Vasilisxd Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Εγω απο την αλλη θεωρω πολυ λογικη τιμη τα 1050€ για τον iMac 2,40ghz 4gbRam 250hdd. Κατ'αρχην ειναι μια κατασκευη απο αλουμινιο+γυαλι , ελαφρυ , ποιοτικοτατο και αθορυβο. Εαν μπορουσατε να κανετε μια συνθεση ενος τετοιου Pc τοσο θα σας πηγενε
haHa Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Σε αυτό δεν έχεις και πολύ δίκιο...έναν μέσο χρήστη το iwork μπορεί να τον καλύψει πλήρως...δεν υπολείπεται σε τπτ...πες μου τι έχεις προσπαθήσει να κάνεις με iwork και δεν μπόρεσες επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα...;ακόμα και το MathType είναι συμβατό για να γράψεις συναρτήσεις...α, και η τιμή είναι πολύ καλύτερη από το πανάκριβο office... Για τον "μεσο χρηστη" το iWork ειναι ακριβο, οταν υπαρχει το δωρεαν openoffice.. Τωρα σχετικα με την τιμη: το iWork09 κανει 83 ευρω. Το office 2007 με τις ιδιες εφαρμογες(pages-word, numbers-excel, keynote-powerpoint) ειναι η home edition κ κοστιζει 69 ευρω. (εχει επισης κ το onenote 2007 αυτη η εκδοση) Μαλιστα εχει 3 αδειες χρησης, δηλαδη μπορεις ΝΟΜΙΜΑ να το εγκαταστησεις σε 3 διαφορετικους υπολογιστες. (σε αντιθεση με το iWork 09 των 83 ευρω που εχει μια μονο αδεια χρησης) Το ms office home 2007 ειναι δηλαδη για τον μεσο χρηστη φθηνοτερο απο το iWork 09. Απορω λοιπον γιατι λες οτι η τιμη του iWork ειναι πολυ καλυτερη απο του ms office home (ιδιες εφαρμογες με το iwork)... (σημειωτεον οτι με καινουριο υπολογιστη μπορεις να παρεις το ms office home 2007 για 49 ευρω) -----Προστέθηκε 9/2/2009 στις 04 : 59 : 06----- Εγω απο την αλλη θεωρω πολυ λογικη τιμη τα 1050€ για τον iMac 2,40ghz 4gbRam 250hdd. Κατ'αρχην ειναι μια κατασκευη απο αλουμινιο+γυαλι , ελαφρυ , ποιοτικοτατο και αθορυβο. Εαν μπορουσατε να κανετε μια συνθεση ενος τετοιου Pc τοσο θα σας πηγενε Απλα θα ειχε τετραπυρηνο επεξεργαστη,καλυτερη καρτα γραφικων,καλυτερη κ μεγαλυτερη οθονη 22" , 4πλασια Ram, 5πλασιο χωρο σε σκληρο (κ raid για ασφαλεια) , μεγαλυτερη εγγγυηση κ θα ηταν κ αυτο απο αλουμινιο κ εξισου αθορυβο.. Θα επιανε ομως περισσοτερο χωρο. Οποτε αν εχει καποιος αναγκη το form factor του iMac 20" μπορει να πει οτι παρομοιες λυσεις θα ηταν περιπου στα ιδια λεφτα. Αν δεν εχει αναγκη αυτο το form factor, θα επαιρνε πολυ καλυτερο συστημα σε αυτα τα χρηματα.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=PCF.00577 το office 2007 έχει 179ευρώ και όχι όσα λες...ξέρεις, υπάρχουν κ μερικοί που δεν είναι φοιτητές...μιλάμε για τις κανονικές τιμές των πακέτων...εσύ γτ μιλάς με τις φοιτητικές; επίσης, OpenOffice τρώει τρελά κολλήματα στο δικό μ mbp... αυτά... edit:επειδή μίλησες για εγκατάσταση office σε 3 pc, το iwork 09 family pack που έχει 99 ευρώ μπορεί να στηθεί σε 5 mac
alexzzz Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 επίσης, OpenOffice τρώει τρελά κολλήματα στο δικό μ mbp... αυτά... το δικό μου μετά από ένα καλό σκάλωμα στην αρχή τρέχει άψογα
haHa Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=PCF.00577το office 2007 έχει 179ευρώ και όχι όσα λες...ξέρεις, υπάρχουν κ μερικοί που δεν είναι φοιτητές...μιλάμε για τις κανονικές τιμές των πακέτων...εσύ γτ μιλάς με τις φοιτητικές; επίσης, OpenOffice τρώει τρελά κολλήματα στο δικό μ mbp... αυτά... edit:επειδή μίλησες για εγκατάσταση office σε 3 pc, το iwork 09 family pack που έχει 99 ευρώ μπορεί να στηθεί σε 5 mac Δεν μιλησα για φοιιτητικες τιμες. Η εκδοση home and student δεν ειναι μονο για φοιτητες, οπως καταλαβαινεις κ απο το ονομα.. Μπορει να την αγορασει ο οποιοσδηποτε(χωρις να ειναι φοιτητης) κ λεγεται home, γιατι περιλαμβανει τα βασικα που χρειαζεται ενας μεσος home χρηστης (word, excel,powerpoint κ το onenote) ακριβως οπως το iWork 09 .(pages,numbers, keynote) Οσο για το family pack του iWork δεν μπορει να στηθει σε 5 οποιδηποτε mac, αλλα σε 5 mac στο ΙΔΙΟ σπιτι-χωρο. Για να μην μπερδευομαστε: α) ms office home edition 2007(word, excel ,powerpoint, onenote) για ολους(οχι μονο φοιτητες οπως λες) τους χρηστες με 69 ευρω κ 3 αδειες χρησης (νομιμη εγκατασταση σε 3 διαφορετικους υπολογιστες ) β) iWork 09 με 83 ευρω κ 1 αδεια χρησης (νομιμη εγκατασταση σε 1 μονο υπολογιστη) Το ms office 2007 home ειναι φθηνοτερο απο το iWork 09 με τις αντιστοιχες εφαρμογες (pages-word, numbers-excel, keynote-powerpoint) κ εχει μαλιστα κ 3 αδειες χρησης εναντι 1 του iWork .
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 @ alexzzz τι να σου πω ρε αγόρι, το έτρεξα κάνα 2 φορές το OO 3 και έτρωγε σκάλωμα κάθε φορά...ε, δε το έψαξα παραπάνω...δεν έχω την υπομονή που είχα παλιότερα...αλλά, good 4 u...είναι καλό λογισμικό( το χρησιμοποιώ στην ubuntu εγκατάσταση που έχω στο pc μου...εκεί τρέχει μια χαρά...) @haHa είσαι σωστός...μάλλον είχα μείνει στις παλιότερες τιμές των office...my bad...!αλήθεια, έχεις mac εσύ;;;
haHa Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 hackintosh κ iphone εχω, οχι mac..(δεν φθανουν τα χρηματα για mac pro)
haHa Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Και το iphone είναι mac Εδω(στο "Mac" tab ) δεν το βλεπω το iPhone: http://www.apple.com/mac/ :-D
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 @haHa πάντως, έχεις αρκετά αρνητική άποψη για τα mac κοίτα, είναι εντελώς υποκειμενικό το θέμα, αλλά δοκίμασε να δουλέψεις full time με ένα mac...προσωπικά έχω από τις 23/10/2007 που δουλεύω αποκλειστικά με mac(και δεν ανοίγω το pc μου πάρα μόνο να μπω σε ubuntu που έχω το παλιό web development περιβάλλον) και είμαι ευχαριστημένος...ανοίγω το mbp, κάνω δουλεία μου χωρίς πρόβλημα και το κλείνω.την επομένη, πάλι το ίδιο...αυτό που μάλλον θέλω να πω είναι ότι η τιμολογιακή πολιτική της apple ειναι gtp αλλά σημασία έχει να κάνεις τη δουλεία σου χωρίς να έχεις να ανησυχείς για το μηχάνημα ή το λειτουργικό...με το pc εγώ είχα αρκετά προβλήματα...μπορεί κάποιος να μην είχε ποτέ...τι βολεύει τον καθένα είναι το θέμα...δοκίμασε πάντως τα mac αν ποτέ σου δοθεί η δυνατότητα...
haHa Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 @haHaπάντως, έχεις αρκετά αρνητική άποψη για τα mac κοίτα, είναι εντελώς υποκειμενικό το θέμα, αλλά δοκίμασε να δουλέψεις full time με ένα mac...προσωπικά έχω από τις 23/10/2007 που δουλεύω αποκλειστικά με mac(και δεν ανοίγω το pc μου πάρα μόνο να μπω σε ubuntu που έχω το παλιό web development περιβάλλον) και είμαι ευχαριστημένος...ανοίγω το mbp, κάνω δουλεία μου χωρίς πρόβλημα και το κλείνω.την επομένη, πάλι το ίδιο...αυτό που μάλλον θέλω να πω είναι ότι η τιμολογιακή πολιτική της apple ειναι gtp αλλά σημασία έχει να κάνεις τη δουλεία σου χωρίς να έχεις να ανησυχείς για το μηχάνημα ή το λειτουργικό...με το pc εγώ είχα αρκετά προβλήματα...μπορεί κάποιος να μην είχε ποτέ...τι βολεύει τον καθένα είναι το θέμα...δοκίμασε πάντως τα mac αν ποτέ σου δοθεί η δυνατότητα... H αρνητικη αποψη που εχω για τα mac σχετιζεται σχεδον αποκλειστικα με την τιμη τους.. Οταν πχ θελω να παρω ενα δυνατο φορητο κ το mbp ζηταει σχεδον 1000 ευρω παραπανω απο αντιστοιχων δυνατοτητων κ ποιοτητας φορητο, ζοριζομαι.. Κ πιστεψε με καθε μερα ανοιγω το φορητο κ κανω την δουλεια μου χωρις να ανησυχω,ειδικα για το μηχανημα, οπου σε ενα mbp θα ανησυχουσα περισσοτερο με την αστεια default εγγυηση του 1 ετους που εμπιστευεται η apple το πανακριβο mbp των 2000+ ευρω. Και κανονικο mac εχω δουλεψει καιρο (iMac), αλλα δυστυχως τα χρηματα που ζηταει για τις χαμηλες επιδοσεις του κ την μικρη αντοχη στο χρονο που εχει, ειναι πολλα.(απο την στιγμη που δεν με ενδιεφερε το form factor του) Υ.Γ.: Σχεδον full time δουλευω με mac os x με το hackintosh..
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 @haHa διαφωνώ σχετικά με την επίδοσή τους και μικρή αντοχή στον χρόνο αλλά απόλυτα σεβαστή η άποψή σου...ίσως η δουλεία σου να απαιτεί μεγάλη υπολογιστική ισχύ...
haHa Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Aν κ η συζητηση εχει ξαναγινει, πιστευω πως ενα pc , με τετραπυρηνο επεξεργαστη , διπλασια ή τετραπλασια Ram, πολυ καλυτερη καρτα γραφικων, σκληρους δισκους σε raid, 3 χρονια εγγυηση, 24" οθονη με pva panel, εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο κ καλυτερες επιδοσεις απο εναν iMac 20" ιδιων χρηματων με διπυρηνο επεξεργαστη,1 χρονο εγγυηση κ μικροτερη οθονη 20" με tn panel . Μην το συνεχισουμε ομως,ειμαστε offtopic.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δεν μιλησα για φοιιτητικες τιμες.Η εκδοση home and student δεν ειναι μονο για φοιτητες, οπως καταλαβαινεις κ απο το ονομα.. Μπορει να την αγορασει ο οποιοσδηποτε(χωρις να ειναι φοιτητης) κ λεγεται home, γιατι περιλαμβανει τα βασικα που χρειαζεται ενας μεσος home χρηστης (word, excel,powerpoint κ το onenote) ακριβως οπως το iWork 09 .(pages,numbers, keynote) Πάντως δεν είναι για επαγγελματίες, δεν σε καλύπτει η άδεια και αν έρθουν για έλεγχο σου'χουν πάρει τα σώβρακα (όπως έκαναν σε φίλη μου δικηγόρο που είχε Office Home και, εκτός από το μπουγιουρντί, τα έσκασε να πάρει και το Office Pro). Οπότε, ως επαγγελματίας θα αναγκαστώ να σκάσω 650 ευρώ για την έκδοση Office 2007 Professional ή (στη δική μου την περίπτωση) γύρω στα 500 ευρώ για την έκδοση Office 2008 Sorry αλλά δεν σφάξανε... Οσο για το family pack του iWork δεν μπορει να στηθει σε 5 οποιδηποτε mac, αλλα σε 5 mac στο ΙΔΙΟ σπιτι-χωρο. Δηλαδή σε ένα γραφείο με πέντε Μacintosh; Μια χαρά ακούγεται... Το αντίστοιχο πακέτο του Office 2008 Pro (αυτό με τα 500 ευρώ) μπορεί να στηθεί σε... [wait for it] ΕΝΑΝ υπολογιστή. Οπότε πάλι money for value είναι.
haHa Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Πάντως δεν είναι για επαγγελματίες, δεν σε καλύπτει η άδεια και αν έρθουν για έλεγχο σου'χουν πάρει τα σώβρακα (όπως έκαναν σε φίλη μου δικηγόρο που είχε Office Home και, εκτός από το μπουγιουρντί, τα έσκασε να πάρει και το Office Pro). Οπότε, ως επαγγελματίας θα αναγκαστώ να σκάσω 650 ευρώ για την έκδοση Office 2007 Professional ή (στη δική μου την περίπτωση) γύρω στα 500 ευρώ για την έκδοση Office 2008 Sorry αλλά δεν σφάξανε... Δηλαδή σε ένα γραφείο με πέντε Μacintosh; Μια χαρά ακούγεται... Το αντίστοιχο πακέτο του Office 2008 Pro (αυτό με τα 500 ευρώ) μπορεί να στηθεί σε... [wait for it] ΕΝΑΝ υπολογιστή. Οπότε πάλι money for value είναι. Παντως για τον μεσο home χρηστη που μιλαγε ο φιλος natural_sgf κ εγραψα κ εγω χαρακτηριστικα, το office ειναι φθηνοτερο.. K μια ερωτηση: γιατι η φιλη σου δεν πηρε το Microsoft Office 2007 Standard ή την Microsoft Office 2007 Small Business(ή ακομα κ dsp εκδοσεις,ετσι ξερω οτι παιζουν τα περισσοτερα γραφεια που ειναι με ms office κ οχι με το δωρεαν openoffice) που ειναι νομιμο κ για επαγγελματιες κ φθηνοτερο απο την professional εκδοση? (εχει κ το outlook που ειναι εκπληκτικο εργαλειο κ λειπει απο το iWork)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.