλα,τον βάζω να κάτσει σχεδόν με το ζόρι και προκλητικότατα και του λέω:

Πάτα τώρα κι εσύ τα κουμπάκια να δούμε τι θα γίνει.

Σαν τη βρεγμένη γάτα σηκώνεται χαζογελώντας λέγοντας μου να μην παρεξηγηθώ και ότι έκανε πλάκα,του είπα την τελική τιμή μαζί με την εκτύπωση,με πλήρωσε προκαταβολικά σχεδόν με όλο το ποσό και τον είχα μόνιμο πελάτη μετά.

Όπως είπαν και οι φίλτατοι πιο πάνω ανεβάστε την ταρίφα σας και όποιος γουστάρει,αν δεν του αρέσει ας φωνάξει τον ξάδερφό του,τη συμπεθέρα του να του τα κάνει σκατά για να σας ξαναπάρει τηλέφωνο με την ουρά στα σκέλια και να σας περιμένει στην πόρτα κουνώντας την και έτσι θα έχει μάθει ότι το φθηνιάρικο πάντα σου βγαίνει ακριβότερα.

Στο κάθε τηλεφώνημα ξεκινάτε με τη φράση "Θέλω τόσα μόνο για να έρθω εκεί και μετά βλέπουμε ανάλογα με τη ζημιά" και έτσι θ'αποφύγετε ή θα σας αποφύγουν οι πιστολάδες και τα κουτρόνια.

Κι εγώ κατσαβιδάκιας είμαι και από τότε που έχω ανεβάσει τις τιμές στα εξτραδάκια που κάθονται κατά καιρούς έχω γίνει περιζήτητος,όσο τους λυπόμουνα μόνο ταλαιπώρια έβγαζα,προσωπικά χέστικουμ αν δεν έχει ο άλλος να φάει,αν δεν έχει να φάει να στρώσει το μώλο του κάτω και να μάθει να το φτιάχνει για να μην πληρώνει κερατιάτικα.

Ίσως τότε να μάθουμε σαν λαός να μην γινόμαστε ζήτουλες όταν πρόκειται να μας κάνει κάποιος εκδούλευση αλλά αν τη ζητήσουν από εμάς να απαιτούμε πληρωμή.

Τα πάντα έχουν "τιμή"

• Like 8
  • Moderators
Δημοσ.

στο χωρο του καταστηματος ειναι αυτο.

ΥΓ: όσο για τους μισθούς, δεν μπορώ να σας πω εγώ, το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι σε χωριά ειδικά τα παίρνουν χοντρά, εδώ σε μένα μόνο 1 κατάστημα πληροφορικής έχει και είναι λογικό για το παραμικρό να φεύγει το 50αρι, (ενός φίλου μου του περάσανε τα Windows και του πήρανε 40ε)

Δημοσ.

Πες του να σου περάσει windows στο σπίτι, η να έρθει να πάρει τον υπολογιστή όπως κάνουν όλοι οι υπόλοιποι. Τα 35 θα γίνουν στην πρώτη περίπτωση 150 τουλάχιστον, και στην δεύτερη 55, αν έχεις ήδη φορμαρισμένο δίσκο, χωρίς ανάγκη για backup

Σηκώνομαι από την καρέκλα,τον βάζω να κάτσει σχεδόν με το ζόρι και προκλητικότατα και του λέω:

Πάτα τώρα κι εσύ τα κουμπάκια να δούμε τι θα γίνει.

Θεός!!

Αυτήν την απάντηση θα ταίριαζε στο "θες τόσα για δυο κλικ"... :devil:

Δημοσ.

@MiDi_MiLiZ

εγώ μια χαρά διαβάζω , εσύ δεν ξέρω τι κάνεις. Η ερώτηση για τον μαμάουα ήταν για τον @aledjo ο οποίος απάντησε κιόλας πριν το post σου για εμένα. Σε βεβαιώνω ότι υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι ασχολούνται full time με το επάγγελμα και όχι για κανά εξτραδάκι και καταφέρνουν και συντηρούν οικογένειες και μεγαλώνουν παιδιά.

Αλλά τι ξέρουν αυτοί. Προφανώς εσύ που ασχολείσαι για κανα extra όποτε έχεις όρεξη και χρόνο ξέρεις καλύτερα. Απο μένα δεν το συζητώ , είπαμε έξω από το χορό εγώ, ενα απλό άεργο καλοβoλεμένο troll είμαι που δεν έχει κάτι καλύτερο να σπαταλήσει το χρόνο του.

Σαν trollακι μπορώ να γράψω και εγώ την μπαρόλα μου έτσι ?

επιτρέπεται μοναδικέ γνώστη της αλήθειας και της πραγματικότητας ή επειδή είμαι έξω από το χορό σε παράλληλο σύμπαν πρέπει να μετράω μόνο μαργαρίτες ?

αν κάνεις τζίρο 100.000 ευρώ την μέρα και δεν σου περισσεύουν ούτε για φαί κάτι κάνεις λάθος.

Τα εργαλεία της δουλειάς κάποιου ανάλογα με την φροντίδα που τους δείχνει τον ταΐζουν και ανάλογα.(Δεν χαλάνε σε κάθε επίσκεψη)

τεχνικός ο οποίος πάει το laptop του στo κάθε ΄΄πλαισιο΄΄ για επισκευή επειδή δεν μπορεί να το φτιάξει μόνος του είναι τεχνικός ?

Τι σημαίνει έξοδα ? (έχω τελειώσει το προνήπιο μόνο και αυτή τη λέξη δεν μας την έμαθαν)

Βενζίνες μάλιστα. Την τελευταία φορά που ήμουν στην Αθήνα πέρα από τα αυτοκίνητα είδα ότι υπάρχουν και λεωφορεία και τραμ και ηλεκτρικός και μετρό και μάλιστα για τους ποιό ριψοκίνδυνους και ποδήλατα. Εντάξει δεν μπορείς να μεταφέρεις ολόκληρο computer room με ποδήλατο αλλά ένα cd των windows νομίζω ότι μεταφέρεται άνετα.

Δεν χρειάζεται να τρέχεις από την μια άκρη της Αθήνας στην άλλη συνέχεια αλλά ούτε και πρέπει. Αν δεν θές φθορά για το αυτοκίνητό σου για απλές βλάβες πάρε ταξί , ζήτα απόδειξη και βάλε τον πελάτη να την πληρώσει.Παρένθεση μην το ξεχάσω. Στα ποιό υγρά μου όνειρα δεν βλέπω πελάτες και δουλειές αλλά χαβανέζες να μου κάνουν αέρα , να χορεύουν και να φέρνουν τα ποτά το ένα μετά το άλλο. Αν ήταν να βλέπω ξανά πελάτες και δουλειές ενώ τους τρώω στη μάπα κάθε μέρα Κλάφτα Χαράλαμπε.

@Silok. Θέλω τόσα μόνο για να έρθω εκεί και μετά βλέπουμε ανάλογα με τη ζημιά" Έτσι ακριβώς. +1 από μένα

Ακόμα και στην πρίζα να έχει ξεχάσει να τον βάλει από τι στιγμή που σε παίρνει τηλέφωνο και σου λέει έλα (βρε 3 στενά παρακάτω να είναι) πρέπει να σε πληρώσει. Και για τα έξοδα μεταφοράς και για το χρόνο σου.

Τώρα βέβαια αν εσύ αφήνεις να σε πιάνουν κότσο και μετά τους χαρίζεις και '90άρια' για ψευτοδουλειές εμένα δεν μου πέφτει λόγος.Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Και πάνω που άρχιζε να με λούζει κρύος ιδρώτας και να σκέφτομαι : ρε μπας και δεν ξέρω να διαβάζω? μήπως τα 60 ευρώ τα έβγαλα από το μυαλό μου ? ρε μπας και είμαι κανονικό troll ? μήπως να κατεβάσω την τιμή στα 30 από 60 να δω τη αποτέλεσμα βγαίνει?

30*5ώρες*10μέρες=1500 (παρεμπιπτόντως η μέρα έχει 24 ώρες και ο μήνας 31 μέρες) πέφτω στα παρακάτω post :

@apd453 Γιατί εδώ στο σαλόνικα 60ευρώ την ώρα χρεώνουν πολλοί συνάδελφοι του χωρίς σκάψιμο. Γενικά, σαν ταρίφα μιλάμε.

@IHateLove 'το παραμικρό να φεύγει το 50αρι'

@aledjo ενώ αναφέρει στην αρχή 1 δουλίτσα ανά βδομαδα = 60 * 4 = 240ευρω.χαρτζιλικι δηλαδή, σκάει ποιό μετά το απίστευτο , activation windows 200 ευρώ για 15 λεπτά. Πόσα είπατε ?

Πόσες είναι αυτές οι δουλειές στον ιδιωτικό τομέα που αν σου κάτσει μπορούν να αποφέρουν 200 ευρώ για 15 λεπτά και μην ακούσω πάλι για βενζίνες πόσα να έκαψε από τα 200 ?

έλα τώρα @MiDi_MiLiZ και πείσε με ότι είναι αποτυχημένο επάγγελμα. Αν για part time παίζουν τέτοιες τιμές φαντάσου αν ασχολείται κάποιος full time και αποκτήσει πελατολόγιο τι δυνατότητες υπάρχουν. Τρελααααα λεφτά για τον κατσαβιδάκια μπορεί να μην υπάρχουν αλλά πιστεύω με θέληση και τρόπο θα τα καταφέρνει μια χαρά.

Ακόμα και ο κατσαβιδάκιας μπορεί να έχει μόνιμη πελατεία κάθε μήνα αλλά θα ακολουθήσω την συμβουλή του @lexmark και άλλη ιδέα τσάμπα δεν θα δώσω.

Υ.Γ. όσο θα υπάρχουνε μαμάουα τεχνικοί που ξέρουν από hardware, software ,και δίκτυα και από όλα αλλά ταυτόχρονα φωνάζουν συνάδελφό τους για ένα googlesearchκαι πληρώνουν για αυτό , το επάγγελμα θα είναι απλά κορυφαίο.

• Like 1
Δημοσ.

Τι σημαίνει έξοδα ? (έχω τελειώσει το προνήπιο μόνο και αυτή τη λέξη δεν μας την έμαθαν)

Βενζίνες μάλιστα. Την τελευταία φορά που ήμουν στην Αθήνα πέρα από τα αυτοκίνητα είδα ότι υπάρχουν και λεωφορεία και τραμ και ηλεκτρικός και μετρό και μάλιστα για τους ποιό ριψοκίνδυνους και ποδήλατα. Εντάξει δεν μπορείς να μεταφέρεις ολόκληρο computer room με ποδήλατο αλλά ένα cd των windows νομίζω ότι μεταφέρεται άνετα.

Δεν χρειάζεται να τρέχεις από την μια άκρη της Αθήνας στην άλλη συνέχεια αλλά ούτε και πρέπει. Αν δεν θές φθορά για το αυτοκίνητό σου για απλές βλάβες πάρε ταξί , ζήτα απόδειξη και βάλε τον πελάτη να την πληρώσει.

@aledjo ενώ αναφέρει στην αρχή 1 δουλίτσα ανά βδομαδα = 60 * 4 = 240ευρω.χαρτζιλικι δηλαδή, σκάει ποιό μετά το απίστευτο , activation windows 200 ευρώ για 15 λεπτά. Πόσα είπατε ? Πόσες είναι αυτές

οι δουλειές στον ιδιωτικό τομέα που αν σου κάτσει μπορούν να αποφέρουν 200 ευρώ για 15 λεπτά και μην ακούσω πάλι για βενζίνες πόσα να έκαψε από τα 200 ?

Αυτα που εχω βαλει με εντονα γραμμα ειναι απλα τραγικα σαν σκεψεις και μονο.Να πας με μεσα συγκοινωνιας σε δουλεια?Ενω πρεπει να κουβαλας τα κερατα σου μαζι σου?το χεις δοκιμασει να δεις τι γελιο που χει?

Εγω καποτε κουβαλουσα τσαντα με λαπτοπ και κατι μπιχλιμπιδια μεσα (σιντι , καλωδια , τεστερς , κοφτες , σπλιτερς , εξωτερικο σιντι κλπ) και σε πολλες δουλειες που ειχε χαμαλοδουλεια και δευτερη τσαντα με σετ κατσαβιδιων / πενσες / τεστερ λαν / κλιπς καλωδιων / κλπ κλπ)...και θες ολα αυτα να τα κουβαλας στα μεσα συγκοινωνιας ?ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ.

Το καλοκαιρι που μας περασε πηγα για μια δουλεια στο κεντρο στην κανιγγος και δεν κυκλοφορουσα...και αναγκαστικα κατεβηκα με λεωφορειο/μετρο.

Ε ετυχε να χρειαστει να παρω το πισι παραμασχαλα για να το φτιαξω.Το τι ιδρωτα εριξα δεν περιγραφεται.

Επισης δεν μπορεις να πεις ..τι θελει ο πελατης?activation . θα παρω μονο το στικακι με το activation crack.Ο πελατης παντα θα σου βγαλει νεες δουλειες ή το πιο πιθανο να μην ξερει οτι εχει και αλλες βλαβες και αυτες που δηλωσε συνηθως θελουν μεταφραση να δεις τι ακριβως τελικα του φταιει.Δεν πας με ενα σιντι ή ενα καλωδιο μονο στα χερια...πας με ΤΟΣΑ εργαλεια ωστε να εισαι οσο το δυνατον πιο προετοιμασμενος.

Επισης δεν προκειται να του πεις..τοση βενζινη εκαψα..τοσα λαδια εκαψα , τοσο εκανε το ταξι , τοσο εκανε και η τυροπιτα που εφαγα περιμενοντας στην σταση.

Δεν τον ενδιαφερουν τον πελατη και ειναι και λιγο γυφτια να του τα δηλωσεις.

Τα συνυπολογιζεις μεσα στην τιμη.

Τελος για να κλεισω τετοια δουλειες των 100-200-300 ευρω υπαρχουν πολλες...και ειδικα οσες εργασιες αφορουν "χειρουργικες" επεμβασεις , ιδιως σε φορητα...εγω προσωπικα τις κοπαναω (σε λογικα πλαισια).Για παραδειγμα αλλαγη οθονης σε φορητου δεν προκειται να την χρεωσω λιγοτερα απο 100ευρω (+ οσο κανει η οθονη).

• Like 2
Δημοσ.

Παρεμφερής παρένθεση:Χάλασε το πλυντήριο ρούχων (δεν ρούφαγε νερό μάλλον από μπάζα λόγω συχνών διακοπών+επανασυνδέσεων στο δίκτυο λόγω έργων και χρειαζόταν να τρέχει παράλληλα άλλη βρύση για να τραβάει νερό) και πήρα τηλέφωνο μάστορα,με έστησε,πήρα άλλον και του έκανα τη διάγνωση μόνος μου,ζήτησα από πριν κοστολόγιο,ρώτησε για το Nr part και την άλλη μέρα μου είπε τιμή με απόδειξη,του μετακίνησα το πλυντήριο σε θέση που μπορούσε να το δουλέψει σαν άνθρωπος κι όχι σα μαϊμού,τούβγαλα το καπάκι νάχει πρόσβαση και μέσα σε ένα πενταλεπτάκι με ξαλάφρωσε από 60€.35€ υλικά+25€ εργασία.

Ήρθε από 6km μακρυά,καλά ήταν και γι αυτόν και για μένα.Θα μπορούσα αν βασιζόμουν στα χέρια μου (=θα μπορούσε να μου στοιχίσει και όλο το πλυντήριο :P...) να γλύτωνα τα 25€ του.

Τι θέλει να πει ο ποιητής:Μαζί με το πήγαιν' έλα να τούφαγε μία ώρα.Βγαίνει;Βεβαίως βγαίνει άμα είναι όλη μέρα αγκαζέ.Και θα πάρει και κοσμάκη από μένα και από όποιον φίλο μου (εφ' όσον συστηθεί...) μείνει ευχαριστημένος και θάναι συνεχώς (αν και στη γκρίνια...) με δουλίτσα στα χεράκια του και κρασάκια με τα φιλαράκια του το βράδυ...

...Πάνε οι παχειές αγελάδες μάγκες μου,ξεκαβαλάτε απ' τα σύννεφα,αν ήταν αλλοιώς οι εποχές τώρα θα είχα αλλάξει πλυντήριο (laptop/computer/t.v.,κλπ),έρχονται μέρες που ο τσαγκάρης θάναι ευπόλητο μέλος της κοινωνίας και η "μαστοριά" σε όλα τα επίπεδα της ασχολίας θα είναι "μεροκαματοφόρος".

Τα διακοσάρια του Αλέντζου τάχουμε gtbk,ιδίως μάλιστα όταν πριν χρόνια μάθαμε πως την έβγαλε με ένα κέρμα όλες του τις διακοπές:Στη τράκα.

Αν θέλουμε νάμαστε σοβαροί και εντός εποχής,ας αποκτήσουμε πρώτα επαγγελματική αξιοπρέπεια μην αφήνοντας τον κάθε χλιμίτζουρα να παίξει μπιλιάρδο στη πλάτη μας και β°) ας συμβαδίσουμε με τα εικοσπενταράκια ανα επίσκεψη,καλά τουλά ε'ίναι κι αυτά,ιδίως άμα από πίσω έχουν και ξαδερφάκια....

Είμαι σίγουρος ότι ο μάστωρ έβγαλε και απ' το ανταλλακτικό,δεν με απασχολεί,είναι μέσα στη δουλειά του να βγάζει και από κει.....

Δημοσ.

@MiDi_MiLiZ

εγώ μια χαρά διαβάζω , εσύ δεν ξέρω τι κάνεις. Η ερώτηση για τον μαμάουα ήταν για τον @aledjo ο οποίος απάντησε κιόλας πριν το post σου για εμένα. Σε βεβαιώνω ότι υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι ασχολούνται full time με το επάγγελμα και όχι για κανά εξτραδάκι και καταφέρνουν και συντηρούν οικογένειες και μεγαλώνουν παιδιά.

Καλως, my bad παρανοησα.

Αλλά τι ξέρουν αυτοί. Προφανώς εσύ που ασχολείσαι για κανα extra όποτε έχεις όρεξη και χρόνο ξέρεις καλύτερα. Απο μένα δεν το συζητώ , είπαμε έξω από το χορό εγώ, ενα απλό άεργο καλοβoλεμένο troll είμαι που δεν έχει κάτι καλύτερο να σπαταλήσει το χρόνο του.

Σαν trollακι μπορώ να γράψω και εγώ την μπαρόλα μου έτσι ?

επιτρέπεται μοναδικέ γνώστη της αλήθειας και της πραγματικότητας ή επειδή είμαι έξω από το χορό σε παράλληλο σύμπαν πρέπει να μετράω μόνο μαργαρίτες ?

μπλαμπλαμπλα ασυναρτησιες ειρωνειες ανευ συγκεκριμενου λογου.

αν κάνεις τζίρο 100.000 ευρώ την μέρα και δεν σου περισσεύουν ούτε για φαί κάτι κάνεις λάθος.

Το λες εσυ, γιατι ετσι σκεφτεσαι εσυ. Υπαρχουν 10δες επιχειρησεων που κανουν μεγαλους τζιρους και χρωστανε παντου, οχι απαραιτητα επειδη ηταν ατζαμηδες, αλλα επειδη μπορει να κανανε ανοιγματα σε αλλες συνθηκες οι οποιες στην πορεια αλλαξαν ριζικα. Ετσι ειναι η αγορα, ετσι ειναι η οικονομια.

Εσυ λοιπον στο προηγυομενο ποστ μας ειπες οτι ενας που κανει τζιρο 3000 το μηνα ειναι πλουσιος. Σντοινγκ...Αγνοωντας οτι εκτος απτον τζιρο υπαρχουν εξοδα που μπορει να ειναι ακομα υψηλοτερα. Το εξω απτο χορο δε στο ειπα τυχαια δηλαδη, εκτος αν απλα μπηκες για να μας δουλεψεις και πουλησες τρελα στο αλλο ποστ οτι τζιρος=κερδος.

Τα εργαλεία της δουλειάς κάποιου ανάλογα με την φροντίδα που τους δείχνει τον ταΐζουν και ανάλογα.(Δεν χαλάνε σε κάθε επίσκεψη)

τεχνικός ο οποίος πάει το laptop του στo κάθε ΄΄πλαισιο΄΄ για επισκευή επειδή δεν μπορεί να το φτιάξει μόνος του είναι τεχνικός ?

Α μαλιστα περναμε στο φασμα της ψυχαγωγιας πλεον. Αυτος που ειναι τεχνικος Η/Υ, αν του χαλασει ενα pc/laptop δεν εχει εξοδα να το φτιαξει γιατι...ειναι τεχνικος! Σντοινγκ νο. 2

Επισης δεν χαλαει τιποτα σε εναν τεχνικο γιατι αν ειναι σωστος τεχνικος ξερει να το χειριζεται σωστα ωστε να μη χαλαει. Στοινγκ νο. 3

Κατ' αντιστοιχη περιπτωση ενας μηχανικος αυτοκινητων δεν θα του χαλασει ποτε το αμαξι του κι αν του χαλασει θα το επισκευασει τζαπα.

Παραδειγμα: Σε παιρνει τηλ πελατης και σου λεει δεν δουλευει το ιντερνετ. Πας απο εκει με ενα λαπτοπ ανα χειρας με Μεσα Μαζικης Μεταφορας, αντε και καμια φυσσα rj45 να δεις τι φταιει. Τελικα χαλασε το καλωδιο που ερχεται απο τον πανω οροφο και θελει αλλαγη. Φυσικα επειδη ερχεσαι με ΜΜΜ δεν εχεις κουβαλησει ουτε καλωδιο ουτε εργαλεια να το περασεις, γενικως δεν εχεις τιποτε μαζι σου γιατι δε γινεται να εχεις, οποτε λες στον πελατη μισο να παω πισω να ερθω με το αμαξι και τα εργαλεια μου. Σντοινγκ νο .4

Συνεχιζεις να επιβεβαιωνεις το εξω απτο χορο...

Δεν χρειάζεται να τρέχεις από την μια άκρη της Αθήνας στην άλλη συνέχεια αλλά ούτε και πρέπει. Αν δεν θές φθορά για το αυτοκίνητό σου για απλές βλάβες πάρε ταξί , ζήτα απόδειξη και βάλε τον πελάτη να την πληρώσει.Παρένθεση μην το ξεχάσω. Στα ποιό υγρά μου όνειρα δεν βλέπω πελάτες και δουλειές αλλά χαβανέζες να μου κάνουν αέρα , να χορεύουν και να φέρνουν τα ποτά το ένα μετά το άλλο. Αν ήταν να βλέπω ξανά πελάτες και δουλειές ενώ τους τρώω στη μάπα κάθε μέρα Κλάφτα Χαράλαμπε.

Σντοινγκ νο. 5. Θα φορτωνω και θα ξεφορτωνω σε καθε ταξι καλωδια/εργαλεια/λαπτοπς/εξοπλισμο (διαφορα ανταλλακτικα) οποτε ειναι να παω για δουλεια.

Γιατι δεν προτεινες ακομα να παρουμε το μαγικο τσαντακι του sportbilly που θα εχει τα παντα μεσα, και παραλληλα να υιοθετησουμε την τηλεμεταφορα για να πηγαινουμε στον πελατη?

Εν τελει, η απορια μου ειναι η εξης: Οταν η σχεση σας με το επαγγελμα ειναι να κανετε format στο λαπτοπ της γκομενας που προσπαθειτε να ριξετε απο προπερσι (και αυτο ακριβως εκμεταλευεται και η ιδια που σας θυμαται οποτε της χαλαει το λαπτοπ), αντε και στο τσακιρ κεφι να πατατε 192.168.1.1 στον firefox για να αλλαξετε καμια LAN IP στο router επειδη κανει conflict με το νεο AP που αγορασατε, ΓΙΑΤΙ ειστε τοσο απολυτοι σε πραγματα που απεχουν απτην πραγματικοτητα?

Στην καλυτερη, για να μη φαινομαι τοσο ειρωνικος οσο ησουν εσυ στο ποστ σου, αφου ειστε προφανως υπαλληλοι, πχ τεχνικοι, σε επιχειρηση και αγνοειτε (οπως δειχνετε) πως γινεται το αλισβερισι τζιρου-εξοδων-κερδους-ζημιας (πιθανως να μην γνωριζετε και τις παραπανω εννοιες ακριβως), γιατι υποδεικνυετε μεθοδους που στην πραξη δεν μπορει να εφαρμοσει κανενας επαγγελματιας? Ακου να παιρνουμε μετρο και ταξι για να πηγαινουμε στον πελατη για εγκατασταση ή επιδιορθωση βλαβης. Get serious...

• Like 3
Δημοσ.

@aledjo ενώ αναφέρει στην αρχή 1 δουλίτσα ανά βδομαδα = 60 * 4 = 240ευρω.χαρτζιλικι δηλαδή, σκάει ποιό μετά το απίστευτο , activation windows 200 ευρώ για 15 λεπτά. Πόσα είπατε ?

Πόσες είναι αυτές οι δουλειές στον ιδιωτικό τομέα που αν σου κάτσει μπορούν να αποφέρουν 200 ευρώ για 15 λεπτά και μην ακούσω πάλι για βενζίνες πόσα να έκαψε από τα 200 ?

το 200ευρο ηταν μια ευκαρια που ετυχε μια φορα. δε τυχενει καθε μερα.

αν τυχενε καθε μερα θα ειχα ανοιξει αλυσιδα καταστηματων!

οπως και ΜΙΑ φορα επιασα στο στοιχημα 1.000 ευρω

Πόσες είναι αυτές οι δουλειές στον ιδιωτικό τομέα που αν σου κάτσει μπορούν να αποφέρουν 1000 ευρώ ?????? οεο?

συμφωνα με τη λογικη σου πρεπει ασχοληθω επαγγελματικα με το στοιχημα.

Δημοσ.

το 200ευρο ηταν μια ευκαρια που ετυχε μια φορα. δε τυχενει καθε μερα.

αν τυχενε καθε μερα θα ειχα ανοιξει αλυσιδα καταστηματων!

οπως και ΜΙΑ φορα επιασα στο στοιχημα 1.000 ευρω

Πόσες είναι αυτές οι δουλειές στον ιδιωτικό τομέα που αν σου κάτσει μπορούν να αποφέρουν 1000 ευρώ ?????? οεο?

συμφωνα με τη λογικη σου πρεπει ασχοληθω επαγγελματικα με το στοιχημα.

Καλά ρε, γδύνεις τον κόσμο και πας και τα ρίχνεις στον κουβά; τσ τσ τσ τς;ρ

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά μην σκοτώνεστε για μαλακίες, το πόσο χρεώνει ο καθένας και αν είναι σωστό θα το κρίνει αυτός και οι πελάτες του. Λογικά, για να έχει ακόμη δουλειά και να μπορεί να χρεώνει τα 200άρια, για τον πελάτη του αξίζει.

Το μόνο που έχω να πω είναι πως κατά την άποψή μου η δουλειά αυτή, όπως και οι συγγενικές της τεχνικές/χειρωνακτικές δουλειές (υδραυλικός για παράδειγμα) δεν γίνονται ούτε με ταξί, ούτε με λεωφορείο. Φαντάσου δηλαδή ο τεχνικός να έχει το φθηνότερο κοστολόγιο, π.χ 5 ευρώ τα πάντα, αν είναι πάρει ταξί, καλύτερα να τον πετάξεις (το pc) παρά να πληρώσεις την διαδρομή του Γλυφάδα-Πειραιάς. Επίσης τα εργαλεία της δουλειάς είναι πολλά (και φορές φορές περίεργα) και δεν γίνεται να τρέχεις απο εδώ και απο εκεί φορτωμένος.

Εγώ αρχικά είχα σε τσάντα του laptop τα πάντα. Εννοώ τα πάντα. Ασύρματο adaptor wifi, καλώδια sata, molex to 6pin, σκληρούς δίσκους, μηχανάκι για να συνδέσω τους σκληρούς σε usb, usb hub, cd με διάφορα λειτουργικά, κατσαβίδια μεγάλα και μικρά για laptop,lan cable και γενικώς τα κέρατα μου. Γιατί; Γιατί πολύ απλά όταν κάποιος σου λέει "δεν μπαίνει στο νετ", παίζει να τα χρειαστείς όλα τα παραπάνω. Μπορεί να χάλασε το adaptor του, μπορεί να δυσλειτουργεί η usb, να έχωσε το adaptor στο lan και να το έκαψε, να κόπηκε το καλώδιο που χρησιμοποιεί για το router, να μην κάνει σύνδεση με dns κ.α

Μία φορά χρειάστηκε κάποιος να κάτσει πάνω στην τσάντα μου, να μου φύγει η ψυχή, και να μην ξανακάνω τέτοια μπαρούφα.

Και τι να κάνεις όταν σου συμβεί καμμία τέτοια μαλακία; Να τον πάρεις στον κοντινότερο υπολογιστή και να τα τεστάρεις όλα και να του πείς "το χ,ψ,ω δεν δουλεύουν, δώσε τόσα και είμαστε οκ" η να κινδυνεύεις γενικώς να δει κανένα μάτι φουσκωμένη την τσάντα και να στην βουτήξει;

Προσωπικά, όποια δουλειά δεν φτιάχνεται με εξωτερικό, cd και κατσαβίδι, γίνεται στο σπίτι, παίρνω τον υπολογιστή και την επόμενη μέρα στα χέρια του πελάτη.

Δηλαδή, γιατί να κουβαλάω usb hub στο ενδεχόμενο που ο άλλος έχει μόνο 2 usb στο pc και ξέχασε να μου το πει η όπως είναι λογικό δεν ξέρει πως αυτό μετράει; Η να κουβαλάω sata cables γιατί δεν με πιστεύει όταν λέω πως ο σκληρός του πέθανε (συχνή απάντηση: Τι εννοείς πέθανε, pc είναι δεν πεθαίνει) και πρέπει να συνδέσω πρώτα τον σκληρό του και μετά τους δικούς μου για να πεισθεί να αγοράσει άλλον;

Όλα τα παραπάνω αν δεν έχεις αμάξι φυσικά, η και να έχεις, δεν νομίζω ο καθένας να κουβαλάει τέτοια κέρατα μαζί του, το πολύ πολύ αν τύχει κάτι, πάει πίσω στο σπίτι-γραφείο-μαγαζί αν είναι κοντά και προμηθεύεται με τα extra.

Έχει δει κανείς υδραυλικό να κουβαλά σωλήνες στο μετρό για να πιστεύει πως και ο τεχνικός πρέπει να γίνει κινητό γραφείο; :P

ΥΓ: Φιλικά πάντα έτσι; Μην αρχίσει πάλι κανείς την επίθεση και την ειρωνεία.

• Like 1
Δημοσ.

Βαριέμαι να κάνω τα συγκεκριμένα σημεία παράθεση από όλους σας οπότε παρακαλώ αν δεν καταλάβατε κάτι σωστά μην με ρωτήσετε... βαριέμαι τις απαντήσεις (<- γέρος άνθρωπος γαρ... :D ).

@zgiorgos

Καλά... αυτό με τα ΜΜΜ ήταν κου κου! Πρέπει, τουλάχιστον να το παραδεχθείς :D

Όπως επίσης και το επόμενο:

Δεν πληρώνει την εργασία ο τεχνικός γιατί προφανώς... τεχνικός. Τα ανταλλακτικά όμως, σε ένα laptop ειδικά, είναι κάπως τσουχτερά. + ο χρόνος για να το φτιάξει <- χαμένος χρόνος που θα μπορούσε, αντί για αυτό, να έπαιζε το π@π@ρ1 του (δεν αντιλέγω) αλλά και πάλι χαμένος χρόνος. Οπότε έχουμε την εξής σχέση: Χρόνος = Χρήμα, άρα: Ζημιά εργαλείου = χαμένα λεφτά (και δεν έβαλα τα ανταλλακτικά, που έλεγα πριν, μέσα).

Ακόμα και ο κατσαβιδάκιας μπορεί να έχει μόνιμη πελατεία κάθε μήνα αλλά θα ακολουθήσω την συμβουλή του @lexmark και άλλη ιδέα τσάμπα δεν θα δώσω.

Μ@λ@κ1ες λέω εγώ. Συνέχισε εσύ! :P

@Silok

+1000 και από μένα :D

@leecherman

Αυτό το «θα πάρει κοσμάκη από μένα που θα τον συστήσω γιατί είναι καλός» (βλπ. κορόιδο), όσες φορές το έχω ακούσει... την κάνω τρέχοντας.

That being said, you made your point, k, thnx, bb :D

Είπαμε όταν τελειώσει ο εγγονός σου από αυτό που σπουδάζει τότε έλα ξανά :D (πραγματικά δεν θυμάμαι τι σου ήταν).

@MiDi_MiLiz

like a sir!

Δεν θυμάμαι αν έχω πατήσει λικε (κατά το like) στα ποστ σου, αν σε κάποιο δεν έχω πατήσει ρίξε μου ένα pm.

@aledjo

Φτου σου γάιδαρε να βγάζεις 1k € από στοίχημα και εγώ να μην μπορώ να πιάσω μύγα. :P

@status

Καφεδάκι;

Και εδώ κάπου... that's all folks! Pls do go on! :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...