Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

στα ιδιαιτερα εχεις ιδεα ποσα σκανε?

η σε διασκεδαση?

εδω ο αλλος σκαει στα μπουζουκια 200 ευρω μπουκαλι και καθεται 2 ωρες.

Nαι αλλα η Παολα και ο Παντελδης ιδρωνουν και με το παραπανω στην πιστα...Δεν μπορεις να πεις οτι δεν ριχνουν ιδρωτα :D

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βρείτε μου μια δουλειά να κάνω να οικονομήσω τη σήμερον ημέρα.

γυναικα

εδω ο αλλος σκαει στα μπουζουκια 200 ευρω μπουκαλι και καθεται 2 ωρες.

Nαι αλλα η Παολα και ο Παντελδης ιδρωνουν και με το παραπανω στην πιστα...Δεν μπορεις να πεις οτι δεν ριχνουν ιδρωτα :D

ασε που μπορει να ριξει τη γκομενα που την εβγαλε εξω και μετα να τη πηδ....

ατυχες παραδειγμα

• Like 1
Δημοσ.

Γενικα το να κανεις 'beta testing" σε τεχνικους μεσα στο σπιτι σου, ειναι ρισκο.

Η λογικη της φθηνοτερης επιλογης εχει βαση για καποιον που συνειδητα δεν γνωριζει το αντικειμενο και δεν εχει και κανεναν να τον καθοδηγησει. Οχι μονο σε τεχνικους αλλα σε οποιαδηποτε αγορα.

Με καποιον τροπο πρεπει να μαθεις τι επιλογες υπαρχουν εκει εξω και ποιες σε καλυπτουν. Ο πειραματισμος ειναι μια επενδυση. Γιατι μπορει σε μια απομονωμενη συναλλαγη να βγεις χαμενος, αλλα αν ο φθηνος βγει και καλος θα τον χρησιμοποιησεις και στο μελλον, θα τον συστησεις και σε φιλους (που θα επωφεληθουν και αυτοι, και πιθανως να κανανε το ιδιο για σενα σε αντιστοιχες περιπτωσεις)

Αν κατι ειναι τοσο σημαντικο που δεν επιδεχεται πειραματισμο, παλι δεν μπορεις να επιλεξεις με βαση την τιμη, γιατι οπως ειπες και εσυ, παλι υπαρχουν οι κινδυνοι, απλα οι πιθανοτητες ειναι μικροτερες.

Θα πρεπει να ξερεις τι παιρνεις, και αν δεν ξερεις τιποτα να κοιταξεις να μαθεις πριν δεσμευτεις.

Δημοσ.

Ένας που κοστολογεί τη δουλεία του 60 δεν σημαίνει ότι την κάνει και καλά. Η φύση της δουλειάς είναι ένα ελαφρυντικό αλλά το ρίσκο υπάρχει. Σε μικρότερο βαθμό αλλά υπάρχει.

Για τη δουλειά μου φυσικά θα διαλέξω κάποιον που μου κάνει σε αυτά που θέλω. Είμαι διατεθειμένος να δώσω το κάτι παραπάνω αφού θα απαιτήσω και το κάτι παραπάνω. Και σε αυτή τη περίπτωση η τιμή παίζει ρόλο. Παζάρι στο παζάρι θα τα βρούμε. Με άλλα λόγια 60ευρά πάλι δε θα είναι μιας που ο τεχνικός θα βγάλει τα λεφτά που είναι να βγάλει από εμένα βραχυχρόνια και δεν είναι αρπαχτή μια στη χάση και μια στη φέξη.

Γενικά καλά είναι στη δουλειά να είσαι ξεκάθαρος εξ αρχής για μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Κιμπάρικα πράματα. Μπορεί να ακούγεται κάπως στον πελάτη να του μιλάς για πληρωμή πριν αρχίσεις να δουλεύεις αλλά η προσωπική μου εμπειρία μου έχει δείξει ότι τελικά τέτοιες πρακτικές ακούγονται μυστήρια μόνο στους πιστολέρο και στους κουτοπόνηρους σαν τον πελάτη του midi_miliz.

Πιστεύω ότι δίνει άλλο κύρος έναν επαγγελματία να είναι ξεκάθαρος παρά να είναι στο "ξεκίνα και θα τα βρούμε". Είναι σαν τη τιμή. Ακούει ο άλλος "60ευρώ την ώρα" και αυτόματα σκέφτεται ότι είναι καλός άσχετα αν αυτή είναι η αρχική τιμή. Αν ακούσει "30ευρώ την ώρα" τελική τιμή με μιας δημιουργείται η εικόνα του πεινάλα άρα και του όχι καλού στη δουλειά του. Το ξεκαθάρισμα από την αρχή (με ωραίο τρόπο) δίνει τη αίσθηση του σοβαρού επαγγελματία που δεν έχει πολύ ώρα για χάσιμο, άρα δουλεύει πολύ, άρα είναι καλός στη δουλειά του.

Δημοσ.

@aledjo +1 για το μπλοκ αποδείξεων

Επειδή βλέπω το topic λίγο στάσιμο , Ο φίλος του γνωστού σου αυτός ο "τεχνικαράς" που ήξερε hardware-software φτιάχνει δίκτυα κτλ. ο οποίος μάλιστα ήταν τόσο μαμάουα τεχνικός ώστε εν μέσω κρίσης με την επίσημη ανεργία στο 24% να απορρίπτει και δουλειά επειδή θεωρούσε τους πιθανούς μελλοντικούς συναδέρφους του άσχετους δεν μας αναφέρεις τι πρόβλημα είχε ? Πρέπει να ήταν κάτι πολύ φοβερό ώστε να μην μπορεί να το φτιάξει ο ίδιος και να χρειαστεί να καλέσει συνάδελφο να το λύσει.

@MiDi_MiLiZ

Ακόμα και για 1 ευρώ πριν πας ξεκαθαρίζεις στο περίπου την τιμή και ότι μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με το τι θα δεις. Αν δώσει το οκ πάς και πριν ξεκινήσεις κάνεις έλεγχο και του λες τόσα. Αν θέλει έχει καλώς αλλιώς δεν πειράζει ας πάει άλλoς. Αν σου πει οκ και δεν πληρώνει μετά και τον κόψεις λαμόγιο πολύ απλά τα επαναφέρεις όλα όπως ήταν και φεύγεις. Τον αφήνεις μακάκα και όχι με την ικανοποίηση ότι έκανε την δουλειά του στην πλάτη του κορόίδου. Τα 3πλά να σου δίνει μετά δεν το φτιάχνεις απλά φεύγεις και άστον να χτυπιέται. Υπάρχει κάτι που δεν πουλιέται η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Και δεν είναι χαμένος χρόνος το λαμόγιο που μπορεί να σου πέσει. Μάθημα ζωής είναι για να μπορείς στο μέλλον να μυρίζεσαι άτομα του είδους του χιλιόμετρα μακριά και να πράττεις ανάλογα.

Όσο αυτονόητο θεωρεί κάποιος ότι πρέπει να πληρώσει τα τρόφιμα που θα αγοράσει , έτσι πρέπει να μάθουν να θεωρούν αυτονόητο (πελάτες και αφεντικά) ότι πρέπει να πληρωθείς για την εργασία σου. Αν δεν το εφαρμόσει ο καθένας μας αυτό και μείνει στο , έλα μωρέ δεν βαριέσαι 90 ευρώ είναι μόνο (και 1 να είναι) τότε δεν θα αλλάξει τίποτα.

---------

Πάντως με όσα διαβάζω εδω μέσα με ταρίφα 60 ευρώ την ώρα επί 5 ώρες την μέρα επί 10 μέρες το μήνα (60*5*10 = 3000 !!!!!) πολλές φορές και μαύρα κιόλας, όταν ένα μηνιάτικο πλέον για ένα νέο στην αγορά εργασίας είναι γύρω στα 435 τον μήνα (σκατά στα μούτρα μας έτσι που τα κάναμε) δεν θα χαρακτήριζα αποτυχημένο το επάγγελμα.

Και επειδή θέλω να συνεχίσει το topic να ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά .

Να υπάρχουν αποτυχημένοι "επαγγελματίες" ναι ,το επάγγελμα όμως όχι.

• Like 1
Δημοσ.
δεν μας αναφέρεις τι πρόβλημα είχε ? Πρέπει να ήταν κάτι πολύ φοβερό ώστε να μην μπορεί να το φτιάξει ο ίδιος και να χρειαστεί να καλέσει συνάδελφο να το λύσει.

να του βαλω ενα προγραμμα που αυτος δε μπορουσε να βρει!

(αν κανεις να google search το βρισκεις αμεσως)

Πάντως με όσα διαβάζω εδω μέσα με ταρίφα 60 ευρώ την ώρα επί 5 ώρες την μέρα επί 10 μέρες το μήνα (60*5*10 = 3000 !!!!!) πολλές φορές και μαύρα κιόλας, όταν ένα μηνιάτικο πλέον για ένα νέο στην αγορά εργασίας είναι γύρω στα 435 τον μήνα (σκατά στα μούτρα μας έτσι που τα κάναμε) δεν θα χαρακτήριζα αποτυχημένο το επάγγελμα.

κανεις λαθος. δεν ισχυει ετσι.

εστω οτι ειναι 60 ευρω την ωρα (που δεν ειναι), δε μπορει σε καμια περιπτωση να ειναι 5 ωρες την ημερα.

επισης δεν ειναι δουλεια που σε χρειαζεται ο πελατης τακτικα.

ετσι ειναι 1 δουλιτσα ανα βδομαδα = 60 * 4 = 240ευρω.

χαρτζιλικι δηλαδη

Δημοσ.

Αποδειξη οτι δε διαβασες και πολλα απο τις τελευταιες σελιδες.

Πρωτον και κυριον, αυτο που υπολογιζεις ειναι τζιρος και οχι κερδος. (τεραστια διαφορα το ενα απτο αλλο, διοτι μπορει να κανεις τζιρο 100.000ευρω την μερα και να μην σου περισευουν ουτε για φαι). Ακομα και φοροδιαφευγοντας, παλι τζιρο υπολογιζεις και δεν συνυπολογιζεις (για αγνωστο λογο Χ, περαν του προφανους --> εξω απτο χορο...) το ποσα εξοδα εχει σαν δουλεια.

Δευτερον, παιρνεις αυθαιρετα μια ιδανικη περιπτωση δουλειας οπου για να βγει στοιχειωδες κερδος ΠΡΕΠΕΙ να χρεωσεις 60 την ωρα, διοτι υπαρχουν ενα καρο δουλειες που οχι απλα χρεωνεις πολυ λιγοτερα αλλα ενιοτε δεν χρεωνεις καν. Ας πουμε, σε παιρνει πελατης απτην αλλη ακρη της Αθηνας και σου λεει "φιλε χαλασε ο υπολογιστης δεν ανοιγει καν σε παρακαλω ελα αμεσα γιατι ειναι επειγον να φτιαχτει", χωρις να ειναι εις θεσιν να σου δωσει παραπανω λεπτομερειες οντας παντελως ασχετος με το ζητημα. Πας και βλεπεις οτι εχει βγει το dvi καλωδιο, επειδη σκουπισε η γυναικα του το πρωι. Το κανεις plugin σε διαρκεια 1 δευτερολεπτου. Μαντεψε τι θα χρεωσεις και τι εξοδα εχεις (σε χρονο και χρημα). Επαναλαμβανω -για να προλαβω τους εκ του ασφαλους εξω απτο χορο τυπους- οτι μιλαμε για εναν ΚΑΛΟ πελατη που σε πληρωνει στην ωρα του, σε συστηνει και σε αλλους κλπ και που ξερεις οτι θα συνεχισει να σου φερνει δουλειες.

Τριτον, αυθαιρετα θεωρεις οτι αν κανεις δουλειες 3000 ευρω, θα τις πληρωθεις ολες την ιδια ωρα. Ουτε στα πιο υγρα σου ονειρα. Φυσικα τα εξοδα και οι υποχρεωσεις τρεχουν. Δε θα πεις του βενζινα "ξερεις μπζηλε, ο Γιωργος ο κουμπαρος της Μαρικας που του εφτιαξα δικτυα/pc κλπ θα με πληρωσει τον αλλο μηνα, οποτε γεμισε το και σε πληρωνω οταν πληρωθω". Ουτε θα πεις του υπαλληλου σου στο τελος του μηνα οτι ειναι απληρωτες 5 δουλειες αρα θα μεινει απληρωτος μεχρι να εισπραξεις τις απληρωτες δουλειες. Ουτε αμα σου χαλασει το λαπτοπ θα πεις στο πλαισιο "καλα φερε ενα καλο λαπτοπακι τωρα να κανω τη δουλεια μου και στο πληρωνω σε κανα 3μηνο που θα εχω πληρωθει απτις δουλειες που μου χρωστανε".

Κι αν νομιζεις οτι μπορεις να σταθεις εξω σε τετοιου τυπου δουλειες απαιτωντας απτον πελατη να σε πληρωσει επι τοπου, τοτε περα απτο παραλληλο συμπαν, για αλλη μια φορα θα σου πω οτι εισαι εξω απτο χορο και μιλας εκ του ασφαλους. Μπορω να σου διηγουμαι μεχρι μεθαυριο περιστατικα στα οποια για αρκετους λογους ΔΕΝ μπορεις να κανεις αλλιως αν θες να συνεχισεις να εχεις δουλεια.

Σχετικα με το ερωτημα στην αρχη του ποστ σου, αν απευθυνεσαι σε εμενα, δεν καταλαβες σχεδον τιποτα αποσα εγραψα. Ο φιλος του/ξαδερφος του μαμαουα κλπ ηταν φανταστικο προσωπο και προφαση για να μου πει με τροπο πονηρο οτι η δουλεια που εκανα δεν ειναι προς πληρωμη αφου εχει αλλον να του την κανει τσαμπα. Οποτε ακυρες οι αναλυσεις περι οτι απεριψε δουλεια ο φιλος του με 24% ανεργια κλπ..

• Like 2
Δημοσ.

Το θεμα χρεωση με ειχε προβληματισει αρκετα...και κατεληξα στο συμπερασμα οτι δεν μπορει να ειναι flat και δεν μπορει να ειναι με την ωρα.Το πιο σωστο ειναι να χρεωνεις το ειδος της εργασιας.

Επισης πρεπει να συνυπολογιστουν η αποσταση του πελατη , αν ειναι καινουργιος , παλιος , καλοπληρωτης ή κακοπληρωτης.Αν θα φερει πελατεια ή αν ειναι μεμονωμενος.Αν ειναι ιδιωτης ή αν ειναι εταιρια.Αν ειναι πλουσιος ή φτωχος.

Περα ολων αυτων , πρεπει να υπολογισει ο καθενας ενα μινιμουμ...γιατι πολλες φορες καταληγουμε να δουλευουμε για ψιχουλα..για να μην κακοφανει στον πελατη....και εντελει δουλευουμε για την ψυχη της μανας μας.

Επισης η σωστη προσεγγιση ειναι μια τιμη στο ΠΕΡΙΠΟΥ εξαρχης και μετα μια πιο ακριβη με την μελετη του προβληματος.Γιατι υπαρχει μια παρανοηση στην δουλεια αυτη και πολλοι πιστευουν οτι θα δωσουν τα μαλλια της κεφαλης τους.Οποτε αν δεν πεις τιμη εξαρχης υποθετουν τα χειροτερα και λακιζουν.

Υπηρξε φορα που πηγα σε μια κοπελα να δω ενα προβλημα με το φορητο της.Το ανοιγω απο κατω , καθαριζω το φαν και μεσα σε 10-15 λεπτα ηταν κομπλε (το προβλημα ηταν οτι εκανε θορυβο..ενω στην ουσια το φαν ειχε μαζεψει "παλτο" και ακουγοταν...).

Οταν ηρθε η ωρα της πληρωμης μου λεει "μισο να πεταχτω μεχρι το ΑΤΜ να βγαλω λεφτα" (πριν της πω τιμη).

Της λεω δεν εχεις 20ευρω εδω στο σπιτι ?τοσα θελω.Απο οτι μου ειπε νομιζε οτι θα της πω τιποτα 90-100ευρω και για αυτο ειπε για το ΑΤΜ!!

Καταληγοντας να τονισω οτι η κοστολογηση θελει και λιγο ψυχολογια...λογικες τιμες και οχι αρπαχτες και οχι ψιχουλα αλλα ουτε και υπερβολες.

• Like 5
Δημοσ.

Το θεμα χρεωση με ειχε προβληματισει αρκετα...και κατεληξα στο συμπερασμα οτι δεν μπορει να ειναι flat και δεν μπορει να ειναι με την ωρα.Το πιο σωστο ειναι να χρεωνεις το ειδος της εργασιας.

Επισης πρεπει να συνυπολογιστουν η αποσταση του πελατη , αν ειναι καινουργιος , παλιος , καλοπληρωτης ή κακοπληρωτης.Αν θα φερει πελατεια ή αν ειναι μεμονωμενος.Αν ειναι ιδιωτης ή αν ειναι εταιρια.Αν ειναι πλουσιος ή φτωχος.

Περα ολων αυτων , πρεπει να υπολογισει ο καθενας ενα μινιμουμ...γιατι πολλες φορες καταληγουμε να δουλευουμε για ψιχουλα..για να μην κακοφανει στον πελατη....και εντελει δουλευουμε για την ψυχη της μανας μας.

Επισης η σωστη προσεγγιση ειναι μια τιμη στο ΠΕΡΙΠΟΥ εξαρχης και μετα μια πιο ακριβη με την μελετη του προβληματος.Γιατι υπαρχει μια παρανοηση στην δουλεια αυτη και πολλοι πιστευουν οτι θα δωσουν τα μαλλια της κεφαλης τους.Οποτε αν δεν πεις τιμη εξαρχης υποθετουν τα χειροτερα και λακιζουν.

Υπηρξε φορα που πηγα σε μια κοπελα να δω ενα προβλημα με το φορητο της.Το ανοιγω απο κατω , καθαριζω το φαν και μεσα σε 10-15 λεπτα ηταν κομπλε (το προβλημα ηταν οτι εκανε θορυβο..ενω στην ουσια το φαν ειχε μαζεψει "παλτο" και ακουγοταν...).

Οταν ηρθε η ωρα της πληρωμης μου λεει "μισο να πεταχτω μεχρι το ΑΤΜ να βγαλω λεφτα" (πριν της πω τιμη).

Της λεω δεν εχεις 20ευρω εδω στο σπιτι ?τοσα θελω.Απο οτι μου ειπε νομιζε οτι θα της πω τιποτα 90-100ευρω και για αυτο ειπε για το ΑΤΜ!!

Καταληγοντας να τονισω οτι η κοστολογηση θελει και λιγο ψυχολογια...λογικες τιμες και οχι αρπαχτες και οχι ψιχουλα αλλα ουτε και υπερβολες.

Σωστό αλλά δεν είναι λάθος ηθικά και πρακτικά να κατηγοριοποιέις τους πελάτες βάση των οικονομικών τους δυνατοτήτων; Γιατί να πάρεις λιγότερα απο τον φτωχό η/και περισσότερα από τον πλούσιο; Ο πλούσιος δεν έκανε την περιουσία του ξοδεύοντας απο εδώ και απο εκεί και είναι ανήθικο κατά την άποψη μου να αυξήσεις τις τιμές στιγμιαία με το που δεις χοντρό πορτοφόλι, όπως επίσης και να κατεβάσεις τις τιμές αν δεις κάποιον να τα έχει σκούρα στον οικονομικό τομέα, γιατί ο καθένας μπορεί να τα έχει βρει σκούρα αλλά να το κρύβει λόγω περηφάνιας η οποιοδήποτε προσωπικού του λόγου. Γιατί ο Α να πληρώσει περισσότερα απο τον Β μόνο και μόνο επειδή ο Β έδειξε με κάποιον τρόπο ότι έχει πρόβλημα; Έτσι θα υπάρξουν και ασυμφωνίες στους πελάτες, γιατί ένας θα έρχεται ακούγοντας ότι παίρνεις χ, άλλος θα έρχεται ξέροντας ότι παίρνεις ψ.

Επίσης για την χρέωση ανα ώρα συμφωνώ, εκτός όταν ο πελάτης θέλει κάποια πολύωρη εργασία να γίνει σπίτι, π.χ backup-format-install windows. Εσένα μπορεί και να σου πάρει ολόκληρη την ημέρα, αν κάτσεις σπίτι του χάνεις και πιθανή εργασία, οπότε αναγκαίο είναι πιστεύω να χρεώσεις με την ώρα.

• Like 1
Δημοσ.

@Xchange

να σου αναλυσω λιγο το θεμα με την "χρεωση με την ωρα". Μου εχει τυχει να παω σε πελατες (ενω δουλευα σε εταιρια) και να τους εχουμε ενημερωσει απο πριν τηλεφωνικως οτι παει Χ ευρω η ωρα , ελαχιστη χρεωση η 1 ωρα.

Οταν ο πελατης θελει να στα ζαλισει , και αρχιζεις εσυ να δουλευεις και σου παιρνει χ ωρες , αρχιζει και λεει τα κλασικα "γιατι αργεις?μηπως θα μπορουσες να το κανεις πιο γρηγορα?" κλπ κλπ κλπ.

Μου ειχε τυχει πελατισσα που μου την ελεγε μεσα στα μουτρα μου "γιατι αργεις , μηπως δεν ξερεις την δουλεια σου?μηπως να στελνανε αλλον τεχνικο ?" την ωρα που καθοταν πανω απο το κεφαλι μου και προσπαθουσα να αποκρυπτογραφησω τα λεγομενα της στο τηλεφωνο και το πραγματικο προβλημα!

Θελω να καταληξω οτι παντα ο πελατης στην "χρεωση με την ωρα" θα νομιζει οτι κωλυσυεργεις για να του φας οσα περισσοτερα λεφτα μπορεις.

Γνωμη μου ειναι , μελετας το προβλημα , υπολογιζεις βασει της εμπειριας σου ποσο θα σου παρει , και λες μια τιμη , υπολογιζοντας και ολους τους παραγοντες που ανεφερα και στο προηγουμενο ποστ μου.

Ισως να θες μεσα στο μυαλο σου να το υπολογισεις με εργατοωρες...απλα προτιμοτερο ειναι να μην πεις τιμη βασει ωρων για να μην εχεις φαινομενα σαν αυτα που περιεγραψα.

Οσο για αυτο που ειπα περι φτωχων / πλουσιων , μου εχουν τυχει ενα καρο πελατες που φαινοταν η οικονομικη κατασταση χωρις να χρειαστει να κανουν κατι.

Εχω τυχει σε μικρομεσαια οικογενεια..σε φοιτητες....σε ιδιωτη στα βορεια προαστια ..σε μεγαλης ηλικιας ανθρωπους...

Απο το σπιτι που μενουν , πως συμπεριφερονται , πως μιλανε και τι λενε καταλαβαινεις 2 πραγματα για το τι ανθρωποι ειναι και προσαρμοζεις την τιμη.

Δεν ειπα να πεις στον εναν 20ευρω και στον αλλον 120ευρω...θα πεις στον εναν 30-40ευρω , στον αλλον 70ευρω για παραδειγμα.

Εχω τυχει σε ανθρωπο/ιδιωτη που ηταν στο κρεβατι με οξυγονα και προσωπικη νοσοκομα και η μονη του απασχοληση ηταν ενα λαπτοπ που ειχε .Μπορει να ειχε εκατομμυρια στην τραπεζα , δεν μπορω να το ξερω , αλλα εμενα δεν μου πηγε η καρδια να τον βαρεσω στα αυτια στην χρεωση.Του ειπα απλα μια λογικη τιμη..λιιιιγο προς τα κατω.

Για να κλεισω , εγω κανω δυο πραγματα , χρεωνω αναλογα την φυση της εργασιας και αναλογα τον πελατη.

Οταν δω δυσκοιλιο πελατη ή πελατη που προσπαθει να περασει μια ζημια/βλαβη που ξεκαθαρα ειναι δικια του υπαιτιοτητα οτι δεν ξερει τιποτα και αυτος δεν εκανε κατι..ειναι πραγματα που με εκνευριζουν...αυτος θα την φαει στα αυτια γιατι προσπαθει να αποφυγει την ευθυνη=περισσοτερη χρεωση.

• Like 1
Δημοσ.

Σωστό αλλά δεν είναι λάθος ηθικά και πρακτικά να κατηγοριοποιέις τους πελάτες βάση των οικονομικών τους δυνατοτήτων; Γιατί να πάρεις λιγότερα απο τον φτωχό η/και περισσότερα από τον πλούσιο; Ο πλούσιος δεν έκανε την περιουσία του ξοδεύοντας απο εδώ και απο εκεί και είναι ανήθικο κατά την άποψη μου να αυξήσεις τις τιμές στιγμιαία με το που δεις χοντρό πορτοφόλι, όπως επίσης και να κατεβάσεις τις τιμές αν δεις κάποιον να τα έχει σκούρα στον οικονομικό τομέα, γιατί ο καθένας μπορεί να τα έχει βρει σκούρα αλλά να το κρύβει λόγω περηφάνιας η οποιοδήποτε προσωπικού του λόγου. Γιατί ο Α να πληρώσει περισσότερα απο τον Β μόνο και μόνο επειδή ο Β έδειξε με κάποιον τρόπο ότι έχει πρόβλημα; Έτσι θα υπάρξουν και ασυμφωνίες στους πελάτες, γιατί ένας θα έρχεται ακούγοντας ότι παίρνεις χ, άλλος θα έρχεται ξέροντας ότι παίρνεις ψ.

αυτο θελει αναλυση. δε μπορεις να το συγκρινεις ετσι λεγοντας οτι και ο φτωχος θα παρει μια τυροπιτα με 1 ευρω και ο πλουσιος παλι με 1 ευρω....

δεν ειναι εμπορικο το ζητημα. ειναι παροχη υπηρεσιων....

θα σου πω ενα παραδειγμα.

ερχεται ο τυροπιτας της γειτονιας και θελει να του φτιαξω ενα site - eshop για να πουλαει τυροπιτες και του λεω πχ 300 ευρω

μετα ερχεται και ο κωτσοβολος και θελει ΑΡΚΙΒΩΣ το ιδιο πραγμα. 300 ευρω θα ζητησω απο το κωτσοβολο???

το ιδιο παιζει και με τις διαφημισεις στο google. δε ζηταει απο ολους τα ιδια λεφτα.....

οπου βλεπει οτι υπαρχει κινηση=χρημα, τοσα πιο πολλα ζηταει :)

αλλο παραδειγμα που θυμηθηκα τωρα.

με περνει τηλεφωνο ενας μεσο γνωστου και μου εξηγει το προβλημα του.

ειχε μια εταιρια και στο γραφειο του ειχε εναν υπολογιστη με windows 7 πειρατικα.

του ειχε ληξει το activation με crack που ειχε κανει και γινεται η εξης συζητηση

- εχω δοκιμασει αρκετα cracks και δε γινεται τιποτα. εχω καλει 3 τεχνικους, ολοι μου λενε οτι δε γινεται activation επειδη εχει προκυψει σφαλμα στα windows 7 και θελει format. Εγω ΔΕ ΘΕΛΩ σε καμια περιπτωση να γινει format. μπορεις να τα κανεις activation? και ποσο κοστιζει?

- 200 ευρω! ερχομαι, με αφηνετε λιγη ωρα μονο μου με τον υπολογιστη, αν τα καταφερω θελω 200 ευρω. αν δε τα καταφερω δε μου δινεται τιποτα....

- ΞΕΚΙΝΑ

με 5 κλικς, 5 restarts, σε 15 λεπτα ηταν ετοιμο και 200 ευρω στο χερι :)

οταν ειχε τυχει το ιδιο στο ξαδερφο μου, το εκανα τζαμπα!

ΑΝ ομως ακομα και ο ξαδερφος μου, ηταν επιχειρηματιας και το ειχε στο γραφειο του και εβγαζε πολλα λεφτα, παλι τα ιδια λεφτα θα του ζηταγα...

ειναι η τριτη κρυφη παραμετρος της χρεωσης σε αυτη τη δουλεια, εκτος απο 1) την διαρκεια και 2) το ειδος της δουλειας

πολλοι θα με πουνε κλεφτη-απατεωνα, αλλα απο πλευρας marketing μου δουλεψε αναποδα!

ξαφνικα εγινα ο super duper ακριβος τεχνικαρας και με συστησε σε φιλους. (εφαγα καλα)

αν ειχα ζητησει πχ 10 ευρω, δε θα τους αρεσε..... πιστεψε με!

γουσταρουν να πληρωνουν ακριβα πολλοι ανθρωποι

οσο πιο ακριβος εισαι, τοση πιο μεγαλη "αξια" εχεις

• Like 2
Δημοσ.
Τεχνικος Η/Υ, ενα αποτυχημενο επαγγελμα

καταλαβαίνω ότι τραβάτε κάποιο ζόρι, βλέπετε να τα παίρνουν πολλές φορές και λέτε σιγά τη δουλειά που κάνουν, αλλάζουν μια κάρτα γραφικών, μια μνήμη, περνάνε κάνα OS.

όχι παιδιά μου, δεν κάνει μόνο αυτά ένας τεχνικός, τα παραπάνω τα κάνουν οι χομπίστες ("wanna be")

όλοι μας μπορούμε να αλλάξουμε μια λάμπα στο σπίτι, να φτιάξουμε την βρύση, αυτό μας κάνει Ηλεκτρολόγο? Υδραυλικό?

ας απαντήσετε μόνοι σας στον εαυτό σας...

ΥΓ: όσο για τους μισθούς, δεν μπορώ να σας πω εγώ, το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι σε χωριά ειδικά τα παίρνουν χοντρά, εδώ σε μένα μόνο 1 κατάστημα πληροφορικής έχει και είναι λογικό για το παραμικρό να φεύγει το 50αρι, (ενός φίλου μου του περάσανε τα Windows και του πήρανε 40ε)

• Moderators
Δημοσ.

με περνει τηλεφωνο ενας μεσο γνωστου και μου εξηγει το προβλημα του.

ειχε μια εταιρια και στο γραφειο του ειχε εναν υπολογιστη με windows 7 πειρατικα.

του ειχε ληξει το activation με crack που ειχε κανει και γινεται η εξης συζητηση

- εχω δοκιμασει αρκετα cracks και δε γινεται τιποτα. εχω καλει 3 τεχνικους, ολοι μου λενε οτι δε γινεται activation επειδη εχει προκυψει σφαλμα στα windows 7 και θελει format. Εγω ΔΕ ΘΕΛΩ σε καμια περιπτωση να γινει format. μπορεις να τα κανεις activation? και ποσο κοστιζει?

- 200 ευρω! ερχομαι, με αφηνετε λιγη ωρα μονο μου με τον υπολογιστη, αν τα καταφερω θελω 200 ευρω. αν δε τα καταφερω δε μου δινεται τιποτα....

- ΞΕΚΙΝΑ

με 5 κλικς, 5 restarts, σε 15 λεπτα ηταν ετοιμο και 200 ευρω στο χερι :)

Καλά, με αυτά τα λεφτά που του ζήτησες γιατί δεν τα έπαιρνε original, να έβαζε το serial και να ξεμπέρδευε;

• Like 1
Δημοσ.

καταλαβαίνω ότι τραβάτε κάποιο ζόρι, βλέπετε να τα παίρνουν πολλές φορές και λέτε σιγά τη δουλειά που κάνουν, αλλάζουν μια κάρτα γραφικών, μια μνήμη, περνάνε κάνα OS.

όχι παιδιά μου, δεν κάνει μόνο αυτά ένας τεχνικός, τα παραπάνω τα κάνουν οι χομπίστες ("wanna be")

όλοι μας μπορούμε να αλλάξουμε μια λάμπα στο σπίτι, να φτιάξουμε την βρύση, αυτό μας κάνει Ηλεκτρολόγο? Υδραυλικό?

ας απαντήσετε μόνοι σας στον εαυτό σας...

ΥΓ: όσο για τους μισθούς, δεν μπορώ να σας πω εγώ, το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι σε χωριά ειδικά τα παίρνουν χοντρά, εδώ σε μένα μόνο 1 κατάστημα πληροφορικής έχει και είναι λογικό για το παραμικρό να φεύγει το 50αρι, (ενός φίλου μου του περάσανε τα Windows και του πήρανε 40ε)

40 ευρώ για να περάσει windows είναι λίγα, πολύ λίγα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...