santonop Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Έψαξα αρκετά πριν ανοίξω νέο θέμα αλλά βρήκα λύσεις τις οποίες δεν μπόρεσα να τις κάνω να δουλέψουν. Υπάρχει κάποιος που τα έχει καταφέρει; Αν ,ναι ας γράψει ένα ένα τα βήματα τα οποία έκανε για να τα καταφέρει. Έχω ubuntu 8.10 και την έκδοση που υπάρχει στο synaptic Ευχαριστώ προκαταβολικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cervantes Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 βρηκα αυτο αλλα δεν το δοκιμασα... http://wiki.lyx.org/Windows/Aspell6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
santonop Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Στα win η διαδικασία γίνεται αυτόματα. Το ζήτημα είναι τι γίνεται στο linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δε βρήκα λύση για το Lyx, αλλά για τον Kile (θεωρώ ότι είναι Ο καλύτερος tex editor και τον προτείνω ανεπιφύλακτα ) 1)εγκαθιστούμε τα πακέτα του kile και το aspell-el (σίγουρα υπάρχουν στο synaptic του Ubuntu) στη συνέχεια κάνουμε την εξής "χακιά": 2)ανοίγουμε τερματικό και εκτελούμε: >sudo cp /usr/bin/aspell /usr/bin/ispell 3)γράφουμε τον κωδικό μας, και είμαστε έτοιμοι. από δω και πέρα, έχοντας γράψει κάτι στα ελληνικά, πηγαίνουμε tools--->spelling... για του λόγου το αληθές: *τη χακιά την έκανα, γιατί το Kile και γενικά οι kde εφαρμογές, απ'ότι κατάλαβα, είναι κολλημένες με το ispell, το aspell δεν το βλέπουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 στη συνέχεια κάνουμε την εξής "χακιά": 2)ανοίγουμε τερματικό και εκτελούμε: >sudo cp /usr/bin/aspell /usr/bin/ispell Ποτέ δεν αντικαθιστούμε binaries του συστήματος κατ' αυτόν τον τρόπο. Το πιθανότερο είναι ότι θα βρεθείς κάποια στιγμή να αναρωτιέσαι γιατί δεν παίζει ο ορθογραφικός έλεγχος στο τάδε πρόγραμμα που χρησιμοποιεί κάποιο switch του ispell που δεν υποστηρίζεται από το aspell... *τη χακιά την έκανα, γιατί το Kile και γενικά οι kde εφαρμογές, απ'ότι κατάλαβα, είναι κολλημένες με το ispell, το aspell δεν το βλέπουν Αν πας στο κέντρο ελέγχου του KDE, στο KDE components -> Spell Checker έχει μια επιλογή ονόματι "client", με την οποία του λες αν θες να χρησιμοποιεί ispell, aspell, hspell κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 ασφαλώς και έχεις δίκιο Αποίκο. όμως, πρώτον δε χρειαζόμαστε το ispell(δεν το χουμε καν εγκατεστημένο) μιας και το aspell μας καλύπτει, και δεύτερον δεν είναι απαραίτητο να έχουμε KDE, ή να πρέπει να περάσουμε τα κιλά των dependencies που θα μας φέρει το κέντρο ελέγχου για να κάνουμε αυτό το απλό πράγμα. Παράλειψη μου να μην πω ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα αν χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα το ispell. Thanks! Υ.Γ. αν κάποιος θέλει να αναιρέσει τη "χακιά", ας κάνει απεγκατάσταση και εγκατάσταση ξανά το ispell. Υ.Γ.2 αν κάποιος έχει KDE, προφανώς, να προτιμήσει τη διαδικασία που αναφέρει ο apoikos. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
santonop Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
santonop Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Μου λέει οτι το πρόγραμμα ispell δεν είναι εγκατεστημένο και όταν πάω να κάνω ορθογραφικό έλεγχο μου λέει ότι πρέπει να ελένξω αν το λεξικό μου είναι καλά ρυθμισμένο και αν το path είναι καλά ορισμένο Τι ακριβώς κάνω λάθος;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Μου λέει οτι το πρόγραμμα ispell δεν είναι εγκατεστημένο και όταν πάω να κάνω ορθογραφικό έλεγχο μου λέει ότι πρέπει να ελένξω αν το λεξικό μου είναι καλά ρυθμισμένο και αν το path είναι καλά ορισμένοΤι ακριβώς κάνω λάθος;;; 1)σε ποιά περίσταση σου έβγαλε μήνυμα για το ispell? 2)το aspell-el το εγκατέστησες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
santonop Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Το aspell-el ήταν ήδη εγκατεστημένο. Το μήνυμα για το ispell μου το έβγαλε όταν πάτησα το cp στο τερματικό για να καταφέρω την αντγραφή. Κοίταξα και στο synaptic και το πρόγραμμα δεν ήταν εγκατεστημένο. Αυτά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Συμπεραίνω ότι δεν εκτελέστηκε σωστά η εντολή που παρέθεσα. για το ispell λογικά θα έβγαζε το μήνυμα ότι δεν είναι εγκατεστημένο, μόνον σε περίπτωση που προσπαθούσες να το εκτελέσεις. Κάνε copy paste στο τερματικό την εντολή όπως ακριβώς την έχω, όχι τμηματικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
santonop Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Συμπεραίνω ότι δεν εκτελέστηκε σωστά η εντολή που παρέθεσα. για το ispell λογικά θα έβγαζε το μήνυμα ότι δεν είναι εγκατεστημένο, μόνον σε περίπτωση που προσπαθούσες να το εκτελέσεις. Κάνε copy paste στο τερματικό την εντολή όπως ακριβώς την έχω, όχι τμηματικά. Είχες δίκιο, κάτι είχα κάνει λάθος και τώρα έγινε σωστά η αντιγραφή. Το ζήτημα είναι ότι λειτουργεί μόνο το αγγλικό λεξικό. Το aspell-el είναι σίγουρα εγκατεστημένο και στις προτιμήσεις δεν μπορώ να βρώ από που μπορώ να το ορίσω >santonop@santonop-desktop:~$ sudo cp /usr/bin/aspell /usr/bin/ispell [sudo] password for santonop: santonop@santonop-desktop:~$ sudo apt-get install aspell-el Reading package lists... Done Building dependency tree Reading state information... Done aspell-el is already the newest version. 0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 άνοιξε τερματικό και εκτέλεσε: (δηλαδή: copy-paste-enter) 1) >cd 2) >gedit .aspell.conf 3)στο κενό αρχείο κειμένου που θα ανοίξει, επικόλλησε: >lang el_GR.UTF-8 σώσε και κλείσε το αρχείο. δοκίμασε με το Kile και πες μας αν δούλεψε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
santonop Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Tώρα λειτουργεί μια χαρά το ελληνικό λεξικό αλλά κάθε αγγλική λέξη του κειμένου την θεωρεί λάθος. Τώρα τι κανουμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpan Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Μπορεί να μου πει κανείς πως μπορώ να κάνω enter κάποιο κείμενο; Στο latex είναι με \\ , αλλά στο lyx δε βρίσκω πως. Θέλω απλώς να πάω κάποια γραμμή παρακάτω. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.