Προς το περιεχόμενο

Macbook e-shop

@_zerocool

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Aν κ η συζητηση εχει ξαναγινει, πιστευω πως ενα pc , με τετραπυρηνο επεξεργαστη , διπλασια ή τετραπλασια Ram, πολυ καλυτερη καρτα γραφικων, σκληρους δισκους σε raid, 3 χρονια εγγυηση, 24" οθονη με pva panel,

εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο κ καλυτερες επιδοσεις απο εναν iMac 20" ιδιων χρηματων με διπυρηνο επεξεργαστη,1 χρονο εγγυηση κ μικροτερη οθονη 20" με tn panel .

Μην το συνεχισουμε ομως,ειμαστε offtopic.

\

Bρες μου ομως ενα imovie προγραμμα με τις ιδιες δυνατοτητες και την ευκολια στην χρηση ,για το PC που περιγραφεις ..

Ψαχνω να βρω ενα αντιστοιχο του imovie κ ειναι ολα το λιγοτερο δυσχρηστα ..

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@haHa

είπα τον μέσο χρήστη κυρίως γτ έλεγες ότι το iwork υπολείπεται σε λειτουργικότητά, γενικά...προφανώς ήταν προσωποποίηση των καθημερινών εργασιών...δλδ, το iwork για δύσκολα τεχνικά κείμενα ίσως δε σε καλύπτει αλλά για τις συνηθισμένες εργασίες/αναφορές/κείμενα είναι πολύ ΟΚ

Δημοσ.

Bρες μου ομως ενα imovie προγραμμα με τις ιδιες δυνατοτητες και την ευκολια στην χρηση ,για το PC που περιγραφεις ..

Ψαχνω να βρω ενα αντιστοιχο του imovie κ ειναι ολα το λιγοτερο δυσχρηστα ..

Οπως εχω ηδη πει πιο πριν, το iMovie ειναι το αγαπημενο μου για τους λογους που λες..

Κ ειναι αυτο που ξεχωριζει για εμενα στη σουιτα iLife.

Αλλα οσο δεν βρισκω ενα τετοιο προγραμμα σε windows, αλλα τοσο δε βρισκω ενα mac στα 1000-1300 ευρω με επιδοσεις κ αντοχη στο χρονο οπως το pc πιο πανω..(τετραπυρηνο,22" ή 24" οθονη, σοβαρη εγγυηση κλπ σε αυτα τα χρηματα)

Ειμαστε ομως offtopic.

Δημοσ.
Οπως εχω ηδη πει πιο πριν, το iMovie ειναι το αγαπημενο μου για τους λογους που λες..

Κ ειναι αυτο που ξεχωριζει για εμενα στη σουιτα iLife.

Αλλα οσο δεν βρισκω ενα τετοιο προγραμμα σε windows, αλλα τοσο δε βρισκω ενα mac στα 1000-1300 ευρω με επιδοσεις κ αντοχη στο χρονο οπως το pc πιο πανω..(τετραπυρηνο,22" ή 24" οθονη, σοβαρη εγγυηση κλπ σε αυτα τα χρηματα)

Ειμαστε ομως offtopic.

Συνεχιζω το offtopic :o λεγοντας οτι αυτος ειναι κ ο δικος μου προβληματισμος ..αλλου το hardware και αλλου η ευκολια χρησης και τα φιλικα προγραμματα.

Και δεν ειναι μονον το imovie(το συγκρινα με το Windows movie maker και εβαλα τα γελια με τα χαλια του δευτερου)..ειναι ολη η φιλοσοφια του λειτουργικου και των προγραμματων ..Μπορει π.χ το Office να κανει παπαδες, αλλα πρεπει να βγαλεις την θεολογικη σχολη για να το χρησιμοποιησεις , ενω στο pages τα πραγματα ειναι πολυ ποιο ευκολα ..βλεπεις μερικα quick tips και μενεις καγκελο με την ευκολια χρησης .

Η καλυτερη λυση βεβαια θα ηταν ενα δυνατο hardware σε προσιτη τιμη που να τρεχει Mac Os X .Αυτο εσυ το εχεις καταφερει με το Hackintosh ..

Ας κοιταξει η Apple να κανει κατι με το hardware και τις τιμες(ειδικα με τις τιμες) και τοτε πολυς κοσμος θα γυρισει την πλατη στα Windows ...

To μεγαλο ερωτημα ειναι αν θελει η Apple κατι τετοιο ..οι πραξεις της δειχνουν πως οχι.

Δημοσ.
Και μιας και πιασαμε τα αστεια , ας πω αλλο ενα ...

Windows Photo Gallery

:lol::lol::lol:

Οσο το θυμαμαι, μια χαρα ειναι για θεαση φωτογραφιων.. (το προτιμω σε σχεση με το preview του mac os x )

Στην θεαση φωτογραφιων κ σε batch convert/resize , το δωρεαν faststone image viewer ειναι κορυφη σε windows..(ταχυτητα κ ευχρηστια σε ολο της το μεγαλειο)

To Xee καπως το πλησιαζει σε θεαση(γιατι απο convert, δεν...)..

Δημοσ.

Λοιπον , ας χωρισει κ μεταφερει ο Paredwse θεμα στο MacΟs γιατι του αλλαξαμε τα φωτα !!!

Νομιζω ομως οτι με το Preview εισαι λιγο αδικος , γιατι ενω ειναι αυτο που το ονομα του λεει και βλεπει πληθος αρχειων , ειδικα στις φωτογραφιες μπορεις να κανεις κ μια επεξεργασια..

Αληθεια για το imovie προσπαθω να βρω κατι αντιστοιχο , αλλα ματαια ..Τωρα κοιταω το Sony Vegas Studio ,αλλα και αυτο ενω εχει πολλες δυνατοτητες ειναι φοβερα δυσχρηστο , ενω υποτιθεται οτι απευθυνεται σε απλο χρηστη ..Εχεις καμια προταση ?

Eπισης αν δεις πουθενα κανεναν driver οsx86 για 4870x2 μου το λες γιατι εδωσα το iMac κ μεχρι να βγουν τα νεα iMac ή Μac Pro θα δοκιμαω αυτη την λυση και που ξερεις .... ;-)

Δημοσ.

Χαχαχα, σαν ξέφυγε λίγο το τόπικ. Είμαι χρήστης hackintosh και iphone (έχω και ένα HTPC με VISTA), αλλά απλά είδα ότι έφτασα σε ένα σημείο που έχω αρκετές δουλείες στο κεφάλι μου και δεν με νοιάζει να δώσω 300ε παραπάνο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να μην μπλέκω με ηλίθια προβλήματα. Και ένα τελευταίο, είμαι και της μόστρας οπότε το design είναι απλά άπαιχτο.

Ο macbook αγοράστηκε από e-shop και περιμένω παραλαβή.

Δημοσ.
Χαχαχα, σαν ξέφυγε λίγο το τόπικ. Είμαι χρήστης hackintosh και iphone (έχω και ένα HTPC με VISTA), αλλά απλά είδα ότι έφτασα σε ένα σημείο που έχω αρκετές δουλείες στο κεφάλι μου και δεν με νοιάζει να δώσω 300ε παραπάνο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να μην μπλέκω με ηλίθια προβλήματα. Και ένα τελευταίο, είμαι και της μόστρας οπότε το design είναι απλά άπαιχτο.

Ο macbook αγοράστηκε από e-shop και περιμένω παραλαβή.

+1

Ακριβώς έτσι ήμουν και εγώ και τελικά τσίμπισα ένα refurbished macbook air 1,6 απο Αγγλια στα 850€ και ησύχασα. Πιστεύω οτι για laptop το hackintosh χάνει. Όλο και κάτι δεν παίζει (συνήθως wifi)...και απο μόστρα οι ανθρωποι ειναι απο άλλο πλανήτη...

Δημοσ.

Αν και το παρέλαβες γράφω τα παρακάτω για όσους άλλους ενδιαφέρονται... Χρησιμοποιώ 2ο ενικό και sorry για αυτό...

Αν σιγουρευτείς ότι θα σου δώσουν genuine Apple mb να το πάρεις από e-shop. Στο κάτω κάτω όλα τα Apple φαντάζομαι ότι είναι ίδια. Δεν πιστεύω αυτά του πλαισιου να είναι καλύτερα. Βέβαια στο e-shop δεν έχω εμπιστοσύνη καμιά και μάλλον ούτε εσύ έχεις γι' αυτό ρωτάς. Επίσης αυτό που λες για τη βδομάδα αλλαγής καλό ακούγεται. Παλιά το πλαίσιο έδινε ένα μήνα, αλλά δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα αυτό. Ρώτα στο πλαίσιο να δούμε τι θα σου πούνε. Αν σου πουν και αυτοί μια βδομάδα τι το σκέφτεσαι;

Σκέφτηκες να αγοράσεις από multirama; Νομίζω ότι αξίζει να κοιτάξεις και κει. Επίσης υπάρχουν και άλλες αντιπροσωπείες πέρα από Rainbow που πουλάνε mac και πολλοί αγοράζουν από κει για να αποφύγουν τη Rainbow για την οποία διαβάζω συνεχώς τα χειρότερα. Δυστυχώς δε θυμάμαι να σου πω ονόματα εταιρειών, αλλά πιστεύω θα τα βρεις εύκολα στο google και σε διάφορα ελληνικά forums για apple. Επίσης σκέψου σοβαρά να αγοράσεις από Αγγλία. Συμφέρει τρελά.

Τώρα να πω και γω τη γνώμη μου για πράγματα off topic που διάβασα εδώ.

Η Apple πάντα ήταν έτη φωτός καλύτερη στα φορητά imho. Να δείτε αλουμινένιο ppc G4 12 ιντσών macbook να χάσετε τη μπάλα, όταν τα pc laptops ήταν για γέλια και netbooks δεν υπήρχαν ούτε ως ιδέα. Επίσης από τότε που κυκλοφόρησαν τα aluminum mbp ο ανταγωνισμός απλώς ήταν ανύπαρκτος. Όλα αυτά ίσχυαν μέχρι και για 5-6 μήνες πριν. Η αλήθεια όμως είναι ότι η Apple δεν έκανε σωστή αναβάθμιση στα νέα mbp. Όταν αγόρασα το δικό μου mbp aluminum (πριν από 7,5 μήνες) κόστιζε γύρω στα 400 € παραπάνω από τον ανταγωνισμό (Dell xps με οθόνη 1440*900) και το αγόρασα θεωρώντας ότι έχω κάνει μια από τις καλύτερες αγορές που μπορούσα, ενώ αν το είχα πάρει ακόμα μερικούς μήνες πριν θα ήταν ακόμα καλύτερη αγορά. Επίσης παρόμοια ποιότητα κατασκευής και οθόνης δεν είχα ξαναδεί σε laptop, τουλάχιστον όχι σε αυτά που μπορούσα να αγοράσω από μεγάλα πολυκαταστήματα και που μπορούσα να τα δω ανοιχτά σε λειτουργία. Πρόσφατα όμως βλέπω ότι αυτό αλλάζει. Νομίζω ότι πολλές μεγάλες εταιρείες pc βελτίωσαν την ποιότητα κατασκευής τους και έκαναν και ουσιαστική αναβάθμιση στο hardware. Σήμερα πήγα στο Γερμανό και το μάτι μου έπεσε σε κάτι πολύ όμορφα vaio που φαίνονταν να είναι φτιαγμένα από αλουμίνιο και δεν πίστευα στα μάτια μου. haHa ξέρεις αν υπάρχουν τέτοια μοντέλα ή εγώ δεν καταλαβα; Μήπως είναι αυτά με το μαγνήσιο; Δυστυχώς δεν μπόρεσα να τα ακουμπήσω γιατί τα έχουν κλειδωμένα. Ειλικρινά αν αγόραζα τώρα laptop η επιλογή μου θα ήταν πολύ δύσκολη. Θα κοίταγα πολύ καλά μεταξύ dell, packard bell, compaq. Για να είμαι ειλικρινής θέλει κάμποσο ψάξιμο για κάτι που να αξίζει τα λεφτά του, αλλά νομίζω ότι η ψαλίδα υπέρ της Apple κάπως κλείνει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύω ότι η Apple πρέπει να κάνει κάποια γενναία κίνηση στο hardware για να δικαιολογήσει τα παραπάνω λεφτά που ζητά. Αν υπάρχει καλό pc laptop με αλουμίνιο ή κάτι εφάμιλλο που να κοστίζει 1500 €, να έχει τουλάχιστον 8800 gpu και να γίνεται hackintosh χωρίς λειτουργικά προβλήματα, θα το αγόραζα. Υπάρχει όμως;:confused:

Δημοσ.

Υπαρχουν μερικα sony πολυ ποιοτικα κ σε σωστες τιμες..

Πχ εξαιρετικη περιπτωση ειναι το 13.3" sony sr19 που υπαρχει κ στα 930 ευρω.

Εχει μαλιστα κ τρομερη οθονη! Εφαμιλλη του macbook air κ οχι σαν την φθηνιαρικη του απλου macbook με τα μετρια χρωματα κ γωνιες θεασης(παντα για τα λεφτα που ζηταει το macbook)

Eιναι επισης λιγο ελαφρυτερο απο το macbook(πανω απο 10% πιο βαρυ ειναι το macbook ), μεγαλυτερη εγγυηση, καλυτερο επεξεργαστη, μεγαλυτερο κ πιο γρηγoρο σκληρο (7200 στροφες), firewire.

Το μονο που του λειπει ειναι το hdmi.

Εχει κ αυτο εξαιρετικο πληκτρολογιο. Το σασι του ειναι απο μαγνησιο.

Αν υπάρχει καλό pc laptop με αλουμίνιο ή κάτι εφάμιλλο που να κοστίζει 1500 €, να έχει τουλάχιστον 8800 gpu και να γίνεται hackintosh χωρίς λειτουργικά προβλήματα, θα το αγόραζα. Υπάρχει όμως;:confused:

Υπαρχει 17" με μαγνησιο, εξαιρετικη οθονη, 3 χρονια εγγυηση, ταχυτατο επεξεργαστη στα 2.5GHz, καρτα γραφικων 8800m gts(quadro fx3600m) στα 895 ευρω!

Προσφορα ειναι(μοντελο που καταργειται) , σε λιγο θα εξαντληθουν τα κομματια..

HP 8710w (KE192EA)

Αλλα κατι μου λεει πως παρολο που ειναι σε τετοια τρομερη τιμη κ πολυ κατω απο το οριο που εθεσες, δεν θα το παρεις! :-)

Υπαρχει κ φυσικα ο αντικαταστατης του, το hp compaq 8730w.

Πχ να 3 καλα μοντελα:

HP EliteBook 8730w (FU467EA)

HP Compaq 8730w (FU469EA)

HP Compaq 8730w - T9600

Σε σχεση με το 8710w εχει την nVidia 9700M gts(quadro fx2700m) κ εχει ακομα καλυτερη ποιοτητα κατασκευης, με σασι απο αλουμινιο.

Εδω ενδεικτικα κ μερικα τεστ που περναει:

1) test αντοχής(αντεχει πανω του βαρος 215 kg, ενω ειναι ανοιχτο):

http://au.youtube.com/watch?v=H5cKuO8ojAU

2) test γδαρσίματος με μεταλλικό σύρμα

3)test με υγρο στο πληκτρολογιο

http://www.youtube.com/watch?v=rfIke...eature=related

Αν περνουνε με ευκολια mac os x86, δεν το γνωριζω.. Αμφιβαλλω, γιατι τα laptop ειναι ιδιαζουσα περιπτωση. Δεν ειναι σαν τα desktop που διαλεγεις εσυ κομματια ωστε να ειναι σιγουρα συμβατα.

Δημοσ.

Γράφω εδώ επειδή δεν θέλω να ανοίξω άλλο θέμα... επειδή αυτή τη στιγμή έχω μείνει χωρίς PC, και budget δεν υπάρχει οπότε θα πάρω με δόσεις, και έχοντας ασχοληθεί τους τελευταίους μήνες με OS X (το προηγούμενο PC μου ήταν Hackintosh, ένα δανικό eeepc το τρέχω με osx86, δηλαδή εδώ και 3 μήνες περίπου μόνο os x), θέλω να πάρω MacBook...

Δεν ξέρω αν κάποιος έχει ασχοληθεί, σκέπτομαι να πάρω το 2,4ghz 13,3"

Στην ελληνική αγορά (δυστυχώς, επειδή θα το πάρω με δόσεις) έχει γύρω στα 1500...

Έχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία με κάποιο από τα καταστήματα που εμπορεύονται προϊόντα APPLE? Αny recommendations??

Δημοσ.

Καλά haHa είσαι απίστευτος. Πολύ ψαγμένος!!! Λύσε μου όμως μια απορία. Οι quadro της nVidia, τα πάνε καλά με τα παιχνίδια; Παρατηρώ ότι κάνεις κάποιες αντιστοιχίσεις καρτών quadro με κλασσικές κάρτες για laptop. Οι quadro πέρα ότι είναι για multi-display, έχουν παρόμοιες επιδόσεις με τις κάρτες που αναφέρεις στα games? (Παιδιά sorry για το off-topic)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...