Προς το περιεχόμενο

Παραξενοι ηχοι μεσα απο την Asus 285

thrassivoulos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο ειναι παραξενο.

Μολις ξεκινησει καποιο παιχνιδι (ακομα και το σκακι των vista) η καρτα γραφικων αρχιζει να σφυριζει . Ακουγεται ενας ηχος σαν παρασιτα να ερχεται απο μεσα απο το chipset (δεν ειναι ο ανεμιστηρας). Μολις κανω alt tab στο desktop σταματαει. Μολις γυρισω στο παιχνιδι ξεκιναει παλι. Ο ηχος μου θυμιζει τα dialup modems που προσπαθουσαν να συνδεθουν (ειναι βεβαια πολυ χαμηλοτερης εντασης αλλα αρκετα εκνευριστικος). Υπαρχει προβλημα με την καρτα η ειναι καποιο conflict. Καμια ιδεα?

Δημοσ.

Το μηχανημα ειναι στα8ερο, 8ερμοκρασιες μου φαινονται οκ, τωρα τι ρευμα πρεπει να υπαρχει δεν εχω ιδεα. Ο θορυβος αρχιζει οταν φαινεται κινουμενη 3D εικονα στην οθονη (στα παιχνιδια), στο desktop ολα ειναι ησυχα (με alttab στο desktop σταματαει) . Εβγαλα την καρτα ηχου, δοκιμασα σε αλλο pci-e, ακομα και το καλωδιο της οθονης τραβηξα, τιποτα. Ειναι σαν να ακουγεται καποιος ηχος σαν σφυριγμα μεσα απο το chipset της καρτας (καποιος πυκνωτης ισως)

Δημοσ.

Θα έλεγα να δοκιμάσετε τις κάρτες σας σε έναν άλλο υπολογιστή (ή με ένα άλλο PSU τέλος πάντων) για να αποκλείσουμε ότι δεν είναι κάποια περίεργη τάση...

Δημοσ.

H TAGAN θεωρείτε σοβαρή μάρκα (εγώ δεν την συμπαθώ :P) και οι τάσεις μπορεί να είναι καλές αλλά και πάλι θα επιμείνω να την δοκιμάσεις σε ένα άλλο pc μπας και παίζει διαρροή τάσεις ή κάτι τέτοιο. Αν επιβεβαιώσεις τον θόρυβο και σε δεύτερο PC δεν βρίσκω λόγω για να μην κάνεις χρήση της εγγύησης ακόμα και αν το "πρόβλημα" δεν σε έχει πείσει για την σοβαρότητά του :-)

Δημοσ.

κατι αναλογο εχω παρατηρισει με το βαλε/βγαλε καπιας συσκευης usb, οπως εισαι κατω στο κουτι π.χ. βγαζεις το ποντικι σταματαει να βουιζει το ξαωαβαζεις ξεκιναει...

μαλλον στην περιπτοση σας ειναι καπιος πυκνωτης που το κανει...οι καρτες ανεβαζουν συχνοτητα μνημων στις 3d προβολες ισως και για αυτο....δεν ειναι 725/800 ξερω και 'γω ειναι 725/450 και μολις ανοιξεις κατι παει πανω...

Δημοσ.

Ειχα και εγω το ιδιο πραγμα με την Asus 8800gts 512 που εχω οσο καιρο ειχα xp το ειχα προσεξει οταν φωρτωνε το crysis στα εισαγωγικα βιντεο και αυτα και τωρρα που εβαλλα vista σταματησε να το κανει στο crysis αλλα τωρρα το εχω προσεξει παλι οταν φωρτωνει το gtaiv και μετα σταματαει. Ειναι πολυ χαμηλος σχεδον ανυπαρκτος αλλα υπαρχει.:whistle: Πιστευω κανενας πικνοτης θα ειναι η κατι αλλο πανω στην καρτα διοτι εχω αρκετα καλλο τροφοδοτικο 600Watt αρρα δεν παιζει να ειναι απο τασεις.

Δημοσ.

Αν σκεφτείς πως ο υπολογιστής δεν μου έχει εμφανίσει το παραμικρό πρόβλημα(δόξα σοι!)

και πως( τί στο καλό;!), 700W ακόμα και από ThermalTake, είναι αρκετά για το gear μου,

τότε δε μπορώ να τα ρίξω στο τροφοδοτικό.

Επίσης η κάρτα όλη την ώρα παίζει σε 1920x1080 ακούραστα, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα(λέγε με crash,artifact etc.).

Επομένως ο θόρυβος δε σημαίνει δυσλειτουργία απαραίτητα.

Απλά τα ερωτήματα είναι:

1.Από που προέρχεται ο ήχος;

2.Αν μελλοντικά θα υπάρξει πρόβλημα.(Όχι από τον ήχο(!), αλλά από την πηγή του)

3.Ή μήπως είναι απλά ένα κουσούρι που θα πρέπει να το αποδεκτούμε;

Δημοσ.

GTX285 δεν είχα αλλά για τις 4870 και 8800gts που έχω άποψη ΔΕΝ κάνουν θορύβους σαν αυτούς που περιγράφεται. Κάλλιστα μπορεί να είναι κάποιος πυκνωτής ή κάποιο DAC αλλά αυτό που θέλω να πω είναι πως ...it's not a feature :rolleyes: Αυτό δεν σημαίνει ότι ντε και καλά θα τα φτύσει η κάρτα σας αλλά εφόσον υπάρχει εγγύηση δεν βλέπω τον λόγω να το ρισκάρεις ;)

Δημοσ.

Πράγματι δεν ξέρω, και θα ήταν too much να πω ότι ΞΕΡΩ τι έχει η κάρτα σου αφού δεν την έχω ελέγξει ο ίδιος. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι αυτή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.512692 (που την έχω ελέγξει ο ίδιος) δεν κάνει κανένα τέτοιο θόρυβο. Αυτό λέω :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...