MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 @leecherman Εξω απτο χορο πολλα τραγουδια λενε (λετε). Μαγκιτες σαν εσενα, που αβιαστα λενε μαλακα καποιον, επειδη απλως επεσε σε μια απροβλεπτη (και αναποφευκτη) περιπτωση μαλακα πελατη, θα ηθελα να τους δω τι παραπανω θα καταφερνανε σε αναλογες περιπτωσεις και πως θα τις αντιμετωπιζαν. Διαφορετικα οτι λεει η πρωτη προταση μου, στις θεωριες στα φορουμ ολοι αριστοι ειμαστε. @aledjo επειδη εσυ εισαι μεσα στο κουρμπετι, ξερεις οτι αν φτασεις ως το σπιτι του και ακυρωθει η δουλεια (πχ να μην τα βρειτε στην τιμη), τοτε ηδη ειναι ζημια το θεμα. Το μονο που θα γλυτωνα παραπανω θα ηταν την μιαμιση ωρα φιλανθρωπιας. Οι βενζινες, ο χρονος μετακινησης-εργατοωρες-ενιοτε και η ΜΕΛΕΤΗ που απαιτειται για δουλειες πιο μεγαλες εχουν ηδη χαθει. Απτην αλλη, τιμη απτο τηλεφωνο δε γινεται να πεις αν δε δεις την δουλεια. Η μονη σωτηρια ειναι πριν αρχισεις τη δουλεια να συνενοεισαι για την τιμη, πραγμα που κανω αναλογως τις περιστασεις και που -κακως- δεν εκανα σε αυτην την περιπτωση. Για ψευτοδουλειες τυπου 90 ευρω παντως, δεν το συνηθιζω γιατι ειναι στα ορια του ΑΠΙΘΑΝΟΥ να πεσεις σε τυπο που δε σκοπευει να σου τα πληρωσει. Για δουλειες 150-200 και ανω, ναι συνενοουμαι εκ των προταιρων γιατι ειναι σεβαστο σαν ποσο. Αυτα δεν περιμενω να τα γνωριζουν αεργοι και καλοβολεμενοι γιαυτο η κριτικη τους ειναι τυπου απτο ενα μπαινει και απτο αλλο βγαινει, εσυ τα ξερεις ομως 1
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Απο το τηλεφωνο δεν μιλησα μαζι του, απλα πηγα συστημενος απο πελατη που με ειχε πληρωσει κανονικα και θεωρουσα αυτονοητο οτι για να μου συστηνει αλλο πελατη θα ειναι κομπλε και οτι ειναι αυτονοητο πως χρεωνω. Τώρα το διευκρίνισες, ότι σε σύστησε πελάτης. Γιατί στο πρώτο post μίλησες για «γνωστό γνωστού», δεν είχες αναφέρει ότι ήταν πελάτης ο τύπος που σε σύστησε και προς στιγμήν αναρρωτήθηκα γιατί είχες την απαίτηση να πληρωθείς κιόλας. :ΡΡΡ Εντάξει, εντελώς γιατομπουτσοκαβάλα ο άνθρωπος. Ανέφερες σε αυτόν που σε σύστησε για την κάκιστη συμπεριφορά του φίλου του;
lexmark Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Εγώ πάντως θα του ξήλωνα καλώδια όπως είναι και θα του έκανα και ένα restore to defaults στο ρουτερι του και θα του έλεγα «ευχαριστώ πολύ για τον καφέ,...» (ελπίζω τουλάχιστον να κέρασε καφέ, ε;!) «... φώναξε τον ξαδερφουλά σου να στα φτιάξει» 1
leecherman Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 ενα καλο κολπο παντως για να δωσεις την εντυπωση οτι θες λεφτα για τη δουλεια αυτη, ειναι οταν πας εκει και αρχισεις τη δουλεια, να βγαλεις ενα μπλοκ αποδειξεων με το στυλο πανω στο τραπεζι! τοτε ή θα σου πει δεν εχω λεφτα αρα δε κανεις τιποτα ή θα ετοιμασει τα λεφτα.... ενα καλο κολπο παντως για να δωσεις την εντυπωση οτι θες λεφτα για τη δουλεια αυτη, ειναι οταν πας εκει και αρχισεις τη δουλεια, να βγαλεις ενα μπλοκ αποδειξεων με το στυλο πανω στο τραπεζι! τοτε ή θα σου πει δεν εχω λεφτα αρα δε κανεις τιποτα ή θα ετοιμασει τα λεφτα.... Θα προτείνω να μπορούμε να βαθμολογούμε "με χίλια". Αλέντζο,σβήσε όλο το thread και κράτα μόνο την τελευταία σου παράθεση,αυτό είναι! @all:Πως περιμένετε να εκτιμήσει κάποιος τη δουλειά σας αν οι ίδιοι την έχετε χεσμένη;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Ανέφερες σε αυτόν που σε σύστησε για την κάκιστη συμπεριφορά του φίλου του; Σαφως. Και η απαντηση ηταν λογικη: "τι να σου πω ρε φιλε?". Πραγματι δε φταιει αυτος που με συστησε, απλως ενημερωθηκε για να ξερει.. Εγώ πάντως θα του ξήλωνα καλώδια όπως είναι και θα του έκανα και ένα restore to defaults στο ρουτερι του και θα του έλεγα «ευχαριστώ πολύ για τον καφέ,...» (ελπίζω τουλάχιστον να κέρασε καφέ, ε;!) «... φώναξε τον ξαδερφουλά σου να στα φτιάξει» Πρακτικα ειναι χαζο να το κανεις οταν ο αλλος σου λεει "θα σε πληρωσω". Ειναι απειρες οι δουλειες στις οποιες πληρωνεσαι αλλα με καθυστερηση. Αμα αρχιζες να ξυλωνεις οποια δουλεια δεν πληρωνωσουν επι τοπου, βραστα Φυσικα εγω δεν ειμαι επαγγελματιας τεχνικος, η δουλεια μου ειναι αλλη, αλλα κανα extra το μαζευω οποτε εχω ορεξη και χρονο. Ευτυχως εδω που ζω, αν και η γενικη νοοτροπια μοιαζει, δεν ειναι ακομη τοσο τραγικα τα πραγματα οσο στην Ελλαδα απο θεματα κουτοπονηριας, και μη πληρωμων, ειδικα αν μιλαμε για δουλειες των "τιποτενιων" 90 ευρω.
lexmark Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Σου είπε ότι ΘΑ σε πληρώσει; Απάντηση: «Όταν ΘΑ έχεις τα λεφτά να με πληρώσεις, τότε φώναξε με κι εγώ ΘΑ σου τα περάσω». Του σκας και το πιο γλυκό σου και το πιο sincere χαμόγελο και την κάνεις. 1,5 ώρα χαμένη + πήγαινε + έλα, αλλά τουλάχιστον έχεις ικανοποιήσει την κακεντρέχεια σου (κομμάτι της ανθρώπινης ψυχολογίας όπως και ο εγωισμός, κ.α.).
leecherman Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 @leecherman Εξω απτο χορο πολλα τραγουδια λενε (λετε). Μαγκιτες σαν εσενα, που αβιαστα λενε μαλακα καποιον, επειδη απλως επεσε σε μια απροβλεπτη (και αναποφευκτη) περιπτωση μαλακα πελατη, θα ηθελα να τους δω τι παραπανω θα καταφερνανε σε αναλογες περιπτωσεις και πως θα τις αντιμετωπιζαν. Πριν πας εκεί,λες πόσο κάνει. Αν σε κόψει και δεν σ´ αφησει να ολοκληρώσεις,θα πει ότι δεν τον ενδιαφερουν τα λ7. Αν σε παζαρέψει απ´ το τηλέφωνο,φύγε μακρυά. Σε καθε περίπτωση δωσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να βρει τη χαμένη του αξιοπρέπεια,μην αφήνεις κανένα μπουστη να παίξει μπιλιάρδο στη πλάτη σου. Μεμψιμοιρίες και άλλα πιτσικουλιστικα,αλλού. Τέλος.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν μπορεις να εισαι ετσι με τις δουλειες σου lexmark. Στην κανονικη μου δουλεια τυχαινει να εργαζομαι σε μεγαλες επιχειρησεις. Μιλαμε για δουλειες των 5-10-15-30 χιλιαδων ευρω. Και σου λενε οτι θα σε πληρωσουν στο 3μηνο/6μηνο κλπ απο την ημερα παραδοσης. Υπαρχουν επιχειρησεις που ειναι συνεπεις, υπαρχουν αλλες που καθυστερουν και υπαρχουν και αλλες που δεν πληρωνουν ολο το ποσο. Δεν μπορεις σε ολους τους πελατες, εκ των προταιρων να τα κανεις τανα και να τους λες μεχρι να με πληρωσεις παιρνεις το τριτο το μακρυ, γιατι το μονο που καταφερνεις ειναι να χανεις ευρω και πελατες και να αποκτας κακο ονομα στην πιατσα. Εξαλλου εκει πας με προκαταβολες συνηθως, ενω στον οικιακο πελατη δεν μπορεις να πεις φερε προκαταβολη 45 ευρω για την δουλεια των 90 ευρω... Το συμπερασμα ειναι πως αν πεσεις σε μαλακα πελατη δεν εχεις σωτηρια, απλα την τρως. Ο καθενας απο αυτους εχει τον τροπο του να σε ξεγελασει. Και το να του μαμησεις το δικτυο or something δεν εχει νοημα για δουλεια μιας-μιαμισης ωρας, γιατι αφενος θα φερει αλλον να του το φτιαξει (και δεν θα τον πληρωσει) και αφεταιρου οταν εχεις απληρωτες δουλειες 1000δων ευρων, δεν θα κατσεις να αγχωθεις για τα 90 ενος βλακα και να χανεις χρονο να του χαλασεις δικτυα κλπ. Απλα καθεσαι και περιμενεις -λεμε τωρα- να σε παρει τηλ να σε πληρωσει και αν δε σε πληρωσει τι ειχες τι εχασες, κερδισες απλως μια χρησιμη εμπειρια. Πριν πας εκεί,λες πόσο κάνει. Αν σε κόψει και δεν σ´ αφησει να ολοκληρώσεις,θα πει ότι δεν τον ενδιαφερουν τα λ7. Αν σε παζαρέψει απ´ το τηλέφωνο,φύγε μακρυά. Γιαυτο σου λεω οτι εισαι εξω απτο χορο. Ο αλλος σου λεει απτο τηλ "εχω ενα ρουτερ και θελω να μου το συνδεσεις". Εσυ ποσο κοστολογεις τη δουλεια? Εγω 30 ευρω. Αλλα αν πας εκει και για να συνδεθει το ρουτερ χρειαζονται περασματα καλωδιων, τα καλωδια να μην περνανε επειδη οι σωληνες ειναι τιγκα, χρειαζεται αλλαγη του κεντρικου συστηματος κλπ κλπ κλπ, θα σου πει "φιλε 30 ευρω μου ειπες" οταν του πεις οτι "τωρα οπως βλεπω τη δουλεια θα παει στα 150" και εν τελει θα παρεις και παλι τον πουλο. Απτο τηλ το μονο που κανεις σχετικα με τιμες, ειναι να λες τιμες εξοπλισμου πχ ποσο κοστιζει το ρουτερ αυτο καθεαυτο (που κι αυτο το αποφευγω για διαφορους λογους που δε θα εξηγησω εδω) και ΠΟΛΥ χοντρικα κοστος εγκαταστασης οταν μιλαμε για πιο σοβαρες δουλειες και οχι για ΣΥΝΗΘΩΣ αστεια πραγματα τυπου "βαλε μου wifi στο σπιτι". Επειδη λοιπον στα εργατικα εμπεριεχεται πιθανοτητα μεγαλου σφαλματος το αποφευγεις μεχρι να δεις την δουλεια.
lexmark Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Πριν πας εκεί,λες πόσο κάνει. Αν σε κόψει και δεν σ´ αφησει να ολοκληρώσεις,θα πει ότι δεν τον ενδιαφερουν τα λ7. Αν σε παζαρέψει απ´ το τηλέφωνο,φύγε μακρυά. Σε καθε περίπτωση δωσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να βρει τη χαμένη του αξιοπρέπεια,μην αφήνεις κανένα μπουστη να παίξει μπιλιάρδο στη πλάτη σου. Μεμψιμοιρίες και άλλα πιτσικουλιστικα,αλλού. Τέλος. +1 και προσθέτω αν δεν μιλήσει ή πετάξει ένα απλό καλά, κάνεις το σταυρό σου και πας περιμένοντας τα χείριστα. Δεν μπορεις να εισαι ετσι με τις δουλειες σου lexmark. Στην κανονικη μου δουλεια τυχαινει να εργαζομαι σε μεγαλες επιχειρησεις. Μιλαμε για δουλειες των 5-10-15-30 χιλιαδων ευρω. Και σου λενε οτι θα σε πληρωσουν στο 3μηνο/6μηνο κλπ απο την ημερα παραδοσης. Υπαρχουν επιχειρησεις που ειναι συνεπεις, υπαρχουν αλλες που καθυστερουν και υπαρχουν και αλλες που δεν πληρωνουν ολο το ποσο. Δεν μπορεις σε ολους τους πελατες, εκ των προταιρων να τα κανεις τανα και να τους λες μεχρι να με πληρωσεις παιρνεις το τριτο το μακρυ, γιατι το μονο που καταφερνεις ειναι να χανεις ευρω και πελατες και να αποκτας κακο ονομα στην πιατσα. Που ζεις, που εργάζεσαι και σύγκρινε τα με τα δεδομένα του λαμoγιότατου Έλληνα. Δεν χρειάζεσαι πιστεύω άλλη απάντηση. Μεμψιμοιρίες και άλλα πιτσικουλιστικα,αλλού. «πιτσικουλιστικα» me like it. Κλέβω
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Του λεω: 1:30 ωρα εργατικα + την κουρσα μου (βενζινες κλπ) = 90 ευρω. Γελαει με υφακι ξαφνιασμενου και λεει "μα καλα ρε συ τι 90 ευρω? Θα ερχοταν ο ξαδερφος μου αλλα τελευταια στιγμη ειπα να φωναξω εσενα επειδη μενεις πιο κοντα και εισαι γνωστος του Αντρεα κλπ κλπ". Εν τελει πηρα τα @@ μου απο πληρωμη, διοτι η συνεχεια της κουβεντας ηταν πως δεν εχει χρηματα σπιτι και οτι θα με παρει τηλ μολις τα εχει. Ακομα περιμενω τηλ. πάντως έπρεπε να του κάνεις ένα hardware reset και να φύγεις... 2
mphxths Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Μιας και ειπε ο φιλος συμφορουμιτης σκηνικο με στησιμο wifi , να πω μια ιστορια να περασει η ωρα. Δουλευα καποτε σε συνοικιακο μαγαζι πληροφορικης και μας καλει πελατης σπιτι του να του στησουμε wifi , και να ρυθμισουμε τα πισι/λαπτοπς κλπ να συνδεονται στο ασυρματο. Παμε σπιτι τα στηνουμε ολα , αλλα δεν επαιζε σημα καθολου.Αν δεν υπηρχε οπτικη επαφη με το ρουτερ σημα καπουτ.Μολις μετακινουσες το π.χ. λαπτοπ να "βλεπει" το ρουτερ , μπαμ σημα καμπανα. Υποθεσαμε οτι ισως ειχαν οι τοιχοι κανα υλικο περιεργο και εκοβαν το σημα.Αυτος θιχτηκε που του κατηγορησαμε το σπιτι και επεμενε οτι φταιει το ρουτερ (το οποιο το αγορασε απο μας και μετα προφανως αφου ειδε οτι δεν ηξερε/δεν εβρισκε καποιον να το στησει μας καλεσε και για το στησιμο). Μην τα πολυλογω ηρθε στο μαγαζι και φωναζε , ουρλιαζε , οτι του φαγαμε τα λεφτα , οτι του πουλησαμε σκαρτο ρουτερ , και μπλα μπλα μπλα μπλα και θα φερει γνωστο του καπατσο με δικο του ρουτερ να του το στησει σωστα και οτι θελει τα λεφτα του πισω και ιστοριες τραγικες. Οποτε στραβωνω σε μια φαση και του κανω "Αν ερθει ο δικος σου το στησει και δουλευει και ερθω και το τσεκαρω με τα ιδια μου τα ματια και δουλευει πραγματι , θα παρω το ρουτερ πισω , θα παρεις τα λεφτα σου πισω , και θα σου ζητησω συγνωμη" Ε δεν ξαναεμφανιστηκε ! Ενα απο τα τραγικα που εζησα στο επαγγελμα αυτο
leecherman Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Το συμπερασμα ειναι πως αν πεσεις σε μαλακα πελατη δεν εχεις σωτηρια, απλα την τρως. Ο καθενας απο αυτους εχει τον τροπο του να σε ξεγελασει.Και το να του μαμησεις το δικτυο or something δεν εχει νοημα για δουλεια μιας-μιαμισης ωρας, γιατι αφενος θα φερει αλλον να του το φτιαξει (και δεν θα τον πληρωσει) και αφεταιρου οταν εχεις απληρωτες δουλειες 1000δων ευρων, δεν θα κατσεις να αγχωθεις για τα 90 ενος βλακα και να χανεις χρονο να του χαλασεις δικτυα κλπ. Απλα καθεσαι και περιμενεις -λεμε τωρα- να σε παρει τηλ να σε πληρωσει και αν δε σε πληρωσει τι ειχες τι εχασες, κερδισες απλως μια χρησιμη εμπειρια. Γιαυτο σου λεω οτι εισαι εξω απτο χορο. Ο αλλος σου λεει απτο τηλ "εχω ενα ρουτερ και θελω να μου το συνδεσεις". Εσυ ποσο κοστολογεις τη δουλεια? Εγω 30 ευρω. Αλλα αν πας εκει και για να συνδεθει το ρουτερ χρειαζονται περασματα καλωδιων, τα καλωδια να μην περνανε επειδη οι σωληνες ειναι τιγκα, χρειαζεται αλλαγη του κεντρικου συστηματος κλπ κλπ κλπ, θα σου πει "φιλε 30 ευρω μου ειπες" οταν του πεις οτι "τωρα οπως βλεπω τη δουλεια θα παει στα 150" και εν τελει θα παρεις και παλι τον πουλο. Απτο τηλ το μονο που κανεις σχετικα με τιμες, ειναι να λες τιμες εξοπλισμου πχ ποσο κοστιζει το ρουτερ αυτο καθεαυτο (που κι αυτο το αποφευγω για διαφορους λογους που δε θα εξηγησω εδω) και ΠΟΛΥ χοντρικα κοστος εγκαταστασης οταν μιλαμε για πιο σοβαρες δουλειες και οχι για ΣΥΝΗΘΩΣ αστεια πραγματα τυπου "βαλε μου wifi στο σπιτι". Επειδη λοιπον στα εργατικα εμπεριεχεται πιθανοτητα μεγαλου σφαλματος το αποφευγεις μεχρι να δεις την δουλεια. Αμύνεσαι αγαπητέ,είναι πόλεμος εκεί έξω. Αμύνεσαι γιατί απλά θες να σου δώσει τα λ7 του,αλλοιώς αν μιλάγαμε για επίθεση,θάσουνα ληστής/πορτοφολάς για να του πάρεις τα λεφτά του Εσύ θα βάλεις το καλώδιο ανάμεσα απ' τα τοίχια/γωνίες/τρύπες κλπ;Αυτό δεν είναι ηλεκτρονικό πρόβλημα,είναι ηλεκτρολογικό και εμπεριέχει και ολίγον από χαμαλίκι. Εδώ μου λες για δουλειές δεκάδων χιλιάδων € και τώρα λες πόσο να κοστολογήσεις τη καλωδίωση;Μα ο "επιστήμων" παίρνει χίλια την ώρα με ένα τίναγμα του δαχτύλού του και ο χαμάλης (υπάρχουν άραγε κανονικοί χαμάληδες,εγώ τους πρόλαβα πάντως,δούλεψα και σαν χαμάλης,κουβαλήματα κι ετς...) αδειάζει ένα φορτηγό σε μια μέρα,τα ίδια κοστολογούν τη δουλειά τους.Όσα βγάζει ο μάστωρ σε μια ώρα,βγάζει ο χαμάλης σε μιά μέρα,συνεπώς τη μια στιγμή (ρυθμίσεις,τεχνικό τμήμα) είσαι επιστήμων και την άλλη (τρύπημα τοίχων,περασμα στα 4 πίσω από πόρτες,γωνίες κλπ) χαμάλης. Ε,βγάζεις μέσο όρο,κεντράρεις κοινωνικοοικονομική κατάσταση του (μ)πελάτη και αναλόγως κοστολογείς. Άλλα φράγκα θα δαγκώσεις απ' τον φραγκάτο στην Εκάλη και άλλο ψωμάκι θα φας από δυτικά προάστεια,απλό είναι,βάζεις μέσα και τις επισφάλειες. Το ότι σε είπα μαλάκα,ήταν ακριβώς για να σε ξενερώσω που σε πιάσανε κώτσο και δούλεψες τζάμπα για το πούστη,ελπίζω δε τα λαμπάκια που σου άναψε κάποιος μπαγλαμάς στον ιστό να μη σβήσουν γρήγορα. 1
aledjo Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Για ψευτοδουλειες τυπου 90 ευρω παντως, δεν το συνηθιζω γιατι ειναι στα ορια του ΑΠΙΘΑΝΟΥ να πεσεις σε τυπο που δε σκοπευει να σου τα πληρωσει. καλα τα λες αλλα 90 ευρω τους φαινονται πολλαααα στους σημερινους πελατες! λες οτι για 1,5 ωρα κοστολογισες 90 ευρω. δηλαδη αν εκανες format που σου πηρε 3 ωρες, ποσο θα χρεωνες? ακομα και το 50 ευρω τους φαινεται tragic νουμερο! υπολογιζουν 10-15 ευρω για ψευτοδουλειες..... εγω μαζι σου ειμαι και συμφωνω
Ntinaras Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 γι αυτο του λες απο πριν στο περιπου τι παιζει.τουλαχιστον να μη μπεις μεσα.
apd453 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι, προσωπικά θα μου φαίνονταν πολλά αν ερχόταν και μου έλεγαν 90 σε 1,5ώρα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα