Προς το περιεχόμενο

o/c σε επεξεργαστή Intel Core 2 Duo E7400 2.8GHz

Lost_Horizon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα και απο μενα παιδια

δεν εχω ξανα ασχοληθει με o/c και αυτη θα ειναι η πρωτη προσπαθεια μου.

διαβασα τον οδηγο του phovos για o/c ωστοσο εχω μερικες αποριες.

οπως καταλαβατε απο τον τιτλο εχω εναν core 2 duo e7400 στα 2.80 της Intel

επισης η Ram μου ειναι 2gb Xms2 της Corsair

η μητρικη μου η P43D 1600 twins της ASRock

και το τροφοδοτικο μου το Real power M520 της Cooler Master

θα ηθελα να ρωτησω λοιπον:

1) βαση της μητρικης μου,της ram μου κλπ, μεχρι ποσα ghz μπορω να φτασω τον επεξεργαστη μου απο τα 2.80 που ειναι?

2) θα χρειαστω οπωσδηποτε ψυκτρα και αν ναι ποια θα μου προτινατε? (ο επεξεργαστης εχει ανεμιστηρα)

3)το υλικο που ανεφερα ποιο πανω οτι εχω, ενδικνετε εστω και για οχι πολυ τρελο o/c?

4) ο επεξεργαστης αυτος ειναι και αυτος εστω και για λιγο θετικος σε ενα μικρο o/c?

Σας ευχαριστω εκ των προτερων παιδια σε οσους απαντησετε και με βοηθησετε.

Γενικα ειμαι ευχαριστημενος παντως απο το υλικο που εχω, πιστευω ειναι καλο αλλα θα θελα να δοκιμασω και ενα μικρο o/c να αρχισω καπως και εγω δηλαδη.

Σας ευχαριστω και παλι,περιμενω τις απαντησεις σας :-)

edit: επισης το cd της μητρικης εχει μεσα ενα utility που λεει οτι βοηθαει στο o/c. τι ειναι και να το εμπιστευτω?

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το θέμα είναι οτι στις ερωτήσεις που έχεις παραθέσει, δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις.

Κάθε part είναι διαφορετικό (αναφέρομαι σε ίδια μοντέλα). Δε μπορεί να σου πει κάποιος πού μπορείς να το φτάσεις [λογικά βέβαια και μητρικής (και ψύξης) επιτρέποντος τα 3.6 πρέπει να τα έχεις].

Για σωστό overclocking, θα παίξεις με τις ρυθμίσεις του bios.

Ποιες μνήμες έχεις;

Αν έχεις κάποια συγκεκριμένη απορία, feel free to ask. :-)

Δημοσ.

οπως καταλαβατε απο τον τιτλο εχω εναν core 2 duo e7400 στα 2.80 της Intel

επισης η Ram μου ειναι 2gb Xms2 της Corsair

η μητρικη μου η P43D 1600 twins της ASRock

και το τροφοδοτικο μου το Real power M520 της Cooler Master

θα ηθελα να ρωτησω λοιπον:

1) βαση της μητρικης μου,της ram μου κλπ, μεχρι ποσα ghz μπορω να φτασω τον επεξεργαστη μου απο τα 2.80 που ειναι?

2) θα χρειαστω οπωσδηποτε ψυκτρα και αν ναι ποια θα μου προτινατε? (ο επεξεργαστης εχει ανεμιστηρα)

3)το υλικο που ανεφερα ποιο πανω οτι εχω, ενδικνετε εστω και για οχι πολυ τρελο o/c?

4) ο επεξεργαστης αυτος ειναι και αυτος εστω και για λιγο θετικος σε ενα μικρο o/c?

Σας ευχαριστω εκ των προτερων παιδια σε οσους απαντησετε και με βοηθησετε.

Γενικα ειμαι ευχαριστημενος παντως απο το υλικο που εχω, πιστευω ειναι καλο αλλα θα θελα να δοκιμασω και ενα μικρο o/c να αρχισω καπως και εγω δηλαδη.

Σας ευχαριστω και παλι,περιμενω τις απαντησεις σας :-)

edit: επισης το cd της μητρικης εχει μεσα ενα utility που λεει οτι βοηθαει στο o/c. τι ειναι και να το εμπιστευτω?

+1 στον phanispal. απλος ψαξου και οταν εχεις συγκεκριμενες αποριες ρωτα. εδω ειμαστε.

Παντως εγω με αρκετα καλο αερα στο κουτι και την μαμα ψυχτρα(η v8 περιμενει να μπει οποτε δεν μετραει) σταματησα στα 3.6 του επεξεργαστη για καθημερινη χρηση στο συστημα της υπογραφης μου.

Δημοσ.

εδώ είσαι ;) καλό διάβασμα πες και ένα thanks στο παιδί που έκατσε και το έγραψε και αν δύσκολο να το δει αλλά τέσπα και ότι χρειαστείς όπως είπε ο phanispal

Aνεφερε πιο πανω οτι τον διαβασε :-)

Δημοσ.

lol πήγα να το παίξω καλός και την έπαθα πάλι :P

ωραία μια λίστα με τα settings του θα βοηθούσε πολύ και κάνα 2 ss με prime να τρέχει temps και cpuz

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...