tzinos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 τωρα τελευταια σεκφτομαι σοβαρα την αγορα ενος προτζεκτορα. Σιγουρα ειναι λιγο σπαταλη, αλλα περιμενω καποια φραγκα και δεν θα με χαλαγε να παρω ενα μεσαιο φτηνουτσικο σχετικα μοντελο. Θα ηθελα να βρω κατι στα 400ε αλλα βλεπω οτι εκει παιζουν λιγα μοντελα και στα 800χ600. Οποτε ανεβαζω λιγο το μπατζετ, αλλα στην καμια πανω απο 550-600 ευρω. Δεν εχω ιδιατερες απαιτησεις, κυριως για ταινιες divx αντε και κανα 720p. Αλλα η σκεψη ενισχυθηκε απο την αγορα του wii. Εχω πολυ καλη οθονη υπολογιστη, μια hp 2475w, η οποια εχει και svideo kai component kai picture in picture, οποτε παιζω εκει καθως δεν εχω τηλεοραση. Αλλα συνηθως παιζω με το picture in picture, γιατι θελω να δουλευω και το πισι παραλληλα (downloads, music....). Οποτε αρχισα να σκεφτομαι να αγορασο μια lcd, αλλα παλι πρεπει να δωσεις καμια 300ρα και δεν χρειαζομαι τηλεοραση, ενω ο προτζεκτορας εχει τοσες χρησεις και ειναι αλλη φαση. Το θεμα ειναι θα εχω προβλημα συνδεσης με το wii? και επειδη αυτο δεν βγαζει και τιποτα αναλυσης της προκοπης μηπως το να βλεπω στις 60¨ στα 480p ειναι λιγο χαλια? Δεν εχω καμια επαφη με προτζεκτορες οποτε ειμαι ασχετως, γι αυτο παμε σε χαζες ερωτησουλες. Καταρχας το μοντελο που εχω ξεχωρισει ειναι το BenQ MP622c στα 500 περιπου ευρω (DLP Projector - 2200 Lumens, XGA 1024 x 768) http://www.compusa.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=3322787&CatId=1753 Λεει οτι στα 2 μετρα βγαζει 54¨, αυτο ειναι στανταρ η ρυθμιζεται? δηλαδη το μεγεθος της εικονας ειναι σε συναρτηση με την αποσταση η πεζουν και αλλα πραγματα? Εγω στο δωματιο εχω λιγο πανω απο 2.5 μετρα στο σημειο που θα τον βαλω απεναντι απο τον τοιχο, αρα θα βλεπω καμια 60ρα ιντσες? Απο φωτεινοτητα τι λεει? Η αναλυση ειναι καλη γι αυτα που θελω. Χρειαζεται πανι η βλεπεις ανετα και στον τοιχο? ο τοιχος ειναι σχεδον γαλαζιος, αλλα κατι λεει οτι το μοντελο αυτο εχει colour correction, του λες σε τι χρωμα προβαλεις και το ρυθμιζει αυτοματα. Στην αναγκη βαφω το σημειο ασπρο λολ. Τωρα για να δεις ταινιες απλα βαζεις την καρτα γραφικων να βγαζει διπλο σημα και στελνεις καλωδιο στον προτζεκτορ, σαν να συνδεεις λαπτοπ σε τηλεοραση? Δηλαδη βαζεις τον μεντια πλαιερ σε φουλ οθονη και βλεπεις στον τοιχο? αρα δεν υπαρχει και προβλημα με τους υποτιτλους. Η εικονα θα ειναι ικανοποιητικη? τα χρωματα? Θεαση απο τα 2.5 με 3 μετρα στις 60 ιντσες μηπως βγαζει ματια? Τι λετε αξιζει αντι για μια απλη τηλεοραση, απο την στιγμη που δεν με νοιαζουν τηλεοπτικα προγραματα?
_DiMoN_ Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Θα σου έλεγα ότι καλύτερα ο προβολέας που θα πάρεις να έχει είσοδο για HDMI και να είναι τουλάχιστον 720p native. Έχει σημασία το native, γιατί εκεί θα παίζει την καλύτερη εικόνα, όλα τ' άλλα θα είναι με scaling. Οπότε και η κάρτα γραφικών στο PC σου να έχει HDMI. Τα λέω αυτά γιατί θα έχει διαφορά στην εικόνα. Επίσης μαζί με όλα τα έξοδα του προβολέα να υπολογίσεις και το πανί το οποίο ένα αξιοπρεπές έχει περίπου 100€. Όπως και να έχει ο προβολέας πιστεύω είναι το καλύτερο value for money και ίσως αξίζει να δώσεις παραπάνω χρήματα. Στο κάτω κάτω ανάλογα με τον χώρο σου θα πάρεις μια οθόνη 80 και ίνστες. Κανονικό cinema. 1) Διαλέγεις προβολέα από το http://www.projectorcentral.com/ η λίστες που χρησιμοποιεί είναι πολύ καλές 2) Μετράς τον χώρο σου, και κανονίζεις τους καναπέδες όπως πρέπει να είναι, υπάρχουν κανόνες ότι η απόσταση από την οθόνη είναι διπλάσια από το μέγεθος της οθόνης (ψάξτο). Βάλτα στο calculator του κάθε προβολέα που θα βρεις στο παραπάνω site για να δεις τι οθόνη θα πάρεις (πόσες ίντσες), που πρέπει να κλαθεσαι, και τι πανί θα χρειαστείς. Και για να σου δώσω να καταλάβεις ο καλύτερος για Home Theater στα 720p είναι ο Panasonic PT AX 200 E και θα πληρώσεις 959€ αλλά θα το ευχαριστηθείς και δεν θα μετανιώσεις την αγορά σου.
tzinos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 _DiMoN_ ευχαριστω για τις συμβουλες. Βεβαια πανω κατο και εδω ισχυει το οτι πληρωσεις παιρνεις και σιγουρα καταλαβαινω οτι ειναι καλυτερα να παρω ενα ακριβo μοντελο με υψηλοτερη αναλυση και καλουδια. ΑΛΛΑ αυτο πιθανως θα το κανω οταν μου μπει ποιο πολυ το μικροβιο και μετακομισω σε δικο μου σπιτι. Αυτη ειναι η πρωτη μου επαφη με προτζεκτορς, λογικα αργοτερα θα τον πουλησω και θα περασω σε πολυ καλυτερο μοντελο. Προς το παρον τον θελω για μικρο δωματιο και δεν διατιθομαι να ξεπερασω τα 550-600 ευρω. Οποτε παω στο καλυτερο value for money. ασε που η αγορα λογικα δεν θα γινει αμεσα, θα αφησω την σκεψη λιγο να ωριμασει και να το ψαξω καλα πρωτα. Το 1024 χ 768 ειναι κοντα στο 720p, ετσι δεν ειναι? δεν γινεται σημαντικο upscale. Τα divx απο την αλλη απο τα οποια οπως ο καθενας μας εχω κανα τεραμπαιτ, ειναι σε χαμηλοτερη αναλυση, οποτε δεν γινεται upscaling. Προς το παρον δεν καθομαι να κατεβαζω 1080p αρχεια. Το nintendo wii παλι ειναι σε χαμηλοτερη αναλυση. Αρα για τωρα δεν χρειαζομαι μεγαλυτερη αναλυση και δεν δικαιολογο την μεγαλη διαφορα τιμης. Εχω 8800gt, δεν εχει hdmi. ο ηχος θα συνδεεται στα logitech z680 που εχω. Παντως διαβαζω καλα λογια γι αυτο το μοντελο και το εχει εδω με προσφορα ενα πανι 80 ιντσες μαζι στα 518 ευρω! (ξερω το πανι θα ειναι φτηνιαρικο, αλλα απο τον τοιχο λογικα καλυτερο δεν θα ειναι?) http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?23593
_DiMoN_ Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Ναι κατάλαβα πολύ καλά αυτά που είπες, αλλά δεν σου είπα τον φθηνότερο ή τον ακριβότερο. Αλλά σου είπα το Value for money. Είναι πολύ καλύτερο να κάνεις λίγη υπομονή και να δώσεις 300€ παραπάνω, γιατί τον προβολέα μπορείς να τον κρατήσει πολλά χρόνια (έχω έναν 4-5 χρόνια). αν αύριο μεθαύριο πάρεις PS3, Xbos360 ή κάτι άλλο θα το μετανοιώσεις.
tzinos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 αυτος τι λεει? BenQ MP 730 + Οθόνη προβολής 84¨ στα 638 ευρω, 1280x800 ανάλυση http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?25015 τι ειναι το throw ratio?
tzinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 νομιζα βρηκα ενα πολυ καλο και οικονομικο μοντελο, παει κοντα στα 600 ευρο και εχει 720p original αναλυση. Ειναι το infocus x9. εχει hdmi kai component που θελω για το wii. εχει λιγο χαμηλοτερα lumens, αλλα δεν σκοπευο να βλεπω σε πολυ φωτεινο μερος. Τι λετε? καλη εταιρια καταρχας? http://www.infocus.com/Products/Projectors/X9.aspx http://www.t3.com/news/infocus-x9-dlp-brings-hd-projector-to-the-masses?=36726 Μολις αρχισα να διαβαζω εδω καποια σχολια http://www.avforums.com/forums/dlp-lcd-d-ila-projectors/830432-infocus-x9.html , το οποια μοιαζουν πολυ θετικα.
_DiMoN_ Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Η infocus θεωρείται πολύ καλή εταιρία, είχε βγάλει πριν χρόνια ένα πάρα πολύ πετυχημένο μοντέλο στην χαμηλή κατηγορία. Το μοντέλο που λες είναι 10άτο, οπότε δεν τα πάει και άσχημα. Μην σε ανησυχούν τα lumens, δεν παίζουν ρόλο γιατί σ' ένα σκοτεινό δωμάτιο δεν θα έχεις πρόβλημα. Αυτό που με ανησυχεί είναι το contrast που είναι μόνο 2500:1 , είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Δες πάντως έναν έναν από το top10 από το site που σου έδωσα (στους 720p) 1)ο πρώτος βγαίνει 982€ ( http://www.limnaios.gr/view.asp?productID=7235 ) οπότε ίσως βρεις στην τιμή που ψάχνεις. 2)699€ http://www.technixx.gr/deeplink.jsp?PROD=993768
tzinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 λοιπον διαβασα καμια 10ρια σελιδες απο την διευθηνση που εδωσα και ειναι ολοι εντυπωσιασμενοι. Αναφερουν συχνα και τον optoma hd65 που λες ως μετρο συγκρισης και τους βγαζουν στα ιδια επιπεδα με τον χ9 να ειναι ποιο φωτεινος, ισως οχι τοσο καλα μαυρα χρωματα, αλλα γενικως εχει λενε εντυπωσιακα χρωματα. Μαλιστα λενε οτι βλεπεις ανετα ακομα και μερα σε φωτεινο δωματιο. Απο την αλλη το χειριστηριο δεν ειναι πολυ καλο, μικρο το κακο. Επισης δεν κουναει ο φακος για να φτιαξεις την εικονα προβολης, πρεπει να κουνησεις ολο τον προτζεκτορα, αλλα ειναι λογικο για την τιμη του οτι εχει τετοιους συμβιβασμους. Τωρα αυτο σημενει οτι πρεπει να τον εχω ακριβως απεναντι απο το κεντρο της εικονας που θελω να βλεπω? Επισης απο τα 2.6 μετρα περιπου που θα τον εχω βγενει περιπου μηκος 1.45 και υψος 1.10, διαμετρος 1.8 μετρα. Πως βγαζουμε ποσες ιντσες εικονα ειναι αυτο? Παντος ο χ9 ειναι κανα 170ρι (615 στο hardshop, μαγαζι που εμπιστευομαι)ποιο φτηνος και παρομοιος με τον hd65 (απο 790 και πανω, αν βγαλουμε το technix που νομιζω εχει σχεση με γερμανια??) και ποιο καινουριο μοντελο, αρα νομιζω οτι αξιζει περισοτερο. Επισης εχει απο τις μεγαλυτερες διαρκειες σε λαμπα, 4500 - 5000 ωρες!
adi32 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Ο προτζεκτορας ειναι αλλη φαση αλλα δεν μπορει να αντικαταστησει την τηλεοραση Εγω πρωτα πηρα προτζεκτορα ΒΕΝQ και μετα μεγαλη τιβι Την τιβι την αναβεις και την ξεχνας Ο προτζεκτορας εχει περιορισμους και μην περιμενεις να δεις την τελεια εικονα που εχει η καλη τιβι Αλλα οι πολλες ιντσες αντισταθμιζουν την ποιοτητα Αν δε θελεις να ξοδεψεις πολλα μπορεις αρχικα να μην παρεις πανι Πρεπει να δεις την τιμη της λαμπας και την εγγυηση γιατι παιζουν εξωφρενικες τιμες (απο 250 μεχρι 600+) Η λαμπα ειναι πολυ ευαισθητη και μπορει να σου σκασει οποιαδηποτε στιγμη Ακομα θελεις UPS γιατι αν κοπει το ρευμα και δεν λειτουργησει το συστημα που κρυωνει τη λαμπα παλι μπορει να εχεις προβλημα Ο προτζεκτορας ειναι πιο πολυ για dvd, Hd υλικο και λιγοτερο για Ελληνικα καναλια οπου η ποιοτητα εικονας θα ειναι κατα πολυ χειροτερη Για φωτεινο δωματιο κλπ ξεχασε τα . Θα δεις εικονα αλλα τι εικονα θαναι αυτη Αλλοι βαφουν και τους τοιχους μαυρους για να βελτιωθει η εικονα ! Για τις ιντσες μπορεις να δεις στο site που ειπε ο φιλος πιο πανω και μετα ρυθμιστικα τη μειωνεις οσο θες Πρεπει να ειναι σχεδον στην ευθεια με την οθονη για να μην εχεις στραβη εικονα αν και υπαρχουν καποιες ρυθμισεις διορθωσης Ξεχασα να σου πω οτι θες και συστημα ηχου οποτε αλλα καλωδια τοποθετηση 5 ηχειων κλπ
million_voices Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 http://www.skroutz.gr/s/33220/Optoma-Themescene-HD65.html?keyphrase=optoma+HD65 Καλος 720p προβολεας και σε καλη τιμη αν σε παιρνει οικονομικα
VKostas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Μην ανησυχείς για την 8800GT σου. Μπορείς να τη συνδέσεις σε προβολέα με είσοδο HDMI με μετατροπέα DVI-HDMI. Όσο για την τοποθέτηση του προβολέα, μπορείς να τον βάλεις χαμηλότερα ή ψηλότερα από το επιθυμητό σημείο προβολής (σε λογικά πλαίσια...) και να διορθώσεις το τραπέζιο σχήμα της εικόνας με τη ρύθμιση keystone. Πάντως το θέμα προβολέας θέλει αρκετή μελέτη πριν καταλήξεις σε αγορά.
tzinos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Ο προτζεκτορας ειναι αλλη φαση αλλα δεν μπορει να αντικαταστησει την τηλεορασηΕγω πρωτα πηρα προτζεκτορα ΒΕΝQ και μετα μεγαλη τιβι Την τιβι την αναβεις και την ξεχνας Ο προτζεκτορας εχει περιορισμους και μην περιμενεις να δεις την τελεια εικονα που εχει η καλη τιβι Αλλα οι πολλες ιντσες αντισταθμιζουν την ποιοτητα Αν δε θελεις να ξοδεψεις πολλα μπορεις αρχικα να μην παρεις πανι Πρεπει να δεις την τιμη της λαμπας και την εγγυηση γιατι παιζουν εξωφρενικες τιμες (απο 250 μεχρι 600+) Η λαμπα ειναι πολυ ευαισθητη και μπορει να σου σκασει οποιαδηποτε στιγμη Ακομα θελεις UPS γιατι αν κοπει το ρευμα και δεν λειτουργησει το συστημα που κρυωνει τη λαμπα παλι μπορει να εχεις προβλημα Ο προτζεκτορας ειναι πιο πολυ για dvd, Hd υλικο και λιγοτερο για Ελληνικα καναλια οπου η ποιοτητα εικονας θα ειναι κατα πολυ χειροτερη Για φωτεινο δωματιο κλπ ξεχασε τα . Θα δεις εικονα αλλα τι εικονα θαναι αυτη Αλλοι βαφουν και τους τοιχους μαυρους για να βελτιωθει η εικονα ! Για τις ιντσες μπορεις να δεις στο site που ειπε ο φιλος πιο πανω και μετα ρυθμιστικα τη μειωνεις οσο θες Πρεπει να ειναι σχεδον στην ευθεια με την οθονη για να μην εχεις στραβη εικονα αν και υπαρχουν καποιες ρυθμισεις διορθωσης Ξεχασα να σου πω οτι θες και συστημα ηχου οποτε αλλα καλωδια τοποθετηση 5 ηχειων κλπ προοριζεται κυριος για το νιντεντο wii, και ταινιες/σειρες μεσω υπολογιστη (720π βρισκω ευκολα, 1080π δεν εχω ασχοληθει). Αυτο που με ανυσηχει ειναι οτι το νιντεντο εχει χαλια αναλυση, το καλυτερο που μπορει να κανει ειναι 480p με component καλωδιο. Ηχεια δεν εχουμε προβλημα, εχω τα logitech z550. Ακριβως μπροστα απεναντι απο το κρεβατι στα 3 (και κατι)μετρα αποσταση περιπου εχω ενα τελειο κοματι τοιχο παλι καπου 3 μετρα πλατος, που ειναι ιδανικο για προτζεκτορα και ετσι μου μπηκε η ιδεα. Αλλα δεν ειναι ολος λειος εχει καποια σκασιματα, οποτε μαλλον στην πορεια θα χρειαστω οποσδηποτε πανι. Η λαμπα μπορει να σκασει?? τετοια λεγε μου και θα τον εχω σε μικρο ραφι πανω απο το κεφαλι μου λολ. Δεν θελω να βλεπω τηλεοραση σε αυτον, αλλωστε βλεπω ελληνικη τηλεοραση μονο οταν εχει καποιον αγωνα. Μετα εχω και skystar2 για δορυφορικη στο πισι, οποτε θα μπορω να βλεπω και αγωνες απο εκει μεσω του προτζεκτορα. Αλλο ενα πλεονεκτημα για να παρο προτζεκτορα. Τηλεορασεις υπαρχουν πολλες, στο σαλονι μια μεγαλη crt, αλλη μια 14ρα crt αχρησιμοποιητη αλλα σιγα μην βαλω εκει το νιντεντο, στης μανας μου το δωματιο μια 26ρα lcd phillips με απατη εικονα, οπως απατη ειναι και η 32ρα lg lcd που εχει η αδερφη μου, γενικως δεν μου αρεσει καθολου η εικονα που βγαζουν τουλαχιστον τα φτηνα/μετρια lcd μοντελα, καθολου καθαρη εικονα με θορυβο, πιξελς... Αλλα θελω μια αποκλειστικα για μενα και δεν θελω να δωσο κανα 300ρι για να παρω αλλη μια απατη μετρια lcd τηλεοραση! ουτε 2500 για να παρω 1080π καλο μοντελο! γι αυτο σκεφτομαι τον προτζεκτορα που εχει τοσες αλλες χρησεις και πλεονεκτηματα.
adi32 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Κι εγω τον χρησιμοποιω σε HD υλικο σε συνδεση με το pc Ειναι μερα με τη νυχτα να βλεπεις εικονα ποδοσφαιρου απο ΝΕTκαι απο sat HD H λαμπα δε σπαει τοσο ευκολα αλλα προσεχε την τιμη της και την εγγυηση
chriskk Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 εχο BENQ στα 500ευρω στο εργαστηριο μου (πληροφορικης ) και πρεπει να σου πω οτι απο φωτεινοτητα σκιζει...αλλα απο χρωματα ειναι αστα να πανε....
tzinos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 εχω πει σε ενα τοπικο μαγαζι να μου βρουν τον infocus x9, αν δεν τον βρουν (η αν τον βρουν σε τιμη φωτια) θα κοιταξω να δω αν θα διαλεξω Pixmania (570 ευρω) h hardshop (616 ευρω). Το 1το ειναι ποιο φτηνο αλλα δεν θελω να μπλεξω με γαλλιες για κατι τοσο ακριβο και ευαισθητο. Στο 2ρο μπορω να τον βαλω και με λιγες δοσεις στην καρτα και ας βγει κανα 630ρι. Αλλα φοβαμαι οτι το hardshop δεν εχει στοκ, λεει 3-7 ημερες για να το στειλει. βεβαια και με τα 2 μαγαζια εχω θετικο παρελθον απο μια παραγγελια εκαστος, αλλα προτιμω να το βρω σε τοπικο μαγαζι να εχω το κεφαλι μου υσηχο. Ααα κατι αλλο, βλεπω στις επιλογες της οθονης οτι δεν εχει καθαρη 720p αναλυση, παιζει να υπαρχει προβλημα? απο 1024 χ 768 το επομενο ειναι 1280 χ 960. ειναι κατι που μπορω να πειραξω στο nvidia control panel για να βγαζει 1280χ720?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.