smudger Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 καλοι οι archive, εχουν μερικα ωραια τραγουδια. ειχα δει live και τον craig walker στη Πατρα. Ειχε ερθει σε ενα μπαρακι και τραγουδαγε
thanocaster Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Εύστοχο το σχόλιο αλλά Archive<James Για την ακρίβεια Archive << << << << James
Sellers Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Βασικά είναι θέμα γούστου οπότε δεν νομίζω ότι παίρνει θέμα σύγκρισης. Και οι δύο μπάντες μου αρέσουν, τις έχω δει και τις δύο live αλλα σε καμία περίπτωση (ΓΙΑ ΜΕΝΑ) οι James δεν υπερτερούν τους Archive. Σίγουρα οι James έχον κάποια πολύ καλλά κομμάτια αλλά οι Archive είναι ένα επίπεδο πάνω. Αλλά τέλος πάντων μην βγούμε κι άλλο οφ τόπικ.
frenzy Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Βασικά είναι θέμα γούστου οπότε δεν νομίζω ότι παίρνει θέμα σύγκρισης. Και οι δύο μπάντες μου αρέσουν, τις έχω δει και τις δύο live αλλα σε καμία περίπτωση (ΓΙΑ ΜΕΝΑ) οι James δεν υπερτερούν τους Archive. Σίγουρα οι James έχον κάποια πολύ καλλά κομμάτια αλλά οι Archive είναι ένα επίπεδο πάνω. Αλλά τέλος πάντων μην βγούμε κι άλλο οφ τόπικ. Όχι δεν είμαστε οφ-τόπικ. Και ναι οι συγκρίσεις στην τέχνη είναι λίγο μαλακία. Αλλά όπως και να το κάνουμε και από δισκογραφία και από χρόνια στο χώρο και από προσφορά στο είδος τους οι James είναι πάνω. Kαι δε θέλω flame war - πολιτισμένα (δε το λέω σε σενα sellers)
Sellers Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Kαι δε θέλω flame war Όχι ρε, σε καμία περίπτωση. Βασικά κοίτα.Έχω ένα μικρό ''κόμπλεξ'' (ας το πω έτσι) με τους Archive. Δεν είναι απο τις αγαπημένες μου μπάντες αλλά ήταν οι πρώτοι που είχα ακούσει πάνω σε αυτό το περίεργο είδος που παίζουν (αρκετά μικρός) και είχα εντυπωσιαστεί πολύ. Χρόνια μετά όταν αγόρασα το Lights και άκουσα το ομότιτλο, έπαθα μεγάλη πλάκα σε σημείο να τους θεωρώ τίγκα πρωτότυπους. Σίγουρα δεν έκαναν κάτι πρώτοι αλλά μου έχουν μείνει στο μυαλό σαν ένα συγκρότημα που ξεκίνησε κάτι και νομίζω ότι στο είδος τους όντως είναι απο τους πρώτους. Είχα διαβάσει και σε κάτι περιοδικά κάτι βαρύγδουπα του στυλ ''Οι νέοι Floyd'' και τα σχετικά (νταξ βλακείες) και καταλαβαίνεις ότι τους έχω αρκετά ανεβασμένους στην εκτίμηση μου. Αυτό.. Σε αντίθεση με τους James που το πράγμα δεν ξεκίνησε καθόλου καλά. Μου τους πρότεινε ένας καθηγητής μου στο γυμνάσιο που περηφανευόταν ότι ήξερε απ'έξω όλους τους νικητές στους τελικούς της Eurovision, πράγμα που με έκανε να τον αντιπαθώ πολύ. Φυσικά όταν τελικά τους άκουσα (τα γνωστά πρώτα) άλλαξα γνώμη (για τον καθηητή όχι) και μου άρεσαν, και στην συνέχεια κατάλαβα ότι ήταν μια μπάντα άξια λόγου. Αλλά δεν μπορώ ακόμα και σήμερα να μην τους θεωρώ αδέρφια των U2 ας πούμε (που τους U2 δεν τους πάω καθόλου). Αυτό κι εδώ... Εν κατακλείδι... Κάπου βαθιά ριζωμένο στο μυαλό μου υπάρχει ένα συναίσθημα ότι το να προτιμήσω τους James απο τους Archive είναι σαν να διαλέξω το ποπ απο την πρωτοτυπία. (Χαζή πρόταση σε όλα της, αλλά έτσι είναι).
frenzy Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Πάω πάσο αν είναι το γκρουπ "σου". Συμφωνώ για το ποπ αλλά με την ευρεία έννοια του όρου. Δηλαδή ακομπλεξάριστα. Αν ακούσεις λίγο τους James από το Stutter μέχρι το Wah-Wah που το θεωρώ ως το κορυφαίο δείγμα ταλέντου των James (και του Brian Eno φυσικά) βλέπεις πως εξέλιξαν το φολκ (waterboys να πω?) λυρικά σε ένα πολύ ορίτζιναλ ποπ(?). Όπως κατάλαβες είναι το δικό "μου" γκρουπ.χεχε
Sellers Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Πάω πάσο αν είναι το γκρουπ "σου". Όχι... Δεν είναι απο τις αγαπημένες μου μπάντες αλλά ήταν οι πρώτοι που..... Πάντως το καλό που βγήκε απο αυτήν την κουβέντα είναι ότι θα ακούσω από το Stutter μέχρι το Wah-Wah μιας και που με τους ''παλιούς'' James δεν έχω πολυασχοληθεί συστηματικά.
frenzy Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Ναι αξίζει να ασχοληθείς καθώς κατά τη γνώμη μου δεν συγκρίνονται με τα 2 τελευταία τους άλμπουμ. Το Wah αν το βρεις γιατί δεν κυκλοφορεί πια νομίζω είναι απίστευτο άλμπουμ. Γράφτηκε όλο στο πόδι με τζαμαρίσματα στα οποία παρεμβαλλόταν η ιδιοφυία του Brian Eno. Περιεκτικότατο live με τα παλιά είναι το Getting Away with it ...Live
fanpan Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 κανά αξιόλογο γκρουπάκι παρόμοιο με james έχουμε να προτείνουμε??
suspiria Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 το καλοκαιρι ειχαν ερθει για μια συναυλια στη θεσσαλονικη αλλα επειδη η ζητηση για εισιτηρια ηταν πολυ μεγαλη τελικα εδωσαν 3 sold out συναυλιες με συνολικο αριθμο ατομων πανω απο 20000!!!και μιλαμε για καλοκαιρι και για πολη σκυλαδων τωρα. ---------- Προσθήκη στις 16:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:55 ---------- κανά αξιόλογο γκρουπάκι παρόμοιο με james έχουμε να προτείνουμε?? παιδια οι αγαπημενοι μου gene.παρε 2 link απο το channel μου στο youtube. [ame]http://www.youtube.com/watch?v=B945qOVy33Y[/ame] [ame]http://www.youtube.com/watch?v=7J-kQ72dS6w[/ame] και αλλο ενα [ame]http://www.youtube.com/watch?v=GbiAyZ_ctg4[/ame] πολυ αδικημενο συγκροτημα.επρεπε να ειχαν κανει τεραστια καριερα.λυπαμαι πραγματικα που εμειναν στην αφανεια. ---------- Προσθήκη στις 16:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:00 ---------- και επισης κατι αλλο!ο παμεγιστος morrissey εχει πει οτι οι james ειναι το καλυτερο γκρουπ του κοσμου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.