Προς το περιεχόμενο

Aπαραδεκτοι κτηνιατροι/pet shops

Chris_85

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παρολλα αυτα εσυ δεν πρεπει να κανεις κάτι περα απο το να μας ειδοποιησεις μέσω του φορουμ;;

και δευτερον το αρχικο σου ποστ ειναι οντως ειναι σαν να διαβαζει κανεις καταγγελια για μια χαλασμενη οθονη π.χ...

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

κάνε καταγγελία τότε και μην βαριέσαι...έχει απαιτήσεις αλλά μην ξεχνάς ότι έχεις και υποχρεώσεις...

έλεος δλδ...

Δημοσ.
Να ελεγξει το καθεστώς λειτουργιας τους, να βαλει καποιο νομικο πλαισιο, να γινονται ελεγχοι στα εισαγωμενα κουταβια...και και και...

Για να βοηθήσω λίγο, Κρις, αυτό που προσπαθούν να σου πούνε οι 2 ως άνω γοητευτικότατες κορασίδες, είναι πως κάποιος που μπορεί να χρησιμοποιεί τη φράση "εισαγόμενα κουτάβια" και να τη θεωρεί απόλυτα φυσιολογική, δεν είναι ακριβώς ο τύπος ανθρώπου με το αρτιότερο σύστημα ηθικής και ευαισθητοποίησης.

Τώρα, μιλώντας για τον εαυτό μου, συμφωνώ μεν μαζί τους, από την άλλη είναι πάγιο πιστεύω μου πως κάποια πράγματα τα ενστερνίζεται κανείς σε συγκεκριμένες ηλικιακές φάσεις της ζωής του και πως αν εσύ δεν καταλαβαίνεις γιατί κάποιοι δεν θεωρούν ιδιαίτερα κολακευτική τη στάση σου, δε θα το καταλάβεις ποτέ.

Όμως! Η διαφωνία μας είναι καθαρά ηθική και υποκειμενική και μπορούμε για ώρες να συζητάμε κατά πόσο θα έπρεπε και οι άνθρωποι να αντιμετωπίζονται σαν pedigree capable animals βάσει διαφορετικών χαρακτηριστικών (όπως γινόταν τα ένδοξα 30s) όπως αντιμετωπίζεις δηλαδή εσύ τους σκύλους. Αυτό όμως θα οδηγούσε σχεδόν σίγουρα σε flame γιατί υποψιάζομαι πως θα σε τσάντιζε να σε θεωρεί κανείς άξιο ευθανασίας λόγω της ηθικής σου, όπως τσαντίζεται η λίλιθ και η γκαρνέλε όταν εσύ θεωρείς τα αδέσποτα άξια της μοίρας τους, σκάζοντας κατοστάρικα σε petshops.

Περί ορέξεως λοιπόν, ο καθένας με την ευγονική του.

Δημοσ.
κάνε καταγγελία τότε και μην βαριέσαι...έχει απαιτήσεις αλλά μην ξεχνάς ότι έχεις και υποχρεώσεις...

έλεος δλδ...

Αν κανω θα κανω για τουε κτηνιατρους..Ξερεις ποια ειναι η διαδικασια?

Δεν ειμαι αρνητικος στο να κανω, απλα ηθελα να δω τα πραγματα χωρις συναισθηματικη φορτιση και να μην ενεργησω εν βρασμω για να μην αδικησω κανενα

-----Προστέθηκε 5/2/2009 στις 08 : 14 : 44-----

Για να βοηθήσω λίγο, Κρις, αυτό που προσπαθούν να σου πούνε οι 2 ως άνω γοητευτικότατες κορασίδες, είναι πως κάποιος που μπορεί να χρησιμοποιεί τη φράση "εισαγόμενα κουτάβια" και να τη θεωρεί απόλυτα φυσιολογική, δεν είναι ακριβώς ο τύπος ανθρώπου με το αρτιότερο σύστημα ηθικής και ευαισθητοποίησης.

Τώρα, μιλώντας για τον εαυτό μου, συμφωνώ μεν μαζί τους, από την άλλη είναι πάγιο πιστεύω μου πως κάποια πράγματα τα ενστερνίζεται κανείς σε συγκεκριμένες ηλικιακές φάσεις της ζωής του και πως αν εσύ δεν καταλαβαίνεις γιατί κάποιοι δεν θεωρούν ιδιαίτερα κολακευτική τη στάση σου, δε θα το καταλάβεις ποτέ.

Όμως! Η διαφωνία μας είναι καθαρά ηθική και υποκειμενική και μπορούμε για ώρες να συζητάμε κατά πόσο θα έπρεπε και οι άνθρωποι να αντιμετωπίζονται σαν pedigree capable animals βάσει διαφορετικών χαρακτηριστικών (όπως γινόταν τα ένδοξα 30s) όπως αντιμετωπίζεις δηλαδή εσύ τους σκύλους. Αυτό όμως θα οδηγούσε σχεδόν σίγουρα σε flame γιατί υποψιάζομαι πως θα σε τσάντιζε να σε θεωρεί κανείς άξιο ευθανασίας λόγω της ηθικής σου, όπως τσαντίζεται η λίλιθ και η γκαρνέλε όταν εσύ θεωρείς τα αδέσποτα άξια της μοίρας τους, σκάζοντας κατοστάρικα σε petshops.

Περί ορέξεως λοιπόν, ο καθένας με την ευγονική του.

Ξερεις δηλαδη πως αντιμετωπιζω εγω τους σκυλους? Δηλαδη αν εχετε προφητικες ικανοτητες τι να πω..Απλα για την πληροφορηση σου και μονο και επειδη νομιζω οτι μιλας σε πολυ σωστο τονο, μεγαλωσα με σκυλια στο σπιτι απ τα οποια κανενα δεν ηταν αγορασμενο.

Κανενα.

Ειδες το σκυλο μου που εχω στο σπιτι. εχει 300τμ αυλη μονος του και κοιτα τον σε τι κατασταση ειναι, 15χρονων.

Ο θειος μου εχει 3 αλογα στο Στομιο τα οποια απεσυρθησαν τραυματισμενα απο τον ιπποδρομο και χωρις αλλη επιλογη απο την ευθανασια.

Κ ομως τα αλογα ζουν και περνουν ζωη χαρισαμενη.

Ετσι λοιπον η κατηγορια που μου προσαπτεται οτι δεν χρησιμοποιω συγκινησιακή χροια και φορτιση στις εκφρασεις μου, δεν σημαινει απαραιτητως κατι. Το οτι λεω οτι πολλα κουταβια ειναι με γενετικες ασθενειες δεν με κανει λιγοτερο φιλοζωο απ οτι αν ελεγα

''τα καημενα τα κουταβακια δυστυχως ειναι αρρωστουλικα''. Οτι εκφραζω την ωμη πραγματικοτητα οταν χρησιμοποιω εκφρασεις του τυπου ''ψωνιζεις'' καταδεικνύω και στηλιτεύω την πρακτικη των πετ σοπς.

Ποτε δεν ειπα η ενιωσα οτι τα σκυλακια ειναι αναλωσιμα, η οτι τα σκεφτομαι σαν αντικειμενα. Ισα ισα αν σκεφτομουν αυτο, δεν θα εκανα ποτε αυτο το ποστ/καταγγελια.

Επιπροσθετως πιστευω πως οταν κανεις ενα ποστ/καταγγελια οφειλει ο λογος σου να μην ειναι συγκινησιακα φορτισμενος.

Δικη μου παγια θεση ειναι οτι να κρινεις καποιον απο ενα ποστ ως μη φολοζωο/ρατσιστη κτλ ειναι ενεργεια που πανω απ ολα ξεγυμνωνει την ηθικη και την αντιληπτικη ικανοτητα αυτου που το κανει.

Τωρα αν νομιζετε οτι επειδη ηθελα να παρω ενα σκυλακι συγκεκριμενης ρατσας και δεν πηρα ενα απο το κυνοκομειο(που ομως εχω παει με μια φιλη μου και εχει παρει αυτη) αυτο με κανει αυτοματα ανηθικο, εγωιστη, μη φιλοζωο κτλ ειναι δικο σας θεμα.

Το ζητημα ομως εδω, το ζητημα που εμενα με ΤΡΟΜΑΖΕΙ και δεν εχει μπει κανεις στον κοπο να καταλαβει τις διαστασεις του ειναι Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ. Αν αυτο δεν σας λεει κατι, τι να πω τσαμπα εκανα το ποστ.

-----Προστέθηκε 5/2/2009 στις 08 : 25 : 01-----

κάποιος που μπορεί να χρησιμοποιεί τη φράση "εισαγόμενα κουτάβια" και να τη θεωρεί απόλυτα φυσιολογική, δεν είναι ακριβώς ο τύπος ανθρώπου με το αρτιότερο σύστημα ηθικής και ευαισθητοποίησης.

Στο νοσοκομειο ολοι οι ιατροι και μεσα σ αυτους κ γω, λεμε ''ο ασθενης'', ''η ασθενης'' και οχι ο Τακης, ο Μητσος και ο Λαμπρος. Και μιλαμε για ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Αυτο μας κανει ολους ''ανθρωπους χωρις το αρτιοτερο συστημα ηθικης και ευαισθητοποιησης''? Νομιζεις οτι οι ιατροι δεν εχουν ευαισθησιες? Απλα ειναι ορολογια που ενστερνιζεσαι αυτοματως μολις ''τριφτεις'' σ αυτους τους χωρους.

Ετσι λοιπον και με την ορολογια των κτηνιατρων (με τους οποιους δεν ξερω καν ποσες ωρες περασα), εισαγωμενα κουταβια, γενετικα προβληματικα κουταβια, κ.α.

Για μενα τελειωνει εδω αυτο το θεμα, σκοπος μου ειναι να καταλαβουμε τι ανεπαρκεια υπαρχει στον κλαδο των κτηνιατρων. Αμα δεν καταλαβαινετε ποσο σημαντικο ειναι αυτο, δεν θα σας ακολουθησω στον παραλογισμο.

Τωρα για οσους ενδιαφερονται, πριν πατε το κατοικιδιο σε κτηνιατρο πανω απ ολα να κανετε μια κουβεντα μαζι του και αν ειναι συνατον να πατε σε κτηνιατρικη κλινικη που ειναι αρτιοτερα εξοπλισμενη και με περισσοτερους κτηνιατρους. (και βεβαια ολα αυτα καθομαι και τα λεω και χανω το χρονο μου επειδη δεν με ενδιαφερει η υγεια των ζωων και ειμαι ενα εγωιστικο/ανεντιμο/ανηθικο/σκληρο ατομο που βλεπω τα κατοικιδια σαν χαλασμενη οικοσκευη).

• Super Moderators
Δημοσ.
Αν κανω θα κανω για τουε κτηνιατρους..Ξερεις ποια ειναι η διαδικασια?

nope, no idea...

λογικά πάντως στον σύλλογό τους πρέπει να απευθυνθείς...

Δημοσ.

Οντως αυτο καταλαβα κ εγω.

Οτι να ναι φορουμ.

ΠΟυ αλλου να το στειλω? Εκανα εγγραφη στο http://www.katagelies.gr και περιμενω το ε-μαιλ για την ενεργοποιηση του account (αυτοι αργουν πολυ η εγω δεν ενιωσα κ εκανα μ**?)

Δημοσ.

Και ο ξαδερφος μου ειχε μια παρομια ιστορια με την 8χρονη σκυλιτσα του. Αρχισε να φουσκωνει η κοιλια του ζωου, το πηγε στον μαλακα τον κτηνιατρο και του ειπε οτι ηταν γκαστρωμενο (καμποσες φορες το ειχε σκασει η ατιμη) και η Ζιμπελινα (το ονομα της Σκυλιτσας)...................................... πεθανε απο πνευμονια. Η κοιλια της δεν ειχε μεγαλωσει λογω εγκυμοσυνης αλλα λογω υγρων που ειχαν μαζευτει στους πνευμονες της. R.I.P

Δημοσ.

chris σε καταλαβαινω(οσο γινεται :o ) διοτι και εγω θελω ενα σκυλι της συγκεκριμενης ρατσας.ο κτηνοτροφος ειναι στη χιο καθε χρονο βγαζει λιγα κουταβακια που παντοτε ειναι κλεισμενα απο αλλους(ασε που και να πετυχαινα ενα η τιμη ειναι απαγορευτικη :X )και εχουμε τα πετ σοπ που ολο λαδιες μας κανουν.παντως εγω ενα χρονο τωρα δεν εχω βρει το θαρος να παω σε ενα πετ σοπ να παρω ενα αξιαγαπητο westie...

Δημοσ.
chris σε καταλαβαινω(οσο γινεται :o ) διοτι και εγω θελω ενα σκυλι της συγκεκριμενης ρατσας.ο κτηνοτροφος ειναι στη χιο καθε χρονο βγαζει λιγα κουταβακια που παντοτε ειναι κλεισμενα απο αλλους(ασε που και να πετυχαινα ενα η τιμη ειναι απαγορευτικη :X )και εχουμε τα πετ σοπ που ολο λαδιες μας κανουν.παντως εγω ενα χρονο τωρα δεν εχω βρει το θαρος να παω σε ενα πετ σοπ να παρω ενα αξιαγαπητο westie...

Και να μην το κανεις..ειναι οτι χειροτερο..μπορεις να μου πεις μεσω πμ τι πληροφοριες εχεις για τον συγκεκριμενο εκτροφεα?

-----Προστέθηκε 6/2/2009 στις 12 : 37 : 56-----

http://ourdogs.gr/ad/viewtopic.php?f=54&t=10049&p=201357#p201357

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Θέλω να απαντήσω στη λίλιθ. Δουλεύω σε pet shop και εχω μια επιγνωση του τι γινεται.

Δεν αντικαθιστάτε ένα κουτάβι. Σου στέλνουν απλά δεύτερο.

Και δεύτερον. Εντάξυ.το ξερουμε ότι είναι απο εκτροφείο.όλοι ξερουμε τί γίνεται στα εκτροφεία. και οι εικόνες είναι φρικιαστικές. αλλά ότι και να κάνεις τα κάνεις χειρότερα. Εάν αυξηθεί η ζήτηση θα συνεχηστεί αυτό το θέμα με τα εκτροφεία. Εαν μειωθεί η ζήτηση θα αυξηθούν οι ευθανασίες. Πάλι θα υπάρχουν γένες και ότι δεν πουλιέτε, ευθανασία. Πρέπει να βρεθεί άλλη λύση. Και μακάρι να βρεθεί σύντομα!

Δημοσ.

το θεμα ειναι απλο

ΜΗΝ αγοραζετε σκυλια απο πετ σοπς

γιατι?γιατι τα περισσοτερα απο αυτα εχουν σοβαρα προβληματα υγειας και συμπεριφορας

γιατι εχουν αυτα τα προβληματα?γιατι γεννιουνται σε puppy mills(googlαρετε το) οπου δεν υπαρχει καμια ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη, τα ζωα κακοκοποιουνται κι αντιμετωπιζονται σαν αντικειμενα. Φτανουν στην Ελλαδα σε αθλιες συνθηκες μεσα σε φορτηγα..

Πετ σοπαδες που λενε οτι τα σκυλια τους ερχονται απο καλα εκτροφεια, πουλανε παραμυθι. Κανενας σωστος εκτροφεας δε θα εδινε σκυλο του ετσι! Και φυσικα τα χαρτια που συνοδευουν τα ζωα ειναι πλαστα(σκεφτειτε οτι τα κουταβια ερχονται 2 μηνων και καλα απο εκτροφειο εξωτερικου μεσω αεροπλανου, κι εχουν κανει και εμβολια. Ελα μου ομως που για να ταξιδεψει σκυλι με αεροπλανο πρεπει να χει κανει το εμβολιο της λυσσας, να ειναι δηλ. 3+μηνων!)

Αν θελετε καθαροαιμα σκυλακια απευθυνθειτε σε σωστους εκτροφεις, μεσω του ΚΟΕ http://www.koe.gr . Kι αυτο http://www.dbg.gr/ το site θα σας βοηθησει στην αναζητηση σας. Κι εγω επισης μπορω να βοηθησω καθως γνωριζω αρκετα

Μην παιρνετε κουταβια απο πετ σοπς, κτηνιατρους, εκπαιδευτες και γενικα εισαγωγεις ζωων

(εχω πεσει κι εγω θυμα της καταστασης...κι εχω αγορασει και σκυλι απο εκτροφειο..ΔΕ συγκρινεται)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:38 ----------

η εκτροφεας που αναφερεις ειναι παρα πολυ καλη

αξιζει να αρχισεις να μαζευεις λιγα λιγα τα χρηματα, ναμπεις σε λιστα αναμονης,και να αποκτησεις ετσι εναν υγειεστατο,και με ολα τα χαρακτηριστικα της φυλης, συντροφο;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...