dark_banishing Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπόν πήγα χθες σε μια εταιρεία web development (python, google gears, Django) να ρωτήσω για δουλειά και μου δίνουν το παρακάτω "παζλ" σε φάκελο και να τους στείλω την απάντηση μου με email. >How would you work out how many times each word occurs in the below text? > There was a fish and chips place. Above the door there was a sign that said Fish And Chips. But there was no space between Fish and And and And and Chips. Εσείς τι καταλαβαίνεται από αυτό; Εγώ είμαι μπερδεμένος γιατί με πρώτη ματιά φαίνεται κάτι πολύ απλό. Επίσης σαν ερώτηση δεν έχει σχέση με web development. Αναρωτιέμαι μήπως υπάρχει κρυμμένο κάτι βαθύτερο. Τέλος άλλος ένας προβληματισμός είναι ότι η ερώτηση (how would you κλπ) ήταν γραμμένη στα Φιλανδικά, όπως και οι οδηγίες που να το στείλω με email, ενώ το κείμενο (there was fish chips κλπ) ήταν στα αγγλικα. Γιατί δεν το έγραψαν όλο στα Φιλανδικά; Σκέφτομαι μήπως υπάρχει κάποιο νόημα μέσα στα fish and chips, αλλά ίσως και να τα έχω παίξει τελείως γιατί το κοιτάω πολύ ώρα
papahlamidas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Χαμένος χρόνος απλά. Το δεύτερο μου φαίνεται σαν ερώτημα στην SQL ειδικά στο τέλος που λέει Fish and And and And and Chips. Τράβα του κανένα query να γουστάρουν. Select fish and chips From space between where fish and chips < από την μαλακία που τους δέρνει
Mourgolikos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Βρήκα αρκετά αποτελέσματα σχετικά με αυτό το puzzle. Με λίγα λόγια το ζουμί είναι η τελευταία πρόταση. englishforums.com/English/AndAndAndAndAnd/4/bclk/Post.htm sqlmag.com/Articles/ArticleID/94333/94333.html?Ad=1 geocities.com/oosterwal/puzzle/fishchips.html Η μόνη λογική εξήγηση που ζήτησαν κάτι τέτοιο σε διαφημιστική εταιρία είναι για να τσιμπήσουν τα πουλιά (έξυπνα; ) με φαντασία.. (στην τελική μπορεί να πάρουν άλλα πουλιά ) Το έκαναν copy-paste το puzzle από αλλου και το παίζοθν έξυπνοι... κατάλαβες..; Στείλτους ένα encrypted ιο να γουστάρουν Εγώ που είμαι μαθηματικός λες να μου βάλουν κανένα sudoku;(και πάλι πιο σχετικό θα είναι!) Πάντως σου εύχομαι καλή τύχη φίλε μου!
Evgenios1 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 >Fish and And and And and Chips. Εσείς τι καταλαβαίνεται από αυτό; Εδω τους στελνεις ενα ι-μεϊλ της μωρφης >You are.... μαλακΧς!μΧλακας!μαλΧκας! μαλακΧς!μΧλακας!μαλΧκας! μαλακΧς!μΧλακας!μαλΧκας!
tectonator Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Στείλτους την εξής απάντηση: google it mate :p:p:p:p
PCharon Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Γιατί δεν το έγραψαν όλο στα Φιλανδικά; Επειδή ήταν αντιγραμμένο. Θα χάλαγε το copyright! Έπρεπε με το που πήρες το φάκελο, μόλις βγήκες έξω να πας επί τόπου σε ένα υπολογιστή και να στείλεις αμέσως την απάντηση. Έτσι για σπάσιμο...
WordUp Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Ξέρω γω, γράψε σε python ένα σκριπτάκι που να δείχνει τη συχνότητα εμφάνισης κάθε λέξης.
alex2005 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Αυτά πάντως τα κάνουν εταιρίες στο εξωτερικό. Και εμένα στην συνέντευξη που μου πήραν για την δουλειά που είμαι τώρα, μου έδωσαν ένα παζλ να το λύσω επιτόπου.(μου έδωσαν 15 λεπτά) Τώρα βέβαια το συγκεκριμένο μου φαίνεται πολύ αόριστο. Γιατί δεν τους παίρνεις έλα τηλέφωνο να δεις πραγματικά τι είναι αυτό που θέλουν?
frikoulo Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Πιστεύω πως θέλουν να δουν πως θα υπολόγιζες προγραματιστικά το count κάθε λέξης που εμφανίζεται. Και υποθέτω θα περιμένουν να την πατήσεις στο count του fish και του chips μιας και δεν υπάρχουν κενά στην τελευταία πρόταση και οι λέξεις είναι ουσιαστικά μια: η fishandchips. Ή τουλάχιστον κάπως έτσι θα το πήγαινα εγώ
nske Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Εγώ πάλι πιστεύω ότι δεν έχεις καμιά δουλειά να ερμηνεύσεις το κείμενο. Απλά να κάνεις αυτό που λέει το ερώτημα: How would you work out how many times each word occurs in the below text? Το "below text" είναι το text το οποίο παρατίθεται, όχι το text που προκύπτει από αυτά που δηλώνει το νόημα του text που παρατίθεται. Το νόημα του κειμένου δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει. Για να απαντηθεί το ερώτημα χρειάζεται μόνο ένα case-insensitive word counting one-liner. Αν αυτοί περιμένουν κάτι άλλο, δεν έχουν εκφράσει το ερώτημα σωστά.
gtroza Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 nske είσαι μέσα στους υποψήφιους ! καλό Σαββατοκύριακο .
JavaMan Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Εγώ πάλι πιστεύω ότι δεν έχεις καμιά δουλειά να ερμηνεύσεις το κείμενο. Απλά να κάνεις αυτό που λέει το ερώτημα: Το "below text" είναι το text το οποίο παρατίθεται, όχι το text που προκύπτει από αυτά που δηλώνει το νόημα του text που παρατίθεται. Το νόημα του κειμένου δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει. Για να απαντηθεί το ερώτημα χρειάζεται μόνο ένα case-insensitive word counting one-liner. Αν αυτοί περιμένουν κάτι άλλο, δεν έχουν εκφράσει το ερώτημα σωστά. Συμφωνώ απόλυτα. Η προγραμματιστική απάντηση στο ερώτημα ειναι απλή και ξεκάθαρη. Φτιαχνεις ένα Map με μετρητές για κάθε λέξη, που πρέπει να την λάμβάνεις με case-insensitive mode!
dark_banishing Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές και τις προτάσεις σας. Θα σας πω τώρα την σκέψη μου. Δεν την είπα εξαρχής για να μην σας μπερδέψω. Διαβάζω το κείμενο ως εξής. Υπήρχε ένα μέρος που το έλεγαν fish and chips. Η πινακίδα πάνω από την πόρτα έλεγε Fish And Chips. Αλλά δεν υπήρχε κενό ανάμεσα στο Fish και στο Chips. (*) Και το ερμηνεύω τελικά ότι η πινακίδα αυτή έλεγε FishAndChips αφού δεν υπήρχαν κενά. Όμως σε αυτή την περίπτωση το Fish το And και το Chips δεν θα έπρεπε να ερμηνευτούν ως 3 λέξεις (και όχι ως μία) ? Δηλαδή αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο αλγόριθμος θα είναι ως εξής. 1) Κάνω split τις λέξεις με βάση το κενό. 2) Κάνω split εάν υπάρχει Upper Case μέσα στην λέξη. (δηλαδή στο FishAndChips το A και το C) 3) Τα κάνω όλα lower case. 4) Μετράω τις εμφανίσεις. Πως σας φαίνεται αυτή η ιδέα.... ; Το αποτέλεσμα με βάση το κείμενο που μας δίνει ως input θα είναι το ίδιο σε σχέση με τον αλγόριθμο που προτείνατε, αλλά μήπως το κείμενο είναι hint για τον αλγόριθμο που σας λέω.. (*) Η τελευταία πρόταση "δεν υπήρχε κενό ανάμεσα στο (Fish and And and And and Chips)", διαβάζετε "δεν υπήρχε κενό ανάμεσα στο [(Fish and And) and (And and Chips)]" δηλαδή "δεν υπήρχε κενό ανάμεσα στο (Fish και στο Και) και ανάμεσα στο (Και και στο Chips)". Δηλαδή βγάζει νόημα εντελώς, παρόλο που αρχικά φαίνεται περίεργη, ίσως για να σε μπερδέψει και να μην πάρεις το κείμενο στα σοβαρά..
nske Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 1) Κάνω split τις λέξεις με βάση το κενό. Ναι, με βάση οποιοδήποτε whitespace (και το newline). [EDIT] και την τελεία. Και το ερμηνεύω τελικά ότι η πινακίδα αυτή έλεγε FishAndChips αφού δεν υπήρχαν κενά. Όμως σε αυτή την περίπτωση το Fish το And και το Chips δεν θα έπρεπε να ερμηνευτούν ως 3 λέξεις (και όχι ως μία) ?[...] Η τελευταία πρόταση "δεν υπήρχε κενό ανάμεσα στο (Fish and And and And and Chips)"' date=' διαβάζετε "δεν υπήρχε κενό ανάμεσα στο [(Fish and And) and (And and Chips)']" δηλαδή "δεν υπήρχε κενό ανάμεσα στο (Fish και στο Και) και ανάμεσα στο (Και και στο Chips)". Δηλαδή βγάζει νόημα εντελώς, παρόλο που αρχικά φαίνεται περίεργη, ίσως για να σε μπερδέψει και να μην πάρεις το κείμενο στα σοβαρά.. Σίγουρα βγάζει νόημα, αλλά το ερώτημα όπως είναι διατυπωμένο δε ζητάει να βγάλεις νόημα από το κείμενο. Ίσως βέβαια αυτοί αυτό να περιμένουν, δε ξέρω -αλλά θα έπρεπε να διατυπώσουν το ερώτημα διαφορετικά-. Αν θέλεις στείλε τους λύσεις και για τα δύο ενδεχόμενα επισημαίνοντας για το δεύτερο "if we were supposed to interpret the content of the text, even though this is not evident from the question, then..."
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.