Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν κατηγορούμαι τους κατσαβιδάκηδες , ίσα ίσα που είναι ένα ‘απαραίτητο στάδιο για να προχωρήσεις ποιο πάνω

Να κανω μια παρενθεση στο θεμα περι σιντι κλπ για να σχολιασω λιγο το θεμα κατσαβιδακιας-σουπερντουπερadministrator-ασχολουμαιμεadvancedκαιδενκαταδεχομαιναξαναξεβιδωσω

Η ολη φαση μου θυμιζει εναν υπευθυνο τεχνικο τμηματος που ειχα πριν χρονια σε μια εταιρια που εργαζομουν .Τοτε ειχαμε ποικιλου επιπεδου εργασιας και φυσικα ειχαμε και πελατες ιδιωτες οπου ναι επρεπε να ξεβιδωσουμε πισι , να κανουμε φορματς , backups κλπ κλπ

Οταν μαζευοταν δουλεια και του λεγαμε του υπευθυνου ελα λιγο πιασε και συ κανα πισι να φευγει γρηγορα η δουλεια γυρνουσε και μας ελεγε

"σιγα μην ασχοληθω εγω με πισακια και εκτυπωτακια , εγω ασχολουμαι μονο με σοβαρα θεματα , με σερβερς και τετοια"

Στο τελος αποδειχτηκε οτι ηξερε τα λιγοτερα απο ολους μας.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι μην ειμαστε υπεροπτες...αα εγω ξερω απο σερβερς και εσυ ασχολεισαι με φορματς αρα ειμαι καλυτερος.

Μπορει αυτος που κανει την "χαμηλου επιπεδου" τεχνικη εργασια να ειναι πιο μεθοδικος , οργανωμενος και βελτιστος σε αυτα που κανει εναντι του αλλου του "advanced"

Συμφωνω στο οτι πρεπει να εξελλισομαστε..να μην μενουμε μονο στην "χαμηλου επιπεδου" εργασια αλλα να μαθαινουμε και πιο δυσκολα/ανωτερα/δυσκολοτερα/συνθετοτερα πραγματα χωρις ομως να σνομπαρουμε τους κατσαβιδακιδες...

edit1 : αν πας στην μικρομεσαια επιχειρηση και προτεινεις wsus/mbam server χαιρετα μας τον πλατανο :)

edit2 : ο κοσμος προτιμα τα σπασμενα επειδη ειναι ΤΖΑΜΠΑ. κανενας αλλος λογο. ακομα και οριτζιναλ σιντι να ειχε στο πρωτο φορματ που λεει ο λογος παλι σπασμενα θα εβαζε. (αν δεν εβρισκε το σιντι ρε παιδι μου :) )

• Like 3
  • Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι σχέση έχει με το αν σου δίνουν ή όχι το σίντι με το να προτιμήσει κάποιος μια σπασμένη έκδοση επειδή είναι τόσο μπετόβλακας να κοιτάξει το πισί του/λαπτοπ του.

Χωρίς πολλά πολλά, είναι μπετόβλακας (μόνο αυτό θα έπρεπε να φτάνει) και θα ζητήσει νέα έκδοση windows μη γνωρίζοντας περι license/cd-key/partitions/etc. και είτε θα σκάσει 200 για αυθεντικά είτε 30 για πειρατικά, όπου τα πειρατικά θα του έρθουν με cd και θα σκεφτεί κατευθείαν ώντας μπετόβλακας ότι ο άλλος τον έκλεψε μόνο και μόνο επειδή δεν του έδωσε cd. Δηλαδή τώρα καθόμαστε και κάνουμε θέμα το αν κάνουν καλά που δίνουν cd η όχι, λες και το συμπέρασμα μας θα αλλάξει τα δεδομένα, και περιμένουμε απο το κάθε καημένο 10χρονο και τον πατέρα του να γνωρίζουν ότι μπορούν να κάνουν format/install χωρίς cd. Αν δεν ασχολήθηκε το κατάστημα 1, ο κατσαβιδάκιας δεν θα ασχοληθεί 10 για να κάνει την όλη διαδικασία με τα software της κάθε εταιρίας, απλώς θα τους πεί "τόσο το ένα τόσο το άλλο" και τέλος.

Επίσης, οι κατσαβιδάκιδες (όπως και οι ιδιώτες) δεν ξέρουν όσα ένας που είναι και καμένος και με πτυχίο, με αποτέλεσμα να κάνουν format μέχρι και τα system restore partition (Ω ναι).Κάτσε βρες άκρη μετά απο αυτό και πες μου αν χρειάζεσαι cd η όχι.

Στην τελική δική μου άποψη είναι και δεν ανάγκασα κανέναν να την ακολουθήσει, απλώς όταν εγώ αφήνω Cd δεν βλέπω λόγο για τον καταστηματάρχη να μην το κάνει.

...ακόμη μία φορά κολλήσαμε σε δευτερεύων θέμα.

Δημοσ.

@status χωρίς φυσικά! :P

@μπήχτης, ναι έβαλα ένα παράδειγμα. Ο πετρελαικός κολοσσός που εργάζομαι δεν είναι μικρομεσαία επιχείρηση. 12450 machine entres and counting σήμερα στo AD.

O τεχνικός Η/Υ στην Ελλάδα θα επιβιώσει σαν επάγγελμα, ΜΟΝΟ αν εκλείψουν νοοτροπίες τύπου xchange. that was my point.

Δημοσ.

@μπήχτης, ναι έβαλα ένα παράδειγμα. Ο πετρελαικός κολοσσός που εργάζομαι δεν είναι μικρομεσαία επιχείρηση. 12450 machine entres and counting σήμερα στo AD.

O τεχνικός Η/Υ στην Ελλάδα θα επιβιώσει σαν επάγγελμα, ΜΟΝΟ αν εκλείψουν νοοτροπίες τύπου xchange. that was my point.

Δηλαδή ο τεχνικός θα επιβιώσει όταν αρχίσουν όλοι να στέλνουν πελάτες να τα σκάνε για αυθεντικά, πεθάνει το pirate scene, ανέβουν οι τιμές στα επίπεδα που ήταν πριν μια 10ετία, για να αλλάξεις μέγα-λάθη εταιριών (βλέπε windows vista) να πρέπει να πληρώσεις ξανά την αξία του υπολογιστή σου για ένα προηγούμενο λειτουργικό installation (βλέπε windows xp) εφόσον όπως είπα αγοράζεις αυθεντικά και ό,τι δεν πληρώνει ο κατσαβιδάκιας να πρέπει να στο δίνει τζάμπα ασχέτως με τον χρόνο που ξοδεύει (βλέπε εγκατάσταση linux).Και επειδή οι εταιρίες δεν διαθέτουν 1 λεπτό για να βγάλουν ένα guide και cd της προκοπής, να πρέπει να τους τα ξανα-σκας όταν βγαίνει πρόβλημα που θα μπορούσες να διορθώσεις μόνος σου αλλά δεν σου έλεγαν τον τρόπο.

Αυτά είναι τα θέματα που συζήτησα και έθεσα τις απόψεις μου.

Αν κατάλαβα σωστά, με τα παραπάνω θα φτιάξει το "επάγγελμα"

Δημοσ.

@headbanger απλα το επεσημανα γιατι εχω δει πολλους που θελουν να πουλησουν advanced καταστασεις σε εταιριες με 5 πισι και 3 υπαλληλους (και οταν λεω advanced εννοω centralized management φαση wsus και ξερωγω antivirus server(update/scan) και κατι τετοια).

Επισης εχω δει μικρομεσαιους επιχειρηματιες να αναζητουν τετοιες προχωρημενες λυσεις γιατι την εχουν δει πολυεθνικη.

Το θεμα ειναι να προτεινεις την λυση που ταιριαζει , ουτε υπερβολες ουτε τιποτα.

Σε 12450 μηχανηματα δεν συζηταμε καν για χειροκινητες "λυσεις".... :)

@xchange : ανελυσα σε προηγουμενο ποστ τι παιζει με τα σιντι. Σε επωνυμα μηχανηματα (laptops / desktops) παιζει το recovery partition και στο πρωτο boot σου βγαζει το backup procedure να φτιαξεις τα σιντακια σου με το λειτουργικο.

Σου πουλαει το cd-key δεν ειναι αναγκασμενος να σου πουλησει το σιντι.

Στα συναρμολογουμενα ειναι αλλη φαση.

Στην τελικη ο μπετοβλακας και σιντι να ειχε δεν θα ηξερε να κανει το φορματ κατα πασα πιθανοτητα.

Μην ξεχνας και την μεριδα των χρηστων στυλ μανας μου που δεν ξερει τιποτα απλα χρησιμοποιει 2-3 προγραμματα και δεν γνωριζει τι εναι τιποτα παραεξω στην επιφανεια εργασιας.

Και 2 χρονια να της εξηγησεις το φορματ/recovery procedure δεν προκειται να τα καταφερει.

Ο κατσαβιδακιας πρεπει να χρεωνει την εργασια του. ασχετα αν ειναι εγκατασταση λογισμικου επι πληρωμη ή δωρεαν.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή ο τεχνικός θα επιβιώσει όταν αρχίσουν όλοι να στέλνουν πελάτες να τα σκάνε για αυθεντικά, πεθάνει το pirate scene, ανέβουν οι τιμές στα επίπεδα που ήταν πριν μια 10ετία, για να αλλάξεις μέγα-λάθη εταιριών (βλέπε windows vista) να πρέπει να πληρώσεις ξανά την αξία του υπολογιστή σου για ένα προηγούμενο λειτουργικό installation (βλέπε windows xp) εφόσον όπως είπα αγοράζεις αυθεντικά και ό,τι δεν πληρώνει ο κατσαβιδάκιας να πρέπει να στο δίνει τζάμπα ασχέτως με τον χρόνο που ξοδεύει (βλέπε εγκατάσταση linux).Και επειδή οι εταιρίες δεν διαθέτουν 1 λεπτό για να βγάλουν ένα guide και cd της προκοπής, να πρέπει να τους τα ξανα-σκας όταν βγαίνει πρόβλημα που θα μπορούσες να διορθώσεις μόνος σου αλλά δεν σου έλεγαν τον τρόπο.

Αυτά είναι τα θέματα που συζήτησα και έθεσα τις απόψεις μου.

Αν κατάλαβα σωστά, με τα παραπάνω θα φτιάξει το "επάγγελμα"

προφανώς οι υπηρεσίες πληρόνονται. είπα πουθενα το αντίθετο; είσαι 19. δεν είμαι τόσο μεγαλύτερος και νιώθω 5 ώρες ώρες, αλλά νομίζω ότι χάνεις το δάσος. Οι εταιρείες μια χαρά τα κάνουν όλα. Μια χαρά καλύβονται από τα MSAA. Δεν θα κάτσω να υπερσπιστώ τίποτα, καθώς είναι προφανές λόγο ηλικίας και της χώρας μας, ότι έχεις απειρία επάνω στο θέμα. Ακόμα και του κατσαβιδάκια.

@μπήχτη ναι θα συμφωνήσω 100%. Πρέπει να προσαρμόζεις τις λύσεις στις ανάγκες σου. άλλωστε σε μας πλέον, πάνε όλα με agreements & by the book. υπάρχουν διαδικασίες και consultations για τα πάντα. δίκοπο μαχαίρι αλλά φαντάσου τον αντίκτυπο ενός Outage. εργατοώρες χαμένες, δεν μιλάω καν για πελατιακό αντίκτυπο.

Δημοσ.

Ο κατσαβιδακιας πρεπει να χρεωνει την εργασια του. ασχετα αν ειναι εγκατασταση λογισμικου επι πληρωμη ή δωρεαν.

Πες τα...όταν τα λέω εγώ δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

Και το cd το λιώσαμε. Απλώς έχω κόλλημα γιατί πιστεύω πως πρέπει να δίνεται μαζί με οδηγό χρήσης του cd ή των προγραμμάτων που βάζουν μέσα στο pc που αγοράζεις. Το τι τράβηξα όπως πιστεύω και οποιοσδήποτε έχει καθίσει να μάθει μόνος του 2 πράγματα στο pc λόγω έλλειψης cd/οδηγού δεν λέγεται.

Και σοβαρά, μην υπερτιμούμε τον απλό κατσαβιδάκια. Όταν γίνεται format, φεύγουν συχνά τα πάντα, μαζί και τα system restore partition. Όχι ότι οι κατσαβιδάκιδες είναι άχρηστοι η ξέρουν λιγότερα απο τον επόμενο χρήστη/τεχνικό η/υ, γιατί μέχρι και μαγαζάτορες δεν σκαμπάζουν ώρες ώρες τίποτα.

Δημοσ.

@headbanger με!! Φυσικά! Τι σόι WSUS server είναι αν δεν έχει τους ΧΑΜΕΝΟΥΣ (το Lost δλδ) μέσα;

@the rest: pls do go on! :D

Δημοσ.

@lexmark

Δεν θα σου χαλάσω το χατίρι. show must go on :-)

@aledjo

αντί για format έγραψα backup εκπαραδρομής.(νομίζω ότι έχεις δώσει τιμή και για backup αν δεν κάνω λάθος)

@mphxths

Δεν το έγραψα ειρωνικά ότι ο κατσαβιδάκιας είναι απαραίτητο στάδιο για να προχωρήσεις ποιό πάνω. Οκ δεν είναι απαραίτητο να ήταν κατσαβιδάκιας κάποιος για να τον βάλουν να 'παίξει μπάλα' στο ΙΤ αλλά

π.χ. Είναι σαν δύο επιχειρηματίες με ένα γιο ο καθένας. Μόλις πάρουν οι γιοί το πτυχίο ο ένας επιχειρηματίας δίνει αμέσως τα κλειδιά της επιχείρησης στο γιό

και του παραδίδει τον έλεγχο, ενώ ο δεύτερος προσλαμβάνει τον γιό σαν βοηθό αποθηκάριο να ξεσκονίζει τα ράφια (αφού πρώτα έχει δώσει οδηγίες στον αποθηκάριο να του αλλάξει τα φώτα στην δουλειά). Σιγά σιγά με τον ίδιο τρόπο τον περνάει από όλα τα τμήματα της επιχείρησης και ένα πρωί όταν ο γιός ξυπνάει τον πατέρα να πάνε για δουλειά ο πατέρας του λέει: Πάρε τα κλειδιά ,από σήμερα η επιχείρηση είναι δικιά σου, εγώ θα έρχομαι μόνο για καφέ.

Σαφέστατα ο δεύτερος έχει πλεονέκτημα. Από όσα περισσότερα στάδια που αφορούν το αντικείμενο του έχει περάσει κάποιος τόσο καλύτερα πιστεύω ότι είναι.

Ο καθένας ανάλογα με τον εργασιακό χώρο που βρέθηκε έχει και τις ανάλογες εμπειρίες και γνώσεις. Σαφέστατα αυτό μόνο του δεν κάνει κάποιον καλύτερο από κάποιον άλλο. Δεν μπορείς να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια.

@Xchange

Το software που έχω είναι αγορασμένο σε δόσεις(με θυσίες,άλλοι τρώνε τα λεφτά σε αυτοκίνητα ή μηχανές ,άλλοι στο τζόγο ή το ποτό , άλλοι σε γραμματόσημα ή σε ρούχα και τσάντες. Τα δικά μου πάνε σε ότι έχει σχέση με Η/Υ) .Ας είναι καλά η πιστωτική και καταστήματα του εξωτερικού με χαμηλότερες τιμές.

Άριστο το Photoshop φτιάχνεις παπάδες αλλά 831 ευρώ είναι πολλά για την τσέπη μου και πέρα από αυτό από την στιγμή που δεν είμαι επαγγελματίας και θέλω κάτι για home use γιατί να τα δώσω ? θα δώσω 100-130 ευρώ και θα πάρω νόμιμα ένα άλλο πρόγραμμα αξιόλογων δυνατοτήτων που θα με καλύπτει για home use .Δεν θα είναι Photoshop αλλά δεν θα καταλάβω και την τρελή διαφορά αν μπορώ να ασχοληθώ μόνο 30΄ την εβδομάδα για να φτιάξω τις οικογενειακές φωτογραφίες. Θα είναι original όμως.

για το θέμα με το cd των windows την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο πωλητής. Ο πελάτης συνήθως άλλα θέλει πραγματικά ,άλλα νομίζει ότι θέλει και άλλα λέει στον πωλητή ότι θέλει.(στην τελική συνήθως έχει και εντελώς άγνοια του αντικειμένου).Ο πωλητής είναι αυτός που πρέπει να βρει κοινό κώδικα επικοινωνίας με τον πελάτη , να δει τι πραγματικά χρειάζεται ,να του εξηγήσει πέντε πράγματα ώστε να καταλάβει περίπου τι παίζει για να εξυπηρετηθεί σωστά.

Ο πωλητής είναι αυτός που πρέπει να του εξηγήσει για ποιό λόγο ο πελάτης πληρώνει όσο πληρώνει και τι ακριβώς θα παραλάβει.

Όταν όμως υπάρχουν πωλητές που ακόμα και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν ποιά η διαφορά της oem από την retail version και τη παραλαμβάνεις στη μια περίπτωση και τι στην άλλη ? Αν συμβεί κάτι νομίζει μετά ο πελάτης ότι του έφαγαν τα λεφτά , και δικαιολογημένα ίσως μέχρι κάποιο βαθμό γιατί κανείς ενώ όφειλε δεν του εξήγησε.

@the rest

Αυτό που πρέπει να εκμεταλλευτεί ο χ,ψ κατσαβιδάκιας είναι την αρκετά συνηθισμένη αλλά όχι πάντα έλλειψη σοβαρού after sales support. Αν το χ κατάστημα δεν ασχολήθηκε 1 ο κατσαβιδάκιας πρέπει να ασχοληθεί 100 αν θέλει να έχει δουλειά.

(όσοι κάνετε τον κατσαβιδάκια μαύρα ρωτήστε ένα λογιστή. Νομίζω ότι θα μπορέσει να βοηθήσει ώστε και νόμιμοι να γίνεται και να μην σας γδάρει η εφορία.)

Κάτι άλλο ρε παιδιά format και πάλι format και format. Τη λύση του να πάρετε image το pc μόλις το στήσετε στον πελάτη ώστε αν χρειαστεί ξανά τίποτα να το επαναφέρετε σε 5 μόλις λεπτά την έχετε εφαρμόσει ποτέ ? του φτιάχνεις και δυο αντίγραφα του image , ένα κολλημένο πάνω στο pc του και ένα για το συρτάρι του γραφείου του για να μην χαθούνε. To ghost το είχα δει σε κάποιο κεντρικό κατάστημα για 20-30 ευρώ μόνο retail. Απλά από περιέργεια τέτοιες λύσεις εφαρμόζει κανένας σας όπου πάει ή περιμένετε πότε θα ξαναχαλάσει για να κάνουμε πάλι format ?

Επίσης από που και ως που επειδή ο πελάτης ζητάει κάτι μη νόμιμο αλλά πληρώνει γι αυτό πρέπει οπωσδήποτε να του κάνετε το χατίρι ?

Έχω απάντηση στο παραπάνω αλλά πραγματικά θα με ενδιέφερε να ακούσω τις δικές σας.(μπορώ να παραθέσω και την δικά μου μετά αλλά δεν θέλω να προϊδεάσω κάποιους που ίσως απαντήσουν )

Δημοσ.

@Ntinaras

Ας πούμε οτι εσύ είσαι ταξιτζής. Σου σκάει μύτη ένας στο "κατάστημα" με 2 κουμπούρια στα χέρια και σου λέει "Πάμε στην Πειραιώς! Θα τους πάρω μέχρι και τα selotape".

Αν τον πας θεωρείσαι συνεργός.

Τη δουλειά σου κάνεις όμως...

Άντε τώρα να πείσεις το δικαστή οτι του ζήτησες ότι έγραψε το ταξίμετρο...

αστοχο παραδειγμα

πιο ευστοχο θα ηταν να μου ζηταγε ενας τον υπολογιστη για να κατεβασει παρανομα

να στο θεσω αλλιως

αν πας ενα αυτοκινητο για πλυσιμο στο car wash εχει ευθυνη ο πλυντηρας?

Δημοσ.

H καλύτερη ιδέα που άκουσα ήταν αυτή με το μαγαζί. Εξαιρετική ,αν φτιάχναν μικρές "συντεχνίες" θα μπορούσαν να ήταν νόμιμοι και να έχουν και τα ένσημα. Αν μεγαλώσουν την πελατεία τους και γίνουν και λίγο πιο δημιουργικοί. Όπως για παράδειγμα θα μπορούσαν να κάνουν μαθήματα,πως δουλεύει το torrent,το λειτουργικό , πως να πάρω backup κοκ.

Κάτω από μια στέγη και με ανταλλαγή απόψεων το κέρδος θα ήταν τεράστιο σε τεχνογωσία και οργάνωση με ευχαριστημένους πελάτες πάντα.

Δημοσ.

H καλύτερη ιδέα που άκουσα ήταν αυτή με το μαγαζί. Εξαιρετική ,αν φτιάχναν μικρές "συντεχνίες" θα μπορούσαν να ήταν νόμιμοι και να έχουν και τα ένσημα. Αν μεγαλώσουν την πελατεία τους και γίνουν και λίγο πιο δημιουργικοί. Όπως για παράδειγμα θα μπορούσαν να κάνουν μαθήματα,πως δουλεύει το torrent,το λειτουργικό , πως να πάρω backup κοκ.

Κάτω από μια στέγη και με ανταλλαγή απόψεων το κέρδος θα ήταν τεράστιο σε τεχνογωσία και οργάνωση με ευχαριστημένους πελάτες πάντα.

Αυτό φίλε λέγεται σεμινάριο και πληρώνεται ανάλογα με το "μαθησιακό" feedback (αν είναι στούρνοι η τα παίρνουν τα γράμματα),μέχρι και ένα πενηντάρι την ώρα.

Φιλικά.

Άλλο όμως είναι να κλέβεις ιντερνετ και να δίνεις επί πληρωμή ταινίες,συμφωνείς;

Δημοσ.

Ούτε το κυπριακό να λύνατε σε ένα επάγγελμα που το έφαγε η προκατάληψη.

Δημοσ.

Ούτε το κυπριακό να λύνατε σε ένα επάγγελμα που το έφαγε η προκατάληψη.....

....και η κλεπταποδοχή,όπως τεκμαίρεται από τα συμφραζόμενα.
Δημοσ.

@lexmark

Δεν θα σου χαλάσω το χατίρι. show must go on

Thnx mate :D

Κάτι άλλο ρε παιδιά format και πάλι format και format. Τη λύση του να πάρετε image το pc μόλις το στήσετε στον πελάτη ώστε αν χρειαστεί ξανά τίποτα να το επαναφέρετε σε 5 μόλις λεπτά την έχετε εφαρμόσει ποτέ ? του φτιάχνεις και δυο αντίγραφα του image , ένα κολλημένο πάνω στο pc του και ένα για το συρτάρι του γραφείου του για να μην χαθούνε. To ghost το είχα δει σε κάποιο κεντρικό κατάστημα για 20-30 ευρώ μόνο retail. Απλά από περιέργεια τέτοιες λύσεις εφαρμόζει κανένας σας όπου πάει ή περιμένετε πότε θα ξαναχαλάσει για να κάνουμε πάλι format ?

Μην δίνεις ιδέες τσάμπα! Μην δίνεις ιδέες τσάμπα!! :mad:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...