VKostas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Μόλις συνδέσεις τον προβολέα, ο driver της κάρτας θα προσθέσει αυτόματα τη native ανάλυση (1280*720) στις επιλογές. Καλές θεάσεις!
panagos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Ο προτζεκτορας ειναι αλλη φαση αλλα δεν μπορει να αντικαταστησει την τηλεοραση Εξαρτάται για ποιόν projector μιλάμε. Ο προτζεκτορας εχει περιορισμους και μην περιμενεις να δεις την τελεια εικονα που εχει η καλη τιβι Αλλα οι πολλες ιντσες αντισταθμιζουν την ποιοτητα Αν έμενες κοντά θα σου έλεγα να περάσεις μια βόλτα να δούμε Planet Earth Blu ray στον projector σε 130" να πάθεις π-λ-ά-κ-α. Πρεπει να δεις την τιμη της λαμπας και την εγγυηση γιατι παιζουν εξωφρενικες τιμες (απο 250 μεχρι 600+) Η λαμπα ειναι πολυ ευαισθητη και μπορει να σου σκασει οποιαδηποτε στιγμη +1 για τις τιμές της λάμπας αλλά μην τον τρομάζεις το φίλο.. δεν σκάνε έτσι. Ακομα θελεις UPS γιατι αν κοπει το ρευμα και δεν λειτουργησει το συστημα που κρυωνει τη λαμπα παλι μπορει να εχεις προβλημα Πάλι +1. Ούτε για αστείο χωρίς ups. Ο προτζεκτορας ειναι πιο πολυ για dvd, Hd υλικο και λιγοτερο για Ελληνικα καναλια οπου η ποιοτητα εικονας θα ειναι κατα πολυ χειροτερη Ε ναι, εκτός κιαν έχει κανα καλό αγώνα και γουστάρεις να μαζέψεις την παρέα να δείτε, θεωρώ τελείως άσκοπη χρήση του pojector για να βλέπεις tv. Αλλοι βαφουν και τους τοιχους μαυρους για να βελτιωθει η εικονα ! Βάφουν γύρω απο το πλαίσιο της εικόνας και όντως βελτιώνεται. Αν δεν θέλεις πανί και έχεις αρκετό ελεύθερο τοίχο, υπάρχουν ειδικές μπογιές για home cinema. Ξεχασα να σου πω οτι θες και συστημα ηχου οποτε αλλα καλωδια τοποθετηση 5 ηχειων κλπ Ακόμα με πονάει η μέση μου..
tzinos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 τζιφος, τελικα δεν μου τον βρηκαν στο μαγαζι που ρωτησα και αναγκαστηκα και τον πηρα ονλαιν. Τελικα διαλεξα το 123market.gr, 3 ατοκες δοσεις βγενει γυρω στα 625 με μεταφορικα. Το φοβομουν το μαγαζι, αλλα διαβασα μερικα θετικα σχολια, οποτε προχωρησα. Τωρα περιμενο εμαιλ, να δω αν θα υπαρχει κανα προβλημα (διαθεσιμοτητας) το κοματι τοιχου που προοριζω για την προβολη ειναι κοντα στο 2.5 χ 2.5, αλλα η αποσταση θα ειναι στα 3 μετρα οποτε υπολογιζω καμια 80ρα ιντσες. Το ξαναρωτησα και πριν, αν μπορει καποιος να μου πει πως απο τις διαστασες βγαζουμε ποσες ιντσες ειναι η εικονα. Επισης ειπα οτι τωρα ειναι γαλαζιος, αλλα δεν εχω προβλημα να το βαψω. Ποσο πανε αυτες οι ειδικες μπογιες? Βασικα σκεφτομουνα αρχικα να τεντωσο κανα ασπρο σεντονι, δεν θα γινει δουλεια ετσι? Αλλα μαλον τωρα που το σκεφτομαι, εχει κατι ψιλορωγμες και διαβρωσεις, οποτε αναγκαστικα σε σεντονι η οθονη προβολης Η λαμπα του χ9 ειναι απο τις μεγαλυτερες σε διαρκεια, 4-5000 ωρες! Μιλαμε οτι θελει καμποσα χρονια χρησης για να τις φτασεις. Νομιζω οτι εχει μετρια τιμουλα η λαμπα, κανα 300ρι. ο προτζεκτορας σου εχει καποιον μετρητη? σκετη πριζα προστασιας δεν κανει δουλεια? Μαλλον οχι. Τι παιζει με το κουλινγκ? Απο οτι καταλαβα το μηχανημα δεν ειναι κατι που μπορεις να ανοιγοκλεινεις οποτε γουσταρεις
adi32 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Τις ιντσες τις βρισκεις απο το site που σου ειπε πιο πανω ο φιλος http://www.projectorcentral.com/projection-calculator-pro.cfm Και με σεντονι μια χαρα θα βλεπεις Οι ωρες μη νομιζεις οτι ειναι οσες λεει Υπολογισε οτι μετα τις 2-2500 θα πεσει η αποδοση Υπαρχει μετρητης που σου λεει ποσες εχεις Θελει μια διαδικασια για να τον ανοιγεις κλεινεις Περιμενεις να κρυωσει και μετα τον ξανανοιγεις
tzinos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 ειναι η διαγωνιος μετατρεπομενη σε ιντσες?
adi32 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 ναι για 3 μ λεει 84'' για 16 9 και 68'' για 4 3
tzinos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 παιδες ηρθε το εργαλειο και φαινετε μια χαρα. Οι διαστασες μου ηρθαν κουτι, ποιανει ολο το κοματι που ηθελα, με λιγο ζουμ και ρυθμιση στο φοκους. βεβαια εφαγα κανα μισαωρο,προσπαθωντας να βρω πως δουλευει το χειριστηριο, ειναι πολυ λεπτο σαν αυτα που εχουν οι καρτες τηλεορασεις στα λαπτοπ. Εχει το μαμημενο ενα κοματι ζελατινα που προεξεχει και πρεπει να το τραβηξεις για να δουλεψει. Πατουσα μια ωρα κουμπια, προσπαθουσα να το ανοιξω να δω αν περνει μπαταριες, τιποτα. Ευτυχως καποια στιγμη μου εκοψε και τραβηξα την ζελατινα. Αλλα δεν λενε τιποτα οι κεραταδες στο μανιουαλ. Η συσκευασια ειναι λιτη, υπαρχει μονο ενα quick start guide που δειχνει μονο ενα σχεδιαγραμα με τις υποδοχες και τα κουμπια του προτζεκτορα, τιποτα αλλο! Υπαρχει και το σιντι που εχει μεσα το μανιουαλ σε pdf. Φυσικα προσπαθουν να κρατησουν το κοστος οσο μπορουνε (δεν μας χαλασε αφου τον πηραμε φτηνα). Επισης ενα καλωδιο hdmi και 2 πριζας (ευρωπαικο και αγλλικο) Περι ποιοτητας δεν μπορω να κρινω ακομα, διοτι αυτη την στιγμη βλεπω σε γαλαζιο τοιχο με βρομιες, ραβδωσεις...ειναι σαν να εχει στιγματα απο χυμενο καφε σε σημεια! Αλλα απο αυτο που βλεπω νομιζω οτι σε σωστη οθονη θα σπερνει. Μεσημερι με πρασινη κουρτινα αλλα μπενει φως και φαινεται μια χαρα η εικονα. Το βραδυ θα ειναι ακομα καλυτερα δεν γλυτωνο ομως το πανι, ρωτησα σε ενα μαγαζι, τα γνωστα tele (με κεραιες, καλωδια, διαφορα) και εχει ενα 1.7 χ1.7 με 1.0 gain στα 70 ευρω. Πηγα απο εκει για να παρω ενα adaptor dvi-hdmi και ρωτησα αν εχει πανια. Τωρα ξερω οτι ειναι φτηνιαρικες μαρκες τα tele, υπαρχει περιπτωση να ειναι καλο το πανι? Πρεπει να προσεξω κατι με τα gain η κατι αλλο? Αργοτερα θα προσθεσω φωτος και ποιο ολοκληρωμενη κριτικη, δεν εχω ωρα να ασχοληθω δυστυχως, φευγω για το καρναβαλι 2 μερες. Aaa κατι αλλο , εχω βαλει απο το κοντρολ πανελ της νβιντια να εχω διπλη οθονη με ξεχωριστες ρυθμισεις (1280χ960 στην οθονη και 1280χ720 στον προτζεκτορ) στην καθεμια και ενω δουλεψε για λιγο μετα εδειχνε μονο το wallpaper ενω η οθονη δουλευε κανονικα. Μετα αναγκαστικα να το βαλω σε κλωνο και αναλυση 1280χ960 και στα δυο. Τι φταιει?
_DiMoN_ Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Εγώ δεν ξέρω από πανιά, αλλά ένα καλό πανί σίγουρα θα κάνει μεγάλη διαφορά. Δεν νομίζω το tele να είναι τίποτα καλό..
tzinos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 παρηγγειλα και το πανι, αν και δυσκολο βρηκα ενα καλο (πιστευω). Ρωτησα σε ολα τα μεγαλα μαγαζια, ηλεκτρονικη, μουλτιραμα, κωτσοβολο, κατι αλλα τοπικα ολοι με κοιτουσαν λες και τους ζητουσα διαστημοπλοιο. Η ειχαν κανα μεγαλο, η δεν ειχαν καθολου, η ειχαν τα tele/xtreme του κολου. Τελικα σε μικρες πολεις(που χανια δεν ειναι και μικρη) αν δεν ψαξεις μεσω ιντερνετ δεν βρισκεις τιποτα της προκοπης. Τελικα πηγα σε ενα μαγαζι με υπολογιστες που εμπιστυευομαι και μου βρηκε τον αντιπροσωπο της optoma και παραγγειλαμαι αυτο DS-9092PMS http://www.optoma.co.uk/screendetails.aspx?ModelType=Manual&PTypedb=Screens&ShowMenu=SC&PC=DS-9092PMS 92" Diagonal, 16:9 Screen Dual Wall and Ceiling Mountable High Quality Matte White Screen Material 1.0 Gain 165 ευρο. Λιγο ακριβοτερο απο οτι ηθελα να δωσο αλλα ειναι καλη μαρκα και δεν εβρισκα ετσι και αλλοιος τιποτα αλλο σε 16/9 και κοντα στις διαστασεις που ηθελα. Μαλλον θα το εχω παρασκευη και θα ολοκληρωθει το setup. Και μετα περναω σε ενα ριβιου και καμια φωτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.