Προς το περιεχόμενο

Ξυλοδαρμός 10χρονου από το γυμναστή του στο 2ο δημοτικό σχολείο Πεύκης

atsob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
@τεο64χ, ελα ρε συ μεγάλωσαν τα παιδιά τους με τι αρχές? Του να βγάλουν το καλύτερο βαθμό στην τάξη, για να διαιωνίσουν την ατομιστική κοινωνία που ζούμε? Ατομικά τα τεστ, οι βαθμοί κλπ. Ολα για την επικράτηση του ενός, όχι του κοινωνικού συνόλου. Το πως μεγαλώνει ο καθένας τα παιδιά του είναι δικό του θέμα. Τώρα αν κάποια είναι μαμόθρεφτα και επειδή λέει τους πέταξε ένα μολύβι (έλεος), εδώ πετάγαμε κοτρώνες και το θεωρούσαμε φυσιολογικό, να πάνε να κλαψουρίσουν αλλού. Στις μαμάδες τους. Μαλθακή κοινωνία, ωχαδερφίστικη, αλλά ταυτόχρονα βουλιμική και με επεκτατικές διαθέσεις έναντι του άλλου.

Στο με τι αρχές μεγάλωσαν τα παιδιά τους με βρίσκεις σύμφωνο.

Το παιδί όμως έχει προφανώς πρόβλημα και επειδή μιλάμε για 10χρονα, καλώς ή κακώς, δεν ξέρουν πώς να του λύσουν το πρόβλημά του - άσε που είναι πάρα πολύ πιθανό να του το χειροτερέψουν (μην ξεχνάς ότι και ο ίδιος έχει δημιουργήσει τις συνθήκες για να του το κάνουν αυτό).

Καλύτερα το παιδί να το δει κάποιος ειδικός και αυτός ο ειδικός να μιλήσει με τους γονείς του παιδιού και με τους δασκάλους του, παρά να προσπαθεί ο καθένας με ό,τι τρόπο του κατέβει.

Ο topic starter δεν είπε ότι πέταξαν μολύβι στο γιο του, είπε του το κάρφωσαν. Βάλε μέσα και τα σπασμένα γυαλιά. Και μετά πολλαπλασίασε x20 αν αυτό το κάνει σε όλους. Ε δεν είναι φυσιολογικό, τι να κάνουμε. Δεν είναι απλά "μια διαφορετική συμπεριφορά" - πρέπει τουλάχιστον να καταλάβει ότι δεν έχει δικαίωμα πάνω στο σώμα άλλου ανθρώπου, χωρίς την άδεια του δεύτερου.

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

πολύ λαός εδώ μέσα έχει μάθει να αρχίζει το χώσιμο μόλις δεί συγκεκριμένα αβατάρ ή ονόματα.

αλλά αυτό βέβαια στηρίζεται στην ανοχή των μοντς.

Δεν παίζει αυτό,δλδ δεν το έγραψα επειδή είναι ο αφεντικός,θα το έγραφα απο πριν αν ήταν αλλά απάντησα κανονικά αν δεις, πήγαινε σε αυτό

Εχουμε μια συμπεριφορά α από εσένα, μια β από εμένα. Αυτές συγκρούονται. Γιατί η δική μου να είναι κατακριτέα και η δική σου όχι. Θα μου πεις την δική μου την υποστηρίζει το 99%. Ε και?Τι με αυτό?

δλδ αν εμένα μου φαίνεται φυσιολογικό να σκοτώνω κόσμο και να ακρωτηριάζω βρέφη δεν είμαι λάθος,είναι μία συμπεριφορά α,επειδή το 99,9% έχει β δεν σημαίνει ότι είμαι λάθος

Δεν μιλάμε για αντίληψη ή για ιδέες αλλά για πρόκληση σωματικών βλαβών σε άλλα παιδάκια,οπότε ναι είναι λάθος και όχι επειδή το λέει το 99% αλλά επειδή απλά είναι.

Δημοσ.

[...] αλλά επειδή απλά είναι.

να σου ζητήσω καταρχήν συγνώμη που παραθέτω μόνο ενα τμήμα απο το μηνυμα σου, και το σχολιάζω, δεν το κάνω για να δημιουργήσω εντυπώσεις, απλά σε αυτό το σημείο θέλω να μείνω.

το να μην μπορείς να εξηγήσεις παραπέρα γιατί είναι σωστό κάτι ή όχι, σημαίνει οτι δεν ξέρεις ούτε εσύ γιατι είναι σωστό. μήπως είναι ο φόβος; μήπως κάτι που μας καλλιέργησε η κοινωνία;

το ζήτημα είναι πως αυτό που κάνει το παιδί ενοχλεί άλλους ανθρώπους. όχι το τι κάνει. και όχι ποιος έχει δίκιο για τη θέση του.

εφόσον έχουν πρόβλημα με τη βία που ασκεί θα πρέπει να βρούν ενα τρόπο να τον συνετίσουν ή έστω να τον κάνουν να καταλάβει οτι πρέπει να συμβιβαστεί (ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Η ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ) και όχι να εφαρμόζουν αυτό που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως "λάθος" πάνω σε αυτόν που θεωρούν οτι έκανε το "λάθος".

πολιτικά ορθό να είναι και είναι σωστό, αν στη πορεία ωριμάσει η ανθρωπότητα και καταλάβει οτι έκανε μλκς δεν πειράζει βρε αδερφέ γίναμε καλύτεροι, μέχρι να καταλάβουμε οτι δεν ήμαστε τιποτα περισσότερο απο ενα αποτυχημένο υβρίδιο πρόβατου και μαϊμούδας.

Δημοσ.

Αρκεί να καταλαβαινόμαστε :)

Είναι το ίδιο με το να προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί δεν πρέπει να βγάλεις με πηρούνι το μάτι σου ή ότι δεν πρέπει να πάρεις μια πένσα και να βγάλεις τα δόντια σου

Για τη συμπεριφορά του παιδιού είπα ότι το φταίξιμο το 'χουν οι γονείς,και απο τη στιγμή που δεν είναι ικανοί να το συνετίσουν τη δουλειά πρέπει να την αναλάβει ψυχολόγος

Δημοσ.
Αρκεί να καταλαβαινόμαστε :)

Είναι το ίδιο με το να προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί δεν πρέπει να βγάλεις με πηρούνι το μάτι σου ή ότι δεν πρέπει να πάρεις μια πένσα και να βγάλεις τα δόντια σου

Για τη συμπεριφορά του παιδιού είπα ότι το φταίξιμο το 'χουν οι γονείς,και απο τη στιγμή που δεν είναι ικανοί να το συνετίσουν τη δουλειά πρέπει να την αναλάβει ψυχολόγος

ok εγώ εκανα την αναπηρία και σε αποπήρα :o. my bad B)

Δημοσ.

αναδρομικά λες ε; έπρεπε να είχε σιδερογροθιά τότε, ξέρεις για το καλημέρα, μετά δέσιμο στο "ειδικό δωμάτιο" κακών παιδιών με σιδερένια μπάλα στο στόμα και μαστίγωμα και πριν τον στείλουν σπίτι θα τον φτύνει όλο το σχολείο.

Δημοσ.
Αφου δεν τις είχε φάει απ τον πατέρα του όλα αυτα τα χρόνια, τις έφαγε απο τον γυμναστή του.

Σωστα. Αλλα συνεχιζω να πιστευω οτι καλυτερα θα ηταν να ειχε πυροβολησει το παιδι.

Δε γινεται τετοιο καθικι να ζει στην σημερινη κοινωνια.

Πατε καλα ρε?

Και συ, ο "πονεμενος γονιος", δικαιολογεις τον δασκαλο?

Οταν θα κανει το ιδιο στο παιδι σου αν δε φερθει σωστα και κανει καμια βλακεια μη μιλησεις...

Δημοσ.
Σωστα. Αλλα συνεχιζω να πιστευω οτι καλυτερα θα ηταν να ειχε πυροβολησει το παιδι.

Δε γινεται τετοιο καθικι να ζει στην σημερινη κοινωνια.

Πατε καλα ρε?

Και συ, ο "πονεμενος γονιος", δικαιολογεις τον δασκαλο?

Οταν θα κανει το ιδιο στο παιδι σου αν δε φερθει σωστα και κανει καμια βλακεια μη μιλησεις...

Έλεος 16 χρωνών είμαι...

Δημοσ.
τα 10χρονα είναι 10χρονα. τέλος. όποιος τους αποδίδει ευθύνες μέχρι και τα 17-18 τους, μάλλον έχει σοβαρό πρόβλημα με το θυροειδή του (επίσης και όποιος ρωτήσει που κολλάει ο θυροειδής).

Είναι δειλό και ηλίθιο να κατηγορείς ενα παιδάκι για το οτιδήποτε και αν κάνει, ακόμα και αυτά που πάνω στην "μλκ" που τα έδερνε, σκότωσαν στο ξύλο ή με ξύλο ή με όπλο κάποιον άνθρωπο. Το παιδί έφτασε εκεί, γιατί κάτι δεν κατάλαβε σωστά. Κάτι χάλασε μέσα στο κεφάλι του, και αν δεν είναι βιοχημική η βλάβη, σίγουρα είναι ζήτημα κώδικα (ψυχολογικά) και ακόμα πιο σίγουρα υπάρχει κάποιος υπαίτιος για αυτό, έλλειψη κοινωνικού κράτους, γονείς, έλλειψη ανθρώπων γενικότερα, κάτι φταίει. το παιδί ποτέ.

Οι ανίκανοι γονείς του παιδιού φταίνε και ο περίγυρος του παιδιού και η κοινωνία η π**τάνα, το παιδί όμως ακόμα και 10 χρονών αφού κάνει μαλ*κία πρέπει να τιμωρηθεί και επιβάλλεται η επίβλεψη ψυχολόγου-ψυχιάτρου, όπως πρέπει να τιμωρηθούν και οι ανάξιοι γονείς του.

και ναι τα σχολεία κατάντησαν φυλακή.

Άμα δε σου κάνει κόπο ανάλυσε το.

Δημοσ.
Οι ανίκανοι γονείς του παιδιού φταίνε και ο περίγυρος του παιδιού και η κοινωνία η π**τάνα, το παιδί όμως ακόμα και 10 χρονών αφού κάνει μαλ*κία πρέπει να τιμωρηθεί και επιβάλλεται η επίβλεψη ψυχολόγου-ψυχιάτρου, όπως πρέπει να τιμωρηθούν και οι ανάξιοι γονείς του.

Άμα δε σου κάνει κόπο ανάλυσε το.

δεν ξέρω καν γιατί κάθομαι και απαντάω σε αυτές τις απόλυτες απλουστεύσεις.

"πρέπει" να τιμωρηθεί... οκ ακόμα δεν το καταλάβαμε οτι αυτό δεν πιάνει.

ίσως πρέπει να υπάρχουν συνέπειες, με οργάνωση και προοπτική και όχι απλά "τιμωρία" για να "μάθει"¨πως είναι να νιώθεις άσχημα.

Το σχολείο πρέπει να είναι χώρος κοινονικοποίησης, μάθησης, εκπαίδευσης, δημιουργικότητας και αυτό να γίνεται με τον κατάλληλο, ευχάριστο, λογικό τρόπο ούτως ώστε, τα παιδιά να καλλιεργηθούν και να μην αναπτύξουν παρόμοιες συμπεριφορές με το παιδί που το πλάκωσε ο κηφήνας-καρκίνωμα-στην-κοινωνία γυμναστής.

αντίθετα, το σχολείο πλεόν (όπως πολύ σωστά με παραδείγματα ανέλυσε ο afteniko7) είναι μέρος οπου αναπτύσοονται κλίκες οι οποίες απορρίπτουν άλλες κοινωνικές ομάδες (η στολή που καταργήθηκε λέω πως φταίει, σίγουρα όχι μόνο αυτή), όπου οι υπεύθυνοι για την διατήρηση και ανάπτυξη του καλού κλίματος δημόσιοι κηφήνες, μόνο κατ'εξέρεση κάνουν την δουλειά τους και τέλος το όλο σύστημα αντί να προάγει την συλλογικότητα και την ομαδικότητα, προάγει την ατομικοτητα και τον "με-οποιοδήποτε-μέσο-για-την-επικράτηση" ανταγωνισμό.

και μην ξεχνάμε τις είτε υπερβολικές και καταχρηστικές συμπεριφορές αρκετών καθηγητών, είτε το άλλο άκρο την παντελή απαξίωση και αδιαφορία (αλλά είπαμε η εξαίρεση είναι να κάνουν με πολύ κόπο την δουλειά τους).

όπως βλέπεις το μόνο που κατάφερα ήταν να βάλω σάλτσα σε αυτά που ανέφεραν άλλοι.

περιττή δλδ η ανάλυση, ο μόνος λόγος που την έκανα ήταν για να μην σου δώσω πάτημα για flame, γτ απ'ότι φαίνετε σε κάθε ποστ σου, αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που ποστάρεις.

ps: έχω την υποψία οτι είτε είσαι δημόσιος υπάλληλος/καθηγητής, είτε έχεις συγγενή τέτοιο. (και ναι αυτό είνα λιγάκι flame, αλλά ήθελα να το ρωτήσω).

Δημοσ.

Το σχολείο είναι μία μικρή κοινωνία και όπως σε όλες τις κοινωνίες υπάρχουν και εκεί έννοιες όπως ανισότητα στη δύναμη και επιρροή. Οι ομάδες/παρέες (κλίκες έχε το μπιγκ μπράδερ, εγώ στο σχολείο θυμάμαι παρέες) δημιουργούνται με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να δημιουργηθούν και σε ένα γηροκομείο. Δεσμοί αλληλεγγύης ίσως θα ήταν ακόμη πιο κατάλληλη λέξη. Και είναι επίσης έννοια την οποία συναντάς σε όλες τις ηλικίες και μορφές κοινωνίας.

Επίσης, το σχολείο -ιδίως όταν μιλάμε για ηλικίες παιδικές- πρόκειται για μια κοινωνία ατελή (κατά κάποιον τρόπο), πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα την εξάρτηση από άλλα άτομα ώστε να βοηθηθούν (μαζί με το περιβάλλον του σπιτιού και της οικογένειας) στην πρόσληψη του εκάστοτε "πολιτισμού": ο δάσκαλος έχει τη θέση αυτή. Γι' αυτό και πιστεύω (για να φτάσω και στο εντελώς οντοπικ ποιντ) ότι ό,τι μα ό,τι και να έκανε ο μαθητής, το χέρι του καθηγητή θα έπρεπε να είναι στην τσέπη του.

Ο αφεντικός, λομάρ, έκανε μερικές μπούρδες ευκόλως κατανοητές με μερικούς ηλίθιους -και άτοπους όπως πάντα- παραλληλισμούς. Σταματήστε να πιστεύετε σε "αρχέγονες κοινωνίες" όπου όλοι ήταν ίσοι κοινωνικά και πολιτικά, οι θεωρίες αυτές έχουν σαρωθεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Δημοσ.

@garnele

το point είναι αυτό που είπαμε όλοι, απλά διαφωνείς σε σημεία. ο αφεντικός μια χαρά τελικά τα λέει, απλά ο τρόπος του τα κάνει να φαίνονται πιο απλοϊκά.

και στα σχολεία μια χαρά κλίκες υπάρχουν (ελιτισμός, αποκλεισμός άλλων ατόμων απο συλλογικές δραστηριότητες, φράγκα που τρώγονται απο ταμεία, μίζες ταξιδιωτικών πρακτορείων κτλ κτλ κτλ).

επίσης λυπάμαι (για εμένα) αλλά δεν τα κατάλαβα αυτά τα εύκολα.

Δημοσ.

Ναι, αυτά υπήρχαν από πάντα. Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία είναι το καινούριο φαινόμενο. Επίσης, τι δεν κατάλαβες;

*για τον όρο κλίκα σου είπα ήδη ότι διαφωνώ, δε νομίζω ότι τα δεκάχρονα έχουν την έγνοια να υποστηρίζουν έναν (κάποιο) για να πραγματοποιήσουν τους ιδιοτελείς σκοπούς τους. Εκτός αν έχουμε σταματήσει να μιλάμε για δεκάχρονα και συζητάμε για το λύκειο που πήγε ο αφεντικος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...