Thanos1972 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπερα παιδια.το πρωτο μου ποστ. Λοιπον.ειμαι στο εξης διλλημα.οπως λεει και ο τιτλος εδω και λιγο καιρο σκεφτομαι να αλλαξω τον επεξεργαστη μου.το συστημα που εχω εδω και 16 μηνες αποτελειται απο: επεξεργαστης: AMD Athlon 4200 X-2 (με λιγο overclock απο τα 2200 στα 2400 χωρις αλλαγη ψυκτρας). μνημες: 2 modules απο 1 gigabyte της kingston στα 667 mhz (με το overclock απο 333 στα 343 mhz και δουλευουν σε dual channel).συνολο 2 gb. Κουτι: ενα της Asus απο τα φθηνα των 30 ευρω. καρτα γραφικων: απο μια 8600 gt οταν τον πηρα μετα 2 μηνες την αλλαξα με μια 3850 256mb της gigabyte και ενιωθα αρχοντας. τροφοδοτικο:ενα thermatake TR-2 470 W το οποιο συμφωνα με αυτα που διαβαζω εδω μεσα,θα σας ενημερωσω οταν χαλασει αλλα προς το παρον μια χαρα ειναι. οθονη μια 19αρα Lg L1953S που δεν ειναι wide με μεγιστη αναλυση 1280χ1024. το pc το εχω μονο για παιχνιδια και ιντερνετ αλλα με ενδιαφερει κυριως η αποδοση του στα παιχνιδια μιας και σε ιντερνετ και λοιπα και με με εναν pentium 2 στα 400mhz παλια καναμε ανετα την δουλεια μας.ως τωρα δεν εχω κανενα παραπονο μιας και fallout 3 παιζω ανετα full αναλυση και grid και sacred 2(τερματισα και crysis χωρις προβλημα). στο θεμα μας .η motherboard ειναι η gigabyte GA-MA69GM-S2H.μολις ολοκληρωσα το update του bios μεσω windows(κανενα προβλημα,σε 1 λεπτο ειχα τελειωσει)απο το revision 1 το πηγα στο revision 6.συμφωνα με εδω http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2579 τωρα μπορω να βαλω και phenom II τον 940 που σκεφτομαι....οι ερωτησεις μου ειναι: τι προβλημα ταχυτητας θα εχω εαν τον βαλω στο υπαρχον motherboard σε συγκριση με το εαν τον εβαζα σε ενα AM2+ η ενα AM3 οταν κυκλοφορησουν.σκεφτομαι την επιλογη αυτου του επεξεργαστη μονο και μονο με την προυποθεση να μην αλλαξω motherboard. ερωτηση 2.με δεδομενο οτι τον εχω μονο για παιχνιδια αξιζει αυτη η αλλαγη η καλυτερα να παρω μια ψυκτρα για τον athlon και να τον ανεβασω και αλλο?οθονη δεν αλλαζω ουτε motherboard προς το παρον και γι'αυτο σκεφτομαι και αργοτερα να αλλαξω κατα το καλοκαιρι και την καρτα γραφικων π.χ. μια 4850 οταν θα πεσει και αλλο μιας και παραπανω θα ειναι αχρηστη λογο αναλυσης.υποψην οτι η αναλυση ειναι 1280χ1024 maximum.η μηπως αξιζει να μην αλλαξω επεξεργαστη παρα μονο καρτα γρ.? Αυτα και σορρυ για το μακροσκελες ποστ και τους τονους που δεν εβαλα.
Alexisssss Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Αν ημουν στην θεση σου θα επελεγα αυτα:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559558 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.512697 Βαλε και αλλα δυο γιγα μνημη και εισαι αρχοντας.Δεν μας λες budget ομως. -----Προστέθηκε 6/2/2009 στις 11 : 10 : 12----- ααα και καλως ηρθες!
Thanos1972 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 ειδες,ειπα ολα τα αλλα αλλα δεν ειπα το budget........ λοιπον ειναι προς το παρον το μεγιστο που θα δωσω για να παρω επεξεργαστη δηλαδη αμα κανει το phenom II 940 νομιζω ειναι κοντα στα 240 euro.αυτα μονο γιατι ως φοιτητης δεν με παιρνει να δωσω αλλα ολα μαζι γιαυτο και λεω να τον παρω τωρα εαν κανει για εμενα και αργοτερα μια 4850. την λυση που μου προτινεις την σκεφτομαι εδω και καιρο αλλα εαν ειναι αλλαζω μια ψυκτρα και τον κανω overclock οσο παει και ας μην φτασω στα 3000Mhz που ειναι ο Χ-2 6000.θα μου πεις γιατι δεν τον κανεις overclock και να παρεις μονο μια 4850....το θεμα ειναι εαν μπαινει ο 940 σε εμενα και κατα ποσο θα κοβει τις επιδοσεις η motherboard.επισης ξεχασα να πω οτι εχω τα windows XP 32 bit πανω.
freestyoler93 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 εχουν ακουστει πολλα προβληματα ασυμβατοτητας με της παλιες am2 μητρικες..παλια θυμαμαι ειχα μια asus m2n32ws pro με am2 και ο Phenom 9500 δεν επαιζε και με το τελευταιο bios update..αν δεν εχεις αρκετο budget παρε τον διπυρηνο amd στα 3,2 ghz και εισαι κομπλε..και αν σε φτανουνε στριμωξε μια 4850 saphire 512mb που κανει 130 ευρα..
caution Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 τι προβλημα ταχυτητας θα εχω εαν τον βαλω στο υπαρχον motherboard σε συγκριση με το εαν τον εβαζα σε ενα AM2+ η ενα AM3 οταν κυκλοφορησουν.σκεφτομαι την επιλογη αυτου του επεξεργαστη μονο και μονο με την προυποθεση να μην αλλαξω motherboard. Μια χαρά θα πηγαίνει ο Phenom II στην μητρική σου οπότε αν είσαι για αναβάθμιση ...just do it ; ερωτηση 2.με δεδομενο οτι τον εχω μονο για παιχνιδια αξιζει αυτη η αλλαγη η καλυτερα να παρω μια ψυκτρα για τον athlon και να τον ανεβασω και αλλο?οθονη δεν αλλαζω ουτε motherboard προς το παρον και γι'αυτο σκεφτομαι και αργοτερα να αλλαξω κατα το καλοκαιρι και την καρτα γραφικων π.χ. μια 4850 οταν θα πεσει και αλλο μιας και παραπανω θα ειναι αχρηστη λογο αναλυσης.υποψην οτι η αναλυση ειναι 1280χ1024 maximum.η μηπως αξιζει να μην αλλαξω επεξεργαστη παρα μονο καρτα γρ.? Εδώ τα πράγματα είναι κάπως σύνθετα. Καταρχήν αν δουλεύεις σε Vista θέλεις +2GB RAM. Μετά, θα πρέπει να σου πω πως ακόμα και με τον επεξεργαστή που έχεις (και ειδικά o/ced) μια 4850 θα έκανε την διαφορά @1280χ1024 με full φίλτρα... Η πρόταση μου είναι είναι 7750χ2BE(oc) + 2GB + 4850 (την φθηνότερη) και θα είσαι μια χαρά για πολύ καιρό (1280χ1024 γαρ). Καλές αγορές
Thanos1972 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 οκ παιδια thanks για τις απαντησεις σας.ωραιος και ο διπηρυνος ''phenom 1'' αλλα πιστευω οτι εαν παρω μια καλη τωρα τον phenom II 940 και με μια 4850 ειναι το τερμα της αναβαθμισης γι'αυτον τον υπολογιστη οποτε μαλλον προς τα εκει θα κινηθω και ο θεος βοηθος για να δουλεψει σωστα.
caution Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Εγώ στον ανέφερα (7750χ2ΒΕ) γιατί είχα την αίσθηση ότι θες κάτι πιο value. Σαφώς και ο 940ΒΕ είναι καλύτερος. Απλά αφού θα "χωθείς" για τα καλά βρες του και 4GB καλής μνήμης και αν σε παίρνει ...4870
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.