Επισκέπτης Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Παιδιά σκοπεύω να αγοράσω μηχανή, περίπου σαν την παρακάτω και αν μπορείτε να μου πείτε ,αν ξέρετε, τι να προσέξω κατά την αγορά της, για να μην με πιάσουν κότσο.. Επισης, για πρωτη μηχανη, εμπειρικα σου λεω πως αντεδεικνυται. Ειναι δυσχρηστες μεσα στη πολη και απαιτητικες απο αποψη εμπειριας. Εχεις αλλο μεταφορικο μεσο; Αν θα ειναι το μοναδικο σου μεσο και θες 2τροχο, το ιδανικο ειναι ενα δυνατο σκουτερ, ειναι οικονομικα, ευελικτα, ευχρηστα και εχουν χωρους αποθηκευσης. To συγκεκριμένο μηχανάκι που έχεις στην φωτό djskoufos το καβαλάω συχνά και ενθουσιάζομαι. Ανεβαίνεις επάνω 35 ετών και κατεβαίνεις 18. Έχω όμως κι άλλο μηχανάκι. Επίσης το ίδιο μηχανάκι το έχει ένα αγαπητό παλικάρι που είναι τώρα 24. Χέστηκε από την χαρά του όταν το αγόρασε (ποιος δεν θα χαιρόταν). Γρήγορα κατάλαβε ότι δεν ήταν για να πάει εκδρομή. Που συνεπάγεται ότι το είχε για Χαιδάρι-δουλειά-Χαϊδάρι. Γρήγορα κατάλαβε ότι δεν είναι για Χαϊδάρι-δουλειά-Χαϊδάρι. Τώρα το έχει μονίμως στο γκαραζ και οκ. Τσάμπα λεφτά στην περίπτωσή του.
ferongr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Και γω, σαν σκληροπυρηνικος Hondaκιας, θα σου πρωτεινω να κοιταξεις την 600αρα τη Hornet. Αν μαλιστα εισαι old-school τυπος, και βρεις καπου καμμια μεταχειρισμενη στρογγυλοφαναρη, go for it.
nikoskon Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 1.Άλλη κατηγορία τιμής η Hornet. 2.Άλλη ιπποδύναμη. 3.Πιό ""δύσκολη"" από το ER. 4.Καίει αρκετά περισσότερο από το ER. Την συγκρίνω με το ER γιατί είναι τό μοναδικό καινούριο 600άρη που μπορεί να αγοράσει βάσει των χρημάτων που διαθέτει και επειδή από τα 600άρια είναι το πιο ευκολοδήγητο. Κατλα την ταπεινή μου γνώμη πάντα!
million_voices Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 καλα λεμε το παιδι θα παρει την πρωτη του μηχανη και του προτεινουν 600αρια 2κυλινδρα και 4κυλινδρα με 70+ αλογα στην καλυτερη ............
kosmasgr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Τα πράγματα είναι απλά. Οτιδήποτε άλλο μπροστά της είναι πολύ πίσω στα 800κυβικά που είναι μια χαρά για αρχή.
million_voices Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Εγω λεω για Busa που ειναι ευκολοδηγητο και οικονομικο :cry:
kostasR1 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Διαβάζοντας τη συζήτηση σαν μοτοσυκλετιστής και σε δρόμους αλλά και σε πίστες (από αυτές που έχουμε στην Ελλάδα) είδα μερικούς να γράφουν αυτά που μου έλεγε οι γιαγιά και η μάνα μου όταν ήμουν 20 χρονων. Συμφωνώ μόνο στο γεγονός ότι οι SS εχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα και η χρήση τους είναι κάπως περιορισμένη. Τώρα σχετικά με τα λάθη. ΚΑΜΙΑ μοτοσυκλέτα δεν συγχωρεί λάθη!!! Η κάθε μηχανή έχει δικό της χαρακτήρα. Έχω φίλο που πήρε 250cc και έπεσε την πρώτη εβδομάδα και άλλους από scooter πήγανε σε GSXR1000 και είναι μια χαρά. Για την εξέλιξη σαν οδηγοί ευθυνόμαστε εμείς, όχι το μηχανάκι. Απλά το κάθε μηχανάκι έχει κάποιο όριο στα πόσα μπορεί να προσφέρει στον οδηγό. Να μπούμε και στο κύριο θέμα της επιλογής για το φίλο.. Φίλε να οδηγήσεις τα Yamaha Fazer 600, Suzuki Bandit 600, Kawasaki Z750, Hornet 600, CBF 600. Τα κυβικά να μην φοβίζουν κανένα γιατί η δύναμη έρχετε εντελώς ''ηλεκτρικά''. Τώρα αν κάποιος μου πει ότι το Ninja 250 είναι καλύτερο από τα παραπάνω τι να πω... ΑΚΟΜΑ !! Ότι και να πάρεις να σκεφτείς τα παρακάτω: αγορά καλού κράνους 400€ ενδυση 400€ Μαθήματα ασφαλού οδήγησης (στην πίστα των Μεγάρων) 300€ Σε λίγο καιρό σε θέλω έτσι
Alexisssss Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Εγώ θα σε συμβούλευα να πάρεις ένα CBR 600 RR μεταχειρισμένο που είναι και καλύτερο και πιο όμορφο Ποιος το λεει αυτο?.Το cbr ειναι το πιο αργο μηχανακι, αν εννοεις την παλια καλη αξιοπιστια της honda να ξερεις οτι τωρα πια εχει ξεπεραστει.Και σε εμφανιση ακομα πιστευω πως το gsxr ειναι πιο ομορφο και πιο αγριο. -----Προστέθηκε 7/2/2009 στις 03 : 00 : 18----- συνειδητοποιεις οτι θα ειναι η πρωτη του μηχανη? Και????????????????????????? Η μηχανη χρειαζεται τρια πραγματα:1 ΜΥΑΛΟ! 2 arχιδι@ και κ@υλα 3χερια -----Προστέθηκε 7/2/2009 στις 03 : 01 : 21----- Mono θα πρεπει να προσεχει μεχρι να την συνηθισει PS:SORRY ΓΙΑ τα πολλα edit
ferongr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Ποιος το λεει αυτο?.Το cbr ειναι το πιο αργο μηχανακι, αν εννοεις την παλια καλη αξιοπιστια της honda να ξερεις οτι τωρα πια εχει ξεπεραστει. Για χρηση πιστας, ναι ειναι πιο αργη. Στο δρομο, ο οδηγος ειναι που κανει τη διαφορα. Θυμαμαι παλια στα λιμανακια, πριν ερημωσουν, κυκλοφορουσε ενας επαγγελματιας οδηγος αγωνων με VFR400 στημενο στην τριχα. Περιτο να σου πω οτι τα ξεφτιλιζε ολα, απο CBR μεχρι FZR-1000, Ducati και Thundercat της εποχης εκεινης. Οσον για την αξιοπιστια της Honda, μην ανησυχεις, δεν εχει ξεπεραστει.
Alexisssss Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Για χρηση πιστας, ναι ειναι πιο αργη. Στο δρομο, ο οδηγος ειναι που κανει τη διαφορα. Θυμαμαι παλια στα λιμανακια, πριν ερημωσουν, κυκλοφορουσε ενας επαγγελματιας οδηγος αγωνων με VFR400 στημενο στην τριχα. Περιτο να σου πω οτι τα ξεφτιλιζε ολα, απο CBR μεχρι FZR-1000, Ducati και Thundercat της εποχης εκεινης. Οσον για την αξιοπιστια της Honda, μην ανησυχεις, δεν εχει ξεπεραστει. Εννοειται ρε φιλε οτι ο οδηγος κανει την διαφορα αλλα οταν λεμε οτι ειναι πιο γρηγορη εννοουμε πιοα θα κανει τον καλυτερο χρονο στην ιδια πιστα με τον ιδιο οδηγο! Για την αξιοπιστια εννοουσα οτι και οι αλλες μηχανες ειναι αξιοπιστες και οχι οτι τωρα πια οι honda ειναι μη αξιοπιστες
million_voices Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 πριν i rest my case θα σου πω τα εξεις φιλαρακο και οτι καταλαβεις καταλαβες τα 600αρια γενικως και τα SuperSport ακομα ποιο πολυ δεν ειναι για απειρους αναβατες οπως εσυ, ναι μεν για οτιδηποτε συμβει φταιει ο οδηγος τις περισσοτερες φορες, αλλα οταν εχεις τα αλογα και την ταυλα της ηλικιας που σιγουρα εχεις (και καταλαβαινω απολυτα) δεν ειναι καθολου δυσκολο να συμβει η στραβη,για να μην μιλησω για κοστοι οπως service,λαστιχα κλπ που στις μεγαλες μηχανες τσουζουν οποτε εγω σου προτεινω να βρεις ενα 250αρι εντουρακι με μιζα πχ Kawasaki KLX,Honda XR,Yamaha ΤΤR, μεταχειρισμενο γυρω στα 1500€ και ποιο βολικο θα ειναι και καλυτερο σχολειο για την εισαγωγη σου στον κοσμο των 2τροχων και πολυ ποιο οκονομικο στα οσα θα σου ζηταει και οταν αποφασισεις οτι δεν σε καλυπτει και συνεχιζουν να σου αρεσουν οι μηχανες και οι κακουχιες τους τοτε συζηταμε για μεγαλυτερο απεφυγε τα 125 γιατι ειναι ψοφια και δεν αξιζουν τα λ7 τους οπως δεν τα αξιζουν και τα καινουργια 250αρια οτι και αν αποφασισεις παρε ενα καλο full face κρανακι 200€+ minimum και ενα μπουφαν με προστασιες και να θυμασαι οτι μαγκας δεν ειναι αυτος που φτανει πρωτος αλλα αυτος που φτανει one piece
Alexisssss Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Αστον να λεει φιλαρακι παρε το μηχανακι και ξεκωλι@σε το αλλα να εχεις το νου σου γιατι κυκλοφορουν πολλοι μ@λακ3ς.Αρχικα δεν θα το πατας και πολυ γιατι θα δεις οτι θα φοβασαι αλλα με τον καιρο θα αρχισεις να συνηθειζεις και να ανοιγεσαι ολο και περισσοτερο.Εγω απο 15 χρονων οδηγω 600αρα μηχανη χωρις να εχω εμπειρια πιο πριν ουτε απο παπι,εκτος απο ενα bmx που ειχαΟ πατερας μου φροντισε να μου μαθει να οδηγω σωστα και μεχρι σημερα δεν εχω πεσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
bandito Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Διαβάζοντας τη συζήτηση σαν μοτοσυκλετιστής και σε δρόμους αλλά και σε πίστες (από αυτές που έχουμε στην Ελλάδα) είδα μερικούς να γράφουν αυτά που μου έλεγε οι γιαγιά και η μάνα μου όταν ήμουν 20 χρονων. Σιγά ρε εσύ, δεν του είπαμε να πάρει αυτοκίνητο ή να πηγαίνει με το λεωφορείο. Του είπαμε οτι οι μεγάλες μηχανές θέλουν και οδηγική εμπειρία. Όχι για την ταχύτητα απαραίτητα. Αν βάλεις το 1/10 της δύναμης που βάζεις σε ενα παπάκι στο μπροστινό ή endo θα κάνεις ή θα διπλώσεις και θα φας τα μουτρα σου. Θέλει χρόνια στο τιμόνι να μην ψαρώνεις, να ξέρεις που τρέχεις κτλ. Επιπλεον ξέρω παρα πολλους "μηχανόβιους" που όταν έφαγαν την πρώτη βρόχα (ή σούπα) το γύρισαν στο τουτού. Και ξέρω και μερικούς που δεν άντεξαν ουτε το κρύο (άλλο κρύο στα 100 με παπί, άλλο στα 150 με μηχανή ). Μαθήματα ασφαλού οδήγησης (στην πίστα των Μεγάρων) 300€ ΛΟΛ. Σου πετάνε γιαγιάδες στις στροφές; Σου βγάζουν αριστερό φλας και στριβουν δεξιά; Σου πετάγονται ανάμεσα απο τα σταματημένα αυτοκίνητα; @topic starter Όπως σου είπαν και οι απο πάνω υπολόγιζε κανένα 1000άρικο για κράνος, μπουφάν και παρατρεχάμενα. Με 200 ευρώ καλό κράνος δεν παίρνεις, μετα τα 100 θα σφυρίζει σαν δαιμονισμένο και θα σου πέσουν και τα μαλλιά.
bandito Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Αστον να λεει φιλαρακι παρε το μηχανακι και ξεκωλι@σε το αλλα να εχεις το νου σου γιατι κυκλοφορουν πολλοι μ@λακ3ς.Αρχικα δεν θα το πατας και πολυ γιατι θα δεις οτι θα φοβασαι αλλα με τον καιρο θα αρχισεις να συνηθειζεις και να ανοιγεσαι ολο και περισσοτερο.Εγω απο 15 χρονων οδηγω 600αρα μηχανη χωρις να εχω εμπειρια πιο πριν ουτε απο παπι,εκτος απο ενα bmx που ειχαΟ πατερας μου φροντισε να μου μαθει να οδηγω σωστα και μεχρι σημερα δεν εχω πεσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ένας γνωστός μου που έφαγε την ζωή του στα μηχανάκια μου ελεγε "Όποιος λέει οτι δεν έχει πέσει με μηχανή , λέει ψέμματα". Εκτός και αν εννοείς να έχεις πέσει απο δικο σου λάθος. Αλλιώς, να μου εξηγήσεις πως αποφεύγεις να έρθει ενας απο πίσω σου στο φανάρι και να πέσει πάνω σου με 80χμ π.χ γιατί δεν είδε το κόκκινο. Μάγκες με μηχανές δεν υπάρχουν, τους πάτησε το τρένο. Να μου πεις οτι ξέρεις να στρίβεις, να φρενάρεις, να ανοίγεις ναι. Αλλά να μου πεις "εγώ δεν πέφτω" μόνο αν είσαι ο Jack Bauer.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.