alexiou92 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Σκέφτομαι το άνοιγμα ενός internet cafe στο κέντρο των Ιωαννίνων 50-60 υπολογιστών. Συγκεκριμένα επί της Πλατείας Πάργης. Όσοι είναι από τα Γιάννενα και γνωρίζουν τις συνθήκες και την αγορά, ποια είναι η γνώμη τους? Πως θα τα πάει ένα Internet cafe εκεί? Θα έχει δουλειά κατά τη γνώμη σας? Σημείωση: Είναι σε πιο κεντρικό σημείο από τα άλλα μεγάλα internet cafe (refuel, bnb, web) και ειδικά άνοιξη-καλοκαίρι εκεί γίνετε χαμός!!! Στον πιο πρακτικό τομέα. Ποιες καλές εταιρίες έχετε να προτείνετε? Είτε για franchise είτε που βοηθούν/αναλαμβάνουν το στήσιμο. Πόσο είναι περίπου το αρχικό κόστος για το άνοιγμα ενός internet cafe (50-60 pc, δίκτυα, γραφεία, καρέκλες....)? Πόσο βγάζουν κατά μέσο όρο κάθε μήνα? Για αρχή αυτά!!! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!!!
100 010 00 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Εγω τα αναλαμβανω ........... στειλε μου τηλεφωνο σε pm
mindtrapper Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Web, Bnb, Refuel και ένα άλλο που δεν θυμάμαι πως το λένε είναι όλα γύρω από την Πάργης. Πως θα είναι το δικό σου κεντρικότερα; Σε ποιόν χώρο σκέφτεσαι να το ανοίξεις; ΟΚ BnB και Refuel είναι στη στοά μέσα αλλά το Web είναι φάτσα κάρτα Πάργης. Έχω καιρό να πάω αλλά παλιά που πήγαινα με φίλους για DotA και αργότερα WoW αυτά τα 3 είχαν δουλειά. Ειδικά Web και BnB. Θα πρέπει το δικό σου να είναι πολύ special για να κοντράρει. Είτε σε τιμές ή εξοπλισμό/περιβάλλον. Αν θες την γνώμη μου πρέπει να το κάνεις πολύ cool μέσα με ωραίο προσωπικό (το έπιασες το νόημα) για να τραβήξεις target group. EDIT: Αν με το καλό το ανοίξεις πριν το 2010 βάλε αυτόματο για τσιγάρα μέσα Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2009 από mindtrapper
black_widow Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Θα πρέπει να το σκεφτείς πολύ σοβαρά πριν αποφασίσεις για το franchise , οι όροι είναι ασύμφοροι στις περισσότερες φορές σε σχέση με τα μηνιαία έσοδα που έχεις από το internet cafe. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις σε δύο μεγάλες αλυσίδες internet cafe που κάποια franchise φύγανε από την αλυσίδα και συνεχίσαν με άλλη ονομασία( εξώδικα και δε συμμαζεύεται,δε θα πω φυσικά σε ποιές). Αν αποφασίσεις για franchise θα εξετάσεις πολύ προσεκτικά τα business plan που θα σου παραθέσουν.Μεγάλη προσοχή στο αρχικό στήσιμο, προσοχή στην επιλογή των τεχνικών Για το στήσιμο έχω να σου προτείνω εταιρεία που το αντικείμενο της είναι να στήνει internet cafe αλλά δε ξέρω τι περιοχές αναλαμβάνει. Καλή επιτυχία στο ξεκίνημα σου.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Ποιο ακριβώς σημείο έχεις στο μυαλό σου;Μπορείς να πεις;Γιατί εμένα δε μου 'ρχεται κάποιο σημείο στην Πάργης,που να είναι σε καλύτερη θέση σπ'το TheWeb,εκτός απ'το να το στήσεις ΠΑΝΩ στην πλατεία ή μες στη εκκλησία. Τον πολύ τον κόσμο στην περιοχή τον είχε από παλιά το TheWeb.Λόγω τοποθεσίας,μεγέθους μαγαζιού,εξοπλισμού.Ψιλοπρόσφατα έκανε κι αναβάθμιση σε οθόνες και pc με διπύρηνους απ'ό,τι μου είπαν.Το μόνο στο οποίο μειονεκτούσε από ένα σημείο και μετά ήταν οι ταχύτητές του.Δεν ξέρω αν είναι σε καλά επίπεδα αυτή τη στιγμή. Πιθανολογώ ότι μόνο με πολύ συμφέρουσες τιμές-πακέτα-προσφορές και δυνατό εξοπλισμό μπορείς να μαζέψεις κόσμο στο μέρος εκείνο. Άντε και καλές δουλειές,αν το επιχειρήσεις. Αν θες την γνώμη μου πρέπει να το κάνεις πολύ cool μέσα με ωραίο προσωπικό (το έπιασες το νόημα) για να τραβήξεις target group. Θα'ρχομαι κι εγώ αν το φτιάξεις έτσι...Μόνο για καφέ όμως. (Τέτοιου είδους προσωπικό θα βρεις στο πανεπιστήμιο.Χαμός γίνεται πάνω,ειδικά τώρα στην εξεταστική ).
alexiou92 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Θα είναι ΠΑΝΩ στην πλατεία!!! Η μεσαία καφετέρια της πλατείας, ανάμεσα σε Chocolat και το άλλο (δεν θυμάμαι όνομα)!!! Δηλαδή 5 μέτρα από το κέντρο της πλατείας!!! Εκεί στηρίζομαι κυρίως. Τα web τον τελευταίο καιρό είναι λίγο πεσμένα, σε αντίθεση με refuel και bnb. Οι υπολογιστές θα είναι καλύτεροι από αυτά και βασικά θα είναι καινούριοι και θα δωθεί σημασία στο Internet. Όσο για το προσωπικό θα γίνει προσεκτική επιλογή. Επίσης αυτό το μαγαζί έχει τη δυνατότητα για λίγα τραπέζια καφετέριας. Όποιος ξέρει εταιρίες ας μου στείλει ενα pm
GiOrGoSk21 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Ααααα ok τώρα κατάλαβα ποιο μαγαζί εννοείς.Όντως σαν τοποθεσία μετράει. Επίσης αυτό το μαγαζί έχει τη δυνατότητα για λίγα τραπέζια καφετέριας. Βάλε και κανένα επιτραπέζιο τότε να πάρεις κόσμο κι απ'το Chocolat.:-D
XPHSTOS_ Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Όταν έχες δίπλα σου τόσο μεγάλους ανταγωνιστές πρέπει να τους χτυπήσεις με καλύτερες υπηρεσίας και με εξτρά υπηρεσίες... Δλδ να έχεις μπαρ. Δε ξέρω αν στα υπόλοιπα έχει... Σίγουρα να έχεις καλύτερους υπολογιστές, καλύτερο περιβάλλον και σίγουρα όχι γκόμενες απλά ωραίες... Γιατί αυτό δεν είναι καθόλου επιτυχημένη συνταγή... Μπορεί να σου φέρει λίγο κόσμο στην αρχή, αλλά αν δεν είναι σωστή η κοπέλα θα δεις πως μπορεί να οσυ κάνει ζημιά... Στο προσωπικό να ρίξεις βάρος... Να πάρεις άτομα με βάση την διάθεση για δουλειά που έχουν και την τεχνογνωσία τους... Δεν λέμε να είναι πτυχιούχοι πληροφορικοί αλλά να μην είναι και στραβάδια... Επίσης ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στον κόσμο που θα επιλέξεις να έχεις... Επίσης πρέπει να σκεφτείς την κρίση που περνάνε τα Internet cafe λόγο της dsl που υπάρχει σε κάθε σπίτι... Αν το τολμήσεις σου εύχομαι καλή επιτυχία...
psalias Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Χμ λοιπόν, αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι φωτογραφείο τώρα (η κάτι τέτοιο) το μαγαζί που λες δεν έχει και τους τρελούς χορούς, εκτος και αν έχει και πάνω όροφο. Για να μπορέσεις να χτυπήσεις τα μεγάλα μαγαζιά βλέπε web bnb και refuel πρέπει πέρα από γρήγορους υπολογιστές να παρέχεις παραπάνω υπηρεσίες. Δηλαδή να έχεις πακέτα για χρηστες που περνάνε πολλές ώρες εκεί, να έχεις προσφορες σε μεταμεσονύκτιες ώρες, προσφορες του τύπου 5euro οι 5 συνεχόμενες ώρες. Επίσης όπως προαναφέρθηκε να έχεις άτομα που έχουν να κάνουν με το αντικείμενο, δηλαδή πιστεύω ένα άτομο που παίζει κάποια από τα παιχνίδια, ντότα, wow κλπ θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή. Γενικά να προσέξεις το θέμα με τον κλιματισμό/εξαερισμό, να έχεις άνετες καρέκλες, μια 40άρα με ένα playstation για pro (must) εκεί κρατα τιμές που έχουν τα bnb, μπλουζάκια στο προσωπικό, γενικά να επικρατεί μια λογική ησυχία μέσα στο μαγαζί, δηλαδή μην αφήνεις τα 12χρονά να τσιρίζουν όταν περνούν kill στο counter( με ευγενικό τρόπο μπορείς να τους πεις να σκάσουν, ποτε δεν διώχνεις κλπ). Άνετα ακουστικά και ποντίκια , δεν χρειάζεται να είναι πολύ ακριβά (οι παλιότεροι θα θυμούνται τι επικρατούσε μέσα στο τότε click που οι υπολογιστές δεν είχαν ακουστικά αλλα ηχεία :-P :-P :-P). Επίσης πολύ καλή ιδέα θα ήταν να διοργανώνεις, με έπαθλο δωρεάν ώρες, τουρνουά σε διαφορα παιχνίδια, και πέρα από τα καθιερωμένα παιχνίδια (cs dota cod κλπ) υπάρχουν τόσα και τόσα. Αυτά από εμενα...δεν μου έρχεται τώρα κάτι άλλο στο μυαλό, όταν γυρίσω γιάννενα θα περάσω και καμια βόλτα από το μαγαζί να ευχηθώ και καλές δουλειές. φιλικά πάνος YΓ: τώρα μου ήρθε ιδέα, δεν ξέρω ποσο καλή είναι, μπορείς να βάλεις ένα ασύρματο routeraki που θα πιάνει λογικά όλη την μπροστά πλατιά (μιας και είναι μικρή) κλειδωμένο όπου σε χαμηλές τιμές να παρέχεις internet, δηλαδή να έρχεται ο άλλος και να προπληρώνει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
linkin Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 φιλε ειναι καλο σημειο εκει.περα απο τα κλασικα να προσεξεις ιδιαιτερα: α)εξαερισμο β)καρεκλες γ)οθονες να βγαλεις πακετακια για τα καμμενα που καθονται απειρες ωρες και οι τυποι που θα γυρνανε στο μαγαζι να εχουν ιδεα απο dota kai wow
mindtrapper Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Βασικά ΟΤΙ και αν κάνεις μην κλείνεις ποτέ υπολογιστή όταν τελειώνει η προπληρωμένη ώρα. Μα ποτέ. Είχα πάει μια φορά σε ένα net cafe (στο Χαλάνδρι αλλά δεν έχει σημασία) και όταν τελείωσαν οι ώρες μου έκλεισαν το PC. Στη μέση σε boss στο WoW. Άντε να του πεις να το ανοίξει πάλι, να περάσει από το usb το interface, να ξανακάνεις login άστα να πάνε. Επίσης όταν σου είπα για ωραίο προσωπικό ΟΚ δεν εννοούσα να βάλεις να κάνουν πασαρέλα μέσα. Αλλά μην έχεις και μόνο έναν τύπο να κοιμάται στο ταμείο και τέλος. Αν δώσεις βάση στο Internet όπως λες τότε φρόντισε να υπάρχει εύκολος τρόπος να βάζει ο κόσμος ότι κατέβασε σε usb χωρίς να πρέπει να του το γράψεις σε CD κτλ. Πίστεψε με δε θα βγάλεις περισσότερα αν τους αφήνεις να παίρνουν τα downloads μόνο μέσω εσένα. Για τα PC, λογικά θα φροντίσεις με βάση κόστος/απόδοση. Δεν έχει νόημα να βάλεις τέρατα μέσα. Απλά θα ήταν καλό να έχεις TFT και καλά ποντίκια. Επίσης να μην είναι πολύ κοντά τα μηχανήματα. Υπήρχαν άτομα μέσα σε net cafe στα οποία δεν ήταν ότι καλύτερο να κάτσεις πολύ κοντά
basilis5 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 θεωρω κακο το σημειο που θες να κανεις το νετ καφε. εγω δεν θα πηγαινα πανω στην πλατεια με ολο τον κοσμο να πηγαινοερχδεται για να με βλεπει να καιγομαι στο ιντερνετ καφε.
aGka8l Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 εγω να σε ρωτήσω κάτι αλλο , έχεις παει φαντάρος?η μάλλον καλύτερα εχεις τελειώσει το σχολείο/
alexiou92 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Παιδιά ευχαριστώ πρώτα απ όλα!!! Δίκιο έχετε σε αυτά που λέτε. Είναι μια δύσκολη απόφαση και έχει μεγάλο ρίσκο. Αν και πιστεύω αργά η γρήγορα μπορεί να αποσβέσει. θεωρω κακο το σημειο που θες να κανεις το νετ καφε.εγω δεν θα πηγαινα πανω στην πλατεια με ολο τον κοσμο να πηγαινοερχδεται για να με βλεπει να καιγομαι στο ιντερνετ καφε. Είναι ένα ζήτημα και αυτό, αλλά όσοι καίγονται με τις ώρες το ξέρουν όλοι και δεν τους νοιάζει και πολύ. εγω να σε ρωτήσω κάτι αλλο , έχεις παει φαντάρος?η μάλλον καλύτερα εχεις τελειώσει το σχολείο/ Ο πατέρας μου με τον θείο μου σκέφτονται να το ανοίξουν. Και εγώ ψάχνω. Αλλά νομίζω ότι δεν παίζει και πολύ ρόλο αυτό. Εκτός αυτού μπορώ φέρω και κόσμο. Τι έχετε να προτείνετε από υπολογιστές?
maxlaras Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Aπ οτι βλεπω αρχισε να μπαινει και στον μαγικο κοσμο των νετ καφε η ασθενεια απο την οποια επασχαν τα video-dvd club επι πολλα χρονια... Παρα πολλοι Γιαννιωτες που ειχανε ενα α' αξιοπρεπες κεφαλαιο εκεινη την εποχη, επενδυσανε σε ενα τυπο επιχειρησης που ειχε πολλη περαση τοτε (δεν μιλαω για πολυ παλια, 5-7 χρονια πισω ). Συνεπεια: Γεμισε ο τοπος με video clubs,η πελατεια μοιραστηκε και τα λουκετα ηταν η επομενη επιλογη των επιχειρηματιων. Σημερα τα video clubs, δεν μπορω να πω οτι ευημερουνε, αφου ολοι ξερουμε τι γινεται και ολοι βλεπουμε τις μηνιαιες συνδρομες και τα αλλα τρικ που κανουνε για να κρατησουνε πελατεια. Κατι παρομοιο αρχισε να συμβαινει και με τα νετ καφε. Περνας απ’ εξω τα βλεπεις γεματα.Αρα παει σβαρα(που λεμε κι εμεις οι Γιαννιωτες) αρα γιατι να μην ανοιξω ενα κι εγω που εχω κατι φραγκα στην ακρη... Καλη σκεψη(αρχικα)... Αν σκεφτεις τον τυπο της υπηρεσιας που θα προσφερεις θα δεις οτι: α)ειναι κατι που εχει ηδη αρχισει να προσφερεται με αρκετα χαμηλο κοστος στο σπιτι του καθενος μας β)Το κοστος της επενδυσης για στησιμο 50-60 pc ξεπερναει τα 200.000 ευρω και με βαση τη σημερινη κατασταση της οικονομιας και της κρισης που επικρατει, 200.000 ειναι λεφτα που δεν τα ρισκαρει κανεις ευκολα (καλυτερα να αγορασεις ενα οικοπεδο,που λεει ο λογος). γ) Οι επιχειρησεις που δινουνε franchise( θα δεις οτι θα σε πλησιασουνε αρκετοι μετα απο αυτο το ποστ σου), ζητανε απο 7 εως 12 % του τζιρου σου για υποστηριξη-royalties που σε καθαρο κερδος, ποσο που μηνιαια μεταφραζεται σε αρκετα μεγαλυτερο επι % του καθαρου κερδους σου. Το πιο πιθανο ειναι να μην λαβεις την υποστηριξη που θα σου υποσχεθουνε στην αρχη (αντε τρεξε μετα στα δικαστηρια να κατεβασεις ταμπελες...). δ) Το ειδος αυτο της επιχειρησης ειναι που λεμε πηγαδι.Οτι λεφτα ριχνεις μεσα θα τα ρουφηξει. Καλα λες τωρα οτι θα εχεις best pc απ’ ολους, αλλα τι θα κανεις σε 1,5 χρονο που θα εχεις μεινει πισω και θα χρειαστεις αλλα 120 χιλιαρικα για να τα αντικαταστησεις ?Αν δεν σου κατσει η αποσβεση στο μεταξυ διαστημα, τοτε τα πραγματα αρχιζουνε και γινονται δυσκολα. Για να κλεισω το σεντονι, τα γραφω αυτα γιατι εχω ασχοληθει με τον τομεα αυτο και ξερω τα μεσα και εξω και ειναι ολα προσωπικη αποψη . Επισης πληροφοριακα, διπλα απο refuel και bnb ανοιγει κι αλλο νετ καφε 40 υπολογιστων, οπως επισης και ενα ακομη στην Σπυρου Λαμπρου στα 2α φαναρια με πανω απο 50 υπολογιστες. Και κατι ακομη : αν ειναι να χωσεις χρημα τελικα, πηγαινε αγορασε το Web που πωλειται, συμφωνα με δημοσιευμενη αγγελια. 250 χιλ ακουσα οτι παιζει η τιμη.Αλλα να εισαι προσεκτικος γιατι τα λεφτα ειναι πολλα και ο χωρος αυτος ισως να μην εχει το μελλον που υποσχεται ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα