wgibson Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 παιδια βοηθεια , εκανα μια μαλακια με το εν λογω γκαζακι. δεν μπορω να βρω οδηγιες πως αλλαζει το ανταλλακτικο , και φοβαμαι μην το χαλασα καμια οδηγια? η μπλε μυτη ειναι αντιθετα απο την στροφιγγα , και ακουσα οτι πρεπει να ναι υπο γωνια..... ευχαριστω παιδια...
@@sos@@ Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Πάρα πολύ απλό .Το τραβάς προς τα πάνω και βγάζεις το παλιό γκαζάκι και μετά κουμπώνεις το καινούριο .
Achilles Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Γυρνάς την ασφάλεια κάτω από καφεστία (πάνω από την μποτίλια) κατά την φορά των δεικτών του ρολογιού(σε 1/8 του κύκλου τερματίζει) κρατώντας την καφεστία σταθερή. Αφαιρείς την μποτίλια και τοποθετείς την καινούργια. Γυρνάς την ασφάλεια αντίστροφα από την φορά του ρολογιού μέχρι να τερματίσει(ευθυγραμμίζεται με την καφεστία). Έτοιμος για χρήση. Πάρα πολύ απλό .Το τραβάς προς τα πάνω και βγάζεις το παλιό γκαζάκι και μετά κουμπώνεις το καινούριο . :confused: Και μετά στροφάρει η μποτίλια ελεύθερα, αντί να κλειδώνει γιατί μάλλον έσπασε η ασφάλεια. Πολύ επικίνδυνο. Την είχα πατήσει μια φορά. Και αγόρασα άλλη καφεστία.
De@th L0rd Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Αυτά τα γκαζάκια βγήκαν μόνο και μόνο για να δυσκολέψουν τον κόσμο και τις εναλλακτικές εταιρίες που παράγουν φιαλίδια.Γνώμη μου:Το κλασσικό γκαζάκι με τη μπλέ φιάλη είναι το καλύτερο.Παίρνεις φιάλη στη μισή τιμή από πχ Carrefour που είναι ίδιας ποσότητας και ποιότητας.Αρκεί το γκαζάκι να είναι κάποιας καλής μάρκας όπως petrogaz ή campingaz.Πρόσφατα έφεραν δώρο στους γονείς μου τον θεόφιλο που κάνει 3+ ευρώ η φιάλη.Φυσικά οι άνθρωποι δεν το χρησιμοποιούν καθόλου και δουλεύουν το παλιό που η φλόγα του δεν είναι και τόσο ομοιόμορφη για λόγους οικονομίας.Να πληρώνουμε υγραέριο τόσο ακριβά δε λέει.Υποτίθεται το χρησιμοποιούμε για λόγους οικονομίας.Αν είναι να πληρώνεις τη φιάλη των 240 ml 3 ευρώ καλύτερα να χρησιμοποιείς το μάτι της κουζίνας...
Achilles Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 De@th L0rd εγώ πιστεύω πως είναι πολύ χρήσιμο, λόγω της ασφάλειας που παρέχει, ιδίως για απρόσεχτους χρήστες (ηλικιωμένοι, γυναίκες, παιδιά...) Γιατί ακόμα και να σου πέσει ή να πάθει οτιδήποτε, ΔΕΝ θα έχεις διαρροή βουτανίου. Πολύ σημαντικό. Πίστεψέ με. Εμείς μπορεί να μην έχουμε πρόβλημα με τα κλασσικά γκαζάκια, αλλά είναι πολλοί που δεν μπορούν να αλλάξουν φιάλη μόνοι τους γιατί φοβούνται διαρροή ή γενικά φοβούνται να τα χρησιμοποιήσουν και προτιμούν το μάτι της κουζίνας. Άσε που ανάβει με κουμπί, χωρίς αναπτήρα. Στην οικονομία που αναφέρεσαι συμφωνώ. Είναι πανάκριβο, όπως και οι φιάλες.
De@th L0rd Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Κι εγώ συμφωνώ μαζί σου στην ασφάλεια και σε άτομα που δεν μπορούν να τα χειριστούν. Πληροφοριακά και μόνο έχω δοκιμάσει να αφήσω αέριο να διαρρεύσει σε δωμάτιο (για τεστ ηλεκτρονικών αισθητήρων αερίου) κ μετά ήμασταν αρκετά τρελοί ώστε να δοκιμάσουμε αν υπάρχει περίπτωση έκρηξης σε ένα δωμάτιο 20 τ.μ. και το τεστάραμε από απόσταση με ηλεκτρική εκκένωση.Δεν είναι αρκετή η ποσότητα που έχει το φιαλίδιο για να προκαλέσει έκρηξη σε κλειστό χώρο εκτός κι αν αυτός είναι κανένα ασανσέρ Βέβαια η διαροή και ανάφλεξη δίπλα ακριβώς στη φιάλη μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκάυματα και πυργαγιά . Αλλά αν όλοι τηρούσαμε κανόνες ασφαλείας και διαβάζαμε τις γ******νες οδηγίες πολλά πράγματα δεν θα είχαν την κακή φήμη της επικινδυνότητας.
Achilles Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Αλλά αν όλοι τηρούσαμε κανόνες ασφαλείας και διαβάζαμε τις γ******νες οδηγίες πολλά πράγματα δεν θα είχαν την κακή φήμη της επικινδυνότητας. QFT. Για να το καταλάβουν μερικοί πως δεν χρησιμοποιούμε τίποτα αν πρωτίστως δεν διαβάσουμε τις οδηγίες χρήσης.
@@sos@@ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Και μετά στροφάρει η μποτίλια ελεύθερα, αντί να κλειδώνει γιατί μάλλον έσπασε η ασφάλεια. Πολύ επικίνδυνο. Την είχα πατήσει μια φορά. Και αγόρασα άλλη καφεστία. Δεν μου έχει συμβεί ποτέ και την χρησιμοποιώ αρκετά συχνά.
De@th L0rd Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Ακούστε εδώ να γελάσετε για το πως ελέγχει ο παππούς μου που τοποθετεί φιάλες σε σπίτια αν υπάρχει διαρροή στην εγκατάσταση.Αφού βιδώσει το λάστιχο μέσω του μειωτήρα στη μπουκάλα,βγάζει έναν ωραιότατο αναπτήρα και τσεκάρει για διαρροή!! Χρόνια τώρα του λέω πως υπάρχει ένας ειδικός αφρός για τη δουλειά αλλά @@ μάντολες...
Achilles Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δεν μου έχει συμβεί ποτέ και την χρησιμοποιώ αρκετά συχνά. Όπως λέει και ο De@th L0rd: Διαβάζουμε τις οδηγίες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.