viper2005 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπον θελω να βγαλω τα vista απο το σταθερο υπολογιστη αλλα οταν παω να βαλω τα xp μου λεει κατι πραγματα του στυλ [το partition χρησημοποιητε απο αλλο λειτουργικο και κατι τετοια] εχει κανεις καμια λυση?
ghostgr_a_n Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Κανε boot απο καποιο cd οπως το Hirens boot και σβησε το partition των vista.
viper2005 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 ρε παιδια πας να κανω install στα xp και παιρνω το εξης μυνημα οταν θελω να διαγραψω τα vista αυτος ο δισκος δεν περιεχει διαμερισμα συμβατο με windows xp εχει κανεις καμια ιδεα?
Finn Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Θα επιλέξεις να κάνεις διαμόρφωση. Εσυ πας να κάνεις εγκατάσταση απο πάνω χωρις να προηγηθεί διαμόρφωση
ChangeAllNow Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Στα υπομνήματα υπάρχει οδηγός : http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=256641
viper2005 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 δεν θελω dual boot θελω να kick out τα vista...
mohic4n Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Κατι δεν κανεις σωστα 100% ! Boot με το cd των XP. Περνας τα πρωτα βηματα και φτανεις εκει που σου εχει τα partitions. Κανεις ΔΙΑΓΡΑΦΗ το partition των Vista, και το ξαναδημιουργεις. Κανεις quick format και εισαι ετοιμος. Αποκλειεται να το κανεις αυτο και να μην μπουν τα XP. Αν δεν και παλι, παρε αλλο CD να κανεις φορματ (που και παλι δεν παιζει να φταιει το CD).
ChangeAllNow Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 δεν θελω dual boot θελω να kick out τα vista... Είναι απλό : σταματάς όταν τελειώσει το 2 βήμα και σβήνεις το partition που περιείχε τα vista. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=256641
million_voices Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 μηπως πρεπει να βαλεις sata drivers κατα την εκκινηση της εγκαταστασης των XP?
viper2005 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=P5V-VM%20DH εχει sata drivers μονο για vista που ειναι 6mb [πως να φτιαξεις δισκετα ? ] για xp εχει μονο raid drivers οπως βλεπετε... καμια λυση κανεις? ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** παιδες δεν γινεται τπτ με τα χιλια ζορια εβαλα win7 και προσπαθησα να βαλω τα xp οπως το λεει ο οδηγος αλλα μου βγαζει το ιδιο μυνημα με το αρχικο ποστ... κανεις καμια ιδεα? ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** ok... εχασα το mbr... και εχω 230 gb με δεδομενα... εχω hiren boot cd... εχει κανεις οδηγιες?
ChangeAllNow Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=P5V-VM%20DH εχει sata drivers μονο για vista που ειναι 6mb [πως να φτιαξεις δισκετα ? ] για xp εχει μονο raid drivers οπως βλεπετε... καμια λυση κανεις? ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** παιδες δεν γινεται τπτ με τα χιλια ζορια εβαλα win7 και προσπαθησα να βαλω τα xp οπως το λεει ο οδηγος αλλα μου βγαζει το ιδιο μυνημα με το αρχικο ποστ... κανεις καμια ιδεα? ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** ok... εχασα το mbr... και εχω 230 gb με δεδομενα... εχω hiren boot cd... εχει κανεις οδηγιες? Ένα-ένα γιατί έχω μπερδευτεί : 1. Hiren = Επιλέγεις Disk Partition Tools και μετά Paragon Partition Manager. Από την επιλογή Hard Disk κάνε κλικ στο Update MBR μήπως το διορθώσει, αλλιώς γύρισε πίσω και διάλεξε από τα partition tools το Acronis Disk Director και κάνε Recover Partitions. 2. Αυτό που λες γιά raid στα Xp, είναι και για sata, μόνο που πρέπει να διαλέξεις το σωστό : ανάλογα σε ποιό controller έχεις συνδέσει το σκληρό, via ή jmicron (δες manual) Αν θες κατέβασε και τα δύο, μπορεί να χρειαστούν στο μέλλον. Αν είναι via τότε εκτελείς το makedisk και σου φιάχνει τη δισκέτα, αν είναι jmicron τότε κάνεις αντιγραφή των περιεχομένων του φακέλλου Floppy σε μιά δισκέτα. 3. Αν ακολούθησες τον οδηγό θα είχες κάνει shrink κάποιο partition, το έκανες και ποιό ; Αν πήγες να βάλεις το λειτουργικό στο ίδιο partition με τα vista είναι φυσικό να μη σε αφήνει. Αν πήγες να το βάλεις σε κάποιο partition που το είχες ορίσει μόνο για data, συμβαίνει το ίδιο. Που προσπαθείς να βάλεις τα Xp ; Που έβαλες τα 7 ; Τι εννοείς "χίλια ζόρια" ; Τα Xp τα δοκίμασες μετά τα 7 ;
africa_twin Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Κατι δεν κανεις σωστα 100% ! Boot με το cd των XP. Περνας τα πρωτα βηματα και φτανεις εκει που σου εχει τα partitions. Κανεις ΔΙΑΓΡΑΦΗ το partition των Vista, και το ξαναδημιουργεις. Κανεις quick format και εισαι ετοιμος. Αποκλειεται να το κανεις αυτο και να μην μπουν τα XP. Αν δεν και παλι, παρε αλλο CD να κανεις φορματ (που και παλι δεν παιζει να φταιει το CD). Και κάτι άσχετο αλλά μια και ειπώθηκε τι διαφορά έχει το quick format από το άλλο; Μήπως πιο σωστή λύση είναι το 2ο;
Antitrust Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Απ'ότι ξέρω, quick format δεν σβήνει τον δίσκο, αλλά μαρκάρει κάποιες περιοχές ως διαθέσιμες προς εγγραφή. Τα δεδομένα αυτών των περιοχών σβήνονται μόνο όταν γράψεις κάτι από πάνω (ή κάνεις ανασυγκρότηση). Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να κάνεις ανάκτηση κάποιων δεδομένων σε περίπτωση που αλλάξεις γνώμη, και είναι πολύ πιο γρήγορο. Το κανονικό format τα σβήνει όλα, και αναταξινομεί τον χώρο στο δίσκο. Αυτό το κάνεις για να έχεις "καθαρό" δίσκο.
viper2005 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 εμ... ναι... το λεπον αποσυνδεσα τους υπολοιπους δισκους και τα παντα δουλεψαν κανονικα... ερωτηση το partition recovery δουλευει μονο απο msdos?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.