nurse Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα. Δεν έχω ξανά ασχοληθεί με overcloking και γενικά οι γνώσεις μου στον τομέα του hardware είναι λίγες και βασικές. Μάλιστα τη σύνθεση του υπολογιστή μου την άφησα στα ικανά χέρια των χριστών του insomnia forum και δεν έχω κανένα απόλυτος παράπονο για το αποτέλεσμα. Το σύστημά μου είναι το εξής: Μητρική : Asus P5KC Επεξεργαστής : Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2400 MHz Κάρτα γραφικών : Gigabyte NVIDIA GeForce 9500 GT Μνήμη : OCZ2F8002G, DDR2-SDRAM PC2-6400 (399 MHz) - [DDR2-800] Χ2 σύνολο 4 Gb http://www.e-shop.gr/showDetail_main.phtml?id=PER.555306 Σκληρός δίσκος : WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA Ένα dvd rw και ένα dvd reader Τροφοδοτικό : THERMALTAKE W0103 TOUGHPOWER 600W Κουτί: HEROICHI MIDI TOWER PRO CI-6A19 BLACK http://www.e-shop.gr/showDetail_main.phtml?id=PER.700372 Διάβασα το υπέροχο οδηγό που παραθέτει ο συμφορουμιστής εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=211171 αλλά λίγα κατάλαβα. Θα μπορούσε κάποιος που έχει κάνει oc σε ίδιο ή παρόμοιο σύστημα να μου πει τις ρυθμίσεις κατευθείαν που πρέπει να έχω στο bios; Για να επιτύχω μια ταχύτητα κοντά στα 3GH; Ένα από τα παιδιά που με βοήθησαν να συνθέσω τον υπολογιστή μου είχε πει τότε ότι είναι πολύ εύκολα από τα 2,4gh να μεταβώ στα 2,8-2,9gh , χωρίς καμιά επιπλέων μεταβολή στο σύστημα ψύξης του pc. Τι μου προτείνετε; Θα χρειαστώ κάτι επιπλέον; Θα επηρεαστεί η σταθερότητα του συστήματος; Είναι σημαντικό να είναι σταθερός ο υπολογιστής γιατί είναι ανοιχτός σχεδόν όλη την ημέρα. Ή καλύτερα να το αφήσω σαν σκέψη; Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexisssss Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Καταρχην θα περεπει να ξερεις οτι δεν υπαρχουν στανταρτ ρυθμισεις και πως θα πρεπει να το ψαξεις. Εγω τον δικο μου τον δουλευω στα 3ghz και με τελεια σταθεροτητα.Οποτε eουμε και λεμε: FSB:333 MULTIPLIER:9 VCORE:(REAL ΑΠΟ cpuz)1.256.Στην δικη μου μητρικη δινω απο bios 1.294 Δεν νομιζω να χρειαστει να πειθραξεις και τιποτε αλλο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nurse Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Χρησιμοποίησα την εφαρμογή της asus ΑΙ SUITE έβαλα το fsb:333 multiplier :9. Η ταχύτητα πήγε στα 3,001gh και μετά κόλλησε ο υπολογιστής. Πρέπει να πειράξω το vcore ; (για το οποίο δεν είχε επιλογή το παραπάνω προγραμματάκι). Ή να μειώσω το fsb; Πειράζοντας μόνο τα παραπάνω 2 ανοίγουν τα vista ultimate 64bit και λίγο μετά κολλάνε ή βγάζουν μπλε οθόνη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1000 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 To AiSuite γενικά είναι προβληματικό και χωρίς ιδιαίτερες δυνατότητες. Καλό είναι να ρίξεις λίγο διάβασμα και να αρχίσεις να πειραματίζεσαι με το BIOS αν θες να κάνεις υπερχρονισμό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nurse Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Τι λίγο, πολύ διάβασμα. Ήλπιζα ότι θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα. Θα μπω στο bios και θα μειώνω σταδιακά το fsb σε σχέση με αυτό που έβαλα πιο πάνω. εάν θέλετε, θα μπορούσα να έχω μια step by step βοήθεια; Έχω ανοιχτό τον δεύτερο υπολογιστή.. ok μπήκα στο configure system performance settings έχει δύο fsb fsb strap to North Bridge fsb frequency. οκ τα κατάφερα. ευχαριστώ για την βοήθεια. Παρακολουθώ για σταθερότητα. Ποιες θα πρέπει να είναι οι θερμοκρασίες του συστήματος; To prime 95 μου έβγαλε σφάλμα στον ένα πυρήνα και οι θερμοκρασίες στα ύψη. >65 C (έχω την ψύκτρα της που είχε ο επεξεργαστής από τη μαμά του.) Άλλαξα μερικές ρυθμίσεις fsb 300 X9 Προτάσεις για αλλαγές; έπεσα δυστυχώς στα 2,7 gh Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1000 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 fsb strap to North Bridge = auto fsb frequency= .... Η θερμοκρασία έχει αρχίσει και παίρνει τον ανήφορο. Καλό είναι να βρεις τρόπο να τη μειώσεις. Τσεκάρισε με ORTHOS για σταθερότητα 8 ώρες+. Αν σου πετάει σφάλματα μάλλον θα θέλει ρεύμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nurse Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Η θερμοκρασία έχει αρχίσει και παίρνει τον ανήφορο. Καλό είναι να βρεις τρόπο να τη μειώσεις. Εννοείς να αλλάξω το σύστημα ψύξης του επεξεργαστή; Δεν έχω διάθεση για αγορές αυτό το μήνα. Άσε που δεν ξέρω πως γίνεται + ότι φοβάμαι μην κάνω καμιά πατατιά σε καινούριο υπολογιστή... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manifest Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Εννοείς να αλλάξω το σύστημα ψύξης του επεξεργαστή; Δεν έχω διάθεση για αγορές αυτό το μήνα. Άσε που δεν ξέρω πως γίνεται + ότι φοβάμαι μην κάνω καμιά πατατιά σε καινούριο υπολογιστή... δοκιμασε να χαμηλωσεις την ταση για να πεσουν οι θερμοκρασιες σου εγω τον εχω στο 2700 (300χ9) με 1.064V απο cpu-z και ειναι σταθερος με θερμοκρασιες στα 33-35 idle κα 65 με κανα μισαωρο στο prime παντα με stock ψυξη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexisssss Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 εγω τον εχω στο 2700 (300χ9) με 1.064V απο cpu-z στα 33-35 idle παντα με stock ψυξη Εισαι σyγουρος οτι δινεις 1.064 v.Αποκλειεται!Ειδικα σε q6600:pNurse δοκιμασε να δωσεις λιγακι ρευμα παραπανω( ενα κλικ) και κοιτα για σταθεροτητα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manifest Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 undervolting quad cores ftw παντως πρεπει να αλαξω κ εγω την ψυκτρα μου ειναι χ9 κανονικα sorryz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexisssss Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 undervolting quad cores ftw παντως πρεπει να αλαξω κ εγω την ψυκτρα μου ειναι χ9 κανονικα sorryz Εχεις ενεργοποιημενα τα c1e ή speedstep tech ετσι ριχνουν τα βολτ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ.Στα 1.064 δουλευει στα 1.7.Οταν τρεχεις prime αποκλειεται να εχεις τοσο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manifest Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Εχεις ενεργοποιημενα τα c1e ή speedstep tech ετσι ριχνουν τα βολτ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ.Στα 1.064 δουλευει στα 1.7.Οταν τρεχεις prime αποκλειεται να εχεις τοσο εχεις δικιο τελικα σε full load ειναι λιγο μικροτερα τα βολτ οι θερμοκρασιες μου ομως δεν βλεπονται.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexisssss Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δεν ξερω φιλε μου.Εισαι σταθερος με αυτα τα βολτ?Εγω τον εχω στα 3ghz και απο cpuz δινω 1.256 volt.Αν δωσω λιγοτερα βγαζει λαθη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manifest Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δεν ξερω φιλε μου.Εισαι σταθερος με αυτα τα βολτ?Εγω τον εχω στα 3ghz και απο cpuz δινω 1.256 volt.Αν δωσω λιγοτερα βγαζει λαθη 24/7 ανοιχτo τον εχω (περιπου δλδ) κανενα προβλημα δεν μου εχει βγαλει φυσικα ακομα κ 1 να ανεβασω το fsb τρωει κοληματα ( αν το ανεβασω 2 bsod ) για αυτο λεω κ στο παλικαρι να κατεβασει λιγο τα βολτ του να στρωσουν οι θερμοκρασιες του! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 o Q 6600 στα 3 ghz ποσο ρευμα θελει τελικα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.