Προς το περιεχόμενο

Aπαραδεκτοι κτηνιατροι/pet shops

Chris_85

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν θελω να προσβαλλω κανεναν,αλλα το να πας να αγοραζεις σκυλακια η γατακια ¨ρατσας¨¨ και αν πεθανουν να στα αντικαθιστουν μου φαινεται λες και μιλαμε για ηλεκτρικες συσκευες που βγηκαν ελαττωματικες.δικαιωμα του καθενος να δινει τα λεφτα του οπου θελει,αλλα την αγαπη σας και τα λεφτα σας μπορειτε να τα δωσετε και στις αδεσποτες φατσουλες που τρωνε τις φωλες στους δρομους.κ αυτα ψυχουλες ειναι.ή μπορεις να παρεις απ τα κεντρα που μαζευουν τ αδεσποτα,που εχουν και ζωα ρατσας καθως οι ιδιοκτητες τους τα βαριουνται και με την πρωτη ευκαιρια τα σουταρουν.γιατι να μην παρεις ενα ζωακι απο τετοια μερη,απ το να δωσεις 400 και 500 ευρω για να το παραγγειλεις.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
δεν θελω να προσβαλλω κανεναν,αλλα το να πας να αγοραζεις σκυλακια η γατακια ¨ρατσας¨¨ και αν πεθανουν να στα αντικαθιστουν μου φαινεται λες και μιλαμε για ηλεκτρικες συσκευες που βγηκαν ελαττωματικες.δικαιωμα του καθενος να δινει τα λεφτα του οπου θελει,αλλα την αγαπη σας και τα λεφτα σας μπορειτε να τα δωσετε και στις αδεσποτες φατσουλες που τρωνε τις φωλες στους δρομους.κ αυτα ψυχουλες ειναι.

Μα τι λες τωρα ρε συ @stardust_lia;;;

Θα παω εγω, να μαζεψω τον βρομιαρη μπασταρδο κοπριτη να τον

βαλω σπιτι μου;

Και πως θα βγω στην κενωνια να σερνω απ' το λουρι αυτο το

πραμα, ρομπα θα γινω.

Αλλωστε φιλοζωος ειναι μονο αυτος που εχει ρατσα, οσο ποιο σπανια και ακριβοτερη ρατσα τοσο περισσοτερο φιλοζωος ειναι.

Δημοσ.

Ειλικρινά αυτό με τα γυάλινα κλουβιά στα Πετ σοπ,μου δημιουργεί ισχυρό αίσθημα δυσφορίας και κλειστοφοβίας όταν το βλέπω.Συνήθως όταν πλησιάζω σε τέτοια μαγαζιά αλλάζω πεζοδρόμιο.Όσο για τους ανεύθυνους κτηνιάτρους, επίκειται στη σοβαρότητα που έχουμε σα λαός στο επάγγελμα ιατρός.

Δε νομίζω να δείς σε άλλη ευρωπαική χώρα,γιατρούς να καπνίζουν στο ιατρείο σε κοινή θέα,να απαιτούν φακελάκια,κ να ναι γενικώς αντίθετοι στη δεοντολογία τους.Γι αυτό και όταν ένας γιατρός είναι άσχετος τον αποτελούν "κτηνίατρο".Για να περιγράψουν τη προχειρότητα που το διακατέχει.Υγεία στα κατοικιδιά σας και μακριά από τα κωλομάγαζα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:42 ----------

βαλω σπιτι μου;

πραμα, ρομπα θα γινω.

Αλλωστε φιλοζωος ειναι μονο αυτος που εχει ρατσα, οσο ποιο σπανια και ακριβοτερη ρατσα τοσο περισσοτερο φιλοζωος ειναι.

Βάλε κανα εμοτικον ρε συ,θα αρχίσουν οι υστερικοί πάλι και θα γίνει χαβούζα το θρεντ με κατάρες κ απειλές...:eek:

• Moderators
Δημοσ.
δεν θελω να προσβαλλω κανεναν,αλλα το να πας να αγοραζεις σκυλακια η γατακια ¨ρατσας¨¨ και αν πεθανουν να στα αντικαθιστουν μου φαινεται λες και μιλαμε για ηλεκτρικες συσκευες που βγηκαν ελαττωματικες.δικαιωμα του καθενος να δινει τα λεφτα του οπου θελει,αλλα την αγαπη σας και τα λεφτα σας μπορειτε να τα δωσετε και στις αδεσποτες φατσουλες που τρωνε τις φωλες στους δρομους.κ αυτα ψυχουλες ειναι.ή μπορεις να παρεις απ τα κεντρα που μαζευουν τ αδεσποτα,που εχουν και ζωα ρατσας καθως οι ιδιοκτητες τους τα βαριουνται και με την πρωτη ευκαιρια τα σουταρουν.γιατι να μην παρεις ενα ζωακι απο τετοια μερη,απ το να δωσεις 400 και 500 ευρω για να το παραγγειλεις.

+7000 ετσι απλα.

Επειτα ομως πρεπει να τα φροντιζεις κιολας, οχι να τους φερεσαι αδιαφορα ή ακομα χειροτερα να νομιζεις οτι τα φροντιζεις και στη πραγματικοτητα να τα καταπιεζεις...

Δημοσ.

βαλω σπιτι μου;

πραμα, ρομπα θα γινω.

Έεεετσι, πες' τα!

Πέρα απ'όσα αναφέρει η margaritagr, έχω μεγαλώσει με κατοικίδια (περισσότερο γάτες και πολύ λιγότερο σκυλιά). Όλα ήταν του "δρόμου". Η εντύπωση που δημιουργούσαν σχεδόν πάντα σε ιδιοκτήτες αγορασμένων κατοικιδίων, κυρίως για τα γατιά που είχα υιοθετήσει, ήταν πως το γατί του pet shop είναι επιεικώς κωλόγατο στον χαρακτήρα σε σχέση με το γατί του δρόμου. Ειδικά αν τα υιοθετήσεις από μικρά, βλέπεις τεράστια διαφορά με εισαγωγής. And that came from multiple sources.

Για τα σκυλιά δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει, του δρόμου ίσως απλά να είναι πιο φοβισμένα (λόγω συνθηκών που αντιμετώπιζαν ως αδέσποτα).

Όντόπικ, Chris_85 και γενικώς όσοι έχουν παίξει με τα ζωάκια σας απευθυνθείτε και εδώ.

Δημοσ.

παιδια το να εχεις ζωο ρατσας δε σε κανει ουτε ψωνιο ουτε αναισθητο

εγω ειχα αγορασει το σκυλο μου απο πετ σοπ οταν δεν ηξερα τι παιζει κι εχω και μια γατα που τη σωσαμε χτυπημενη απο τη Σκοπελο. και περαν αυτων φροντιζω παρα πολλα αδεσποτα..

Δεν ειναι κακο να διαλεγεις ρατσα συνειδητοποιημένα, με βαση τις αναγκες σου.

Σκεφτειτε καποιος που του αρεσει η καθιστικη ζωη να αποκτουσε ενα Λαμπραντορ.Τοτε θα βασανιζοταν και το σκυλι και ο ανθρωπος του. Η για παραδειγμα καποιος που εχει αλλεργια και θελει οπωσδηποτε σκυλι που δε μαδαει(πχ καννις) να ειχε Χασκι.

Συμφωνω μαζι σας στο σημειο που πολλοι παιρνουν καθαροαιμα μονο και μονο για να φανουν και να κανουν το κομματι τους.Τετοιοι ανθρωποι ειναι τελειως *#$&*@

Ο σκυλος μας δεν ειναι τσαντα για να τον δειχνουμε..Συντροφος μας ειναι

Οποιος εχει ημιαιμο δεν ειναι περισσοτερο φιλοζωος απο τους αλλους..ουτε οποιος εχει καθαροαιμο παει στην πυρα. Γιατι ποσοι δεν υπαρχουν με ιμιαιμα και μη, που δε δινουν δεκαρα για τα αδεσποτα?

ΥΓ προς διαχειριστές.αντιλαμβανομαι οτι το τοπικ απομακρυνεται λιγο απο τον τιτλο που εχει..αλλα ειναι η ροη της συζητησης τετοια,συγγνωμη.

Δημοσ.

Συμφωνώ με τη margaritagr. Έχω πάρει 2 ημίαιμα απο τα οποία το ένα μου πέθανε απο βαριάς μορφής πνευμονία και το τρίτο σκυλί μου το διάλεξα με βάση το χαρακτήρα του. Ήθελα ένα μεγάλο σκυλί με καλή συμπερηφορά μέσα στο σπίτι. Και προφανώς πήρα golden retriever. Αυτό φυσικά δέν είναι απόλυτο. Είναι δηλαδή πιό φιλόζωη όμως, για να επανέλθω στο θέμα, αυτοί που μαζεύουν σκυλιά απο το δρόμο και τα βάζουν σε ένα χωράφι δεμένα με ένα σιδεροβάρελο για σπίτι? Οσον αφορά τους κτηνίατρους. Ενημερωθείτε πριν πάτε σε κάποιον. Θα πηγαίνατε το παιδί σας σε ένα οποιονδήποτε γιατρό? Φυσικά και όχι! Ο δικός μου κτηνίατρος έχει ένα δωμάτιο με 2 όργανα μέσα και πολλές φορές του πάνε να ξεγενήσει κατσίκες. Και το βλπεπουν κάποιοι και λένε εκεί θα παω το σκυλί μου? Θα το πάω στον άλλο που του βάζει και φιογκάκι με στρασάκια μετά την εξέταση. Και όμως ο κτηνίατρος στο δωματιάκι έχει εμπηρια χρόνων. Και γνώσεις που μου έχουν σώσει 2 σκυλιά. Σωστή ενημέρωση λοιπον....

Δημοσ.

αν στην ελλαδα υπηρχε λιγο καλυτερη οργανωση σε αυτο το θεμα ολο και περισσοτεροι θα επελεγαν ημιαιμα αντι να παμε σε καταστηματα που πουλανε ζωα

εγω πχ μενω καρδιτσα και δεν εχω δει, ακουσει, διαβασει τιποτα σχετικα με καποιο καταφυγιο ζωων στην περιοχη

τα σκυλια που εχω αυτη τη στιγμη ειναι ρατσας (2 αγιου βερναρδου και ενα πεκινουα)

για τα αγ. βερναρδου τα ηθελα και τα πηρα γιατι μου αρεσει σαν ρατσα για το μικρο ομως που εχω στο σπιτι θα επαιρνα ενα απο καποιο καταφυγιο αν υπηρχε

σε αυτο το κομματι ειμαστε πολυ πισω ακομα και γι αυτο κανουν χρυσες δουλειες τα pet shop

Δημοσ.

Και πάλι ρε adamakos μερικές φορές δε διαλέγεις απλά σκύλο. Διαλέγεις χαρακτήρα. Ας πούμε εγώ διάλεξα golden retriever λόγο εκπαίδευσης. Ασχολούμε πολύ με αυτόν τον τομέα. Θέλω να σου πώ ότι ούτε μόνο καθαρόαιμα πρέπει να προτιμούντε ούτε ημίαιμα. Είναι αναλόγως την περίπτωση.

Δημοσ.
Ειδα το αλλο thread με τα κατοικιδια που το σκασαν και ειπα να σας πω τι μου συνεβη, με σκοπο να σας προειδοποιησω μπας και τη γλυτωσει κανενας σας:

Δυστυχως εχω παρα πολυ κακες εμπειριες απο pet shops, κτηνιατρους και γενικα ολο τον κλαδο που ασχολειται με τα κατοικιδια ζωα. Θα ηθελα εν συντομεια ομως να αναφερω την τραυματικη εμπειρια που βιωσα.

Τον Ιουνιο του 2008 αγοραζω απο κεντρικο pet shop στη Λαρισα ενα κουταβακι 2μηνων(west highland terrier) με ολα τα παραστατικα και ουγγρικο διαβατηριο. Το πηγαινω στον κτηνιατρο Παπα***** ο οποιος με διαβεβαιωνει για την υγεια του ζωου. Κανω τα πρωτα εμβολια, ολα καλα, μεχρι που 3-4 μερες μετα το σκυλακι αρχιζει τους εμετους, την διαρροια και γενικα η εικονα του ηταν πολυ ασχημη. Πηγα το σκυλακι μου πανω απο 15 φορες στον Παπατ**** ο οποιος με διαβεβαιωνε συνεχως οτι ολα ειναι ενταξει και απλως τα συμπτωματα ειναι πολυ συνηθισμενα σε εισαγωμενα σκυλακια και οτι προκειται περι αγχους μεχρι να συνηθισει το νεο σπιτι(!). Να μην τα πολυλογω το σκυλακι πεθαινει. Αιτια? Δεν χορηγησε καμια θεραπεια γιατι δεν πιστευε οτι ηταν Τυφος.

Το pet shop μου το αντικαθιστα και μου φερνει καινουριο. Αλλαζω λοιπον κτηνιατρο και επιλεγω τον κυριο Τσακ****. Ολα καλα με τα εμβολια, κατι σκουληκια που ειχε στην κοιλια τα αντιμετωπισαμε, μεχρις οτου σε μια στιγμη απροσεξιας κοβει τον οδηγο με τον οποιο το πηγαινα βολτα. Απο την ανησυχια μου (επειδη εδειχνε να ποναει και να μην εχει διαθεση) το πηγαινω στον Τσακ****. Αυτος αρχισε τα δικα του οτι φταιει ο οδηγος, οτι εκανε ζημια στο στομαχι κτλ..με στελνει στο Πανεπιστημιακο στην Καρδιτσα. Το συγκεκριμενο ειναι κλειστο, μου συστηνει κτηνιατρο ο οποιος δεν με δεχεται(μαλλον ψυλλιαστηκε τι επαιζε) και τελικα παμε σε μια κτηνιατρικη κλινικη στην Λαρισα για να δουμε τι φταιει. Λοιπον οι ακτινογραφιες (κατοπιν ληψεις βαριου η καδμιου δε θυμαμαι) δειχνουν εγκολπωσεις στο εντερο και αιμορραγια σε κλινικη εξεταση που ακολουθησε, που εχουν προκληθει απο τυφο!! Εγω εμεινα..Λεω πως ειναι δυνατον?? Και η εξηγηση? Ο Τσακ***** μου ειχε πει πως μπορω να βγαζω (η μαλλον πρεπει να βγαζω) βολτα τον σκυλο, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΦΟ!!!!!

Ετσι λοιπον το κολλησε απο εξω.

Η νεα κτηνιατρος (πανεπιστημιακος στην αθηνα) μου εδωσε επιλογη να το χειρουργησουμε αλλα με εξαιρετικα αμφιβολα αποτελεσματα για το αν θα αντεχε καθοτι ηταν εξαιρετικα εξουθενωμενο απο τον τυφο, η να το αφησουμε να πεθανει και τελικα πεθανε στο χειρουργικο τραπεζι.

Το οικονομικο κοστος ηταν τεραστιο (αγορες, κτηνιατροι, χειρουργεια) και μαλιστα τα λεφτα δεν μου περισευαν.Το ψυχικο κοστος ακομα μεγαλυτερο.

Προσοχη που απευθυνεστε για τα κατοικιδια σας.

ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 4 ΜΗΝΕΣ Κ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ(ποσς μαλλον να βγαινουν εξω)

ΡΩΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΙΝ ΠΑΤΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ (η χλωρινη δεν αρκει)

ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΠΕΤ ΣΟΠ ΚΑΤΑ 90% ΘΑ ΠΕΣΕΤΕ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΥΤΑΒΙ

Υ.Γ. τα στοιχεια των κτηνιατρων καθως και του petshopα στη διαθεση ολων μεσω πμ

Υ.Γ.2 Η μονη σοβαρη κτηνιατρος ηταν αυτη που εκανε το χειρουργειο, σε κτηνιατρικη κλινικη στην Ηρωων.

αχ ψυχούλα μου...πανέμορφο είναι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...