pappous_soulis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπόν,επειδή η ιστορία είναι μεγάλη,θα προσπαθήσω να σταθώ μόνο εκεί που χρειάζεται. Έχω βάλει εδώ και 6 περίπου μήνες φοιτητικό Conn-x στα 2mbps. Απ'την αρχή η γραμμή μου είχε προβλήματα με απανωτές αποσυνδέσεις και χαμηλές ταχύτητες. Αφού ήρθε πριν κάτι μήνες ένας τεχνικός του ΟΤΕ, απλώς διαπίστωσε ότι έπρεπε να κατεβάσω ταχύτητα προκειμένου να κλειδώνει το ρούτερ. (σ.σ. πρέπει να'μαι 5 χιλιόμετρα μακριά απ'το dslam, δηλαδή στα όρια της περιοχής που "καλύπτει") Συμφώνησα λοιπόν να κατεβάσουμε την ταχύτητα στο 1mbps. Όμως,ο ΟΤΕ δεν έχει προσφορά για φοιτητικό ADSL στο 1mbps,και απο κει που θα πλήρωνα 12€ για 2mbps (θεωρητικά έστω),θα πλήρωνα 18€ για 1mbps. Κανόνισα λοιπόν με τον τεχνικό να γίνει υποβάθμιση της ταχύτητας χωρίς να μπει αυτό στα χαρτιά,και χάσω την φοιτητική προσφορά. Αφού δούλεψε απροβλημάτιστα για 1-2 μήνες, απο ένα σημείο και μετά δεν είχα ούτε τηλέφωνο ούτε ίντερνετ. Αφού καλέσαμε ηλεκτρολόγους και συνεργείο του ΟΤΕ, καταλήξαμε στο ότι ήταν βραχυκύκλωμα σε ένα καλώδιο,και το οποίο διορθώσαμε. Όταν κατάφερα να ξανασυνδεθώ όμως μπήκα στα 2mbps,και απο τότε η κατάσταση γύρισε στο πως ήταν στην αρχή. Αποσυνδέσεις,χαμηλές ταχύτητες,υψηλό ping,και τα γνωστά. Επικοινώνησα με τους τεχνικούς,τους εξήγησα πως έχει η κατάσταση,μου είπαν να επικοινωνήσω με το τμήμα λογαριασμών του ΟΤΕ ώστε να κανονιστεί υποβάθμιση της ταχύτητας χωρίς να χάσω την φοιτητική μου ταυτότητα, και να μην σας τα πολυλογώ, με γράψαν κανονικά. Ακόμα παίζω στα 2mbps. Χθες όμως, έτυχε το ρούτερ να κλειδώσει στα 1600/256kbps. Η γραμμή δούλευε τέλεια, δεν μου έκανε αποσυνδέσεις, ούτε είχα ping, και γενικά πήγαινε σφαίρα. Μου μπήκε λοιπόν η ιδέα αν γίνεται με κάποιο τρόπο να περιορίσω "manually" την ταχύτητα στην οποία θα κλειδώνει το router ώστε να μην χρειαστεί να πάω στα 1024kbps. Ουφ,τα'πα. Ξέρω,ζητάω πολλά άλλα...
Mystirios Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Γίνεται με αυτό αρκεί να το υποστηρίζει και το ρούτερ σου (έχει στη σελίδα λίστα με τα ρούτερ). Δε κλειδώνει το ρούτερ σε κάποια συγκεκριμένη ταχύτητα - αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο οι ΟΤΕτζήδες απο τη πλευρά τους - αλλά κάνει το ρούτερ να συγχρονίζει απο κάποιο snr και πάνω.
atrias Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 αυτό το εργαλείο DMT που λες δουλεύει μόνο για τα modem που γράφει η σελίδα ή παίζει να δουλέψει και με άλλα πχ με ίδιο chipset (δεν γνωρίζω γερμανικά!) γιατί από Linksys έχει μόνο το wag54! παίζει να δουλέψει το δικό μου που είναι το wag354 ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.