w4tt4n4b3 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Θέλω να καταλήξω σε μία motherboard προκειμένου να την παντρέψω με τον AMD Phenom II 920 σε περίπτωση που επιλέξω AMD επεξεργαστή για το σύστημά μου. Έχω καταλήξει σε αυτές τις 2 που είναι σε παραπλήσια χρήματα. MSI KA790GX και ASUS M3N-HD/HDMΙ Έχω ακούσει ότι οι Asus είναι καλύτερες κάρτες και ότι είναι πιο σταθερές... H MSI έχει northbridge chipset 790GX και southbridge750. Η Asus; Και οι δύο έχουν ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και αυτό είναι μια καλή αρχή. Αν χρειαστώ άλλη κάρτα μπορεί να πάρω μετά. Δεν παίζω παιχνίδια οπότε δε με ενδιαφέρει και πολύ η κάρτα. Asus: Ενσωματωμένη κάρτα γραφικών: Integrated NVIDIA GeForce 8 Series GPU, Υποστήριξη Hybrid SLI (μόνο σε Windows Vista), Υποστήριξη HDMI με max. resolution εως 1920 x 1200, Υποστήριξη DVI με max. resolution εως 1920 ? 1200 @ 60 MHz, Υποστήριξη D-Sub με max. resolution εως 1920 x 1440 @ 75 Hz, Υποστήριξη Microsoft DirectX 10, OpenGL 2.0, Pixel Shader 4.0, Maximum shared memory 512MB. MSI: Ενσωματωμένη κάρτα γραφικών: ATI Radeon HD3300 ASUS: Εσωτερικές Συνδέσεις: 2 x PCIe x1, 3 x PCI 2.2, 3 x USB connectors (υποστήριξη 6 USB 2.0 ports) MSI: Εσωτερικές Συνδέσεις: 1 PCI Express x1 slots, 3 PCI slots, 3 x USB 2.0 connector Μελλοντικά μπορεί να βάλω την ASUS EAH4550/DI/512MD3 512MB PCI-E RETAIL. Αρα είναι καλύτερο αν είναι να βάλω την Asus κάρτα γραφικών να έχω ήδη επιλέξει και Asus motherboard για καλύτερη συνεργασία;
caution Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 750a < 790GX Αν δεν σε ενδιαφέρει το SLI, πας για MSI, και εμένα δεν είναι το αγαπημένο μου brand αλλά η συγκεκριμένη είναι αστέρι Όσο για τα Asus + Asus δεν ισχύει κάτι τέτοιο Για gpu η χρυσή τομή είναι εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513366.
w4tt4n4b3 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Για ποιο λόγο δεν είναι αγαπημένη σου μάρκα; Το 750 είναι το chip της Asus; To SLI τι ακριβώς είναι;
caution Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Γενικά είμαι του δόγματος DFI πάνω από όλα για τις μητρικές Με τις MSI έχω κάποιες κακές εμπειρίες αλλά η συγκεκριμένη είναι πολύ καλή επιλογή και έχει πολύ καλό value/money. Το SLI (http://en.wikipedia.org/wiki/Scalable_Link_Interface) είναι μία "πατέντα" της nvidia για την χρήση δύο ή τριών καρτών γραφικών σε ένα σύστημα. Το αντίστοιχο της Ati λέγεται CrossFire (http://en.wikipedia.org/wiki/ATI_CrossFire). Πάντως αν δεν έχει βλέψεις για SLI ή CF η MSI θα σε καλύψει πλήρως. Σημειωτέων ότι η onboard κάρτα γραφικών της είναι από τις ισχυρότερες IGPs
w4tt4n4b3 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Aν μου λες ότι η κάρτα της MSI έχει και καλύτερη κάρτα γραφικών και καλύτερο chip τότε θα παραβλέψω τη μία παραπάνω PCI express slot που έχει η Asus... Δεν είναι και τόσο σημαντική έτσι; Οι 3 pci slots είναι αρκετές ή όχι; Μία μπορεί να μου τη φάει η κάρτα γραφικών αν μπει στο μέλλον, μία μια κάρτα capture tv... Μου μένει 1 pci και 1 pci express... Η soundblaster που έχω η audigy2 και αυτή σε pci δεν μπαίνει; Εχω και 1 με 4 usb, αυτό δε θυμάμαι αν είναι pci, δε νομίζω... Μήπως πρέπει να βρω μητρική με περισσότερες slots;
EliasKir Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δεν νομιζεται οτι αυτη αξιζει τα 15 ευρω παραπανω? Επισης συμφωνω με caution για την 4670. Με αυτη που διαλεξες δεν θα κανεις και πολλα παραπανω απο την ενσωματωμενη.
w4tt4n4b3 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Η ASUS M3A78-T βλέπω ότι έχει λιγότερα Pci slots από τις άλλες 2. Εγώ να σου πω δεν ξέρω αν τα αξίζει. Βλέπω ότι έχει και αυτη ως ενσωματωμένη τη Radeon HD 3300... Για αυτό ζήτησα τη γνώμη σας. Τι παραπάνω προσφέρει από την MSI;
caution Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Όποια σύγχρονη κάρτα γραφικών και να βάλεις θα είναι PCI Express άρα με την MSI θα σου μείνουν 3 PCI H Asus από την άλλη (+~30€ @ e-shop) σου δίνει επιπλέον firewire controller και Crossfire... αν νομίζεις ότι θα τα αξιοποιήσεις... Πάντως όποια και να επιλέξεις δεν θα έχεις πρόβλημα. Έχει τύχει να περάσουν και οι δύο από τα χέρια μου και ήταν σταθερότατες.
w4tt4n4b3 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Καλά που το είπες. Χρησιμοποιώ τη firewire γιατί συνδέω την κάμερα έτσι με το pc. Μπορώ με κάποιο τρόπο να βάλω firewire αν δεν την έχει πάνω η μητρική; Τα 30 παραπάνω για την Asus δε θα τα δώσω, αν θα πάρω την Asus θα πάρω αυτή που είναι κάτω από τα 100...
caution Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Αν η μητρική σου (MSI) δεν έχει firewire θα χρειαστείς κάτι τέτοιο http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=CONTROLLER%20CARD&category2=FIREWIRE. Αν επιμένεις να διαλέξεις κάποια από τις δύο του αρχικού σου post, από εμένα πας δαγκωτό στην MSI Και ξαναλέω, μακρυά από την 4550, είναι ψοφίμι και δεν αξίζει τα λεφτά της (αφού έχεις την IGP) από 4670 και πάνω! Καλές αγορές
w4tt4n4b3 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Σε ευχαριστώ. Αν θες ρίξε μια ματιά και στο http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2555303&postcount=3 να μου πεις τη γνώμη σου πάνω στο δίλημμα αυτό, για να κλείσει το θέμα cpu/motherboard...
caution Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπόν αρχικά να σου πω ότι Phenom II X4 920 > E8400 > E7500. Οπότε θα μπορούσαμε με σιγουριά να πούμε Phenom II. Επιπλέον η MSI 790GX σε γλυτώνει από τα "πεταμένα" ~40€ της HD4350. Το μόνο πραγματικό ερώτημα είναι E8400 (πολύ καλό overclock potential ακόμα και με την P35) ή Phenom II X4 920 και η απάντηση μου είναι σαφώς Phenom II X4 920 γιατί τα 150€ που ζητάει ο intel είναι αδικαιολόγητα πολλά λεφτά (και αυτά στα λέει ένας πρώην κάτοχος Ε8400) PS: Με 2GB RAM you can kiss Vista ...goodbye!
w4tt4n4b3 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Για να μη γελιόμαστε εγώ είμαι αυτή τη στιγμή με έναν P4 2,53 με 1gb Ram, συνεπώς όπου κι αν πάω θα είναι σαφώς καλύτερα. Απλώς μια που αποφάσισα να κάνω το βήμα της αναβάθμισης είπα ας πάω σε μια σύγχρονη τεχνολογία. Εχω κάποιους μικρούς ενδοιασμούς σχετικά με την AMD μιας και η Intel έχει κυριαρχήσει κατά κράτος αλλά και επειδή έχω ακούσει διάφορα για τους AMD... Να δούμε...
caution Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Το 99% των "άκουσα" είναι παπαριές των πωλητών ώστε να πουλήσουν τα κομμάτια εκείνα που εμπορεύονται μεγαλύτερο κέρδος Μην κολλάς με τα brands... τι πάει να πει intel/AMD/nvidia/Ati; Έχω κατά καιρούς περάσει από όλα αυτά τα brands. Και το συμπέρασμα είναι ότι όλες είναι μεγάλες και καλές εταιρίες απλά πάντα κάποια έχει καλύτερο value for the time being. Αυτή τη στιγμή με τους ακριβούς Q και τους ακριβότερους i7 (+DDR3) o Phenom II είναι μια χαρά αγορά
w4tt4n4b3 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Κι εγώ είμαι της άποψης ότι οι περισσότερες γνωστές μάρκες έχουν όλες κάποια κορυφαία μοντέλα και κάποια χαμηλότερα για να καλύπτουν όλο το φάσμα. Εαν έχουν και καλή αξιοπιστία τότε, το θέμα είναι χρηματικό, πόσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις. Και μια που καταλήξαμε στα χοντρά. Λεώ να επιλέξω μνήμη RAM 1066mzh ανάμεσα σε Crucial, Corsair και Kingston. Για την MSI τη motherboard ποια μάρκα κρίνεις ότι συνεργάζεται καλύτερα. Η δεν τίθεται τέτοιο θέμα; Επίσης λέω να πάρω αυτό το κουτί Είναι το THERMALTAKE VK40001W2Z SOPRANO RS 201 WINDOW BLACK με τροφοδοτικό το Heroichi 450W GreenRet Υπάρχει περίπτωση να χρειαστώ πάνω από 450;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.