Xchange Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Κοίτα, σε πελάτη δεν ξέρω αν θα το έλεγες, αλλά εγώ πλέον σε φίλους λέω "το free software, κι αν σ'αρέσει" Και free να είναι το software, όσο σε θέλει σπίτι να του το περάσεις (όχι για φίλους) πάλι πληρώνει.
Ntinaras Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 αφου ειδικα το photoshop 1 στους 100 το χρησιμοποιει (και πολλους λεω). το ζητανε μονο και μονο για να λενε "εχω photoshop" λες και ειναι πολυμιξερ χαχα εγω το μονο που ξερω στο photoshop ειναι περι HDR και να μεγαλωνω βυζια με το Liquify 1
Xchange Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Για να τελειώνουμε μία κι έξω,είναι εντελώς απαράδεκτο να σμπρώχνει κάποιος πειρατικά. Είπαμε (και συμφωνώ) ότι το linux είναι δωρεάν.Το να δείξεις σε κάποιον πως και τι (γνωστό σου),θάσαι φραγκοφονιάς αν πάρεις λ7. Το να του φτιάξεις όμως μια εφαρμογή πάνω στη πλατφόρμα linux,να κάνει τη δουλειά του ή να καβλαντίσει,έχεις όλο το δικαίωμα όποιος κι αν είναι αυτός και ανάλογα με τις σχέσεις ή την υποχρέωση που του έχεις,να του σκίσεις τα φάρδουλα. Κανένας πούστης δεν θα σε κάνει χαμάλη του,τί να λέμε τώρα... Όμως το να πουλάς warez σε κατατάσσει σε άλλη κατηγορία,στη κατηγορία του κλεπταποδόχου. Πόσο πιό απλά; Ρε φίλε δεν παίρνεις μπρος με τίποτα. Βρες μου έναν λέμε διατεθειμένο να αγοράσει αυθεντικά windows η να περάσει μόνος του Linux για να του βγουν τζάμπα, και μιλάμε. Μέχρι και απο μαγαζιά να πάρεις υπολογιστή, windows αυθεντικά δεν υπάρχει περίπτωση να σου δώσουν. Και αυτό πολύ απλά γιατί κανένας μα κανένας δεν θέλει να σκάσει τα 100-200 ευρώ που κάνουν τα αυθεντικά. Σταμάτα να μας το παίζεις ηθικός και μπλα μπλα, αν είσαι τόσο σίγουρος πως θα έδινες ποτέ πειρατικό υλικό σε αγνώστους, ετοίμασε την λίστα που έκανα Post πριν μια-δυο ημέρες και φέρε την μου, τόσο απλό.
leecherman Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Ρε φίλε δεν παίρνεις μπρος με τίποτα. Βρες μου έναν λέμε διατεθειμένο να αγοράσει αυθεντικά windows η να περάσει μόνος του Linux για να του βγουν τζάμπα, και μιλάμε. Μέχρι και απο μαγαζιά να πάρεις υπολογιστή, windows αυθεντικά δεν υπάρχει περίπτωση να σου δώσουν. Και αυτό πολύ απλά γιατί κανένας μα κανένας δεν θέλει να σκάσει τα 100-200 ευρώ που κάνουν τα αυθεντικά. Σταμάτα να μας το παίζεις ηθικός και μπλα μπλα, αν είσαι τόσο σίγουρος πως θα έδινες ποτέ πειρατικό υλικό σε αγνώστους, ετοίμασε την λίστα που έκανα Post πριν μια-δυο ημέρες και φέρε την μου, τόσο απλό. Κοίτα,μπορεί νάμαι leecherman αλλά δεν είμαι και μαλάκας,ούτε και τζάμπα δάγκας. Έλα να μου συστηθείς,να δω ποιός είσαι και να σου ανοίξω τους ορίζοντες στο trade. Αλλά σιγά μη σκάσεις μύτη,μια ζωή στη τράκα θάσαι κι όχι τπτ άλλο βάζεις και φιλοσοφία στα κλεψιμαίικά σου. Όσο για το "μαγαζιά βάζουν πειρατικά win",σε κόβω σαν το μύθο του Αίσωπου,"Η αλεπού με τη κολοβή ουρά".
tolis_01 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 100 σελίδες συζήτηση σε τεχνολογικό forum, και κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ακόμα την έννοια του support. Όταν κάποιος κάνει φορματ σε υπολογιστή σε κάποιον πελάτη/άγνωστο, είναι αναμενόμενο να περιμένει να πληρωθεί. Το αν το software που του πέρασε είναι ελεύθερο ή πειρατικό, δεν με αφορά εμένα, ούτε θα κάτσω να ψάχνω την (αν)ηθικότητα της πειρατείας, ούτε έχω το σύνδρομο του μπάτσου. 6
mphxths Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μέχρι και απο μαγαζιά να πάρεις υπολογιστή, windows αυθεντικά δεν υπάρχει περίπτωση να σου δώσουν. Και αυτό πολύ απλά γιατί κανένας μα κανένας δεν θέλει να σκάσει τα 100-200 ευρώ που κάνουν τα αυθεντικά. στο 1ο μαγαζι που δουλευα περναγαμε πειρατικα (κατοπιν εντολης του αφεντικου φυσικα) σε γνωστους πελατες. στο 2ο μαγαζι που δουλευα δεν περναγαμε ποτε και για κανενα λογο πειρατικα γιατι παλιοτερα ειχε γινει στραβη (πριν δουλεψω εκει δηλ) , και ηρθε γκομενα απο την microsoft , κλαφτηκε , της περασανε πειρατικα , και τους τρεχανε μετα για προστιμα. Αν καεις ...μαθαινεις. Επισης τα παραθυρα (home premium στην καλυτερη θα βαλεις στον ιδιωτη) κανουν 80-90 ευρω το πολυ .Φυσικα ο πελατης θα κλαφτει και θα του φανουν υπερβολικα λεφτα , αλλα αν εισαι επιχειρηματιας ρισκαρεις τα χιλιαδες ευρω προστιμο απο την microsoft ? Για αυτο μην γενικευεις και μην εισαι απολυτος.
Ntinaras Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 αμα ο πελατης φερει το δικο του πειρατικο dvd τα περνας εσυ?στο κατω κατω την δουλεια χρεωνεις οχι το λειτουργικο
Vaggos02 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 @Ntinaras Ας πούμε οτι εσύ είσαι ταξιτζής. Σου σκάει μύτη ένας στο "κατάστημα" με 2 κουμπούρια στα χέρια και σου λέει "Πάμε στην Πειραιώς! Θα τους πάρω μέχρι και τα selotape". Αν τον πας θεωρείσαι συνεργός. Τη δουλειά σου κάνεις όμως... Άντε τώρα να πείσεις το δικαστή οτι του ζήτησες ότι έγραψε το ταξίμετρο...
leecherman Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 100 σελίδες συζήτηση σε τεχνολογικό forum, και κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ακόμα την έννοια του support. Όταν κάποιος κάνει φορματ σε υπολογιστή σε κάποιον πελάτη/άγνωστο, είναι αναμενόμενο να περιμένει να πληρωθεί. Το αν το software που του πέρασε είναι ελεύθερο ή πειρατικό, δεν με αφορά εμένα, ούτε θα κάτσω να ψάχνω την (αν)ηθικότητα της πειρατείας, ούτε έχω το σύνδρομο του μπάτσου. Πάμε μία ακόμα:Είχε νόμιμο λειτουργικό αυτός που ήρθε για να του το φτιάξεις;Αν ναι,πάρε τα κλειδιά (όχι της καρδιάς του...) και κοτσάρησέ του τα με ένα ίδιο,κατεβασμένο.Απλό; Φυσικά θα πληρωθείς όσο κοστολογείς τη δουλειά σου,όσα θες θα πάρεις.Αλλά δεν ξέρουμε πόσο θα συνεχίσεις να τα παίρνεις συνεχώς αυτά που θα ζητάς,δεν μας αφορά άλλωστε. Πάμε τώρα εκεί που πονάει.(Όσο προλαβαίνω να μιλάω δηλαδή) Δεν είχε λειτουργικό και θέλει από σένα να του βάλεις επί πληρωμή κάποιο εμπορικό;Άμα ψηστείς (άτιμη κενωνία/τα παιδιά μου πεινάνε,έχω να γαμήσω 14 μήνες/μάνα δεν μου κολάνε τα ένσημα κλπ,βρίσκουμε όσες δικαιολογίες θέλουμε) και βάλεις πειρατικό,είσαι κλεπταποδόχος.Τέλος. Σε καμία περίπτωση δεν πουλάς ταινίες./σειρές/παιχνίδια που έχεις κατεβάσει απ' το ιντερνέτ τζάμπα. Σταματάω γιατί δεν μπορώ να χωνέψω ακόμα πως διαμορφώνεται αυτή η κοινωνία.
tolis_01 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Πάμε τώρα εκεί που πονάει.(Όσο προλαβαίνω να μιλάω δηλαδή ) Δεν είχε λειτουργικό και θέλει από σένα να του βάλεις επί πληρωμή κάποιο εμπορικό;Άμα ψηστείς (άτιμη κενωνία/τα παιδιά μου πεινάνε,έχω να γαμήσω 14 μήνες/μάνα δεν μου κολάνε τα ένσημα κλπ,βρίσκουμε όσες δικαιολογίες θέλουμε) και βάλεις πειρατικό,είσαι κλεπταποδόχος.Τέλος. Εδώ πάμε στο 2ο μισό της προηγούμενης απάντησης μου, οπότε έχω ξεκαθαρίσει ήδη τη θέση μου. Αν περιμένεις να βγάλω μαντήλι να κλάψω για τα φράγκα που έχασε η Microsoft επειδή έβαλε ο μπάμπης στην κυρα σούλα πειρατικά Windows, θα περιμένεις άδικα 1
Xchange Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Κοίτα,μπορεί νάμαι leecherman αλλά δεν είμαι και μαλάκας,ούτε και τζάμπα δάγκας. Έλα να μου συστηθείς,να δω ποιός είσαι και να σου ανοίξω τους ορίζοντες στο trade. Αλλά σιγά μη σκάσεις μύτη,μια ζωή στη τράκα θάσαι κι όχι τπτ άλλο βάζεις και φιλοσοφία στα κλεψιμαίικά σου. Όσο για το "μαγαζιά βάζουν πειρατικά win",σε κόβω σαν το μύθο του Αίσωπου,"Η αλεπού με τη κολοβή ουρά". Μύθος Αισώπου; Πήγαινε σε 10 μαγαζιά και ρώτα αν μαζί με τον Α υπολογιστή που κοστίζει Β ευρώ σου δίνουν μαζί το Cd των Windows, μαζί με το κουτί και το αυτοκόλλητο γνησιότητας μέσα στο κουτί. Να δεις για πότε τα 8 μαγαζιά (να μην είμαι και απόλυτος) θα σου πουν ότι ο Α υπολογιστής τελείωσε ή/και η Β τιμή έφτασε στο Ω... Έχω 4 αγορασμένους απο μαγαζί υπολογιστές στο σπίτι, κανένας μα κανένας δεν ήρθε με CD οποιοδήποτε τύπου, απο το τροφοδοτικό πάντα έλειπαν molex, η μητρική δεν είχε όλα τα στηρίγματα (που με την αγορά σου δίνουν τα 3πλάσια απ'όσα χρειάζεται) και φυσικά τα καλώδια sata/ide χανόντουσαν και έπαιρνα μόνο ένα για τον σκληρό, ασχέτως που ένας υπολογιστής αγοράσθηκε με δυο σκληρούς, ένα καλώδιο βάζανε για sata, και ένα για τροφοδοσία (molex adaptor). Αν τα ζητούσα φυσικά θα μου τα χρέωναν, λες και δεν τα είχα ήδη πληρώσει στην τιμή του υπολογιστή. Τώρα αν μόνο εγώ πέφτω στους ενα με δυο ανήθικους/κλέφτες καταστηματάρχες, τι να πω, πείτε μου μαγαζιά που δουλεύουν σωστά να τα προτιμήσω.
mphxths Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 αμα ο πελατης φερει το δικο του πειρατικο dvd τα περνας εσυ?στο κατω κατω την δουλεια χρεωνεις οχι το λειτουργικο αναλογως αν ειναι ιδιωτης και γνωστος.....δεν παιζει να παει στον ιδιωτη η microsoft να τον ελεγξει.Τον ενημερωνεις τι εστι πειρατικο και του χρεωνεις την εργασια και τελος.Αν ειναι αγνωστος μπορει να γινει μαλακια που περιεγραψα παραπανω.Ειναι στο χερι του επιχειρηματια τι ρισκα θελει να παρει. Αν ειναι πελατης-επιχειρηση δεν το διακινδυνευεις γιατι στην πρωτη στραβη θα σε δωσει στεγνα και χαιρετα μας τον πλατανο. @Xchange Αν πας σε μικρομεσαιο μαγαζι να παρεις συναρμολογουμενο να περιμενεις τα παντα. Αν το μικρομεσαιο μαγαζι το συναρμολογουμενο το παρει απο προμηθευτη (enet , oktabit , quest , κλπ) δεν παιζει να ειναι λειψος υπολογιστης/χωρις σιντι κλπ. Αν στο συναρμολογησει ομως το μαγαζι το ιδιο με οτι βρει στους παγκους του...χαιρετα μας τον πλατανο. Ειναι και θεμα μαγαζιου ποσο θελει να μαλακιστει και να σε κοροιδεψει φυσικα.
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μύθος Αισώπου; Πήγαινε σε 10 μαγαζιά και ρώτα αν μαζί με τον Α υπολογιστή που κοστίζει Β ευρώ σου δίνουν μαζί το Cd των Windows, μαζί με το κουτί και το αυτοκόλλητο γνησιότητας μέσα στο κουτί. Να δεις για πότε τα 8 μαγαζιά (να μην είμαι και απόλυτος) θα σου πουν ότι ο Α υπολογιστής τελείωσε ή/και η Β τιμή έφτασε στο Ω... Έχω 4 αγορασμένους απο μαγαζί υπολογιστές στο σπίτι, κανένας μα κανένας δεν ήρθε με CD οποιοδήποτε τύπου, απο το τροφοδοτικό πάντα έλειπαν molex, η μητρική δεν είχε όλα τα στηρίγματα (που με την αγορά σου δίνουν τα 3πλάσια απ'όσα χρειάζεται) και φυσικά τα καλώδια sata/ide χανόντουσαν και έπαιρνα μόνο ένα για τον σκληρό, ασχέτως που ένας υπολογιστής αγοράσθηκε με δυο σκληρούς, ένα καλώδιο βάζανε για sata, και ένα για τροφοδοσία (molex adaptor). Αν τα ζητούσα φυσικά θα μου τα χρέωναν, λες και δεν τα είχα ήδη πληρώσει στην τιμή του υπολογιστή. Τώρα αν μόνο εγώ πέφτω στους ενα με δυο ανήθικους/κλέφτες καταστηματάρχες, τι να πω, πείτε μου μαγαζιά που δουλεύουν σωστά να τα προτιμήσω. Μισό δηλαδή, γιατί μου έρχεται να κοπανήσω το laptop στον τοίχο με αυτά που διαβάζω: Επειδή δεν σου έδωσαν dvd των windows μαζί με το μηχάνημα, τότε τα windows ήταν σπασμένα; Αυτό υποστηρίζεις; Και θες να λες ότι επαγγέλεσαι τεχνικός Η/Υ;
Xchange Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μισό δηλαδή, γιατί μου έρχεται να κοπανήσω το laptop στον τοίχο με αυτά που διαβάζω: Επειδή δεν σου έδωσαν dvd των windows μαζί με το μηχάνημα, τότε τα windows ήταν σπασμένα; Αυτό υποστηρίζεις; Και θες να λες ότι επαγγέλεσαι τεχνικός Η/Υ; Από τόσα που είπα εκεί κόλλησες; Για τα windows όμως, όσο ζητάς cd-Κουτί, και δεν στα δίνουν, κάτι βρομάει, και παίζει μετά από κανένα update να βρεθείς με μαύρη οθόνη και ενα ωραίο παράθυρο καλώς ορίσματος, να γράφει "you are a victim of software counterfeiting" Και φίλε, όσο αγοράζεις windows και τα πληρώνεις, είναι υποχρεωμένος ο άλλος να σου δώσει cd. Δεν πάει να λέει digital edition ή οτι αγοράζει μόνο τις άδειες και ο ίδιος δουλεύει με ένα μόνο cd, όσο τα πληρώνεις, cd πρέπει να πάρεις -τέλος-. Αν είναι digital, ή έχει μόνο άδειες και δικό του cd ο καημένος, ακόμη και αν το γέννησε η μάνα του, να βρει τρόπο να κάνει cd, ένα burn δεν είναι τόσο δύσκολο, και ας γράψει το license και σε Post-it. ΥΓ: Αν πούμε ότι κάνει καλά η έχει δίκιο που δεν έβαλε Cd κ.α, τότε πως θέλουμε τους χρήστες να ξέρουν format και να περνάνε μόνοι τους τα windows Που έχουν; Γιατί χωρίς cd, και αυθεντικά να πούμε πως είναι, είσαι υποχρεωμένος να πας για οποιοδήποτε πρόβλημα σ'αυτόν που σου τα πέρασε. Εκείνος δηλαδή ο επαγγελματίας δεν είναι κλέφτης; Εκτός αν κάνει τζάμπα την δουλειά γιατί φταίξιμο του είναι εξ'αρχής αν δεν δώσει cd.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα