theo2008 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπερα!Εχω εναν πινακα v(1:280) και εναν πινακα oliko(280:27) Στον πινακα oliko βρισκω το αθροισμα των στηλων με την εντολη r=sum(oliko,1); και στην συνεχεια παιρνω το ελαχιστο απο αυτες τις τιμες με το elaxisto=min®; Η ερωτηση μου ειναι εξης: Θελω να κανω μια γραφικη v,oliko στην οποια στον αξονα χ να μπαινουν οι τιμες v(1:280) και στον αξονα y να μπαινει η στηλη(1:280) με το ελαχιστο r.Πως μπορω να το κανω αυτο? Ευχαριστω
Dr.Fuzzy Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Πραγματικα δεν εχω καταλαβει... Δες την εντολη plot (help plot).
theo2008 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 εχω 2 πινακες.Ο ενας ο V ειναι 280χ1 και ο αλλος πινακας(oliko) εχει 280 γραμμες και 27 στηλες.Σε καθε στηλη του oliko βρισκω το αθροισμα των 280 τιμων με την εντολη sum.Στην συνεχεια αφου βρω και τα 27 αθροισματα στηλων παιρνω το ελαχιστο-min απο αυτα. Εγω αυτο που θελω ειναι μια γραφικη με plot (εννοειται)που στον αξονα χ να μπαινει το V και στον y να μπαινει η στηλη(οι 280 τιμες) με το μικροτερο αθροισμα. Ελπιζω να εγινα πιο κατανοητος τωρα.Θα μου πειτε αυτο μπορω να το κανω με το ματι!Βλεπω σε ποια στηλη βγαινει το min και κανω μια plot του v με την αντιστοιχη στηλη.Ομως αυτοι οι πινακες προερχονται απο εξισωση οποτε αν αλλαξω μια μεταβλητη αμεσως αλλαζουν οι τιμες στους πινακες και αλλαζει και το min. Εγω κατι τετοιο θελω λοιπον.Καπως αυτοματα οταν υπολογιζει τα min να βλεπει ποια ειναι η στηλη με το μικροτερο min και να το δινει σε γραφικη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.