antemar Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Πώς μπορώ να διαπιστώσω αν ο προσημασμένος αριθμός 122213 (του τριαδικού συστήματος, σε μορφή συμπληρώματος ως προς 3),είναι αρνητικός ή θετικός ? Στη συνέχεια, θέλω να τον γράψω σε μορφή «πρόσημο-μέγεθος» (στο ίδιο σύστημα).
Dr.Fuzzy Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Πώς μπορώ να διαπιστώσω αν ο προσημασμένος αριθμός 122213 (του τριαδικού συστήματος, σε μορφή συμπληρώματος ως προς 3),είναι αρνητικός ή θετικός ?Στη συνέχεια, θέλω να τον γράψω σε μορφή «πρόσημο-μέγεθος» (στο ίδιο σύστημα). Απλα διαβαζοντας π.χ. εδω: http://en.wikipedia.org/wiki/Ternary_numeral_system
antemar Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 σε ευχαριστώ για την βοήθεια, υπολογισα ότι το 12221(3) είναι 10100000 στο δυαδικό και 160 στο δεκαδικό, άρα θετικός αριθμός. Τώρα πώς θα τον γράψω σε μορφή «πρόσημο-μέγεθος»? και μια άλλη ερώτηση: πώς μπορούμε να διαπιστώσουμε με απλή επισκόπηση ενός προσημασμένου σε μορφή «συμπληρώματος βάσης» αριθμού, αν αυτός είναι θετικός ή αρνητικός) για αριθμητικά συστήματα με περιττής τάξης βάση (ή ρίζα, radix, R)?
antemar Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 μπορεί κάποιος να μου επιβεβαιώσει και να με βοηθήσει στο προηγούμενο ερώτημά μου?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.