Προς το περιεχόμενο

Μητρική με πολλά stol PCI & PCI-e. Υπάρχει;

StavrosD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι να αναβαθμίσω το σύστημά μου εντός εξαμήνου.

Ψάχνω για μητρική με πολλές PCI και PCI-e θύρες.

Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν θα δέχεται i7 ή Phenom II.

Απλά θέλω να έχει τουλάχιστον 3 PCI-e και να έχει και PCI

(Πριν αναρωτηθείτε τι θα τις κάνω:PCI-e:VGA,DVB-S2,RAID SAS controller.PCI:Κάρτα ήχου (emu 1820))

Δυστυχώς βλέπω ότι πολλές μητρικές έχουν το πολύ 4 θύρες, γεγονός που με δεσμεύει για μελλοντικές αναβαθμίσεις.

Τι έχετε να προτείνετε;

Δημοσ.

Αν και καλό είναι να ρίξεις την ερώτηση όταν τελικά θα την αγοράσεις, καθώς είμαστε και σε μεταβατική περίοδο και βλέπουμε κάθε μέρα νέες υλοποιήσεις, μία από τις υπάρχοντες που έχει τις προδιαγραφές που ζητάς (3pci-e και 2 pci) είναι αυτή--> http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1185462&HYMOTHERBOARDSOCKET=s1366&category=69977721&catalog=20

Δημοσ.

Ενδιαφέρουσα πρόταση, αλά απ'ότι βλέπω η μία PCI μοιράζεται χώρο με την διπλανή της PCI-e, και νομίζω ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα.

Δημοσ.

H μόνη pci που ίσως δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είναι αυτή που βρίσκεται κάτω από την primary pci-e (μπλε), και αυτό σε περίπτωση που βάλεις κάποια κάρτα γραφικών με dual slot cooler.

Τα υπόλοιπα που θες να χρησιμοποιήσεις, δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα να είναι δίπλα-δίπλα.

;)

Δημοσ.

Είχα παρατηρήσει στην μητρική που έχω, ότι το λαμάκι στις κάρτες PCI είναι στην αντίθετη πλευρά από τις pci-e.

Δηλαδή δυο γειτονικά slot pci και pci-e μοιράζονται την θέση για λαμάκι στο πίσω μέρος του κουτιού.

Είμαι εκτός τώρα και δεν μπορώ να το τσεκάρω.

Δημοσ.
Είχα παρατηρήσει στην μητρική που έχω, ότι το λαμάκι στις κάρτες PCI είναι στην αντίθετη πλευρά από τις pci-e.

Δηλαδή δυο γειτονικά slot pci και pci-e μοιράζονται την θέση για λαμάκι στο πίσω μέρος του κουτιού.

Είμαι εκτός τώρα και δεν μπορώ να το τσεκάρω.

Aν κατάλαβα σωστά, είναι αυτό που σου είπα και παραπάνω.

Μόνο σε περίπτωση που η κάρτα γραφικών έχει dual slot cooler αχρηστεύεται η ακριβώς από κάτω pci, καθώς πιάνει δύο θέσεις στο πίσω μέρος του κουτιού που βιδώνει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...