aledjo Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 θα τρελαθω! ενας φιλος ενος γνωστου μου, ηθελε κατι στο λαπτοπ του και ηθελε να τον βοηθησω. παω και τι μου λεει? "εγω φιλε ειμαι τεχνικος υπολογιστων, hardware-software φτιαχνω δικτυα κτλ...." και αρχισε τις θεωριες του.... κοιταω το λαπτοπ και τι να δω? 3 antivirus, 500 προγραματα στο start up.... και στο τελος που εφευγα παει να μου πιασει συζητηση σχετικα με τη δουλεια αυτη και μου λεει "οταν εγω τελειωσα το ιεκ, με πηραν τηλεφωνο απο το πλαισιο να παω να δουλεψω, αλλα δε πηγα... ειναι ασχετοι αυτοι εκει..."
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Χαχαχα, τα προβλήματα με τα πολλά antivirus ήταν από τα πρώτα σοβαρά προβλήματα που είχα όταν πήρα το πρώτο μου pc και ήμουν ψάρακας. Αγόραζα τα cd από τα περιοδικά και έβαζα 2 antivirus γιατί νόμιζα οτι επειδή προστάτευαν το μηχάνημα καλύτερα του έδιναν και περισσότερη ταχύτητα. Τελικά το αντίθετο έκαναν. Μόνο 2 antivirus να βάλεις κολλάει το σύμπαν.
Red_Phantom Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Αν και είναι μάλλον off-topic με το thread , μαζί με το Τεχνικός H/Y πάει και το Web Designer !
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Να καταθεσω κι εγω μια ομορφια απο πελατη που εφαγα εκει στας Ελλαδας πριν κανα 1,5μηνα. Με παιρνει τηλ γνωστος γνωστου γνωστης που τον εχω δει αλλη μια φορα στη ζωη μου οταν του εφτιαξα το pc και μου λεει: "Ρε φιλε ενας κολητος μου θελει να περασεις απτο σπιτι του να του στησεις ενα δικτυακι wifi πανω, wifi κατω και να του ρυθμισεις το ρουτερ να παιζει τις ταδε εφαρμογες μεσω ιντερνετ. Μπορεις να πας?" Απανταω κι εγω οτι θα παω. Παω λοιπον κι εγω στον κολητο του γνωστου του γνωστου μιας γνωστης, πραγματι κανω τις δουλειες ολες και πανω που τελειωνα σιγα-σιγα (περιτο να πω οτι ηταν πανω στο κεφαλι μου ολη την ωρα και δεν υπαρχει πιο εκνευριστικο πραγμα που μπορει να κανει πελατης), πανω στην κουβεντουλα μου λεει το ομορφο (κουτοπονηροι Ελληναρες τσαμπατζηδες διαβαζετε να παιρνετε ιδεες): "Να σου πω την αληθεια ελεγα να φωναξω τον ξαδερφο μου να μου τα στησει 5 λεπτακια, αλλα μενει μακρια και ειπα να μην τον ταλαιπωρω" Σε ελευθερη μεταφραση: "Δεν πιστευω να περιμενεις να πληρωθεις κιολας?". Τελειωνω τη δουλεια, του εξηγω 5 πραγματα, φτανυομε στο conclusion και λεει το θεικο νο.2: "Φιλε πραγματικα να σαι καλα. Σ'ευχαριστω!" προσπαθωντας παραλληλα να με ξεπροβοδισει διακριτικα. Για λεφτα ουτε λογος. Βλεπεις το ειχε τοσο δεδομενο οτι δεν θα πληρωσει. Του λεω: 1:30 ωρα εργατικα + την κουρσα μου (βενζινες κλπ) = 90 ευρω. Γελαει με υφακι ξαφνιασμενου και λεει "μα καλα ρε συ τι 90 ευρω? Θα ερχοταν ο ξαδερφος μου αλλα τελευταια στιγμη ειπα να φωναξω εσενα επειδη μενεις πιο κοντα και εισαι γνωστος του Αντρεα κλπ κλπ". Εν τελει πηρα τα @@ μου απο πληρωμη, διοτι η συνεχεια της κουβεντας ηταν πως δεν εχει χρηματα σπιτι και οτι θα με παρει τηλ μολις τα εχει. Ακομα περιμενω τηλ.
Bspus Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Σου πηρε οντως 1.5 ωρα να τα στησεις? Και σου ελεγε οτι ο ξαδελφος το κανει σε 5'? Πολυ κακο εκ μερους του, αλλα και εσυ επρεπε να του πεις απο την αρχη οτι θα χρεωσεις και ποσο. Απο το τηλεφωνο κιολας 2
mphxths Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Σε 5 λεπτα δεν γινεται καμμια "τεχνικη" εργασια.Εκτος και αν ειναι "ελα πατα μου το ΕΝΤΕR". 1.5 ωρα φαινεται λογικος χρονος.Αυτος ελεγες για ξαδελφους και 5 λεπτα για να δειξει οτι 1.δεν θελει να πληρωσει 2.οτι ισως και το 1.5ωρα ειναι τραβηγμενο που εκανες. Τελοσπαντων , κουτοπονηροι παντα υπαρχουν και το επαγγελμα του τεχνικου ενδεικνειται για κατι τετοιους. 1
status Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Σε 5 λεπτα δεν γινεται καμμια "τεχνικη" εργασια.Εκτος και αν ειναι "ελα πατα μου το ΕΝΤΕR". 1.5 ωρα φαινεται λογικος χρονος.Αυτος ελεγες για ξαδελφους και 5 λεπτα για να δειξει οτι 1.δεν θελει να πληρωσει 2.οτι ισως και το 1.5ωρα ειναι τραβηγμενο που εκανες. Τελοσπαντων , κουτοπονηροι παντα υπαρχουν και το επαγγελμα του τεχνικου ενδεικνειται για κατι τετοιους. Ο ξάδελφος δεν έρχεται επειδή περιμένει χρήματα απ αυτόν. 1
Muchacho Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Εχω ριξει τρελο γελιο με αυτο το τοπικ 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Μπορει να μην ειναι 5 λεπτα, μπορει να ειπε 15/35/55. Το point δεν ηταν αυτο, το point ηταν "εχω ατομο που θα μου τα εκανε τσαμπα ολα αυτα, αλλα φωναξα εσενα απλα επειδη μενεις πιο κοντα". Για να σου περασει κουτοπονηρα την φιλοσοφια οτι δεν θα πληρωνε τη δουλεια που του εκανες, ωστε να σε φερει σε ζορικη θεση οταν πας να ζητησεις χρηματα. Η δουλεια πηρε μιαμιση ωρα γιατι ηθελε περασμα cat5 απο τον ενα οροφο στον αλλον+πρεσαρισματα+ρυθμισεις σε αυτα που ηθελε. Απο το τηλεφωνο δεν μιλησα μαζι του, απλα πηγα συστημενος απο πελατη που με ειχε πληρωσει κανονικα και θεωρουσα αυτονοητο οτι για να μου συστηνει αλλο πελατη θα ειναι κομπλε και οτι ειναι αυτονοητο πως χρεωνω. Γενικα αποφευγω να κανω τον καρμοιρη με τα χρηματα και δεν ειμαι στη φαση που θα κατσω να λεω απτο τηλ "θα κοστισει τοσο", αφενος γιατι αν δε δω τη δουλεια δεν μπορω να ξερω ποσο θα κοστισει και ενδεχεται να πεσω πολυ εξω, αφεταιρου τα προτιμω face-to-face. To δικο μου λαθος στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι οτι πηγα σπιτι, ειδα τη δουλεια και δεν ειπα "θα κοστισει τοσο, ξεκιναω?" επειδη ο μεσαζον ηταν κομπλε ατομο και θεωρησα οτι και αυτοι που συστηνει ειναι κατι αναλογο.
leecherman Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Θέλει δυό για ταγκό,γιατί εκτός από τους κουτοπόνηρους υπάρχουν κι οι μαλάκες. Με τ´ς υγειές σας. Μεταξύ μας,θα περίμενα μόλις διαπίστωσες φράγκα γιοκ,να πας από κάτω το βράδυ με laptop και να του κάνεις το δίκτυο μουνί. Ύστερα για να τα φτιάξεις,χρεώνεις διπλά (+ ΦΠΑ). 1
aledjo Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 πηγα συστημενος απο πελατη που με ειχε πληρωσει κανονικα και θεωρουσα αυτονοητο οτι για να μου συστηνει αλλο πελατη θα ειναι κομπλε και οτι ειναι αυτονοητο πως χρεωνω. αποδειξη εκοψες?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Θέλει δυό για ταγκό,γιατί εκτός από τους κουτοπόνηρους υπάρχουν κι οι μαλάκες. Με τ´ς υγειές σας. Μεταξύ μας,θα περίμενα μόλις διαπίστωσες φράγκα γιοκ,να πας από κάτω το βράδυ με laptop και να του κάνεις το δίκτυο μουνί. Ύστερα για να τα φτιάξεις,χρεώνεις διπλά (+ ΦΠΑ). Νταξει ας βγαλουμε εξω τον παραγοντα "λαθος" που ανεφερα παραπανω. Ας βγαλουμε εξω και τον παραγοντα πειρα-απειρια. Περα απο αυτα, εσυ λογικα εισαι απτους τυπους που παντα πιανουν την καλη, που ποτε δεν πεσανε σε κακοτοπιες απο δικο του λαθος -ή και ηλιθιοτητα- και τελος εισαι απο αυτους που σε μια αντιστοιχη δουλεια θα ειχαν τον τροπο να εισπρατουν καθε πελατη. Αφου λοιπον εισαι απο αυτους που λογω μη μαλακιας θεωρεις οτι ειναι αδυνατον να αφησεις ανεισπρακτο πελατη, τοτε να σε πληροφορησω οτι υπαρχουν 1000δες εταιρειες εκει εξω να σου αναθεσουν εργασια και μαλιστα υψιλομισθη: εισπραξη οφειλων. Ναι ακομα και εταιρειες IT. Θα εχεις ενα λαπτοπ ανα χειρας και θα πηγαινεις να τους χαλας το δικτυο και μετα θα τους εισπρατεις με διπλη χρεωση. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρω το μηνα θα σου προσφερουν, απορω τι καθεσαι και ποσταρεις στο ινσομνια. αποδειξη εκοψες? Μην τους βαζεις ιδεες, προς το παρον ειμαστε στο φασμα "σε κραζουμε που εισαι μαλακας". Αμα αρχισουν και για τις αποδειξεις προκοψαμε. Αφου ξερεις: Ο καθε αεργος ή καλοβολεμενος με τον πονο του μεσα στο φορουμ αυτο ΥΓ. Ειδατε πολλους ηλεκτρολογους και υδραυλικους να τους φωναζετε να σας φτιαξουν κατι που χαλασε και να σας λενε απο πριν την τιμη? Περαν τουτου τι πιθανοτητες δινετε να τους πει καποιος "θα φωναζα τον κουμπαρο μου να μου τα μπαλωσει στα γρηγορα?". 1
leecherman Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Νταξει ας βγαλουμε εξω τον παραγοντα "λαθος" που ανεφερα παραπανω. Ας βγαλουμε εξω και τον παραγοντα πειρα-απειρια. Περα απο αυτα, εσυ λογικα εισαι απτους τυπους που παντα πιανουν την καλη, που ποτε δεν πεσανε σε κακοτοπιες απο δικο του λαθος -ή και ηλιθιοτητα- και τελος εισαι απο αυτους που σε μια αντιστοιχη δουλεια θα ειχαν τον τροπο να εισπρατουν καθε πελατη. Αφου λοιπον εισαι απο αυτους που λογω μη μαλακιας θεωρεις οτι ειναι αδυνατον να αφησεις ανεισπρακτο πελατη, τοτε να σε πληροφορησω οτι υπαρχουν 1000δες εταιρειες εκει εξω να σου αναθεσουν εργασια και μαλιστα υψιλομισθη: εισπραξη οφειλων. Ναι ακομα και εταιρειες IT. Θα εχεις ενα λαπτοπ ανα χειρας και θα πηγαινεις να τους χαλας το δικτυο και μετα θα τους εισπρατεις με διπλη χρεωση. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρω το μηνα θα σου προσφερουν, απορω τι καθεσαι και ποσταρεις στο ινσομνια. Μην τους βαζεις ιδεες, προς το παρον ειμαστε στο φασμα "σε κραζουμε που εισαι μαλακας". Αμα αρχισουν και για τις αποδειξεις προκοψαμε. Αφου ξερεις: Ο καθε αεργος ή καλοβολεμενος με τον πονο του μεσα στο φορουμ αυτο Χαζά λες και το καταλαβαίνεις αυτό,αλλά άς το να πάει στο κόρακα,ελπίζω να έμαθες.Πια. Υ.Γ.Δεν είμαι σαμποντέρ,δεν δημιουργώ τεχνικές δυσλειτουργίες για να κονομήσω.
aledjo Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 ενα καλο κολπο παντως για να δωσεις την εντυπωση οτι θες λεφτα για τη δουλεια αυτη, ειναι οταν πας εκει και αρχισεις τη δουλεια, να βγαλεις ενα μπλοκ αποδειξεων με το στυλο πανω στο τραπεζι! τοτε ή θα σου πει δεν εχω λεφτα αρα δε κανεις τιποτα ή θα ετοιμασει τα λεφτα.... 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα